Чакането свършва вече,скоро ще изплаче ЮНСКОТО човече!

• 29 094
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Добро утро момичета,

моята шушонка заспа и реших да попрегледам какво става из форума.Май скоро всички ще сме родили от юнската тема,нищо,че повечето бяхме за майската:)

Аз днес пошетах из вкъщи,"издоих се" това ми е много досадна процедура с цеденето и консервирането на кърма,но какво да се прави.От както съм се прибрала не съм се обличала Simple Smile какъв омагьосан кръг само:)
А малката от вчера има хрипчета и се чудя как да и изчистя нослето,сложих една две капки физиологичен разтвор и с едно памуче правих тампонче,но нещо не ми се получава,май ще трябва да си взема аспиратор за нос ooooh!

сега да разкажа за раждането:

Скрит текст:
то не че е много интересно,според мен си беше стандартно секцио,бях много спокойна,сутринта в 6 станах направих си тоалет,направиха ми клизма,която нито болеше нито пък беше екстремно изживяване( в смисъл аз си мислех,че ще препускам с руло тоалетна хартия из болницата) Mr. Green Нямах точен час за секциото,но изведнъж в 8 часа дойде една акущерка и каза :"айде"
ии... ме свалиха в операционната,на таткото му бях казала уж за 9 да дойде,че уж към толкова имаше верояност да започне операцията,ноооо изненада,в 8:45 се роди малката,а таткото току-що беше пристигнал.Преди самата операция беше много забавно всички нещо правеха по мен,едната док ми слагаше абокат,дугата ме забаламосваше с упойката,а третата сложи катетъра и всичко това наведнъж,накрая анестезиоложката докато ми разправяше,че и тя имала правена спинала упойка и не разбирала как така пише по форумите,че боляло и изведнж ми казва,тука усещаш ли нещо,(пипа ми крака) аз и викам "да",а тя аа не усещаш Mr. Green и 3 сек по-късно ми вика:'само да ти кажа,че вече ти срязаха корема" Shocked и взеха да си ровят нещо докторите и да си говорят,усетих когато вадеха бебето и чух как изплака като прегракнало гардже малката ми шушонка сладка,направо се разплаках от вълнение и зачаках да ми я покажат.Акушерката възкликна:"само да ти кажа,че ти е много красиво бебето Hug",след като го премериха и изкъпаха ми я показаха много сладка с бяла шапчица(като тези на хирурзите или за къпане)и повита в бяло,направо се влюбих,нали си е моя Flutter после ме позашиха и хайде в реанимацията.

Хайде дано Алексчето се похвали скоро,ще я преслушам да видим какви ги върши Laughing

шмокски за жълтеницата ни казаха да пием вода със захар,но моята бонбонка не я иска и едва по една глътка пийва,но пък е по-важно да се кърми на често и да ака повече,така се изчиства жълтеницата,уж трябва на втората седмица да се поизчистят вече...

# 526
  • Бургас
Добро утро  Laughing и ЧЕСТИТО НА ОБЕБЕЛИТЕ СЕ МАМИ!Да са им живи и здрави слънчицата, да им дават много поводи за радости!Бързо възстановяване! Hug Hug Hug

Аз от няколко часа имам някакви странни пробождания ниско долу, на 2 пъти по-болезнени към 6:30.Сега болката е лека, но неприятна и се чудя какво става .... newsm78.Надявам се ако бебо е решил да излиза днес да изчака ММ да се прибере от работа довечера  Praynig, ама то Божа работа...каквото е такова Simple Smile

# 527
Добро утро!

adelina_bg - добър екшън се е получил при теб, аз лично се смях докато чета как лекарите са си крещяли, то направо като на филм...На теб не ти е било смешно де, радвам се, че всичко е минало добре в крайна сметка и ти се чувстваш ок.

*petrohan4e* - ако не става с клечка за уши, тогава аспиратор, да. Можеш да пробваш в началото с тези най-обикновените, ако не ти вършат работа, тогава се насочи към другите модели. За жълтеницата и водата вече писах, та не искам да ставам досадна. Само ще кажа, че този съвет за водата със захар отдавна му е време да излезе от циркулация, но уви- повечето лекари са на фаза " едно си баба знае, едно си баба бае". Confused

# 528
Имам предчувствие за Алекс и за моя сън отдааавна, когато ми се "даде" информация за 5 кила:)
Днес смятаме да направим първата разходка с количката - някъде следобяд след 15 часа. Ще постна снимки. Досега съм го извеждала на балкона за 10-15 мин. Вчера спа навън половин час гушнат.
Тази нощ пак спа 7 часа без прекъсване - от 1 до 8. Според сестра ми вече си е изработил късметлийски за родителите му режим. За 20 дни се е будил 2-3 пъти към 4-5 часа през нощта. Дано да е така и занапред - според педи най-важно е да разбере, че нощта е за сън, не за ядене и да си направи разграничението:))

