Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 8

• 61 054
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Може малко да съм сбъркала времето за четене - след Успенски. Прекрасно чувство за хумор и децата се смееха на глас. "Гащите" малко ми блъскат на евтина, американска, екшън комедия... Безвкусно, ситуативно смешно, на което ми е трудно да се засмея. Може би на ученик от трети и нагоре клас би му харесало, но пак зависи какви предпочитания е изградило.

# 331
Някой наясно ли е книжките на Туве Янсон имат ли някаква последователност?
http://www.book.store.bg/c/p-pc/id-1902/knigi-ot-tuve-ianson.html

# 332
  • Sofia
sky*, доколкото си спомням, ставало е дума и дръг път и май нямаше последователност.  Thinking

# 333
  • София
Не знам дали сте я обсъждали вече, но на дъщеря ми /6,5 г./ много й харесва:
http://prikazka-igra.com/ - Голямото приключение на малкото таласъмче.
Четем я вече 2 седмици, много се забавлява, защото сама избира накъде да тръгне приказката и края съответно винаги е различен. Става и за по-малки деца - към 4-5 със сигурност.

# 334
Sky*, ето тук можеш да прочетеш предишния ми отговор на този въпрос според това, което аз успях да проуча: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=721861.msg25312893#msg25312893

# 335
Мерси Тигре.. за сега ще пробваме  библиотечни

# 336
Sky*, това си е най-разумният подход. Peace И аз изчетох първо от библиотеката, и накрая отсях тези, които бих искала да подаря на детето и да си имаме у дома. Grinning

А пък по темата да споделя, че нашата нова книга, която веднага подхванахме, е "Чудното пътуване на Нилс Холгерсон през Швеция" http://www.pan-bg.eu/?viewID=1&bd_id=991 .
От много време се опитвахме да намерим старата книга на мъжа ми (аз навремето имах само аудио-приказката, която впрочем е сред любимите на сина ми), но в крайна сметка опряхме до варианта на ПАН. Малко се стреснах, когато в първа глава прочетохме за мрежата за мухи - в аудио-приказката е по-разбираемото мрежа за пеперуди - и взех да се чудя какъв нов превод са спретнали ПАН-ци, но сега се успокоих като видях, че преводът си е същият като в старите издания - на Стоян Кайнаров. Явно в Швеция са си ловяли мухи с мрежа... Laughing

# 337
  • Sofia
Sky*, това си е най-разумният подход. Peace И аз изчетох първо от библиотеката, и накрая отсях тези, които бих искала да подаря на детето и да си имаме у дома.
Съгласна съм абсолютно.

Тигър, ще ми е много интересно да споделиш как ви върви четенето на "Чудното пътуване на Нилс Холгерсон през Швеция", защото аз определено я преценявам поне за 10г. някъде, след като героят е дори 14 годишен. 

# 338
Разбира се, Моренка, непременно ще дам отзиви, когато понапреднем повече. Grinning
Засега сюжетът се развива като в аудио-приказката, така че ни е съвсем близък и лесен за възприемане. Забелязвам, че има повече географски наименования (нали все пак такава е била целта на авторката - да запознае шведските деца със собствената им страна), та в тази връзка си мислих да разпечатам някаква карта на Швеция и по нея да гледаме за какво става въпрос. Че иначе имената на селища и местности в текста звучат като непознати думи. Laughing

# 339
  • Sofia
ТигърHug
Сиси, честита ви награда "Приключенията на мотовете"!  Hug

# 340
# 341
Сиси, честита ви награда "Приключенията на мотовете"!  Hug
Мерси, Моренка! Hug Не очаквах и много се зарадвах като получих писмо! Бях решила да я взема така или иначе след твоите препоръки, но сега ще си я изчакаме да ни я донесат. Wink

# 342
Искам да се похваля, че си поръчах тази изключително любима ми книжка:

Нямам търпение да пристигне. Това е едно адаптирано за малки деца издание с повече картинки и по-малко текст. Моята съм я изпокъсала от разлистване. Не мисля, че има книга, която да съм чела и разглеждала повече пъти.

# 343
  • у дома
allana ,ние имаме и тази и подобна адаптирана Тримата мускетари-голямото ми момче хареса и двете,когато ги чете миналата година.

# 344
allana ,ние имаме и тази и подобна адаптирана Тримата мускетари-голямото ми момче хареса и двете,когато ги чете миналата година.
newsm10 и "Робинзон Крузо" 

Общи условия

Активация на акаунт