да попитам за водата - при нас климатът е ужасен - влажно и в същото време ужасно горещо, та ми се искаше в жегите да започна да давам вода, защото не всеки път е удобно да предлагам гърдата, особено като сме навън...вчера го опитах - не отказа..даже взе мнг да лока, та го прекъснах...давам непреварена розова девин...исках да попитам дали инстинкта ми е верен - да продължавам ли да давам, да преварявам или не и най-вече по колко да давам?
и още един въпрос - от 2-3 години насам мнг ми се ядат череши...сега още повече...мога да карам само на череши, а плодове по принцип ям мнг по малко...е, сега не ям повече от килограм...хапвам по 2-3 пъти на ден, но всеки ден...опасно ли е или да си хапвам спокойно...(мнг ми се услаждат...
)...благодаря...

Повечето майки предпочитат да предлагат на бебето да суче. Честото кърмене на поискване осигурява дори в горещо време адекватна хидратация за бебето, и разбира се, храна; пиенето на вода, особено в по-големи количества, може понякога да значи, че бебето ще суче по-малко.
Ако решат да дават вода, майките избират да я дават след кърмене, а не преди (за да са сигурни, че бебето няма да пие, когато е гладно, а само ако иска), както и често се опитват да избегнат шишето като пособие за даване на вода, за да се избегне вероятността бебето да пие водата просто защото му е приятно да смуче биберона, а не защото е жадно.
Разбира се, въпрос е на лично решение какво ще направиш; води се по бебето и по логиката си, съчетано с информацията, която имаш

Черешите са хубав сезонен плод. Няма причина да се избягват. Режим само на плодове обаче може да значи много нисък прием на калории (например черешите са с ниска калорийна стойност) и така да не получаваш ти всичко, от което тялото ти се нуждае, а и храниш и бебето
затова може би нормален режим на хранене + толкова череши (или други плодове), колкото ти е сладко, е решението. Ако забележиш, че при повишен прием на плодове бебето реагира по някакъв начин, тогава и ти ще реагираш съобразно ситуацията; няма причина обаче в случая да се ограничаваш "за всеки случай" 
Нещо особено полезно за лятото: Кърмене в летните горещини