Бургаски майчета - 15 тема

• 43 640
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
Имам кърма уж,гърдите ми тежат,но детето ми не се наяжда момичета,истината е че аз не ям изобщо,нямам апетит и съответно кърмата ми не бива..така си мисля поне.Но откакто и давам и кърма и АМ съвсем по-добре е,спинка си,хапва,не плачка така на всеки час...пак ще кърма,няма да се  откажа определено,но ще я дохранвам май май....Аз я дохранвам до 12 часа вечерта междодругото и после чак в 12 на обед,на другия ден започваме отново,през ноща и до 12 на обед е само на кърма.
А като се нахрани,пробвала ли си да цедиш(хем ще се стимулира производството на кърма),имаш ли останало в гърдата да си я дохранваш с кърма или нямаш изобщо?

Не знам и според мен почнеш ли да дохранваш,тя ще свикне да цока от шишето,защото по-лесно пуска и съвсем ще я домързи да цока от гърдата,а от там ако не изцеждаш,за да стимулираш,лека-полека ще ти спре и кърмата. Rolling Eyes

# 406
rentata, аз записах Вики при д-р Караджова, на ул."Левски" е от "Гладстон" надолу е. В началото нещо не ме кефеше, но сега обръща повече внимание, но и аз си ходя с листа с въпросите  Mr. Green На частно ходя при д-р Ангелова в "Св.София", много ми допада жената, но не записва нови пациенти, днес пак я питах.

# 407
  • Бургас
и двамата са ми при д-р Ганчева. Има кабинет в М.рудник и зад Строителния на Демокрация. Работи на половин ден в единия и другия кабинет, т.е. може да я намерих през целия ден. Няма гафове до сега.

За кърменето - ако не ти се кърми давай АМ. За да имаш кърма важи с пълна сила правилото на Мечо Пух "колкото повече, толкова повече", т.е. колкото повече кърмиш, толкова повече кърма ще имаш. За да е хубава кърмата няма много значение какво ядеш, каквото е нужно ако не влиза с храната ще се изсмуче от организма ти. За количество кърма е важно само вода, почивка и спокойствие. Аз също нямам апетит, ям по 2 пъти на ден макс, но не ми пречи на кърменето. Не слушай много лекарите, особено горепосочената. Повечето от тях са представители на марки и е в техен плюс да ги предлагат. Големия ми син първия месец качи 300гр, заради жълтеницата. Лекарката, за което съм й благодарна, каза да изчакаме и да видим как ще е следващия месец, не ми каза да дохранвам. Следващия месец беше качил 1,300кг. Новородените са слаби, бързо се уморяват и нямат тази сила да сучат като голямо бебе. Съответно като се уморят заспиват, нервничат или се отказват. Кърмата се разгражда много по-бързо от АМ, след до час и половина вече в коремчето нищо не е останало. Кърми си на поискване, при всяка възможност и ще се оправите. Много е важно за лактацията и сукането между 3 и 8ч сутринта, тогава окситоцина е най-висок. На Мери просто звъниш и й казваш, че имаш проблем с кърменето. Няма да ти откаже. Можеш и във фейса да й пишеш съобщение. Внимавай и с шишето с биберона. Има вероятност да се отбие и да откаже да суче.

# 408
Благадаря на всички ви за отговорите,ще продължа да кърмя,защото  знам колко е хубаво за детето baby_neutralс дохранването ще видим как ще е,но определено няма да оставя малката гладна Grinning

# 409
  • Бургас
ей вчера беше много яко на кафенцето, а малките мишки са такива сладури всичките  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 410
ей вчера беше много яко на кафенцето, а малките мишки са такива сладури всичките  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Присъединявам се към мнението ти, *Таничка*!!

Само да попитам снимките от вчера как мога да ги получа? Simple Smile

# 411
Айде в петък 26-ти пак в 13:30 на Чадъра. Който иска от сега да прави плановете. Аз съм на 99% сигурна , оставям си 1 % да не мога ако се случи точно в този ден да посрещам мъжо.

Имам въпрос към мамите които са били до 6-ти месец на изключително кърмене без вода - с какво захранихте? Днес на консултацията лекарката ми каза да почна с безглутенова , безмлечна оризова каша разтворена в кърма. Купих на Hipp , но продавачката  (която работела от 10 г. там) каза че според нея е по-добре с пюрета защото е по-трудно смилаема кашата , а той до сега не е опитвал различно от кърма.Знам че не е лекар , но предвид дългогодишния й опит в тази насока малко ме пообърка с мнението си.Затова искам да чуя и вашето.

И още нещо - как се прави кашата с кърма.Както споменах на Hipp e .Колко кърма , колко каша , какво количество се получава , затопля ли се нещо ....?
Мерси за отговорите предварително! Hug

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 18:40 от AtenaotnA

# 412
Аз пробвах с оризова каша,изобщо не искаше да я вкуси,пробвах няколко пъти не стана и започнах с пюре от моркови на Хипп,него вече си го хапваше с кеф!
Не знам за оризовата,но после като започнахме другите видове каши,много ги харесваше,но адски много го запичаха! Sad

# 413
 И на мен ми казаха да започна с каша. Може би защото малката беше  с малко килограми и затова.Знам че от кашите се наддава бързо.Аз обаче започнах със зеленчуково пюре, след което веднага вкарах плодово, тъй като малката взе да се запича.
 Имам горчив опит с кашите на хип. Ако е по-топла водата кашата ми се получава на бучки. Сигурно има някакъв начин, ама аз още не съм го хванала. Най-добре я бъркам с вода на стайна температура.На една супена лъжица каша слагам 30 или 40мл вода или кърма. С кърмата е голяма играчка.

# 414
Ние на 26-ти сме на консултация и ще ни бият ваксините, от които миналия път вдигнахме 38 градуса, та се чудя дали да го извеждам тогава.... може би за мое съжаление ще я пропусна тази среща Sad

# 415
  • Бургас
аз също предполагам че ще я пропусна срещата Sad

# 416
  • До морето :)
Започнах със зеленчуково пюре - тиква, морков, картоф... След това бяха кашите.

# 417
  • Бургас
Започнах с картоф,морков,тиква.Като замених обедното,започнах с кашите за следобедното. Давах и за кратко,защото от кашите се качват кг. Започнах да и правя кисели с плодовете ,който бях вкарала. След като вкарах глутена се родих Simple Smile

За срещата ще дойда.

# 418
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Започнах с картоф,морков,тиква.Като замених обедното,започнах с кашите за следобедното. Давах и за кратко,защото от кашите се качват кг. Започнах да и правя кисели с плодовете ,който бях вкарала. След като вкарах глутена се родих Simple Smile

И аз така захраних - първо зеленчуковите на 5, 1/2 месеца картоф, морков, тиква за обедно, после кашите за храненето в 19ч., плодовете - банан, ябълка и круша, после правех миксове с тиква - тях ги давах в 16ч. за следобедна и сутрин в 10 за 2-ра закуска, след това въведох месните, като добавях по малко месо към зеленчуковото на обед - започнах с пуешко, заешко, пилешко, телешко, агнешко и свинско накрая, след това въведох жълтък, и накрая въведох глутена, че от него най-ме беше шубе  Crazy след годинката, може би към година и половина прясно краве мляко и яйчен белтък.

При нас само веднъж се получи нежелана реакция - от домати  Shocked не помня на колко беше, но може би към годинка да е бил  Thinking и се обрина от домат. До ден днешен като му предложа домат и казва "аз домати не ям" или "аз домати не обичам"  Shocked  Laughing

С мед дядо му го захрани на годинка някъде, прибирам се и гледам буркана с мед на масата и половин пакет бисквити до него  ooooh!  питам какво са правили, а баща ми гордо "топих му бисквитки с мед"  bowuu  добре, че нямаше реакция.

Ягоди и фъстъци въведох чак това лято  Peace

Междудругото аз си водех дневник на една екселска табличка, но не знам дали ще я намеря. Аз понеже бях ентусиаст и готвех всичко вкъщи с домашни продукти, цялата рода бях впрегнала да търси продукти  ooooh! , та си спомням много ясно кое и как давах, както и цапаницата в кухнята  ooooh!  втори път едва ли ще се подложа на това  Peace

# 419
А как сте с вечерните хранения,правите ли някаква пауза или пак на 3 часа си хапват бебоците?

Общи условия

Активация на акаунт