Януарчета - 8 тема

• 64 471
  • 622
  •   1
Отговори
# 360
Мерси, че си се сетила за нас, ivap   bouquet
Пепи е "на село" - да се позакрепи от тези боледувания в яслата, мама го гледа. А ние с баща му уж щяхме да караме втори меден месец, а то - не можем да сварим да се наспим Simple Smile

За бибата моят съвет е да преминете към махане, защото след тази възраст може да причини ортодонтски проблеми. Няма да е лесно, Мартин ще я търси, но трябва да я махнете.

# 361
  • софия
Хайде и аз да се разпиша за последно за тази година Simple Smile
Честити втори рождени дни на всички декемврийски слънчица! Да са ни живи и здрави!
Атадарче, честити розови гащета! Аз така и не ги видях в нашта къща  Mr. Green и много се радвам като чуя, че някой чака момиченце! Слабост са ми, но нямааа....
Добре дошла на новата мама Smile_Maria ! За бибата - Гого до преди две-три седмици я цока, но си поставих за цел да му я махна и успях  Grinning В банята имаме отдушник, който се отваря с капак. Той знае, че там живее Баба Меца. Заведох го със всичките му 5 биби там и се направих, че ги хвърлям на Мецата. Последва една минутка рев и бибите бяха до там. Знае, че Мецата ги е изпапала и не се и сеща вече за тях. Е, трябваше да поспи известно време и при нас на спалнята, защото си беше свикнал да заспива с тях, да не казвам, че и направо пристрастен към тях и нямаше начин да го оставя и сам в леглото му. Така нещата минаха по възможно най-гладкия и неревлив нощно време начин. Сега вече всичко е минало. Успех и на Вас!
mimentzeto честито ти второ детенце! Много да Ви радва и все така да слушка мама и кака!

И в нашата къща е украсено още от 01.12. Настроението е на 6. Подаръците са купени. Днес Гого е на пазар с баща си, а аз утре се захващам да понаготвя постните манджи за вечерта и се започва с великото ядене  Mr. Green
Желая весели празници на всички малки и големи! Бъдете здрави!

# 362
  • Габрово
Мименце, честита ви малка Дара и честито на порасналата ви кака. И двете да са ви много здрави, усмихнати и много да се обичат.

Диткинс, радвам се, че писа. Отдавна не бях те срещала ни тук, ни във фейс-а.

Поспалане, Ика и тя много иска да я нося, че има и предпочитания как. То за това и спрях да я извеждам с количката, че тогава хем я носех, хем бутах празната количка, сега само нося  Confused. Лошото е, че й се доспива на път за вкъщи по обед и ми заспива в ръцете, тогава като се отпусне и започва да тежи като камък.
Благодарение на дългите години фитнес успявам да издържам, а бицепсите ми са станали по-големи от всякога  Mr. Green.

Да се похваля, вече отработихме пишкането на открито.

Весели празници - коледни и рожденденни  Grinning.

# 363
  • На Дунава
Оооо, Ивап, напипа нерва ми - кажи как го правите номера с пишкането навън?   bouquet

# 364
  • Габрово
Оооо, Ивап, напипа нерва ми - кажи как го правите номера с пишкането навън?   bouquet

Ами, всъщност нямаме някакъв номер. Тя нали пиша и ака само на тоалетната, като я придържам и в началото леко се дърпаше да върши работата в друга тоалетна освен в тази в къщи, но полека лека свикна. Баба й се беше пробвала да я изпиша над леген, но тя нещо не приела идеята. Това ме притесни леко, че може би позата не я кефи и ще имам проблеми с пишането навън, но когато се наложи си пиша без уговорки и дърпане. Явно зорът й беше по-голям от ината. До сега няколко пъти вече се налага да полива тревата и е все без проблем, дано все така да е.
Аз принципно гледах целия ритуал с ходенето до тоалетна да й е забавен - тичаме към тоалетната, "вием" като линейки и други дивотий, с батко й хващаха ред, явно и с нея също.

# 365
 Монки, Адатар Честит Рожден Ден на малките пораснали рожденици!  Да са живи, здрави и палави деца  Wink  nbirthday

Весело посрещане на Новата Година на всички!

# 366
  • Габрово
Честит рожден ден на Вероника и Яна, да са много здрави, усмихнати и любознателни буболечки  Hug

# 367
  • Китна Тракия
ехе, рожденниците взеха да валят Simple Smile
Честито и от мен!! Да са живи и здрави!!!

Как я карате по празниците? Аз реанимирам, Искра много се радва, че сме си заедно  Heart EyesДядо Коледа й донесе Маша Simple Smile Беше стъписана, не очакваше явно ... е, вниманието беше привлечено за кратко  Mr. Green Сега тъкмо "пее" "джингъ бе, джингъ бел"  Joy
Бяхме за някой ден на почивка с мин. басейн - няма такова размазване, особено от госпожицата... По едно време полудя, искаше да "плува" без пояс  Shocked, да скача без него от стълбите на дълбоко... "Мамо, ишка пува моенцето, басена... мамо, ишка бански на лаета (лалета)"  Mr. Green
Ето ви малко снимчици

# 368
искам и аз Маша Simple Smile много ми е любима, скоро и децата ще проговорят руски на ниво "давай давай лечится...давай давай лечится"...
какви моенца, какви бански на лаета - Андрей дори "да" и "не" бърка  Mr. Green от вчера си казва името "Ей". И много тормози батковците си - в момента дори единият реве, защото Андрей му взел филийката хляб. Ходи да ги гони и да ги удря - до един момент те се забавляваха и хилеха, сега вече не им е до смях.

# 369
  • София
Честита Коледа и от мен, момичета! Ние сме на село при майка ми, чета ви, но нямам много желание за писане. Всички сме на антибиотици - аз заради синузита, а каката и бебето кашляха зловещо, та Ивчо вече е захранен с антибиотик.  Cry
Честити рожденници, да са живи и здрави! Ех, по това време на годината неизменно си припомням трепетното очакване преди 2 години. Как се чакахме една друга, коя ще роди по напред и всеки ден в темата имаше щастливи новини.  Heart Eyes Как лети времето, леле, а някои от нас имат и по още едно вече.  Mr. Green
Сияна получи доста подаръци, но едиственото, с което си играе е един най-обикновен пластмасов докторски комплект. По цял ден ходи със слушалката и преслушва всеки които види, че и нарежда "Дишай, дишай". Ама как няма да е така, от септември досега са все болни, сигурно над 20 пъти сме ходили на доктор. Иначе и тя е луда фенка на Маша, по скоро на Мечока. Аз ги гледах в Продавалника, но ми се сториха доста грозновати.

# 370
  • Варна
Здравейте,
Аз също съм майка на едно сладко момченце на почти две годинки и ви пиша с молба да ми отговорите дали има и други дечица,които  все още бърборят малко думички и не правят прости изречения от две думи? Моят син основно изговаря около 15-20думи, тези коит знае ги произнася добре- мама, бати, кака, котка и тем подобни, но като че ли по= сложните избягва да назовава. Ако му повтарям думата той се опитва един два пъти и след това започва да ис бърбори някакви бебешки  звуци. Същото е исъс изреченията.Казва много отчетливо "дай", но като му повторя например "Дай вода", той упорито си повтаря само дай.

Започнах да се притесняам малко и обмислям да го заведа на логопед, но ми се искаше да почерпя малко повече опит и от вас.

# 371
  • до едно тепе
За много години мами и порастващи дечица. Много здраве и късмет на всички  bouquet
tsonitta добре дошла при нас. Не се притеснявай. По отношение на говора децата се развиват много индивидуално. В нашата компания има момченце с месец по-голямо от сина ми, което изобщо не говори-само посочва и вика ъъъъ. Племенника ми проговори на 2,9 г направо с изречения и сложни думи като  климатик например. Щом е почнал да казва някои думи ще проговори спокойно Peace
Ние бяхме вкъщи 3 седмици и сега наново свикваме с яслата. Пак плаче сърцераздирателно, но се надявам поне да се задържи здрав по-дълго, за да посвикне пак Rolling Eyes
Иначе бърбори, кога разбираемо кога не, пее и троши играчките, донесени от Дядо Коледа hahaha

# 372
Здравейте,
Аз също съм майка на едно сладко момченце на почти две годинки и ви пиша с молба да ми отговорите дали има и други дечица,които  все още бърборят малко думички и не правят прости изречения от две думи? Моят син основно изговаря около 15-20думи, тези коит знае ги произнася добре- мама, бати, кака, котка и тем подобни, но като че ли по= сложните избягва да назовава. Ако му повтарям думата той се опитва един два пъти и след това започва да ис бърбори някакви бебешки  звуци. Същото е исъс изреченията.Казва много отчетливо "дай", но като му повторя например "Дай вода", той упорито си повтаря само дай.

точно два поста преди тебе писах за моя син. Даже вчера го водих на лекар за друго и лекарката ми заяви, че трябвало да казва поне две изречения на две години. Аз пък й отговорих, че в моята страна стандартът е друг  Joy та моят дори  и 15 думи не произнася, дори и пет не му се събират. Не се притеснявай, говорете му както и досега, четете книжки, избягвайте телевизията, включвайте го във всякакви разговори. Някои деца, особено момчетата, имат нужда от повече време да натрупат база.

# 373
  • Китна Тракия
Tsonitta, добре дпшла!!!
Не се притеснявай, детето си се справя съвсем добре за възрастта  Peace Баткото на Бърборица Искра говореше само отделни думички до около 2 г., тук там комбинираше по две. После тръгна на ясла и изведнъж се отприщи. Ето защо сестра му ме изненадва, голяма е скица.. Може би има значение, че общува с него, но може и просто да си е от нея самата. Факт е, че ги гледам по един и същ начин, тоест нищо по-специално към нея newsm78 тя дори на ясла не ходи, като се огледам сред познати деца на нейната възраст, тя дърдори необичайно за възрастта си... Сестра ми е била такава. Скоро една позната ме пита колко голяма е и беше пред припадък като поясних, че скоро ще стане на 2 г. - дамата си помислила, че е на 3 г. "защото говори много"

# 374
  • Варна
Благодаря ви момичета за вашите отговори!
Просто исках да "си сверя часовника". Въпросът е, че си имаме и по- голям батко, който на неговата възраст бърбореше като голям човек. Почти не е говорил на бебешки, докато сега брат му основно думите които произнася са от две или три букви и то с бебешките произношения. Когато му кажа: Кажи "куче", той ми повтаря ""бау- бау" и това си е. Не иска да каже "куче".

Притесних се малко порадио факта, че навсякъде в нета пише, че до 2 годишна възраст трябва да могат да правят изречения и едва ли не е притеснително и налага консултация със специалисти, ако не го умеят. Затова и се допитах до вас. Ще се радвам ако още някои от вас споделят и своя опит.
Наистина помага.

Общи условия

Активация на акаунт