Каква раница за първокласник?

• 317 381
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 185
  • София
А малко в страни от темата за девойка на 11 какво бихте ми препоръчали? Щото само на единия не може 😊
Ха ха ха. колко познато Simple Smile Тази година й смених на щерката раницата, бях се зарекла до 4ти клас да не го правя, но й правиха операция и реших, че за награда мога да й взема по-тийнейджърска, на 10г е девойката. Спряхме се пак на Херлитц, но този път ето такава:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/63609

# 1 186
на белмил не им харесвам това,че са тип куфар,все си мисля,че ще събира малко неща.Като цяло нито десените нито формата на самата раница ми допадат,но това си е мое мнение

Последна редакция: сб, 11 юни 2016, 10:14 от Няма

# 1 187
А и на тях пише,че с 1,100кг тежки,което за мен е много,раницата за училище не трябва да тежи повече от 1 кг,поне по европейските стандарти и изисквания е така.Хубаво е раницата да е с повече разделения,поне с 3-4,за да може да се разделят отделно учебници,тетрадки,кутии за храна и т.н😉 Това е и по- удобно за самото дете.

# 1 188
  • Пловдив
Благодаря за предложенията! Аз харесах тази https://www.amazon.de/gp/aw/d/B0174AC9JI/ref=ox_sc_act_image_5?i … id=A3JWKAKR8XB7XF само се чудя 15 l да не е малка?
Да питам чантите тип кутия според вас могат ли да се носят след 1 клас? Имат доста първолашки вид.

# 1 189
  • София
Знам ли, на дъщеря ми сегашната е 18л и е ок. Кутиите не мисля, че са с първолашки вид, за мен е важно да са анатомични, с дебели, подсилени презрамки и дишащ ортопедичен гръб, което означава да ивестирам над 100лева. Не мога да си позволя всяка година да сменям чантата, която е здрава и като нова, защото на диваненцето са му се сменили естетическите възприятия Simple Smile Така, че този въпрос го приключих още в началото на първи клас и отстъпих с една година от становището си заради операцията, иначе мислех след 4ти клас да вземем новата.

# 1 190
 И аз мисля,че раниците тип куфар не са ок,самата форма им е бебешка,за по големите деца си трябва по тинейджърска раница,да не забравяме,че и учебниците им стават много,по тежки са и раницата трябва да е анатомична  с дишаща материя,хубави подсилени презрамки и т.н
Да вярно е,че една такава раница струва около 100лв и нагоре,но като се замислите,тази раница ще ви издържи поне 3-4 години,което ако си го разделите,на година раницата ви идва по 25-30 лв.А една раница,от 30 лв,няма да издържи толко време,да не говорим за качество и екстри.

# 1 191
  • София
Раниците тип куфар са анатомични, с дишащи материи, подсилени презрамки и т.н, водоустойчиви
. Децата до 4ти клас хич не са тийнджъри, но пък за сметка на това раницата тип куфар пази учебниците от мачкане, хваща блок номер 4, който се ползва до 4ти клас минимум, освен това децата не са особено грижовни в началото към пособията и твърдата раница е доста добра защита за всичко.

# 1 192
Това за мачкането на учебниците зависи и от дъното на раницата,ако е с твърдо дъно няма проблем,самите учебници стоят прави и не се подгъват в раницата,има и друго обаче,че някой госпожи предпочитат скицници вместо блок А4,а те са по високи.

# 1 193
  • Пловдив
Аз се отказах от раница кутия. Наистина ми се вижда твърде детска. Дъщеря ми е 4 клас и не съм виждала между съучениците й подобни. Като давам 150 лв. очаквам раницата да се ползва поне до 4 клас. Блок побират всички и при минимално подплатените дори, не се мачкат учебниците -нали за това се слагат подвързиите.

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 15:25 от Linkata

# 1 194
Медицинските експерти споделят опасенията на много страни за негативното въздействие на тежките чанти върху учениците и препоръчват теглото на чантата да не бъде повече от 15% от телесното тегло на детето. Една чанта, която тежи повече от 15 на сто от теглото на детето, се счита за свръхтежка за него. Връзките на гръбначния стълб и мускулите на децата не са напълно развити до 16-годишна възраст. Спинален стрес в началото на живота може да доведе до многобройни мускулно-скелетни проблеми.

# 1 195
 В Холандия, Финландия и Англия
До 11-12 години в основното училище децата не носят раници с учебници. Ако носят чанта, тя е за сок и закуска

Много ми се иска и в България да можехме да се похвалим,че и нашите скъпи деца не носят тежките раници на училище,но уви........децата ни се мъчат,а заедно с тях и ние. Sad

# 1 196
малката лисичка, не знам за раница с колелца, според мен няма да е удобна.
Скрит текст:
Обаче аз си мисля друго...
Няма ли да е добре да се направи една тема за всичко относно първи клас. Ето сега се замислих какво ще правим с тетрадките, с какво се подвързват- само с найлонова облечка или с и хартиена?! Ей такива неща .
Благодаря ти  Hug
Аз от гледна точка на това,че моята тежи 18 кг ,то е ясно,че ние ще носим раницата де ,но съм в чуденка.

Иначе за нова тема съм за  Peace[/b

Аз също се интересувам от раница с колела, но много родители ме разубеждават без дори да са имали такава. Спрели сме се на тази https://www.samsonitebg.com/detska-ranica-na-dve-kolela-minnie-iconic.html, като да отбележа, че моята ученичка е 18кг. и не мога да си представя как ще носи раница от 5-6 кг.

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 20:19 от gourmet

# 1 197
  • София/Правец
Здравейте,

Аз също се опитвам да избегна раница-кутия. Много големи ми се виждат и не ми харесват на външен вид.
Синът ми ще пътува с автобус до училище и реално ще има да мине само двора и после до класната стая с раницата.
Искам да не е много скъпа, за да може след 1-2 години ако му омръзне да му купя нова без да се ядосвам. Съмнявам се да не си смени мнението до 4-ти клас...

Може ли родителите с повече опит по отношение на размерите и броя на учебниците за първи клас да споделите дали нещо от този тип е подходящо - http://kancelariabg.com/shop/gabol-ranitsa-robot/?

Много благодаря! Simple Smile

# 1 198
  • Пловдив
Синът ми е 20 кг. и по това което сте писали горе, раницата му трябва да 3 кг.  Embarassed
Раниците на колела са допълнително утежнени от конструкцията и колелцата  Whistling
А за учебниците и помагалата ... не ми се мисли - много са! Раницата на дъщеря ми в 1 клас стигаше до 7 кг. :о:

# 1 199
  • София
dania_09, не се вижда къде са презрамките на тази раница. Дори уж добри и скъпи раници съм виждала с кофти поставени презрамки. Трябва да са буквално на горния ръб, а не някъде на гръбчето   Peace

Общи условия

Активация на акаунт