Петенце, хрипчета няколко пъти откъм носа са се получавали, ако върне малко храна и почва да хърхори и бълбучка. Капи смело физиологичен, не само по 2 капки - така го наливам през носа, че преглъща горкото. Най-добре е ако кихне от тая процедура. После с клечки ровиш в носа - с различен край във всяка ноздра. Редовно вадя съкровища:) Със същото патронче физ.разтвор използвай да избършеш и очичките - даже преди носа, та да не докоснеш сопол с върха на патрончето и после в очите. Капеш на кръгли тампони за грим, отделен за всяко око, и избърсваш очето от външния към вътрешния край, с леко въртеливо движение във вътрешния ъгъл.

Последна редакция: сб, 08 юни 2013, 11:15 от Ivvangeline

# 529
Честито на мама irri, писала е във Фейса, вчера се е родила Михаела!  Да са живи и здрави!   bouquet

Охх, да взема да се поприготвям за излизане, че докато се дотътря до Стамболийски и ще е станало 12:30ч. Едвам-едвам ходя Tired

# 530
И аз тия дни гледам бански, не знам дали ще ме огрее да се разходим до морето, но със сигурност ще си взема един хубав цял бански, че не ми се вярва бързо да вляза в половинките, а и гледката няма да е много добра Simple Smile
Тука също има хубави намалени бански
http://www.tkmaxx.com/women/womens-swimwear/icat/0711

Иначе Мечо Пух го повтори няколко пъти, ама и аз да кажа, че също съм чела, че това с водичката е отживелица. Всъщност за да мине жълтеницата, трябва да се изхвърли билирубинът, а той очевидно не се разтваря във вода. Затова кърмене и изхождане, повече слънце и така Simple Smile

Последна редакция: сб, 08 юни 2013, 11:28 от bflm

# 531
Мечо Пух,  Hug и аз в болницата не и давах водата нарочно,после ми се скараха що не съм давала,и аз съм чела доста,че по-добре да я кърмя по 20 пъти от колкото вода със захар,ама и правя тука по една глътка добре ,че не иска сама Mr. GreenИначе ще ида да си взема един обикновен аспиратор пък да видим...

Иванджелинче,ами капвам и тя преглъща милата,ама нещо тия клечките за уши големи ми изглеждат та навивам памук и ровя,но нищо не излиза,след малко като се събуди пак ще я тормозя милата,че много хърка Mr. Greenще ни надмине с таткото:)

# 532
Честито Ади, да ти е жив и здрав Даниел  Hug .

Честито на мама irri и малката Михаела.

На някой ако му се четат екшаните ми в опитите ми да родя  Grinning та да се посмее с мен.

Скрит текст:
Аз да ви разкажа за моя екшън снощи... лягаме си и аз с болки и ММ ми вика скоро ще се ражда, а аз една такава не знам къде се намирам и викам, абе няма бе Naughty . Та така лягаме и ме почват едни контракции първо на 40мн., после на 20 и мн бързо на 10 и му викам ставам да се къпя... че после може да не мога и ще следим. Къпя се и си викам те мишниците ми наболи, а пък роклята за изписването без ръкави ... не може така (вижте за какви неща си мисля  #Crazy ) и като го юрнах да ми носи епилатора и да ми помага да ги епилирам ... той ме гледа странно, ама решава човека да не ми противоречи. Та изкъпах се оправих се и всичко се по размина това вече в 1 през нощта. Викам айде да си лягаме и ако има нещо ще те будя. В 3 часа се събуждам с мн силни болки, ама не бяха регулярни като другите ... стисках до 4-ри, ама ММ ми вика ставай отиваме в болницата. Отиваме ние в болницата и той ми вика страх ли те е : И аз викам да, че не раждам и само се разхождам до болницата и хората ще ми се смеят (абе големи мисли ми минаваха  newsm78 ) И така качваме се горе в пред родилна и акушерката ме поглежда и казва... "Ааа не раждаш прекалено си усмихната, ама влизай" . И така прегледаха ме никакво разкритие и ме гледат странно обяснявам и аз за болките и започвам да се чувствам тъпо. Слагат ме на тонове до една родилка да видят какво е положението ... и ми казват : Ето така трябва да изглеждаш като раждаш ( няма да казвам как че още има не родили, че и аз се стреснах). Така минах процедурата с тоновете и доктора идва и ги поглежда и ми казва: Да контракциите са на правилното време добре си ги засичала но са мн слаби и не могат да направят разкритие... сега се прибираш и следиш да са на 5-10 мн. но да са доста по силни, че иначе няма смисъл да лежиш в болницата най-добре в къщи. Ама днеска или утре мисля, че трябва да си родила. Излизам аз от отделението и гледам ММ залепил ухо до врата и ме гледа и ми вика : Ади бе какво направи вътре какви бяха тези викове, а пък сега си готова за тръгване тъкмо щях да звъня да питам, ... и аз му казвам че не съм била аз и вътре имало друга жена... и той шашнат и ми казва "Изобщо не се сетих, че може да е някой друг... даже си викам тази моята влезе и с два вика 10 мн роди и вече ще си отиваме  Joy .
Ама изобщо и двамата сме толкова адекватни до глупост. И така доктора каза тея дни ще се ражда, че ще видим.

# 533
Val 86 на ТМ много лесно му се стува раждането  Joy  Joy  Joy  Стискам палци всичко да е наред и още днес да гушкаш бебче!!! Simple Smile

# 534
Здравейте, Мами ! Честито на Всички, които гушкат своите бебоци с пожелание за бързо възстановяване и много послушни дечица ! Аз не съм се записвала доста темички, но ви следя редовно и повечко вися във фейса. Сега, обаче викам да се запиша, че дано моито бебче реши да излезе по навреме...Поздрави и най-добри пожелания към всички !!!

# 535
На 05.06.2013г родих нормално момченце с тегло 3380гр./51см.на име Тео
Честити бебчета на новите мами,много да ги рават,по-малко да плачат и да са живи и мнооого здрави! Hug Hug Hug

# 536
Ехаааа, още нови бебчета Simple Smile)))))))) Честито на новите родили мами, след последния ми пост май са се обебили fashionmama, adelina и irri. Да са им живи и здрави бебоците и много спокойни   bouquet  bouquet Ако пропускам някоя мама да ме извини, едва смогвам да ви следя!

Благодаря  на всички, които се включиха по въпроса ми със жълтеницата.
Петроханка, и на мен ми бяха казали, че за две седмици трябва да се изчисти, но ние сме на две седмици вече и още сме си жълтички, та затова се притесних, но благодарение на Мечо Пух и линковете пуснати от нея съм значително по-спокойна Simple Smile Благодаряяяяя  Hug И спирам със сигурност да мъча малчо с даването на вода  Naughty
Ivangeline, какъв късмет имате с вашето бебче... Нашят младеж се буди по три пъти на нощ да яде... И понеже и коликите са му основно нощем - резултата е безсънни нощи и страхотно главоболие за мен, защото аз не мога да спя през деня Sad Започнах да пия парацетамакс, педиатърката каза, че е ок за кърмата.
За хриповете - и ние сме с такива след едно сериозно задавяне от лакомо сукане на кърма от шише... Говорих с педиатърката, тя каза, че най-вероятно има засъхнало мляко по носовите пътища и да промиваме с физиологичен разтвор да се размекне и да дърпаме с аспиратор. Нашият аспиратор е от тези, с които смучеш с уста (20лв.). Вадим сополки с него доста успешно, но засъхнало мляко нямаааа и хриповете продължават...

# 537
marian4eto, Честит ви син! Пожелавам му здраве и безгрижно детство, а на мама бързо възстановяване!
Някой има ли новини от Алекс? Мисля, че малкото й слонче трябва вече да е в прегръдките й  Hug

# 538
Честито на Мариянчето!!
Шмокси, засъхнало мляко и аз виждам - но отпред в ноздричките като трохички, не знам дали има и навътре дето не се вижда. Хрипти само в момента и малко след задавяне. Аспиратор имам такъв като круша, в хигиенния несесер на Томи Типи дето имаме, но не сме ползвали засега. А ноктите му растат със скоростта на светлината - 3 пъти ги режа вече, че и пиля с хартиена пиличка от комплекта. Има нокторезачка, ама ми е по-спокойно с ножичката:)
Снощи се смяхме с ММ: дойде време за хранене на бебчо и сме го взели при нас да се разбуди, то и памперса първо тр да се сменя ... ама ние се мотаем.  И ни стана смешно как първите дни хаос и паника, а сега реве от глад милото  в скута ми, аз си сърчвам нещо през телефона, а ММ пие кафе до мен в леглото и гледа ТВ и си се настройваме, хах:)
100% съм сигурна, че Алекс ще ни изненада с новина!

# 539
shmoksi  и аз мисля че Алекс гушка вече малкото си човече  Heart Eyes - така дългоочаквано ...

Искам да попитам мамите които са родили вече, каква е схемата с това замразяваме на кърма... Защо се прави ии каква е цялата процедура ? В смисъл айде цеденето и слагането във фризера ми е ясно, ами после? трябва ли да замръзне,за да я размразявам нанови и да я дам на бебо ? ии ако е повече от колкото той иска да яде мога ли да я замразя пак или трябва да я изхвърля ? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт