Каква раница за първокласник?

• 317 351
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 245
  • София
Не съм ги виждала и аз на живо, но като гледам ...тази е по - тежка (с около 300гр) от Мидито и с около един см по-дълга (което не е нищо). Също, заради капака ми се струва малко по-повдигната в горната част. Иначе системата е същата - ортопедичния и дишащ гръб, възможността за коригиране на презрамките и т.н. Т.е. няма кой знае каква разлика. Принципно е добре детето да мери, за да прецени само дали му е удобно и за да се види дали горната част на раницата е на едно ниво с раменете, а долната да стига малко под кръста (горе-долу до опашната кост) и да прилепва хубаво към гръбчето. Но пък обикновено тази марка е с премислен дизайн и тези неща са съобразени.

# 1 246
И на мен ми направи впечатление, че  е по- тежка, но иначе е много хубава. Хареса ми разпределението. Предният джоб би побирал повече неща отколкото на Midi. Имам чувството, че едва ще се съберат учебниците в Midi- то, но може би чувството е измамно, поради това че е тип кутия  Peace

# 1 247
Благодаря за мненията bouquet Аз също мисля, че моделът Флекси би събрал повече неща и в предният джоб може да се слага кутията за храна. Още малко ще мисля и ще заложа на някой от тези два модела сигурно newsm78

# 1 248
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Хайде аз пак тук с моите колебания ...
Коя раница бихте избрали?
1/ Herlitz MIDI Plus с размери: 38 x 32 x 22см (не този десен, но такава като модел: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/84329)
или
2/ Scooli-Disney Frozen с размери: 38 х 38 х 23 см. (това е модела: http://www.igra4kite.com/product_info.php?products_id=51148)

Еднакви са почти като размери ... Добри марки са ... Като визия са еднакви ... Май само картинките по картинките ще трябва да избера ...

# 1 249
  • Пловдив
Herlitz (макар да предпочитам моделите Sporti и Flexi).
На Scooli раницата не е лоша, но Елзето и Анчето и (както ги нарича дъщеря ми  Laughing) догодина може да омръзнат на ученичката.

# 1 250
  • София/Правец
Здравейте, някой има ли мнение за тази раница:
https://www.samsonitebg.com/uchenicheska-ranitsa-star-wars-galax … -m-copy-5196.html
Благодаря предварително Simple Smile

# 1 251
  • София
Изглежда ми много добро - май най-леката, която съм виждала досега; като размери, разпределение, дизайн също ми допада. Добър избор според мен.

# 1 252
  • София
Хайде аз пак тук с моите колебания ...
Коя раница бихте избрали?
1/ Herlitz MIDI Plus с размери: 38 x 32 x 22см (не този десен, но такава като модел: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/84329)
или
2/ Scooli-Disney Frozen с размери: 38 х 38 х 23 см. (това е модела: http://www.igra4kite.com/product_info.php?products_id=51148)

Еднакви са почти като размери ... Добри марки са ... Като визия са еднакви ... Май само картинките по картинките ще трябва да избера ...

Herlitz-a  много ми харесват, точно това моделче, но ми е малко скъпичка, да беше само раницата, колко още неща ще се взимат и в у-ще ще се дават парички Sad. Да са живи и здрави дечицата и с желание да ходят на училище. Да се похваля днес накупих няколко  дребни неща за първокласничката вкл.и несесер с два ципа на , Herlitz, на много добра цена Simple Smile.

# 1 253
  • Sofia
Раница за първокласник за повече от 50-60 лв. е неоправдано според мен, но сега го преценявам. Преди 7 г. се изхвърлих за скъпа раница за голямото ми дете, на втората година му омръзна, струваше му се бебешка, искаше нова и т.н. Подарихме я на друго дете. Освен това никой първокласник не носи раницата на гърба си, просто защото се води и прибира от родителите си и се носи от тях, така че ортопедичния гръб и др. екстри се оказаха без значение нас - важно е да не се мачкат нещата в нея и почти сигурно е, че ще се  сменя след една-две години.

# 1 254
  • София
Абсолютно подкрепям мнението на Spate Peace

# 1 255
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
И аз Simple Smile И поради тази причина ... може да ме оплюете ..., но ще взема Herlitz  втора ръка за 40 лв. ... Като гледам колко много е запазена, почти като нова и е ползвана 1 година ... и ние толкова ще я ползваме 1-2 години ..., та нямам скрупули на тази тема Simple Smile

# 1 256
  • София
Раница за първокласник за повече от 50-60 лв. е неоправдано според мен, но сега го преценявам. Преди 7 г. се изхвърлих за скъпа раница за голямото ми дете, на втората година му омръзна, струваше му се бебешка, искаше нова и т.н. Подарихме я на друго дете. Освен това никой първокласник не носи раницата на гърба си, просто защото се води и прибира от родителите си и се носи от тях, така че ортопедичния гръб и др. екстри се оказаха без значение нас - важно е да не се мачкат нещата в нея и почти сигурно е, че ще се  сменя след една-две години.
Не генерализирай така. Мойта вече 3г се прибира и от баба и от прадядо, та се налага да си я носи, а живеем на 7 спирки с автобус от училище, да не говорим, че в училище са в различни стаи за занималня и за стандартните часове и пак разнасят. А ако се поддавате на това, че децата проявяват лигавщини за омръзване и т.н. е отделен въпрос. За мен има доста по-основни неща, та за раница с ортопедичен гръб, дишащ и анатомичен, с подсилени презрамки, твърда, така че да не се мачкат и непромокаема, за да не се мокрят учебниците, се оказа абсолютно оправдана и адекватна инвестиция за мен. Така ще постъпя и след още 2г, дай Боже.

# 1 257
  • София
Всъщност има раници с анатомичен гръб и за по 50-60 лева. Днес пробвахме една такава, но за съжаление на мойто дребното не му прилегна добре. И моето мнение е като на Spate - и нашата кака на втората година се пробва да получи нова небебешка раница, но не я огря, именно, защото си бях направила сметката, че ще я носи поне три години. Сега за по-малката внимавам да подбера дизайн и десен, който ще й допада и след време, но май отново ще купя скъпа раница. Екстрите като твърдо дъно, дишащ гръб, регулируеми презрамки, закопчаване и отпред, повече отделения и джобчета според мен си заслужават. Естествено, отсега се знае, че ще я носи дълго време.

# 1 258
  • София/Правец
Аз също мисля, че скъпите раници не са достатъчно оправдана покупка и тръгнах от доста по-евтини варианти. Даже тук питах за една, която беше 40 лв., но се оказа, че все имат някакво слабо място... И някак постепенно просто стигнахме до по-скъпите. Гледам да не е с анимационни герои, поне не прекалено детски и освен това разчитам, че малкият брат ще я доизноси ако на големият толкова не му хареса и остане здрава Simple Smile

# 1 259
  • София
И аз Simple Smile И поради тази причина ... може да ме оплюете ..., но ще взема Herlitz  втора ръка за 40 лв. ... Като гледам колко много е запазена, почти като нова и е ползвана 1 година ... и ние толкова ще я ползваме 1-2 години ..., та нямам скрупули на тази тема Simple Smile
От къде си намерихте такава раница, ако не е тайна?

Общи условия

Активация на акаунт