МАЙСКИ БЕБЕТА, добре дошли :), бъдете здрави, палави, добри!

• 34 234
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
С кърменето и ние имаме същия проблем и то почти от самото начало, направо ми е ад това хранене по 1 час  #2gunfire Мислех си че само моето дете е странно, но явно не така  Mr. Green А за преварения зехтин някой може ли да ми обясни точно как се преварява и какъв трябва да е зехтина. Явно нашите пъпки са от тия упоритите, ще изчакам още малко и ако не минат отиваме на дерматолог.

# 541
С кърменето и ние имаме същия проблем и то почти от самото начало, направо ми е ад това хранене по 1 час  #2gunfire Мислех си че само моето дете е странно, но явно не така  Mr. Green А за преварения зехтин някой може ли да ми обясни точно как се преварява и какъв трябва да е зехтина. Явно нашите пъпки са от тия упоритите, ще изчакам още малко и ако не минат отиваме на дерматолог.
до колкото знам на водна баня докато клокне, нека още някоя мама да каже, аз не съм приготвяла. Може и с преварено олио, в болницата ни искаха,че с такова ги мажели, че е по-евтино от зехтина

# 542
 За косопада, направо е ужас. През бремеността станах като вълк, сега оплешшивявам навсякъде. Всеки ден чистя с прахосмукачка и пак всичко е в коса

# 543
За зехтина моята педиатърка каза да го преваря за 5 мин на водна баня.Аз купих съвсем обикновен зехтин,отлях малко в едно бурканче и го сложих в по-голям съд с вода.След като заври засякох 5 минути.Понеже е много мазно се слага по съвсем малко само сутрин.
А и при нас не е само пъпчици,а и едни грапави петънца.Докторката каза,че е начална фаза на атопичен дерматит.

# 544
Момичета при каква температура давате панадол на бебоците?
вчера ни биха ваксините за 2рия месец и нямаше темп., но днес има 37.2 - при такава знам че нищо не се дава , за да може организма да се пребори и да си образува антитела.
за косопада - първия месец след раждането падаше на кичури, взе си ампули,накакви конски бяха и след третата спря.
 Amen  аз го пия като вода ,по всяко време.на ден изпивам около литър,според мен има ефект  Grinning

# 545
katerina_d, Панадол давах, над 37.5 като беше. Но имай предвид, че ректално (в дупето) измерена, температурата е с 0.5 по-висока. Т.е. ако е над 38.0 в дупето, така ми каза педи.
Иначе и ние тези дни имаме проблем с постоянно желание за сиукане. Не иска да заспива това дете и тва си е... тъпче се, става по-лошо, заспиването се усложнява и в един момент става невъзможно. Вашите бебоци по колко спят през деня?

# 546
 Blue_Freesia ние спим всеки ден различно Simple Smile
след като хапне в 6 - спи до към 8, после в периода 9-12 ч, спи около час,следобед прави понякога по 2 дрямки след храненетата по 30-40 мин и вечер заспива в 21.30 докъм 2.30-3.
има и дни в които не иска да спи  ooooh!
отскоро - няколко дни заспива на шезлонга като го люлям.иначе за заспиваме докато се храним, 2о минути след като пусне гърдата,за да се успи и го местя Grinning

# 547
Здравей, desita__86  Simple Smile
Някои бебета не приемат добре смяната на гърда-биберон-шише-гърда-биберон-шише и в някои случаи почват да предпочитат изкуственото зърно, вместо майчиното. Затова повечето майки предпочитат да ограничат изкуствените зърна в период, в който наблюдават раздразнение на бебето от гърдата, както ти описваш. Понякога това поведение може да стигне до по-сериозни крайности и бебето например да откаже да яде от гърдата през повечето време, освен когато спи или е сънено - т.нар. 'кърмаческа стачка'. В случая явно още не е съвсем стачка, щом яде - може би ще помогнат все пак повечето неща, които майките правят в случай на стачкуване от страна на бебето
~ хранене на често, но без насилване. особено хранене, когато е сънено може да се получи добре и без проблеми, така че тези периоди могат максимално да се използват
~ вкарване на движение в храненето - както си отбелязала, обича да го носят изправен, може би кърмене с полюшване или леко пружиниране на тялото ще помогне? някои майки кърмят, седнали върху топки за фитнес (големите) - те пружинират лесно и са удобни
~ смяна на позите за кърмене. някои бебета харесват внезапно нови пози, а също така внезапно почват да не искат да сучат в старите. всичко е период обикновено и често след няколко дни или седмици са пак съгласни на старите пози
~ ограничаване на изкуствените зърна само до най-належащата употреба, т.е. например, ако бебето суче биберон-залъгалка, той да не се оставя много време в устата, а само за ограничено време, напр. за кратко след хранене и т.н.
~ повечето майки предпочитат да дохранват след, вместо преди кърмене, за да се уверят, че преди да се даде добавката, бебето е сукало възможно най-много от гърда

Виж още идеи тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=705
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124928.0
http://lalechebg.com/2011/04/holiday-weaning/
[/quote]

Благодаря за отговора, явно трябва да минем на по-често хранене на гърда. Аз просто исках да си има режим на 2,5-3ч, но ще пробвам и по този начин, дано има ефект и той сам да си изгради режим. А относно храненето с шише, реших да го давам в началото, защото иначе той заспива и се събужда гладен след 20-30мин или е раздразнен и не го иска, а ми дъвче гърдата.

# 548
момичета днес на 2 памперса се случи да видя съъъъвсем малки следи от кръв, толкова малки, че можеше изобщо да не забележа. Четох, че може да е алергична реакция към нещо, което аз съм яла / изцяло сме на кърма/ или от напъване /но той не се напъва като ака/. Иначе общото му състояние си е нормално, спокоен е, няма Т. Вчера различното, което ядох беше варено жито /ама май трябваше още малко да се довари/. Дали може това да е причината? Някой имал ли е подобен проблем?

# 549
  • Бургас
При гадните ваксини аз давам Панадол профилактично - той освен, че сваля Т и ги успокоява поне малко... При сина ми давах, ще дам и сега.

Моята всеки ден спи различно... понякога адски малко.

За кръвта - най-вероятно е нещо безобидно, но задължително се консултирай с лекар.

# 550
 Laughing Ох, момичета..гледам аз цяла страница с ников,е които не помня и сто пъти поглеждах на наща тема ли съм натиснала  Joy Ама е нашата де  Laughing
Аз имам тънка и рядка коса.
Скрит текст:
Разболях се преди 7-8 години, тогава ми спря и цикъла, косата ми оредея. Та от тогава си седи такава редичка и тъничка. Не знам как да го опиша  Rolling Eyes Фризьорите казват, че ми е нормална, просто съм с тънък и рядък косъм Rolling Eyes примерно нещо такова
http://4.bp.blogspot.com/_rOzCuzxJ3kA/TVFwmvAaFtI/AAAAAAAADeI/of … ey-Thin-Patch.jpg
http://img2.timeinc.net/health/images/slides/woman-thin-hair-400x400.jpg
А и косата ми е леко червена, та е някак по-слаба  Rolling Eyes  Изкъпя ли се с някой по-агресивен шампоан-wash&go, elseve, и всякакви подобни, веднага ме сърби, едни мънички пърхотчета, косата ми пада. Ако съм подложена на стрес, ако я мия прекалено често-също.
През бременността бях много уплашена за нея та правех постоянно маски и се задържа, нямах проблеми.Но забелязвам, че напоследък все разни косми влача  Sad И много ме е страх д ане ми опада и малкото, което имам.  пробвала съм тривитаминола, но не бях постоянна, а и много ми омазняваше кожата на главата.Това при мен е една от причините за косопад. Решение досега не съм намерила, дерматологичен е проблема, само ако съм нанесла нещо върху косата си, което не е добре за нея. 

Ида я мажа с преварен зехтин, но ми го дава бабата на ММ. От някакви познати намира истински зехтин и ми го вари.Знам, че го вари към час на водна баня  Rolling Eyes  Някои въобще не го преваряват.
Но знам, че в топло време, в жеги не е добре с много мазно да се мажат, та аз пропускам. Имам на Мустела едно лосионче и него ползвам.

За температурата, тъй като аз я меря ректално на Ида, ми казаха същото-над 38. Педи ми каза да дам Панадол, но нищо не е споменавала за превантивно и затова не съм давала.Но може би действа.

Да ви кажа за кърменето...сестра ми и някои приятелки, които и досега кърмят, са ми споделяли, че ставало по-лесно чак след 3-тия месец newsm78 До трети все имало проблеми-бебето, самите гърди, позата, времето. След третия изведнъж всичко се успокоявало, някак естествено ставало. Та аз на това се надявам-Ида да започне по-бързо да яде, да не се офлянква и лигави, да не я къткам по сто години да захапе пак и да яде. така нис е събира по час..и докато се оправя и минал час и половина-два и тя пак реве за гърда  Tired Да не ви казвам по колко пъти на ден яде, а пък като и беше зле от ваксината си беше 1 не знам колко часово ядене.
Между другото четох за ваксините из форума и някои споделят, че по-добре са ги понесли децата като се разделят  newsm78 Майки с второ споделяха, че при първото наведнъж са ги сложили и децата са ги понесли трудно, на вторите ги разделили в различни дни по-добре било  newsm78

# 551
  • Бургас
За кърменето - и на мен първия път чак около 4-ия месец ми се увеличи много кърмата и всичко беше ок. Ама тогава пък бебето взе да се опъва и цедих към 3 месеца, след което в 7-ия го отбих... Но имах кърма като за световно накрая.

За ваксините  - има логика като са отделно да е по-леко ...

Бел, хормони за косата изследвала ли си?
Като ми падаше много преди /не само след раждането, а и в други периоди/ аз пусках ... добре е ако косопадът е наистина силен както беше при мен, да се види дали няма някаква здравословна причина.
Иначе следродилният косопад би трябвало за 3-4 месеца най-много да мине ... уж. При мен първия път беше 4 месеца.

# 552
  • у дома
привет момичета, тия дни не успявам да стигна дотук, но поне изчетох.. Гледам дискутирате проблемите с пъпчиците - ние имахме много такива по лицето.. Педи каза, че май май атопичен дерматит.. Аз упорито обаче му "миех" личицето с тампончета с преварена вода и редувах с лайка.. Близо 20 дни яко пъпчасване, отведнъж изчезнаха, след като започнах да мажа с Нахткерцен на д-р Тайс.. Междувременно купих А-дерма емолиентния крем, мазнах го веднъж, той нещо почервеня и не повторих. Сега спрях д-р Тайс и от 2 дни по препоръка вече на лекар мажа с Мустела Стелатопия, много добра консистенция има кремът, надявам се да има и добро действие.
Другите кремове с кортикостероиди като Елоком, Адвантан - категорично избягвам и отказвам - те не решават проблема, само подтискат симптоматиката.
Иначе педито в началото ми изписа Цефабене - така не го и ползвах, щото тя не ми обясни нищо за него, а аз  прочетох че е за екземи. Хубавото му е, че май е хомеопатично. Странното е, че в родилния дом като ни изписваха ми препоръчаха същото Цефабене да взема и да го ползвам при смяна на пелените при подсечено дупе, което много ме озадачи. Някой ползвал ли го е и за какво?
Днес ходихме на преглед на частно, щото набарах снощи още една лимфичка зад ухото.. Казват обаче че всичко било наред. Дано. Теглиха ни, бая наддаваме и май трябва да увеличим вигантола. За 50 дни - повече от 2 килца отгоре.. И сега какво да правя - да му спра яденето ли? Тази вечер ще пробвам да му пропусна яденето в 12, ама не ми се мисли какво ще стане ако ми писне към 2-3 посреднощ. Дано всичко е ок.
За косопадите гледам говорите - моята тънка и рядка коса след раждането стана прекрасна.. чак се чудя това мойта коса ли е.. Но очаквам и мен да ме подхване някой косопад по някое време  newsm78
А да ви кажа - при малкото ми количество кърма от вчера насам си усещам едни тежки гърдите, направо ужас, чак някак провиснали надолу от тежест.. То бива бива, кърма нямам като хората, пък взеха и да тежат и висват, егати Sad
Ох, хайде лека и спокойна, с повечко сън нощ, милички  Hug

# 553
  • Бургас
*ЕлЕм , аз в понеделник водих Сияна и пак питах лекарката за лимфното възелче на тила, зад ухото. Тя пак го пипа и каза, че не е патологичен и не е проблем. Така и обаче нямаше време да ми обясни от какво се получава, кога трябва да се махне и т.н. Лечение няма и не се налага според нея.
Тя Сияна всеки път така пищи като я преглеждат, че от нейните писъци нищо не се чува какво си говорим в кабинета ... ooooh!

За косопада - разбрах, че през бременността нивата на прогестогена се повишават и до над 20 пъти от обичайното за организма. Високите им нива правят кожата еластична и косата е прелестна. Така беше и при мен докато бях бременна. После, след раждането, процесът на косопад е скрит през първите 2-4 месеца, т.е. в скалпа настъпва смъртта на космите, но те не падат веднага, а се задържат до себумните жлези и после изведнъж - започва да пада, всичко което е умряло и каквито и мерки да се вземат .... не можеш да ги спреш, можеш само да подпомогнеш новите растежи. За мен това е истината. Затова е добре да се ползват разни ампули и лосиони за скалпа, за да се поддържат тъканите в добро състояние, добавки и витамини, за да се подпомогне косата и отвътре също е добре. Обаче докато кърмя не смея да ги пия, после наблягам на тях аз.

# 554

Да ви кажа за кърменето...сестра ми и някои приятелки, които и досега кърмят, са ми споделяли, че ставало по-лесно чак след 3-тия месец newsm78 До трети все имало проблеми-бебето, самите гърди, позата, времето. След третия изведнъж всичко се успокоявало, някак естествено ставало. Та аз на това се надявам-Ида да започне по-бързо да яде, да не се офлянква и лигави, да не я къткам по сто години да захапе пак и да яде. така нис е събира по час..и докато се оправя и минал час и половина-два и тя пак реве за гърда  Tired Да не ви казвам по колко пъти на ден яде, а пък като и беше зле от ваксината си беше 1 не знам колко часово ядене.

И майка ми така казва, а аз нямам търпение да дойде този момент, защото положението е същото, не можеш на една разходка да излезеш или камо ли да се видиш с приятели навън  Sad, ама какво да се прави.......

Общи условия

Активация на акаунт