МАЙСКИ БЕБЕТА, добре дошли :), бъдете здрави, палави, добри!

• 34 233
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Привет мами,
тъкмо се наканихме да излизаме навън, че се показа слънчице и то пак се заоблачи Sad
Бел, и аз не сзм фенка на ваксините..но трябва да се сложат задължителните, няма как. Вчера ходих на родителска среща на каката за приемането и в предучилищна група. Искат от педиатърката документ, че са поставени всички ваксини. Един ден ще имате проблеми с постъпването в градина и училище, като ви поискат да и видят имузационния календар. Аз го приемам като необходимо зло това ваксиниране. Rolling Eyes
Jos, честита придобивка ..велоергометър. Ей как искам и моя мъж да ме изненада с някой фитнес уред, но няма как да стане. За каката ще са ни необходими по 250 лв месечно за предучилищната група, че ще е целодневно  и ще свиваме бюджета ooooh!
kanye, супер.. още малко и ще яхнеш кростенажора  Grinning
Мон, това със скубането на косата сега може да ти изглежда безобидно, но я следи. Гледах едно предаване с момиче което така почнало дасе скубе на майтап..та като станала тинейджърка имала една/трета от косата. Лечението беше специално обучено куче, което да я следва ежесекундно и в момента в който си хване коста да скача взрху нея и лае докато не си свали ръцете Simple Smile Имаше ефект, почна да и пораства коса
Беба малко се пооправи с акането..откакто я следа да не прави по/големи паузи от 4 часа без да е яла и я будя нощно време за хранене почна да ака през ден, два..даже оня ден и два пъти за един ден..

# 211
Аз съм раздвоена за ваксините.Не съм се интересувала кой знае колко, не съм наясно с някои неща.
ММ обаче много е чел и продължава, постоянно ми навира разни статии за аутизъм, за болести. И четох из някои теми във форума.
Хем малко ме е страх, а и ММ ме притиска, големи скандали прави, едни заплахи, едно чудо.
А пък от друга страна ако прихване някоя болест, заради които слагаме ваксини ще се обвинявам много. 
А и ако реша да не ги слагаме са едни трудности...лекарите, глоби има, няма да може да тръгне на ясла, на градина. А аз сама ще я гледам той като замине.
От една страна май е хубаво това със заминаването, ще ме остави на мира малко, ще си решавам сама.Нп се чудя достатъчно осведомена ли съм, за да взема информирано решение.

Аз свалих много малко с раждането.Бях качила може би 14-15 кг. След раждането се мерих и бях все още +10 кила от качените. Сега не знам колко съм, а и ме е страх да се меря.

# 212
  • София
Привет мами,
 За каката ще са ни необходими по 250 лв месечно за предучилищната група, че ще е целодневно  и ще свиваме бюджета ooooh!

Рениборо , това за държавните предучилищни ли е или за частните ? Определено сумата не е малка

# 213

Ние още имаме, много е странен, излизат малки пъпчици, които стоят в началото като червени петънца.. Като се загрее се зачервяват, като е поуспокоен избелява и се виждат като пъпчици почти с цвета на кожата.. Само ме притеснява, че ги има по ушенцата (там не са никога червени), а и по главичката забелязвам. Утре ще видим какво ще каже педиатърката, надявам се да са от чистещите се пъпки... или пък да сме се прегрели  newsm78 То при нас в стаята, в която сме си е принципно топло 25-26 градуса въпреки отворената врата постоянно и проветряванията.. Не знам как да намаля тая температура Sad

ЕлЕм, такива пъпчици има и моя хубавец. Педиатърката каза, че не е Атопичен Дерматит, измърмори нещо под нос и не можах да разбера от какво е. Хубавото е, че спряха да излизат и старите май понамаляха, макар че са от поне седмица и нещо вече.

Аз да се похваля, че наддава добре-1.1 кг и 3см. Биха му ваксина и така се разплака...
А във 2,3 и 4тия месец всеки път ще им бият по 2 ваксини една в единия крак, а другата в другия- горкичките...
Едната ваксина ще е тази противо менингитно-пневмонийната, която рекламират от ТВ.

Шегичката 'Спите ли' е много добра  Grinning

Търся си мама от София в района на Изток-Игрев-Гео Милев за компания Simple Smile

# 214
Мон, не сте само вие.Аз едвам я събудих към 9 д я изкъше и да яде и после се събуди няма и в 2, сумт пръхтя, не съм давала АМ, едвам заспа после в 4 и нещо пак.ърдата беше доста пълна, ам атя се гърчи, ръмжа, сумтя,дърпа се бута, не можа да заспи.Баща и я гушка и в 6 пак на линия.Реве, дадох гърда ей сега сука, после дадох и АМ, бях и рабиркала към 50-60мл.Пи 30-на и не иска повече.Кърмата  ми не се увеличава явно и ще трбва да давам АМ, важното е да е добре.Ама нещо е изнервена, разстроена от нсощи.Може да пробам да я будя да яде в 12че д спи после, ама аз не моа да стана.Адски съм уморена

здравейте майски майчета,аз съм от януарските Hug
Само искам да ви успокоя без да се натрапвам във вашата темичка,че като ви чета се връщам назад и си спомням,че  абсолютно всичко се е случвало и с нас само,че на мен не е имало кой да ми каже,че е нормално.Та момичета нормално е Peace и сме си скубали косите и сме се дърпали и пищяли на гърдаи атопичен дерматит имахме,а за запазването на кърмата,колкото неща преживях... Всичко отминава само трябва да бъдете спокойни и уверени мами.Не се притеснявайте съвсем скоро ще започнат и да спят по цяла вечер,за след ваксини си купувайте от лепенките куул пач и ще са спокойни сладурчетата.Това са малки неща за които се сещам,но най-важното е да да сте спокойни,защото бебетата много усещат настроенията на мама и тати
Прегръщам ви Hug

# 215
  • Бургас
magico , благодаря ти  Simple Smile Hug И мен това, че все някога ще мине ме крепи  Mr. Green

# 216
  • у дома

ЕлЕм, такива пъпчици има и моя хубавец. Педиатърката каза, че не е Атопичен Дерматит, измърмори нещо под нос и не можах да разбера от какво е. Хубавото е, че спряха да излизат и старите май понамаляха, макар че са от поне седмица и нещо вече.

милееенка, ние днес бяхме да го видят за пъпчиците - казаха че са от тези хормоналните от мен и трябва да се чисти, да го мажа с разтвор на калиев перманганат (явно за дезинфекция) и да мажа кремче с цинк (можело това и за подсичането дето ползваме), нямало страшно. Поне малко спокойствие, че само се притеснявам за щяло и нещяло.

А сега да ви питам - как къпете бебоците? Ние доскоро под чешма, но от няколко дни сме във ваничка - уж е анатомична, но беба се прихлъзгва малко надолу и дупето му опира в едно такова издадено на ваната и ме страх да не се натърти дупето и дали въобще е правилно.. Нещо ми трудно това къпане. След като го начипкаме отпред трябва да го вдигнем та да може и гръбче да му измием добре и косичка... Що ми се види толкоз сложно, не знам..
И като казах косичка и Мон като прочетох - ние пък ни пада косичката отпред, ставаме малко плеши - ама и това било нормално да си отпадне бебешорската косичка.. Ама не е ли рано, мисля, нямаме още месец  newsm78

# 217
  • София
Търся си мама от София в района на Изток-Игрев-Гео Милев за компания Simple Smile

Милееенка, аз съм в Изгрев, много ще се радвам ако се засечем в някоя квартална градинка Simple Smile

# 218
ЕлЕм, ние само вечер я къпем във ваничката.И нашата е такава анатомична с издадено.
През деня си я мия на мивката, понякога ми натежава и после виждам отбелязано на ребрата и.Понякога ме е страх да не и ги натисна някак.
Във ваничката си я слагам на издаденото, тя не се плъзга, а сякаш си сяда и то пречи да се плъзне. Много малко пълня, повече с подвижния душ поливам, а ММ я мие.
Тя винаги е много щастлива като я съблека гола за къпане.И през деня като я мия и и събуя памперса веднага цъфва  Laughing

# 219
  • у дома
Belle, и ние сме по същия начин с миенията/къпането.. И той си полу-лежи във ваничката, но ме притеснява, че дупето му опира в издаденото доста - заради това се притеснявам да не се натърти нещо... Ама щом анатомична, надявам се да няма проблем

# 220
аз още къпя под мивката,
ЕлЕм, слагай във ваничката хавлиена кърпа отдолу да му е меко, ако мислиш, че може да се натърти.

да ти обясня, ако ще ти е от полза,
Скрит текст:
за къпането във ваничка, ние някъде каката започнахме след втория месец,
един я къпе. няколко месеца бях все аз  Rolling Eyes
ваната е обикновена на дисни, с термометър вътре без издутини и вдлъбнатини,
в началото слагах малка хавлийка на дъното да не се хлъзга бебка.
наливах 1/3 вода, капвах там няколко капки душ-гел, слагах ваната на стол, стойка така и не ползвахме, до нея слагах легенче, в което наливах по-топла вода само за изплакване и едно канче вътре от пластмасовите.
за да му измиеш гърба на бебо, го обръщаш и прихващаш с цяла ръка през гърдите и мишниците като се подпира с крачета долу във ваната.
за да му измиеш косата, ако няма облегалка за глава, обратно, хващаш го така, но да е легнало по гръб и главичката назад, така че да не му мокриш очите, тях миеш накрая и то с друга вода, преварена.
та с едната придържаш бебо, с другата го миеш, после изплакваш или с душа или с предварително приготвена вода.
аз не рискувах с душа, да не текне друга вода, с подвижен душ -  като проходи малката веднага под душа започнахме да я къпем, ее, и във ваната но не всеки ден. може да се реагира веднага на промяна в т на водата.
да питам мамите на момчета - като къпете момчетата във вана, пишоната как им миете и после почиствате ли някак и как изплаквате? замислих се, че можех да питам майка ми, ама ей, на, няма я.
Скрит текст:
дори се ядосах преди малко, че й правих некролози за след няколко дни, и в нета има и без пари, същите, някой качил в сайт и сложил код за дос тъп - смс за 2.40лв... ба..и и от това ли искат да печелят в нета......
както и да е де

малчо плака след вечеря от студ, милото като го дооблякох, че беше с една камизолка с къс ръкав и един ефирен гащеризон с едни чорапи, като го увих в пелена и поларено одеало, сложих го в количката, спря да плаче и почти веднага заспа.
като го преобличах и ръце студени, и крачета до над коленете, и раменете... дано не е настинал само, че така с една памучна жилетка бяхме навън.
та ако има такива хладни дни, да знаете защо бебо може да се дере  Peace
лека
и да сте добре  Hug
Скрит текст:
много се радвам, че пиша тук, дори мислех да поканя соф'ийки  на питката, но ще я правим по-скромно сега и така, ще чакам някой да чукне среща някъде Wink

# 221
  • Бургас
Добро утро  Hug

Ние имахме тежка нощ  Mr. Green, сефте  ooooh!
Да видим денят какъв ще е Crazy

Гледам за къпането говорите - аз вече няколко седмици къпя Сияна във ваничката, взех една Кам, скъпа беше, обаче изобщо не се хлъзга и много добре я подпира отвсякъде.

jos, за момчетата - на мен ми бяха казали да правя опити да забелвам и чистя след 3-ия месец. Според друга лекарка това се правеше след 6-ия месец, а има и мнения, че не трябва изобщо да се пипа.
При моя син беше много страстнало, мъчихме се известно време и накрая на 1г и 7 мес с хирургична интервенция под упойка се оправи. При него нямаше да стане естествено. Ако се дърпа силно, понякога се получават неприятни и неправилни разкъсвания, може да се правят опити за почистване, но внимателно.

# 222
Джос, не се ядосвай, знам, че сиурно ти е много тежко.Хората искат да печелят от всичко, важното е, че ние не сме такива.Мисли за хубавите моменти , които сте имали и гушкай дечицата Hug Hug Hug Hug Hug

Мон, надявам се скоро да отминат нещата и Сияна да се кротне Hug
За къпането- ние я къпем във ваничка-имам две анатомична и обикновна, сега в обикновенната , но има едни поставки хавлиени на бертони, от тях съм и  взела и си лежи на нея.
Да споделя- снощи Ния бодува от 6 до 9 вечерта и беше кротичка, игра си с мама, тя и говори и Ни си седи кротува.После от 9 яде само кърма и спа до 4 през нощта.Гърдите ми бяха станали огромни чак сега сутринта от едната текох, много съм доволна.Ния си яде в 4 и после си спа пак до 7  и нещо.Та снощи и ние се наспахме с татко й.Пу пу само да не я урочасам.Надявам се и положението с кърмата да се е реъливало.Щом се пълнят така явно ми трябва просто малко повече време.Ще продължавам със житото и няма да се отказвам.Сега е долу при мама малко аз да изчистя и изпера

# 223
ЛЛЛ

Бу, благодаря много за изчерпателния отговор. Дуспаталин пия по 2 на ден, Омепразол - от днес минавам на едно. Пия и Иберогаст и Мултилак, но мисля, че те нямат отношение към кърмата. За съжаление не мога да спра лекарствата, иначе ме боли, не мога да си гледам бебчето, трябва да се излекувам, за да не стане хронично. Цедя по 20 мл кърма на ден  Embarassed няма повече; лекарите ми казват да спирам, според вас има ли някакъв шанс ако сложа бебчо на гърда поне малко да се увеличи и да мога да му давам преди АМ малко кърма? И въобще има ли някаква полза от толкова малко кърма  Sad ?

# 224
Джос, ще мине след време. Няма как да не се натъжаваш, има такива моменти, а и ти предстоят, когато ще искаш да ги споделиш с нея. Но с времето ще си по-спокойна и няма да се тормозиш. Не е същото, но аз много тъжа за моята прабаба.Тя ме отгледа, при нея живях много години, виждах родителите си два-три пъти годишно. Тя беше до мен в много важни моменти от детството ми и пубертета. В училище ни пращаха ако ще и 2 дни ваканция да има.Та по-голямата част от детските ми години са с нея.
Отиде  си миналата година и все още ми е много мъчно. Все си казвам-ще отида при нея, ще ме посрещне, ще ми сготви...пък после се сещам, че я няма .

Ида не се плъзга на ваничката, аз слагах кърпа докато беше съвсем малка.Но някак не я свързвах с плъзгането, а и аз не знам с какво.Може би да и е меко.
Сега си е добре, не ми изглежда да се натъртва. А с подвижния душ много се забавлява. В началото се ококорва сякаш я е страх, а после прави една физиономия на вълнение  Laughing 
В семейството на ММ имат наследствен проблем с кожичката.Дядо му и баща му са обрязани рано, но ММ чак на 18. Та ако имах момче сигурно щях да обръщам повече внимание и да забелвам по-отрано, защото ММ е против обрязването, вероятно щях да опитам, че забелване да се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт