Beren Saat и Intikam - Никой няма да бъде забравен в тази история! - тема 7

• 95 731
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,момичета! Hug

Днес прекарах целия ден навън и нямах възможност да се включа, но с удоволствие се възползвах от сложеното от вас. Както казва Марги,трудно се засичаме напоследък,но всеки минава когато може и оставя своя отпечатък.

Първо да кажа за преговора. Каквото и да решите, аз съм съгласна. Предстоящата седмица няма да имам много свободно време и ако започнете от 1 и 2 епизод,ще ви чета с удоволствие , а аз ще се включа от четвърти ,защото тези вече съм ги преговаряла и съм писала за тях в темата. Ще използвам времето ,за да изгледам следващите два и да се подготвя. Естествено ако нещо провокира интереса ми ,ще се включа с удоволствие. Както сте отбелязали вече, в движение ще нагодим нещата.

Дива,Джули Hug Hug
Благодаря ви за споделена информация за събитията в Турция. Аз също много се вълнувам,както и от случващото се у нас,но имам  много малко свободно време и разчитам на споделеното от вас. Следя и темата на "патетата",които направо предават директно от мястото на събитието, при това денонощно.

Дива  Hug
Специални благодарности на теб,защото участваш много активно там. Наистина си на "барикадите".
Поразена съм от информационното затъмнение ,в което поставят управляващите там народа си. Телевизиите им не престават да излъчват сериали и забавни програми,все едно нищо не се случва. Питам се каква част от населението разполага с интернет ,за да се информира адекватно и това ме плаши.
И аз се възхищавам от куража и смелостта на тези млади хора да отстояват идеите си и свободата си. Жалко,че се налага да платят за това висока цена.

Джули,да не пропусна да ти кажа колко се радвам да те „видя”.  newsm44
Много ни липсваш,няма ли да приключат тези ангажименти,които те държат далече от нас и сериала. Дано скоро да имаш възможност да наваксаш  да сме отново заедно.

Марги Hug
Благодаря ти за споделеното за героите. Както винаги те прочетох с интерес. Само да ти кажа,че и аз имам същото отношение като теб към американската версия,споделяла съм и друг път тук и ще се радвам ако си имам дружка наесен,която като мен няма да знае какво се случва напред. Всъщност вече си имам една - Чики,която също обеща да не гледа. Момичетата ще ни дават интересни подсказки,както досега и така ще е много по-вълнуващо. Тони ни даваше и страхотни загадки ,чието разгадаване беше много приятно занимание. Къде познавахме,къде не,но беше голям купон по време на първи сезон.

Тони  Hug
Музиката , която си ни предложила е истински разкош. Много обичам тази песен,любима ми е ,но в изпълнение на Даяна Рос и „Уестлайф”. Това изпълнение на Хулио Иглесиас и Доли Партън го чух за първи път и направо ме очарова. Благодаря ти,че го сподели.

Дайче,Клари Hug Hug

Ако съм пропуснала някой ,моля да ме извини,не е нарочно.

Момичета ,оставям ви че имам още няколко задачки в края на вечерта. Който си почива цял ден,така му се пада.

Нямах време да търся новини днес,но  все пак открих едно чисто ново клипче,посветено на нашата любима двойка от сериала.
Още е горещо,от вчера е.

Hakan & Yağmur / Derin .•❥•. F R I E N D S . F O R E V E R .•

http://youtu.be/zh_KQBb_IJ0

И една снимка. Дали е нова не знам /по-скоро не/ ,но е истинска радост за окото.

Лека и спокойна нощ! Hug

# 256

И една снимка. Дали е нова не знам /по-скоро не/ ,но е истинска радост за окото.

Мила Дъга снимката не е нова.Тази снимка е от първия филм на Берен- "Смърт има в любовта ни"(Askimizda olum var). Съжалявам че не мога да напиша името на филма с точните букви но само Дънди като си е тук пише на турската клавиатура аз със нея не се оправям.

# 257
 LuDmIl_75

Дъгичка wavey поздравление за новото клипче на Берен с Енгин   моето мнение е, че Енгин е второто очарование в сериала след Берен  smile3555 Smile thumbsup
Джули wavey дано наистина вече си по-често при нас  Praynig липсваш ни  yes thumbsup
Дива  wavey кошмарните събития в Турция освен в Гърция са вече и при нас   Thinking с какви ли новини ще осъмнем днес и дано наистина най-после тази безцеремонна наглост на политиканстващите държавници (тук няма значение националност и религия) в момента бъде озаптена  Naughty Crossing Arms
Марги  wavey както винаги страхотен пост  yes thumbsup Smile и за музикалния поздрав много ти благодаря - аз също много харесвам и слушам тази група  Любэ   thumbsup и много съжалявам, че нямаха концерт в нашия град, а идваха няколко пъти в България  ooooh!
Като музикален поздрав още една много харесвана от мен тяхна песен  thumbsup само, че без превод  ooooh!
http://www.youtube.com/watch?v=UAsOU8AEfrQ

Спокойна нощ на всички  smile3524

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 01:21 от dai4e

# 258
 wavey Прекрасен ден, момичета   typeuu

# 259
Момичета,здравейте! Peace
Понеже вече започваме преговора отначало,смятам първо да ви поздравя с една прекрасна песен,преди да ви дам няколко кадъра от еп.1 за разискване!
Скрит текст:

# 260
Какво беше първото ви впечатление,когато видяхте Емре?

# 261
  • AMS

Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Благодаря ви, че сте се отбили в темата!!!
Аз само за протокола. За сега - някоя снимка. Коментара чакам от вас. Знам, че знаете!

Скрит текст:
По въпроса за преговора. Аз до трети епизод съм направила каквото имам да казвам. Ако искате, мога да го сложа пак.

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 18:48 от di...va

# 262
Здравейте момичета!

Спорен да е понеделникът ви дори и вече към края си и успешна новата седмица! Hug

Дайче, Тони, Дива, Hug  привет и за вас!

Поздрави и за Дъга, Клари, Чики, LuDmIl_75, Джули, и всички останали които скоро не са имали възможност да се включат в темата! Hug

Джули, хубаво е, че си намерила време и за темата, нека е по-често. Hug   bouquet

Дайче, песните на Любе ми харесват много и на мен, стила им е специфичен и характерен. Не случайно са доста популярни.
Изслушах с удоволствие предложението от теб, благодаря!   bouquet

Клари,  Hug
Ще ти напиша по-късно за Памуковата принцеса, макар сюжета да е доста динамичен и много са дребните детайли/и сцени, реплики/ от съществено значение. Но ще се опитам, обещавам. Peace Grinning

Цитат

Тони е поставила началото на преговора с интересен въпрос за Емре. Аз съвсем скоро писах за него и малко трудно бих добавила нещо повече, но ще се опитам с няколко изречения.

Времето далеч от дома навярно му бе послужило да намери нови решения занапред, но те започваха именно назад  в едно време и място пред което той трябваше да застане лице в лице.
Пред очаквания и отговорности към него които колкото и да не желаеше разбираше, че трябва да поеме.
Дали бе готов...предполагам такъв въпрос си задаваше и сам, ако не друго, то бе решен да го намери. Имаше достатъчно сили затова. Самото му връщане потвърждава донякъде това. Но що се отнасяше до това дали можеше да понесе тежестта на отговора-тук вече бе по-скоро несигурен и неуверен.
Не знам тъмните очила за какво му служеха-да прикрие колебанията си или страха от истина от която бе избягал, но истина която все още го очакваше и която трябваше да приеме за да поеме напред както искаше.
Неминуемо средата му бе оказала влияние върху него, с една част от това влияние/като негова сянка/той бе наясно и държеше донякъде под свой контрол, но другата, другата бе извън обсега му, съмнявам се, че дори подозираше за това и самият той. Но определено щеше да му се наложи да го разбере, при това много скоро.

Имам известно предубеждение като начало към него и като следствие от схемата "богат-известен", но и чисто интуитивно.

Продължавам с Шахика, която отвори много въпроси около себе си в еп. 3-ти. Thinking
Определено контролът над "нещата" й убягваше, нещо което не й се нравеше.

Изневярата на Халдун, а и присъствието сега на Садри й напомняха за това колко безпомощна може да бъде.
Предполагам тях обвиняваше за това, че е загубила мъжа когото е обичала истински, загубила е любовта в живота си, но по мое мнение това бе една от основните й заблуди.
Истината за загубата й на Адил и любовта им се криеше не в причините навън, не във факторите като "Халдун", "Садри" и всички останали, а в нея самата.
Само не знам за сега-не знаеше или не искаше да приеме това и Шахика?

Плана й да разкрие и Ямур като любовница на Ахмет също се провали и по отношение на нея бе на никъде. А факта, че тя /Ямур/ познаваше и беше в повече от добри отношения  със Садри просто я оставиха безмълвна.
Тя нямаше съмнения, че с Ямур няма да й е лесно, но сега беше повече от убедена в това.

Изненада я и Емре който наруши обещание към нея самата-но тя наистина изпитваше неимоверна майчина обич към него, сигурно и за това успя да преглътне поведението му.

В сцените в които беше с Адил...ами не знам, не успя да ме убеди, че това което е сега е следствие на загубата на тази иначе голяма любов за нея... newsm78
И в разговора си със Садри/когато искаше да оневини Адил представяйки доказателства в негова защита/ имам съмнения що се отнася до това, че бе готова на всичко за истината за него, за любовта им дори... newsm78
Подозирам, че имаше нейни си колебания/какви точно и защо предстои да разбера/, и не властта която имаше в случая Халдун над ситуацията /манипулирайки и контролирайки всичко/ бе причина.

По повод на връзката им и любовта им с Адил...тук имам малко критики към нея, но за тях в следващ пост.

И едно муз. предложение...за настроение! Hug

http://www.vbox7.com/play:252066be  Тони Димитрова - Обещания

Хубава вечер на всички, до по-късно! Hug

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 20:09 от margita9

# 263
Привет, момичета  Hug

Трудно се засичаме тези дни. Уж лятото е по-свободно, но явно не. Особено за Тони (доколкото разбрах е на морето).
Аз тези дни започнах и втора работа, но не е ангажираща чак толкова, напротив - приятна е. Така че няма да отсъствам повече от обикновеното. Отложих си стажа за август. И мисля вече да почвам с преговора, че после ще ми дойде нанагорно.
Знам, че на всички ви е трудно, така че няма да се съобразявате на 100 % с графика. Дадох го като примерен просто. Всеки може да гледа и коментира, когато е свободен.

Когато видях Емре в началото си казах: Този се надува, ама да знае какво го чака...
Така се и оказа. Лепна се за Ямур като муха на мед, така, както тя го беше преценила и да се случи. Влюби се като малко хлапе и бе воден за носа през цялото време. Лошото е, че не само от Ямур, а и от властната си майка. Колкото и да й се противопоставяше, винаги нейното гласче си му кънтеше в главата. Личеше си по постъпките му. Макар и да не е искал, на моменти се превръщаше в мамино синче. Раздвоен между две силни жени... Но на този Емре краят му дойде. Момчето се превърна в мъж, изкара силите и възможностите си наяве. Ще видим тази му страна във втория сезон. Само да не се превърне в младия Халдун...

Джули, радвам се да те видя отново тук  Hug Надявам се по-често да се отбиваш.
Благодаря ти за информацията за протестите в Турция. Възхищавам се на всички, които протестират там и на всички българи, които излизат по улиците да търсят правата си!

Поздравявам всички, които оставят своя отпечатък в темата   bouquet Благодаря ви!

Желая ви хубав ден!

Скрит текст:

# 264
Здравейте и от мен! Peace
Чики,  Hug  Дайче, Hug Дива, Hug Джули, Hug Марги, Hug Марианка, Hug  LuDmIl_75  Hug Клари, Hug Круела, Hug Бени, Hug Дънди, Hug
Днес ще се опитам повече време да съм сред вас,че поне да напиша един пост като хората,а не само на ..."Дим да ме няма..."

По отношение на сцената,в която Емре се завръща у дома мога да кажа,че в него видях едно момче,което слизайки от колата си се изпречи пред крепостта Арсой,там,където други закони диктуват живота и всичко е безнаказано! В този момент той до някъде се изправи пред това,което трябва да бъде,а не беше в онзи момент! Хубаво е да се завърнеш у дома,да бъдеш сред любимите хора,но ако родителите ти са Шахика и Халдун Арсой,то животът не е твой,не ти му дърпаш конците,а те,дори прикривайки грешките на децата си! Все пак те не искат да бъдат свързвани по какъвто и да е начин с някое престъпление,затова и винаги се измъкват сухи от водата-защото всичко,което са извършили се преписва на някой друг! Така както и случаят с бившата приятелка на Емре е бил заличен и той дори не е помирисал полицейското управление!
Но лошото в случая е,че това,в което Емре не искаше да се превърне,го застигна със страшна сила. И колкото и да не ми се иска да го казвам-във втори сезон той ще е младшо копие на баща си с една разлика-той все още има съвест!
Сцената със закачката между брат и сестра е много нежна,връзката между тях е много силна,а и като всяко по-малко момиче,тя обожава своят батко( мога да съдя по личен опит,все пак аз си имам батко Wink  ). И все пак семейството се събира,макар и всеки с неговите възгледи и разликата в мечтите и желанията...

# 265
За мен има един доста объркващ аспект на отношението,което Шахика демонстрира спрямо Емре и спрямо Джемре! Сега ще обясня защо-някак не мога да проумея защо отношението към Джемре е сякаш като към някакво пале,което е ненужно,чак досадно,особено при положение,че тя е плод на  голямата любов на Шахика и Адил,докато тя обожава синът си от Халдун! Някак не мога да разбера защо през цялото време тя наказваше своята дъщеря,сякаш е грешката на живота й,а в последствие,когато излезе наяве,че Джемре е дъщеря на Адил,Шахика й каза,че много я обича! Изглежда ми или като недоглеждане от страна на сценаристите,или умисъл да ни вкарат в някакъв доста объркан сюжет! Защото във втори сезон на оригинала поне вече се разбира,че Шахика наистина обича дъщеря си,но дотам има много време!

# 266
Здравейте момичета!

Хубав вторник! Laughing

Чики, Тони, привет! Hug

Интересни впечатления сте споделили за Емре, благодаря ви!   bouquet

Няколко пункта  от тях провокираха мисълта ми, ще ги изведа и ще споделя за тях.
Като искам да подчертая, че ги приемам и не ги оспорвам, а споделям само собствената си позиция по тях.

1.
Цитат
Лепна се за Ямур като муха на мед, така, както тя го беше преценила и да се случи.
Чики,  Hug

Ямур навярно беше проучила добре Емре и бе наясно с "легендите" за него като мъж. Тя имаше за цел да привлече вниманието му, но и да спечели доверието му. Затова и използва не само чисто женския си чар, но и качествата си като човек. За нея не бе достатъчно той само да се влюби, но и да я допусне до себе си което й даваше възможност да следва плана на отмъщението си.

От друга страна този Емре сега бе доста по-различен от онзи Емре преди, за него близостта и интереса към една жена вече имаха доста по-различна цел и смисъл. Да, беше привлечен от нея почти моментално и това беше очаквано, Ямур отлично изпълни ролята си в случая.
Но отношението му към нея независимо силния интерес бе много дозирано, бих казала дори джентълменско. Нямаше излишно досаждане или натрапване от негова страна.
Използва всяка възможност да се сближи с нея, но категорично беше с необходимото уважение към нея и не на всяка цена и с всички средства. Последва нейният темп и посока на развитие/сближаване/ на отношенията им.
За него Ямур беше просто нов етап в отношението му към жените, защо не и към хората около него които му допадаха и които чувстваше близки с които искаше да се чувства добре.

В тяхното познанство, приятелство и отношения "повече" той не нахълта, а любезно последва поканата на Ямур за това.

За мен...лепна като муха на мед...има съвсем различен смисъл и не бих го отнесла към първоначалното поведение и отношение на Емре към Ямур.

2.
Цитат
Но лошото в случая е,че това,в което Емре не искаше да се превърне,го застигна със страшна сила. И колкото и да не ми се иска да го казвам-във втори сезон той ще е младшо копие на баща си с една разлика-той все още има съвест!
Тони,  Hug

Това е повече от естествено-да се превърне в подобие на баща си, разбира се без да е задължително.
И си има обяснение...
Нагласата към света, каква ще е тя към останалите, към определени дейности, хора, култура зависи изцяло от родителите, от техните модели на отглеждане и възпитание. Това са социални модели които стават част от мисленето и поведението и до голяма степен са наследени от семейството и средата в която всеки е израснал и част от която е.
Личният пример на родителите е основен модел на подражание, този на майката и бащата имат своя специфична роля.
Ролята на бащата е водеща за социалните модели при момчетата, примера на бащата за социални контакти е решаващ. Той/бащата/ със своето поведение и най-вече с отношението си към другите предоставя на сина си първоначалния образец, който за дълго време и може би за цял живот, ще се превърне за него в непосредствен пример за подражание.
Разбира се, че влиянието и на средата и на други фактори също е от значение, но бащата стои в основата.

Така, че не е задължително Емре да напомня със себе си в някаква степен и някаква светлина на това какъв е и Халдун-да, но е логично ако е така, то е нещо естествено, като следствие е.

3.
Цитат
За мен има един доста объркващ аспект на отношението,което Шахика демонстрира спрямо Емре и спрямо Джемре! Сега ще обясня защо-някак не мога да проумея защо отношението към Джемре е сякаш като към някакво пале,което е ненужно,чак досадно,особено при положение,че тя е плод на  голямата любов на Шахика и Адил,докато тя обожава синът си от Халдун! Някак не мога да разбера защо през цялото време тя наказваше своята дъщеря,сякаш е грешката на живота й,а в последствие,когато излезе наяве,че Джемре е дъщеря на Адил,Шахика й каза,че много я обича! Изглежда ми или като недоглеждане от страна на сценаристите,или умисъл да ни вкарат в някакъв доста объркан сюжет!

Това е много интересна тема и наистина още в 1-ви епизод е повече от видна разликата в отношението й към двете нейни деца.

Шахика е доста по-хладна и сдържана към дъщеря си. Определено за мен не с цел и умисъл за Шахика, не, едва ли и тя не желае да покаже обичта която изпитва и към Джемре.
Но има много обстоятелства които обективно не й позволяват/поне за сега-в началните епизоди/

Тук донякъде се намесва и спецификата между отношенията "майка-син" и "майка-дъщеря"
Родителят винаги има завишени изисквания към детето от своя пол. Това е и причината синът трудно да удовлетвори баща си, а дъщерята-майка си. Детето е своеобразно огледало, в което родителят често търси лицето на собствените си пропуснати или неосъществени желания и амбиции, намерения.

В случая на Шахика обаче има още една подробност, Джемре е плод на една любов-да, но любов с много болка, с много грешки и дори угризения за самата Шахика. Онази неприета, не простила за себе си част и самата Шахика от тази връзка и любов неминуемо се отразява и на отношението й към Джемре сега.
Тайната около и от това чия дъщеря е също е фактор, затова и по-късно когато тези фактори като пречка са отстранени отношението на Шахика се променя, то е освободено от тежестта на миналото и препятствията пред обичта й.

Поне така предполагам. newsm78

Особено много обичам дискусиите около героите и историите в сериалите които харесвам.

Тони, Чики, специално ви благодаря!  Hug  newsm51

За другите неща които исках да споделя вече в следващ пост и по-късно. Peace Laughing

И един муз. поздрав-дано ви хареса и на вас песента! Hug

http://www.vbox7.com/play:7d6eb6aa93  Ferhat Gocer - Ayrilsak Oluruz Biz

Хубава и прохладна вечер за всички за сега!  Smile bye
На линия съм и по-късно пак ще се включа!  hug thumbsup

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 19:33 от margita9

# 267
  • AMS

Привет, момичета!!!! newsm18 newsm18 newsm18
Чики, Hug Тони,  Hug Марги  Hug- поздравления за преговорната дискусия!!! Много ми е интересно!!!
Ето как съм "снимала" героите при появяването им. И на самата мен ми стана интересно, след като изчетох постовете ви, да си припомня пак това.

СРЕЩИ

# 268
Здравей те и от мене  Hug
Марги Тони Дива Дъгичка Дайче Чики Джули Людмил  Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Взех си успешно един изпит и ви черпя  Hug
Скрит текст:

Марги когато можеш  Hug Много ти благодаря  Hug
Тони Чики Марги страхотни анализи  Hug
Аз стигнах до 3 епизод и тъйкато съм много иузморена смятам утре да си го изгледам  Peace Hug
Лека вечер  Hug Hug Hug

# 269
Добър вечер!  Hug Hug Hug

Цитат
Лепна се за Ямур като муха на мед, така, както тя го беше преценила и да се случи.
Чики,  Hug

Ямур навярно беше проучила добре Емре и бе наясно с "легендите" за него като мъж. Тя имаше за цел да привлече вниманието му, но и да спечели доверието му. Затова и използва не само чисто женския си чар, но и качествата си като човек. За нея не бе достатъчно той само да се влюби, но и да я допусне до себе си което й даваше възможност да следва плана на отмъщението си.

От друга страна този Емре сега бе доста по-различен от онзи Емре преди, за него близостта и интереса към една жена вече имаха доста по-различна цел и смисъл. Да, беше привлечен от нея почти моментално и това беше очаквано, Ямур отлично изпълни ролята си в случая.
Но отношението му към нея независимо силния интерес бе много дозирано, бих казала дори джентълменско. Нямаше излишно досаждане или натрапване от негова страна.
Използва всяка възможност да се сближи с нея, но категорично беше с необходимото уважение към нея и не на всяка цена и с всички средства. Последва нейният темп и посока на развитие/сближаване/ на отношенията им.
За него Ямур беше просто нов етап в отношението му към жените, защо не и към хората около него които му допадаха и които чувстваше близки с които искаше да се чувства добре.

В тяхното познанство, приятелство и отношения "повече" той не нахълта, а любезно последва поканата на Ямур за това.

За мен...лепна като муха на мед...има съвсем различен смисъл и не бих го отнесла към първоначалното поведение и отношение на Емре към Ямур.

Марги, напълно съм съгласна с анализите ти. Hug Разбирам и това, че изразът "лепна като муха на мед" не ти звучи подходящо. Използвах го, защото смятам, че точно това се получи при двамата ни герои. Ямур много добре беше преценила ситуацията и хората, на които да отмъщава, както и средството й - Емре. Казвам средство, защото именно това бе за нея Емре в началото. Може би след време Ямур започна да гледа на него като на човек, абсолютно невинен спрямо баща й, и на човек като цяло. Но нейната цел беше той да я забележи и точно това се случи в първата секунда, в която се видяха. Той буквално "лепна", макар и джентълменски, подхождайки като възпитан млад мъж, какъвто наистина е. Peace

Клари, честито за изпита  Hug Hug Hug Само така!

Тони, Дива  Hug Hug

Хубава вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт