Бургаски майчета - 15 тема

• 43 651
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
13.30 с вас съм момичета Wink утре на Чадъра Simple Smile Prada 87  и вас броим нали Simple Smile

# 376
  • Бургас
Таничка, ще ни познаеш по количките. Предполагам вече си на "ти" с марките, така че като видиш бял Хартан, тъмно синя сайбекс калисто и зелена пег перего уно - ние сме Simple Smile. Ще има сигурно и други, ама тези сме "обичайните заподозрени". До утре, ще ти чакаме след прегледа Simple Smile

# 377
  • Бургас
Боби дали ще прочете, че има среща? И другото момиче - Пепи, което дойде, когато аз си заминавах предния път. Не знам как се пише във форума...

# 378
Момичета весело изкарване утре на срещата. Аз ще се включа другия път.
Що се отнася до Борето /Бубобо/ , сега ще ѝ звънна да я уведомя за утре.
На Пепито/ Иветка/ ще пиша на лични.

# 379
Момичета,имам един въпрос.Днес с педиатърката установихме,че малката не е качила нито грам от изписването ни и каза да започнем да се дохранваме с АМ.По часове започваме от 40 и достигаме до 80 мл АМ,след като преди това кърмя.Не смятате ли че е много,защото тя го повърна и аз се стреснах малко.С колко мл е добре да се дохранва бебе на 12 дни,имате ли идея???

# 380
Майлин, ако съм на твое място,няма да дам Ам. Ще предлагам постоянно гърда за да суче. Може детето ти да е по-поспаливо или да има жълтеница.
Дано се вкл. някой по-бързо за адекватен отговор с АМ-а.

# 381
  • Бургас
Аз не съм кърмила.Давах Хип Комбиотик 1. По спомени в началото правех две лъжищи мляко + 60 мл. вода.Ставаше около 75 мл. Изяждаше повечето. Но пак казвам,не е кърмена въобще,само на АМ.Това 80 мл. ми се вижда много. Какво АМ даваш? На кутията няма ли оказани количества ,според възрастта на детето.

# 382
Подкрепям Тета. Моя бебо на десетия ден беше минус 500гр от теглото с което се роди.Оказа се жълтеница,беше с много висок билирубин,установи го Димитрова.Започнах да давам глюкоза  и кърмене по цял ден,  4 дена по -късно вече беше почнал да наддава и беше с 200гр отгоре.  Вчера направи 6 м.  и е на изключително кърмене без никакво дохранване, сега те първа ще захранвам.Майлин ти нали беше при Ангелов, звънни му и го помоли да се обади на Димитрова и да те изпрати при нея.Като си раждала в окръжна до навършване на 1м. имаш право на безплатни педиатрични прегледи. Аз така звъннах на Ангелов и Димитрова ме прие. Успех!

# 383
Utre se prsuedinqvam kum sreshtata razbira se Simple Smile

# 384
Ми аз при Коларова бях,тя е завеждаща на Неонатология,не знам дали се сещаш Тони...тя ми направи схемата с дохранването и някакси ми вдъхва доверие,просто ми се вижда грамажа повечко за коремчето на моето бебенце newsm78

# 385
  • Бургас
Привет!
Утре съм на линия на Чадъра. Часът супер ме устройва. Дано дребния заспи до тогава. Мерси на Стелито, че звънна, че хич не съм редовна в темата.

Майлин, хич не се хващай за АМ . Резултата е, че бавно и сигурно кърмата ще ти намалее, ще даваш все повече АМ и накрая ще спреш да кърмиш. Първия ми син беше с много изразена жълтеница около 40 дена трая. Много заспал беше, сучеше по 1 час и заспиваше на второто цокване. То беше едно ръчкане, едно щипане, за да се събуди...Казват, че и глюкоза не се дава щом се кърми. Просто трябва почти само да кърмиш, при всяка възможност, като е будно бебето.
Ето ти тел. на Мери - 0889889802. Ето и във фейса профила й https://www.facebook.com/Meri7429?fref=ts. Тя е консултант към НАПК. Ако не е на работа ще ти вдигне, бъди настоятелна и не се тревожи, просто кърми.

# 386
Майлин ние на 14-тия ден бяхме само + 50 грама от раждането, след 20-тия ден взе яко да наддава. Обади се на Мери - на мен много ми помогна когато имах съмнения за кърмата.

# 387
Майлин, подкрепям горните две изказвания. На лекаря му е най-лесно да натъпчи бебето с Ам и готово. Според мен правилното хранене от шише е тогава, когато детето е изправено в подлакътника и шишето е перпендикулярно на него.Така то ще се храни колкото му е нужно, а не млякото да му се изсипва в устата, каквато е по-принцип практиката. Защо не си дадеш още една седмица  само на кърмене. Задължително обаче се свържи с Мери. Може да имаш много предно мляко,което не е толкова хранително колкото задното. В моя случай беше точно това силно изразена жълтеница на детето, а пък аз с много предномляко. Резултата качваше по 300грама на месец. И сега не е много кг -  7,700на 10месеца,70см. Има и такива деца здрава е и е много активна .

# 388
Ще продължа да кърмя момичета,но като не се наяжда и нямам грам спокойствие...в крайна сметка за мен най-важното е тя да е нахранена...каква е тази Мери??? Просто и звъня и си задавам въпросите ли???

# 389
Майлин , ти на поискване ли кърмиш или спазваш някакви режими?

Общи условия

Активация на акаунт