Balea, Alverde, Catrice, Essence - 10 (Козметика от ДМ и Лили)

• 99 284
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
pepina1965, искаш да кажеш, че мицеларната вода на Микса чисти по същия начин като тази на Биодерма ли? Ако е така, хич да не се силя към последната.  Laughing Не знам как го правите, но на мен определено ми е трудно да махам грим с мицеларна вода. А и специално тази на Микса мисля, че не почиства много добре, защото имам и един тоник за суха и чувствителна кожа на Балеа и като се мина с него след мицеларната вода, все още има  мърсотия. Самия тоник чисти много по-добре от мицеларната вода на Микса, но повече изсушава кожата. Не съм го ползвала за основно махане на грим, а за почистване след млякото или сутрин. Засега май мляко ме устройва най-добре за премахване на грим. Не мога да им хвана цаката на мицеларните води. Макар че съм склонна да дам шанс и на тази на Лореал. Ако и от нея не остана доволна, твърдо ще си остана на млека.

# 616
Никога не съм ползвала мицеларна вода, но напластявам доста спирала и не знам дали ще мога да трия само с водата. Аз сега първо се мия с гел за лице и след това махам остатъците от грима на очите със смес от розова вода и бадемово масло.

# 617
  • София/Горна Оряховица
Спиралата и аз напластявам, трябват ми точно 3 капки на тампона за грим и задържане за около 30 секунди. Аз ежедневно нося много грим - по очите ми има фдт, база и 2-3 цвята сенки. Когато си махам грима с мицеларна вода, от нея пада всичко.

За мен лично това обаче не е метод за махане на грим - въпреки, че може да се ползва. А си е грижа за кожата.
Грима си аз хубавичко го размеквам в банята, ставам една прекрасна и нежна  hahaha измивам си лицето с бебешко шампоанче, после с гелче и като изляза си минавам лицето с тампон с мицеларна вода. Ако щете ми вярвайте, но дори след двойното измиване, по тампона продължава да има следи от фдт (от спирала е ясно че има, защото не си мия клепачите с шампоан и гел все пак  Crazy ) .

Правила съм си и експеримент - колко мръсотия маха тоалетното мляко, розовата вода, розова вода+масло. След всеки един от тях минавах и с мицеларна вода и едва с нея падаше всичко. А преди съм си мислела, че лицето ми е чисто само с мокра кърпичка  Sick .

# 618
  • София
Bоryana, задължително и очите си мия с бебешко шампоанче. И нямам проблеми с очите и с кожата около очите. Simple Smile

# 619
  • София/Горна Оряховица
Bоryana, задължително и очите си мия с бебешко шампоанче. И нямам проблеми с очите и с кожата около очите. Simple Smile

Ау, пробвала съм веднъж. После не знам как мигах, така ми се опъна кожата. Моята много лесно се пресушава, особено в тази зона.
Просто в банята гледам да отмия чернилката, която се стича по лицето ми (  Mr. Green много съм готина  Laughing ), а очите после си ги оправям.

# 620
  • София
Даааааа, всичко опира до кожата! Simple Smile

# 621
Като се спомена Микса - пробвах техния СС крем и ми допадна. Някой да го е ползвал и с повече впечатления? Но предвид цената му сега на промоция, почти съм се навила да си купя.

# 622
  • София
Каква е разликата мржду BB  и  CC  крема?  newsm78
Може би въпросът ми е смешем. мо......... newsm78

# 623
  • Испания
Ами за тежък грим не знам,защото дъщеря ми ползва лека спирала и евентуално тониращ крем,но както казва и Боряна,използва мицеларната вода по същия начин,както и тя , за почистване от всякакви нечистотиии за грижа за кожата. Кожата й е много чувствителна и не използва дори и измиващи гелове , а само  мицеларната на Биодерма и се чувства прекрасно. Дано и с Микса се спогодят,че е още рано за преценки . А аз моя грим свалям -като първо измивам с гела  Йогурт ,а после обтривам с розова вода+жожоба,действа безотказно Peace
Вече споделих,че дъщеря ми ползва от два дни СС крема на Микса,засега е доволна,поне не се е обринала,това е първия критерий  Peace  

# 624
  • най-шареното място
По-добре е първо да се махне най-многото и тежък грим - спирала и червило, ако е ярко. Така няма течове и съответно няма спирала за чистене и от лицето. Wink
С мицеларната вода няма никакво търкане.

ПП Аз лично махам само спиралата /така падат и сенки, и бази, и коректор - каквото там ползвате/ и с остатътка по тампоните останалото лице. Определено намирам цената за скъпа като се има предвид, че е вода, но пък нищо не търкам и е почти колкото дегримьора с невен, който върви с доста по-големи дози. Май по-горе писах - Биодерма 10, Балеа с невен - 7.

# 625
  • Испания
Каква е разликата мржду BB  и  CC  крема?  newsm78

Ами честно казано и аз не знам точно,казват че е по добър от ББ крема,но аз го купих най вече заради това ,че е анти реднес,за чувствителна кожа,и добра цена  Peace

# 626
Каква е разликата мржду BB  и  CC  крема?  newsm78

Амии... май СС крем е ББ крем, обогатен с cold crem. Но това е само моя версия Laughing, на човек, който не знае откъде идва точно и името ББ крем. Просто на опаковката на Микса СС крем пишеше, че съдържа колд крем, та така.

# 627
  • най-шареното място
Ако не бъркам, BB е прикритие за несъвършенста с УВ защита, хидратация и тон.
CC e с корекция и за тона отгоре и вероятно по-покривен. По-близо до фон дьо тен, но с всички + на BB.

wikipedia:
CC cream, also known as Color Control cream, or color correcting cream, is a refined blemish balm cream or Beauty Balm created and developed in Korea.\

BB cream stands for blemish balm, blemish base, beblesh balm (apparently because of a trademark in Korea on the word "blemish"), and in Western markets

# 628
Ако не бъркам, BB е прикритие за несъвършенста с УВ защита, хидратация и тон.
CC e с корекция и за тона отгоре и вероятно по-покривен. По-близо до фон дьо тен, но с всички + на BB.

wikipedia:
CC cream, also known as Color Control cream, or color correcting cream, is a refined blemish balm cream or Beauty Balm created and developed in Korea.\

BB cream stands for blemish balm, blemish base, beblesh balm (apparently because of a trademark in Korea on the word "blemish"), and in Western markets
Така ще да е. Peace

# 629
  • София
Момичета, благодаря ви!  Hug  bouquet  "Осветлихте" ме по въпроса! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт