С какво ви дразнят свекървите- 25

• 57 260
  • 783
  •   2
Отговори
# 180
  • Пловдив
Kali_tod,защо се ядосваш,че ще дойде?Да дойде.Вие сте в ремонт.Тя го знае прекрасно и смятам не очаква нормална обстановка.Ще дойде,ще види и може да си отиде още същия ден.Или да поразбута нещата от леглото й и да легне.Каквото и да стане не виждам нищо лошо.

# 181
Значи свекървата на Kali_tod цитирам: «си идва, за да си изтегли пенсията, да си види приятелките тук, да отиде при лекаря си, за да и изпише лекарствата”, но за “младите” е невъзможно да освободят стаята й, в която са натрупали вещите от кухнята и всекидневната и при това за 3-4 дни, поради, което, цитирам пак: “… налага да прескочи месец или два, не повече”…мда, не знам тук кой е несъобразителния.
Ако сега и ми кажеш къде точно да сложим всичко, като всекидневната и бокса са съвършено празни, на голи стени...
Вие изглежда наистина не искате да разберете, а идеята е просто да си излеете злобата!!!

Естествено. Ти пък намерила си от къде да искаш разбиране. Освен злоба друго нема да намериш. Така, че се откажи.
А, иначе моето мнение, че свекървата може да се съобрази поне 1 път. Нищо няма да и стане ако си развали режима.

# 182
Интересно тези дето пишат за гьола, дали ще си оставят детето да мизерства на квартира,ако имат място вкъщи или пък вариант да му предоставят апартамент?И дава ли право на предоставилия имота / бил той свекърва или стринка/ да ходи, влиза и излиза от него , когато си пожелае?
Ние с мм и детето ссме на квартира.Имахме пориви да ходим в майчината му къща преди години, но тя бързо ни ги отряза Simple Smile Каза, че ако ме заведе там ще извика полиция и ще се видят в съда  ooooh! ooooh! И добре, че така стана...Щях да си отровя живота там.А само да вметна, че тя е в чужбина и къщата е 2 етажа...Не знам какво щеше да дели толкова с него и мен...След години се оказа, че  за единия брат може, но за другия не...

# 183
  • София
Доколкото знам, пенсията се дава на определена дата, мисля, че и лекарствата за хронично болни също, така че свекървата всъщност няма избор кога да си дойде.

Със снаха бих живяла временно, като краен вариант. Ако снахата се опитва да ми дава тон в живота, и временно няма да стане.

# 184
Хм, забелязвам една тънко-обидна тенденция за ропот от хора  , на които никога нищо не им  е дадено в живота. Щом те са страдали ,купували жилище, учили и гледали деца сами ,то тогава децата да се оправят , "Който има деца да си ги гледа" и т.н. ,че да видят какво им  е било на тях,да оценят даденото някой ден след 30-40 години .
 Все едно се говори за някакви хипотетични деца  ,а и дори и тогава малко емпатия не би позволила да се дават такива отзиви . То не бяха "чуждата ","събиране на багажчето" или "Тя няма да ми дава тон в моя дом ,в моя живот, ама ха" . То на най-милото си ако не дадеш, раздадеш , помогнеш , подкрепиш без отплата, без тънки сметки за договори и формални отношения, на кого друг ? На кого да се довериш : на собствените си деца и възпитание или на непознатите навън? Ако наистина вярвате в собствените си методи и сте си възпитали правилно и достойно децата ,то няма реално от какво да се притеснявате . Но вие не си вярвате ,нали?
Колко много казвате само с думите си тук и колко жалко изглеждате отстрани . Колко жлъч и болка разкривате от собствените си животи, грешки  и избори...
Времето лети и поставя всекиму на мястото му.

# 185
Има деца, които предпочитат да мизерстват на квартира или да изплащат жилище, но да си имат свой дом. И както младите не искат да им се бъркат, така е и със старите. 

# 186
  • София
Има деца, които предпочитат да мизерстват на квартира или да изплащат жилище, но да си имат свой дом. И както младите не искат да им се бъркат, така е и със старите. 

То народа си го е казал - всяка жаба да си знае гьола  Mr. Green Mr. Green

# 187
  • София
кали, селото на свекърва ти наблизо ли е до града?

В крайна сметка може за един ден да си свърши работата - да си изтегли пенсията и да отиде до личната си лекарка, а после да се върне на село.  Wink Или пък като види у вас какво е дереджето сама да прецени, че няма къде да спи.

# 188
  • София
кали, селото на свекърва ти наблизо ли е до града?

В крайна сметка може за един ден да си свърши работата - да си изтегли пенсията и да отиде до личната си лекарка, а после да се върне на село.  Wink Или пък като види у вас какво е дереджето сама да прецени, че няма къде да спи.

Не е у вас, а у тях си  Mr. Green Mr. Green

# 189
  • София
Да де, въпрос на гледна точка.
По договорка е на едните, по документи на другата.  Laughing

# 190
  • София
Да де, въпрос на гледна точка.
По договорка е на едните, по документи на другата.  Laughing

Е точно там е разковничето - и едната, и другата си мисли, че е на собствена територия и няма ясни правила, права и задължения  Mr. Green

# 191
  • Варна
Доколкото знам, пенсията се дава на определена дата, мисля, че и лекарствата за хронично болни също, така че свекървата всъщност няма избор кога да си дойде.
Разбира се! Въпроса не е дали да си дойде, а колко да остане... Пенсията се тегли за 5 минути (превеждат и я на карта), а лекарствата се изписват за 2-3 часа (зависи колко ще чакаш пред кабинета)...

Kali_tod,защо се ядосваш,че ще дойде?Да дойде.Вие сте в ремонт.Тя го знае прекрасно и смятам не очаква нормална обстановка.Ще дойде,ще види и може да си отиде още същия ден.Или да поразбута нещата от леглото й и да легне.Каквото и да стане не виждам нищо лошо.
Не се ядосвам, че ще дойде. Просто споделих, че ме дразни факта, че понякога не се съобразява с нищо. Не се съмнявам, че сама ще се убеди колко неподходящо е времето за почивка няколко дни! А защо се ядосвам, и аз не знам?! Може би защото е дразнещо, когато някой чете между редовете и ти предписва думи и дела, които не си казал или направил!

# 192
  • Варна
Селото е на 65 км. от града ии обикновено мъжа ми ходи да я взима с колата, а тя после се прибира с автобус.

# 193
Може на жената да не й е много хубаво на село и да си мечтае за тази почивка в града.
Как ли се чувства човек, като изгони някого от къщата му.

# 194
  • Варна
Може на жената да не й е много хубаво на село и да си мечтае за тази почивка в града.
Как ли се чувства човек, като изгони някого от къщата му.

Ето за това става дума!
А как ли се чуства човек, като сам предложи това полужение и после се оказва, че не знае какво иска? И как по-точно я изгоних от къщата и - като подадох документи за кредит и тя направи нервна криза, защото сме щели "да се заробим за цял живот"?

Общи условия

Активация на акаунт