Balea, Alverde, Catrice, Essence - 10 (Козметика от ДМ и Лили)

• 99 279
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Испания
 СС крема на Миха няма нищо общо с ББ крем,той си е бял на цвят,няма абсолютно никаква покривност като фон дьо тен ,и ми се струва ,че по скоро това СС-означава колд крем или нещо такова-пише че успокоява зачервената и чувствителна кожа от влиянието на  времето.Сега говорих с дъщеря ми и отново потвърди,че е чудеснозасега,а нейната кожа си е проблемна  Peace Но който търси СС крем,този не е  такъв  Naughty
Току що гледам какво пише на опаковката-СС+,и най отгоре Color Correction  Peace

Мдаа,Блу,и аз сега ги гледам,наистина са различни видове,нашия е без цвят,май първия  newsm78 newsm78
И аз намерих ,ето този е моя http://themakeupeuphoria.blogspot.com/2013/06/mixa-jeji-cc-cream.html

Последна редакция: нд, 21 юли 2013, 21:50 от pepina1965

# 631
 Rolling Eyes СС крема на Микса, който аз пробвах, макар и на ръката, беше оцветен, имаше два нюанса... Може би говорим за различни продукти, все пак.

Намерих картинки
http://pinks.bg/wp-content/uploads/2013/06/Mixa-anti-redness.jpg

Последна редакция: нд, 21 юли 2013, 21:38 от Блу

# 632
Моля виии,кажете някой хубав лосион за почистване на зоната около очите,преди да нанесете околоочен крем(само не на Лореал,на свършване ми е) Praynig

# 633
По-добре е първо да се махне най-многото и тежък грим - спирала и червило, ако е ярко. Така няма течове и съответно няма спирала за чистене и от лицето. Wink
С мицеларната вода няма никакво търкане.

ПП Аз лично махам само спиралата /така падат и сенки, и бази, и коректор - каквото там ползвате/ и с остатътка по тампоните останалото лице. Определено намирам цената за скъпа като се има предвид, че е вода, но пък нищо не търкам и е почти колкото дегримьора с невен, който върви с доста по-големи дози. Май по-горе писах - Биодерма 10, Балеа с невен - 7.

Аз днес гледах този дегримьор за очи в нашия ДМ и струваше 5 лв. Бих пробвала тази вода на Биодерма, но нещо ми подсказва, че и с нея няма да се погодя. Иначе ползвам само бебешки млека за почистване на грим за очи и за цялото лице. Проблеми не съм имала, освен че ми са малко сухи, иска ми се по-мазно мляко да си взема. Иначе не ползвам нищо друго за измиване - всичко ми изсушава кожата прекалено много. ДОри и тоника за суха и чувствителна кожа, който ползвах до скоро. Затова си взех наместо него тази мицеларна вода, но нищо не чисти. Ще пробвам и друга и ще преценя дали ще ми пасне.  Rolling Eyes

# 634
  • София
HAPPY_QUEEN, пробвала ли си тоалетно мляко с розово масло? Имам предвид нещо съвсем натурално, от рода на Биофреш например. Бих ти препоръчала и розова вода, смесена с масло от жожоба, в съотношение 100 мл розова вода към 1 ч. л. масло от жожоба. Получава се нещо като двуфазен лосион, който трябва да се разтръска преди употреба.

# 635
  • най-шареното място
Чистене с мицеларна вода.

Става и с две половинки от един тампон общо с малка модификация.

# 636
  • София
Аз пък действам по друг начин с мицеларната вода. Не видях някой да е писал, и затова ще споделя. Преди влизане в банята, минавам лицето и очите с тампон с мицеларна вода. "Размеквам" и "разкисвам" всичко така да се каже. И после в банята мия с измиващ гел. Става идеално. Не ми допада усещането след чистата вода в банята пак да се минавам с разтвори разни. И само крем слагам, или си ходя по-без нищо.

Иначе съм в депресия откакто няма в Кауфланд, от тяхната мицеларна вода за 2лв. Перфектна беше, и без пари направо. Съвсем последни издихания има в моята последна опаковка от нея. И сигурно ще взема Микса-та. Нахвалиха ми я вчера в Лили, че имала и розова вода в състава и незнам какво още.

# 637
Всички тези неща които пишете са чудесни,само че аз искам да си почиствам нежната кожа около очите всяка сутрин,не от грим(защото съм момче),а преди нанасяне на околоочен продукт  Hug

# 638
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ако не бъркам, BB е прикритие за несъвършенста с УВ защита, хидратация и тон.
CC e с корекция и за тона отгоре и вероятно по-покривен. По-близо до фон дьо тен, но с всички + на BB.

wikipedia:
CC cream, also known as Color Control cream, or color correcting cream, is a refined blemish balm cream or Beauty Balm created and developed in Korea.\

BB cream stands for blemish balm, blemish base, beblesh balm (apparently because of a trademark in Korea on the word "blemish"), and in Western markets

Да, точно така.СС кремовете са доста по-покривни от ББ-тата.

Всички тези неща които пишете са чудесни,само че аз искам да си почиствам нежната кожа около очите всяка сутрин,не от грим(защото съм момче),а преди нанасяне на околоочен продукт  Hug

Мицеларните води не са само за почистване на грим, а и за почистване на самата кожа.Пробвай някой вид вода и виж дали ще ти хареса.

# 639
  • най-шареното място
Адриан, клипа и обясненията аз лично ги пуснах заради другите дискусии.

Мицеларната вода е много щадяш метод, който препоръчвам. Има отделна тема за нея пак в този раздел на форума.

Има продукти за около очите. На Балея /по темата/ има с невен хубав. Но пак е дегримьор. Това значи чисти, че качествено и замърсена и негримирана кожа също ще почисти.

Иначе ако не е много замърсена кожата - плискане с хладка вода е достатъчно. Може и евентуално розова вода. После крема. Сутрин специално почистване обикновено не е нужно.

ПП Мацата, като "разкиснеш", не ти ли пада грима, или нарочно го оставяш?

# 640
  • sofiq
Последните  ми покупки-едно гелче за около очи за нормална и смесена кожа-много се радвам,че най накрая открих продукт за около очи за смесена кожа Peace
http://tediata.blogspot.com/2013/07/alverde-aqua-augengel-perle.html
и един мал на марката Ши,за първи път пробвам лак на марката-хареса ми много цвета и му нарисувах и малко нестандартна декорация Mr. Green
https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10200782086333217& … ype=1&theater

# 641
  • София/Горна Оряховица
Адриан, аз именно това споделих по-рано в темата: за мен мицеларната вода е грижа за кожата. Ползвам я и в дните, когато не слагам грим. И откакто ползвам мицеларна вода усещам разликата в кожата си и тена си.
Освен това за мен лично има разлика между отделните марки мицеларна вода. Аз не натрапвам моето мнение за биодерма, авен и svr, от чиито води съм най-доволна. По принцип не съм фен на използването на по-скъпата козметика, просто защото е по-скъпа, но за този продукт не се скъпя (впрочем, срещу 23лв си чистя лицето ежедневно, сутрин и вечер, половин година. Това прави по-малко от4лв на месец за почистване на лицето ми  Laughing )

# 642
Благодаря за съветите,аз тези дни ще потърся тук-там,но определено искам да си взема на Балеа за почистване на околоочната зона,защото съм доволен от техните продукти!  Hug

# 643
  • София

ПП Мацата, като "разкиснеш", не ти ли пада грима, или нарочно го оставяш?

Аааа, пада, разбира се, ама много не се старая да повтарям до съвсем чист тампон, а мия в банята.

# 644
HAPPY_QUEEN, пробвала ли си тоалетно мляко с розово масло? Имам предвид нещо съвсем натурално, от рода на Биофреш например. Бих ти препоръчала и розова вода, смесена с масло от жожоба, в съотношение 100 мл розова вода към 1 ч. л. масло от жожоба. Получава се нещо като двуфазен лосион, който трябва да се разтръска преди употреба.
Toчно това не съм пробвала, но не виждам смисъл да разреждам тоалетно мляко с розова вода, защото млякото ми е сухо, а розовата вода тотално ми изсушава кожата. Може би моята кожа е от типа много суха, щом дори тоалетните млека не са ми достатъчно мазни. Но тази вечер реших да си махна грима с едно мляко на детето - на Нивеа нутри сензитив - дойде ми достатъчно мазно и доста добре ми махна грима. Ако не получа някакви алергични реакции, може и на него да остана. Преди млякото пак пробвах с мицеларната вода - спиралата се махна наистина добре по начина, описан от pantera666, но фон дьо тена ми дойде много пипкаво да го махам по този начин, както и грима около очите - коректор и т.н. Сега ще погледна и клипчето, че не съм чела другите коментари.  Simple Smile

ted., имаш страхотни творчески способности! Да не си учила в Художествената академия?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт