Beren Saat и Intikam - Никой няма да бъде забравен в тази история! - тема 7

• 95 731
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Здравей те  Hug
Няма да ви изброявам че ще пропусна някой със сигурност  Hug Hug Hug Hug
Благодаря ви за интересните коментари  Hug Hug Hug :
Марги  newsm51
Чики  newsm51
Дива  newsm51
Дъгичка  newsm51
Тони  newsm51
Дайче  newsm51
Марги
Скрит текст:
Няма проблем когато можеш не се извинявай няма за какво ти не си длъжна  Peace Hug

# 286
Здравейте момичета!

Спокойни и приятни почивни дни! Grinning

Лятото е сезона и на ваканциите-приятно изкарване които вече са в почивка!
Но за да почиват добре едни, други трябва да работят-няма как, така стоят нещата.  Grinning
Затова за всички-много настроение и удовлетворение!  Hug

Не са ми нужни никакви очила,
за да виждам цветен живота.
Всичко е в мойта душа,
там просто живее дъгата.
Имам си свойте проблеми...
Какво от това?
Греша и се уча...
И с усмивка продължавам по пътя си.
Защо са ми очила?
Аз гледам с душата си.
Животът е цветна дъга.
И носиш ли обич и вяра в сърцето си,
всичко е лесно... Вярвай в това!

Десислава Наумова

Източник: http://www.bis.bg/c.php?id=1621&page=6

Клари, привет! Hug   bouquet

Хубав късен следобед в събота, до по-късно! thumbsup bye

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 21:41 от margita9

# 287

Един красив морски пейзаж за добър вечер в тази лятна събота!  Grinning Hug

Явно всички сте някъде- къде по задачи, къде по почивки, аз за сега съм на линия, май дежурството в темата се пада на мен... bowuu Wink

Нещо да споделя и за Шахика и връзката й с Адил... поне това което видях в еп. 3-ти. Thinking

Обективно погледнато/доколкото това е възможно/ връзката й с Адил си е изневяра от нейна страна, а това както и да го гледам и да го мисля-не ми харесва, за мен това си е предателство.  Mr. Green

Субективно погледнато обаче, тук има любов, има искрени чувства и силна емоция. Не, че това я оправдава, по-скоро са смекчаващи вината й обстоятелства. newsm78
Не знам как точно е започнало всичко, как се е зародила тази любов?
Кои са били причините и факторите, затова и няма как да съм категорична и тук дори и в неодобрението си.

Женската изневяра е по-различна от тази при мъжете, което не я прави по-малко изневяра-да, но все пак.

Само по себе си в тази изневяра има нова любов и в тази нова любов няма нищо грешно, грешката и вината според мен е в това, че веднъж случила се е останала там където не би следвало да е-в рамките на един друг брак и на едно друго семейство.
Нужно е било да си създаде свое собствено място и пространство-открито и честно и за себе си и за останалите.

Останала скрита и тайна тази любов вече носи и сянката на грешница, защото един друг е вече излъган, предаден е. И тук изобщо не става дума дали този другият заслужава това или не, бил ли е повод или не.
Една лъжа както и от където и да се гледа си е все лъжа.
И една изневяра в един брак все още валиден си е една лъжа. Mr. Green
Това определено не мога да приема /за себе си/ от поведението на Шахика и не ми е достатъчно, че чувствата й към Адил са били силни и искрени. Naughty

От сцените които показаха като спомени на Шахика единствено сигурна съм, че тази й любов е била искрена.
Тогава, тя, любовта й ли се е оказала недостатъчна за да спаси не просто любимият й, а един невинен човек от затвор или са намесени и други причини?
За намесата на обстоятелствата-това добре...Халдун е бил достатъчно силен с влиянието което оказа върху прокурора, върху останалите свидетели навярно и изобщо върху целия случай.
Прокурорът Садри се оказва твърде слаб и лесно податлив на манипулация, но нима  единствено той е бил решението в случая?

Какво и защо е спряло Шахика да потърси друг начин да разкрие истината за невинността на Адил при положение, че искаше и имаше доказателства?

Нещо ми подсказва, че не само външните обстоятелства и фактори са й попречили. Нещо вътре в нея самата бе истинската причина.
Не й достигна навярно смелост да рискува всичко което имаше до момента извън и освен любовта към Адил.
Навярно не успя да рискува и да се откаже, да загуби всичко от онзи живот който й осигуряваше позицията на съпруга на Халдун.
Няма как и вълкът да е сит и агнето цяло. В случая й бил нужен избор от нейна страна: или-или. newsm78
От едната страна любовта от другата всичко останало. Живота й до момента, семейството, средата, положението й, едно дете вече...не й е било лесно и в това отношение има моето пълно разбиране.

Към онзи момент навярно е натежала везната не на любовта, така се е случило, но избора си е избор макар и труден. И в случая отговорността за него е изцяло нейна.

Струва ли си един живот с всичко останало, но без любовта?
Ето, че бе дошло време самата Шахика да се замисли над това, и колкото по-късно толкова по-болезнен е не само въпроса, а и неговия отговор... Rolling Eyes

За връзката и с Адил тепърва ще научавам повече, предполагам в нея се крият част от причините за цялата история в сюжета. newsm78

И нещо което ще ни послужи и за преговорната дискусия...
в един страхотен клип на Дива! Hug   bouquet

ДЕТСКИ СПОМЕН

http://youtu.be/kVG8pUTdXN8

Спокойна вечер! Hug

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 21:46 от margita9

# 288
Понеже съм любител на поговорките- нещо ми дойде на ум/нали си нямам друга работа  newsm78 Joy Wink/-за всеки герой по няколко като първо впечатление.  Thinking

Ямур...

Едно на ума, друго на устата.
Мокър от дъжд се не бои.

Джемре...

Вятърът големите дървета катуря, а малките превива.

Селен...

Изпърво посей, после пожъни.
Който завижда-не вижда.

Хакан...

Който знае да чака, всичко му идва овреме.
Приятел в нужда се познава.
За всичко цяр има, ама иска да го знаеш.

Рюзгяр...

Което му е на сърцето, туй и му на устата.
Който иде полека, той отива далеко.

Аслъ...

Гостенин яде що му дадат, не що иска.

Лейля...

Гдето дума не помага, там тояга.
Каквото повикало, такова се и обадило.
Каквото си надробиш, такова ще сърбаш.
Кой няма ума, няма и дума.
Между два стола - та доле.

Халдун...

На две врати куче гладно умира.
Два калпака на една глава не се побират.
Който гони два заека, и двата изпуща.
На лъжата краката са къси.

Емре...

Не гледай ми шапката, а под шапката.
Друго време, друг ум.

Шахика...

Езикът по-зле сече и от ножа.
Лисица дваж в капан не влиза.

Садри...

За вълна тръгнал. А остриган се върнал.

Адем...

Каквато козата, такова и ярето.

Баръш...

Такава глава, такава и шапка.
Ум царува, ум богува, ум патки пасе.

Орхан Демирджи...

Хитрата сврака с двата крака в капана.
Вълк овце пасе!

Анъл...

От всяко дърво овошка не се бере.
В рядка кал не хвърляй камък, да не те оплиска.

Източник: http://www.pogovorki.com/

И едно муз. предложение...една песен която много харесвам, дано ви хареса и на вас! Hug

FLY PROJECT - Musica

http://youtu.be/9wx38E8qJBM

# 289
По една дума за всеки от героите и началото на историята, дума която асоциира първото ми впечатление!?!  Thinking  

Ямур...болка

Джемре...самота

Селен...заблуда

Хакан...приятелство

Рюзгяр...отговорност

Аслъ...прецизност

Лейля...предателство

Халдун...власт

Емре...реалност

Шахика...имидж

Садри...корупция

Адем...вярност

Баръш...младост

Орхан Демирджи...алчност

Анъл...лъжа

Intikam...страдание

Днес голяма активност от мен, спирам вече-утре пак/т.е. днес, но по-късно/! Joy Joy Joy

Спокойна нощ! Hug

# 290
Здравейте,момичета!
Съжалявам,че толкова време не съм се появявала,но доста тръстика ме налегна!
Марги,страхотни коментари по въпроса за първите три епизода! Благодаря за удоволствието,което ми достави!
Чики,твоят преговор в снимки също е много интересен! Peace
На всички Беренки изпращам много  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Сега да кажа и аз за изневярата на Шахика и връзката на Лейля и Халдун: по-късно ще стигнем до момента на запознаването на Шахика и Адил,а точно същата вечер започва връзката на Халдун и Лейля! В случая първият,който предава семейството е Халдун! А което е странното в отношенията на Шахика и Халдун е всъщност реакцията им-докато Шахика бързо преодоля предателството на Халдун,то той така и не спря да напомня на Шахика за връзката й с Адил!
Всъщност нещото,с което той е държал тогава Шахика,когато се случва делото срещу Адил е това,че ако тя застане срещу Халдун,той ще й отнеме децата,а това е нещо,което никоя майка не желае!
И сега ще дам една подсказка за втори сезон-ще има сватба,но кой ще се жени? Това ще видим още в първите епизоди на втори сезон! Peace

Засега ви оставям и поемам към служебната тръстика! Да се надяваме да имам време,за да ви наглеждам! Hug

# 291
Здравейте момичета!

Спокойна неделя! Grinning

Горещо е, ама нали е лято-нормално е.
Аз лично харесвам всеки сезон и на жега нося. Nature Sunny
А и лятото някак ни разсъблича не само буквално, ставаме по-отворени за нови емоции и преживявания, за нови познанства и приятелства, поне според мен.
Така, че нека се радваме на лятото, макар и горещо! Grinning
Нека са горещи и емоциите ни-само в положителен план и посока!  Flowers Sunflower

Тони, привет!  Hug

Спорен и успешен  ден за теб, щом е свързан със служебни ангажименти!  thumbsup

Радвам се, че не досаждам с писанките си, благодаря!   bouquet

Цитат
В случая първият,който предава семейството е Халдун! А което е странното в отношенията на Шахика и Халдун е всъщност реакцията им-докато Шахика бързо преодоля предателството на Халдун,то той така и не спря да напомня на Шахика за връзката й с Адил!
Всъщност нещото,с което той е държал тогава Шахика,когато се случва делото срещу Адил е това,че ако тя застане срещу Халдун,той ще й отнеме децата,а това е нещо,което никоя майка не желае!

Тони, и аз предположих, че децата са били залог и коз за Халдун.
А що се отнася до реакцията и на Шахика и на Халдун спрямо изневерите си-аз имам своя версия за причините, ще споделя по-късно за нея.

Благодаря, че предложи темата и въпроса за дискусия.   bouquet  Hug

Цитат
И сега ще дам една подсказка за втори сезон-ще има сватба,но кой ще се жени?
Това ще видим още в първите епизоди на втори сезон!

За това, даже и не смея да предположа, че много неща не знам все още. newsm78

За днес ще довърша и каквото остана от еп. 3-ти, че него много го проточих.
Ама да не се каня много, че да не ми останат пак планчетата неизпълнени. newsm78 Joy

Муз. поздрав днес...тематичен със сезона-
страхотната Тони Димитрова и една от емблематичните й песни-Ах, морето! Hug

ТОНИ ДИМИТРОВА - АХ, МОРЕТО

http://youtu.be/ipAWaaGat2g

Аз съм на линия, до по-късно.

И един страхотен стих на Пабло Неруда- Не забравяй да бъдеш щастлив!
Скрит текст:
Не забравяй да бъдеш щастлив!   

Умира бавно този…
който не пътува,
който не чете и не слуша музика,
който не открива очарование в себе си.

Умира бавно този…
който разрушава себелюбието си,
който отказва помощта,
който не търси разнообразие.

Умира бавно този…
който се превръща в роб на навика,
минавайки всеки ден
по същите пътеки,
който не рискува
да се облече в различен цвят
и не разговаря с непознати.

Умира бавно този…
който бяга от страстта
и водовъртежа на чувствата,
които връщат блясъка в очите
и спасяват тъжните сърца.

Умира бавно този…
който не променя живота си,
когато е недоволен от работата
или любовта си,
който не рискува сигурността
за неизвестното,
за да преследва една мечта,
който не се решава поне веднъж в живота си
да избяга от мъдрите съвети.

Не умирай бавно… Живей днес!
Рискувай днес! Действай днес!
Не се оставяй да умираш бавно!
Не забравяй да бъдеш щастлив!"

Пабло Неруда

Източник:
Хубава неделя и бъдете щастливи и днес! Hug

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 13:08 от margita9

# 292
Марги,на мен не ми пречи да отговарям на въпросите ти,все пак ти си изгледала само няколко епизода,а аз целият първи сезон и двата сезона на оригинала,така,че зная в основни линии какво ни очаква и във втори сезон на нашата версия,освен ако не разместят леко действието!
Лейля си мисли,че след като вече е разведена,ще може да изживее пълноценно връзката си с Халдун,но за мен той е по-скоро на принципа-"иди ми,дойди ми". Хем иска връзка извън брачното ложе,хем не иска да разбива семейството си,защото така ще загуби много пари,а и името си пред хората.
Другото,заради което Шахика си е мълчала по време на делото на Адил е това,че ако тя каже истината и двамата отидат в затвора,съдбата на децата им няма да е много радостна! Навярно на Шахика не й е било никак лесно да се разкъса между любовта си към Адил и любовта към децата,но както много други жени,и тя е избрала децата преди всичко! Затова и донякъде не мога да я обвиня,че пази Емре като зеницата на окото си и не харесва приятелките му! Все пак коя майка не пази синът си? Wink

# 293
И такааааааааааааааааа...да ви кажа новината,която прочетох преди малко при арабките! Напълно вероятно е турската версия на Ейдън да бъде Берк Хакман,който играеше в "Безмълвните" с Мурат Йълдъръм! Нямам търпение да го видя в ролята! Peace

# 294
  • AMS
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Благодаря ви на всички, за всичко написано и прочетено!!! Радвам се на личните ви успехи и съчувствам на неуспехите ви!!! Благодаря ви за вниманието към мен!!!
Снощи си мислех да пиша по повод на последните постове за Шахика. Тази сутрин станах с намерението да оставя всичко друго и да започна отначало и то малко под друг ъгъл. Повече факти, повече мисли, и по-малко емоции.
Тръгнах от началните думи на Ямур:
"Преди да поемеш по пътя на отмъщението, изкопай един гроб и за себе си /Конфуций/
Когато бях малко момиченце баща ми казваше, че единственият път към помирението с миналото е прошката. Прошката. Аз преди всичко се научих да прощавам, като започнах да забравям всичко, което ми бяха сторили. Много късно разбрах, че баща ми е грешил. Ако животът ти е разрушен заради лъжа, то значи, че вече имаш два пътя към спокойствието. Или приемаш всичко и прощаваш, или ги караш да си платят за всичко сторено. Баща ми беше избрал да прости. Аз не послушах баща си. Не простих на никого."
В детския спомен малката Дерин написва на бележката - Искам да бъда щастлива, с татко завинаги! Но това си остава само там на бележката, а не и в живота.
Връщайки се назад се затвърждава убеждението ми, че всичките герои правят своето Отмъщение. Всички без изключение. Дори на му Рюзгар предстои да си отмъщава.
За сега Халдун отмъщава на Шахика, заради връзката ѝ с Адил. Лейля е свидетел по делото, под въздействието на Халдун и за това е и най-голямата приятелка на Шахика. Тя отмъщава и на съпруга си, които я изоставя и на Халдун и Шахика, които я използват.
По отношение на това дали е истинска любовта на Шахика с Адил, си промених мнението. В началото си мислех, че е истинска и съчувствах, но сега вече - не. Тя има много афери в живота си. За това ще разберем по-подробно по- късно, а именно каква е била преди да се омъжи за Халдун. Коя е причината да се отнася така с мъжете? Според мен в отношението си към Адил не виждам толкова любов, а в голяма доза на отмъщение. Лъже, го че ще се развежда, а дава лаптопа на Адем. Възприема и Джемре -  не само като плод на интимна връзка, а и на отмъщение. Тя крие толкова години, че Халдун не е баща на Джемре, пак според мен с цел отмъщение към Халдун. Спомнете си, че тя е имала стара любов и с доктора в болницата. Да, разбирам, че тя се страхува, че децата ѝ могат да бъдат отнети, и търся оправдание на поведението ѝ, но в същото време виждам, че тя прави грешка след грешка. Аз не съм убедена в добрите ѝ майчински чувства и към Емре. Тя не се свени да го използва срещу баща му в интригите и отмъщението. А отношението ѝ към малката Дерин, като жена, като майка, направо ме ужасява. И пак казвам, причина за това ѝ поведение предстой да ни я покажат и ще ми е много интересно как ще го направят. Но дори и тогава няма да променят мнението ми за нея, колкото и да вкарват лиричните отклонения с посещението на гроба на Адил и ...

Тези знаци в мен предизвикват аналогията - грешка, прошка, отмъщение и така до безкрайност

И връщайки се назад не ми допада за сега тази идея на сценаристите за престъплението - източването на банката.  То е нещо, което се случва често във финансовите кръгове. Въпросът е, какво е направено с тези източени пари? Какво е финансирано с тях? Има ли друго престъпление, за което още не знаем и което е извършено с тези пари. Ако е така, тогава имам обяснение. За сега знаем, че хората са загубили спестяванията си. Виждаме, че  по един или друг начин пострадалите са компенсирани от фондацията и ... Не, че е малка загубата им де, но не е толкова глобално пресътплението, за да се занимават и специалните служби с това  / срещата на Шахика с оня, с голата глава, с колите/  и укритите доказателства да са толкова важни, че да струват човешки животи/ убийството на Адил, ..... , самолетната катастрофа на края на първи сезон/.  Този Агабей на кого служи, кой му дава тази неограничена власт и достъп и му осигурява безнаказаност?  Дано ни го изяснят добре по нататък.
Извинете, но се увлякох!  Rolling Eyes
И подписа ми е пак нов. Дано се вижда.

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 16:16 от di...va

# 295
  • AMS
Тони,  Hug
Благодаря ти за новината!!!

# 296
ПРИВЕТ,МОМИЧЕТА!

На почивка съм и нямам никакво време, дори не съм прочела интересните неща,които сте сложили. Оставям си ги за довечера , а сега влизам само да донеса една хубава новина.

Имаме два преведени епизода- 7 и 8 еп.

http://asi-bg.net/browse.php

Хубава вечер! Hug

# 297
Дъгичка,прекрасна новина ни носиш! Благодаря за превода!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Дива,чак днес сутринта,докато си гледах кутията с бижута забелязах,че имам гривна и пръстен със знака на Интикам и се сетих,че преди 2-3 години имаше една инициатива на AVON-"Срещу насилието над жените",чийто знак е точно този символ на безкрайност! Което значи,че съм се оборудвала подобаващо! Peace

# 298
Здравейте отново за днес!

Дива, Дъга, привет и за вас! Hug

Цитат
Имаме два преведени епизода- 7 и 8 еп.

http://asi-bg.net/browse.php

Дъга, благодаря за новините, наистина са повече от хубави, друго си е с превод, спор няма.

Моите поздравления и благодаря за реализацията на епизодите! smile3501 newsm51

Аз обаче има проблем със свалянето, че да видим как ще го реша... newsm78
Приемам предложения от вас! Praynig Hug

Дъга,  Grinning
Скрит текст:
Спокойна и приятна ваканция! Peace
Забавлявай се! Hug

Дива, вижда се подписа ти, допълнението имам в предвид. yes
Изчетох поста ти, разбирам позицията ти е на база повече познаване на образа и не само на Шахика.
Предполагам и аз като напредна с епизодите ще допълвам, променям нещо в моята. Thinking

Напълно споделям това което си споделила, че ...всичките герои правят своето Отмъщение. Всички без изключение...
И аз оставам с такова впечатление. Thinking

Отмъщението само по себе си е и вид реваншизъм. Реваншизъм в който някои от героите сякаш търси своето себе утвърждаване...
Отмъщението не е запазена мярка и действие само за Ямур.
Всеки има своите причини да отмъщава, донякъде обективни, донякъде-не, но така за съжаление се затваря всичко в един омагьосан кръг на вини и грешки... Rolling Eyes
Една верига от причина-следствие...при това крайно негативна...и разрушителна за всички.

Аз твърдо вярвам за сега/поне се надявам/ ако не за всички, то поне за една част от героите отмъщението да се трансформира в един момент...
Нали съм си оптимист ще вярвам до последно! Smile thumbsup

Но ще гледаме и ще разберем. Peace

Имах да пиша и още, но по-късно, че за задачите на дома няма почивен ден... Joy Joy Joy
Малко и да домакинствам, че иначе не става... Laughing

Спокойна вечер в неделя за сега и до по-късно! Hug

# 299
 wavey Привет, момичета  wavey

Дъгичка wavey страхотно е  smile3555 че имаме още два преведени епизода на нашия  сериал   thumbsup и най-сърдечни благодарности за този безценен труд по превода  newsm51 newsm51 newsm51
Тони, Дива  wavey много ме радва и вашата новина за вероятното участие на Берк Хакман в Intikam  rotfImao
Берен и Берг имат един общ сериал и това е "Спомни си Любима" (HATIRLA SEVGİLİ)  yes
Берг направи страхотна роля като Дениз и беше "първи братовчед" на Ясемин/Берен  thumbsup Smile

Дива wavey впечатлена съм и съсвем точно направи аналогията, че в Intikam не само  Naughty Ямур "отмъщава"  smile3555 thumbsup  
Прекрасни момичета сте вие и не бива да ви изброявам, за да не пропусна някоя от вас   newsm51  за чудесните и интересни постове и страхотната красота, която създавате в темата  newsm10 smile3501
Скрит текст:
Съжалявам, че  Embarassed вече повече от седмица не мога да бъда с нищо полезна и аз за темата  ooooh! и се появявам само като някакъв "консуматор" ...  Banghead

Общи условия

Активация на акаунт