Ще заговори ли София на мьеко?

• 99 072
  • 1 987
  •   1
Отговори
# 1 185
Ами, ето едни, които не почервеняват, а кой знае още колко има.  Grinning

Цък, цък и цък.

Моля, не ме мятайте в дебрите на агрономството, че съм жив зян.  Laughing

# 1 186
  • София
Само ме е яд, че такова животно като самоковски картов, като сорт, не съществува

самоковски картоВ е AOC, бе, Боянче Simple Smile

# 1 187
  • София

Цък, цък и цък.

Не си права обаче този път, едните си стават червени, а другите жълти, не остават зелени. Ама сигурно има такъв сорт, просто аз не съм виждала у нас.

Само ме е яд, че такова животно като самоковски картов, като сорт, не съществува

самоковски картоВ е AOC, бе, Боянче Simple Smile
Joy hahaha Joy hahaha Диалектици от вси страни съединявайте се. Така е, като с чужд език, мислиш си на него и пишеш на него. Като написах компир и ойде.

# 1 188
  • Пловдив
В село Труд, до Пловдив продават само картофи от Равногор. Ама много та много ви казвам. Дълго време се чудих как пък все от Равногор тези картофи.  А то какво било - преселници има от там в Труд, та както ми обясни един местен - „или семето е от Равногор или някой от копачите му“ Mr. Green

# 1 189
А за "гезме" чували ли сте?

# 1 190

Цък, цък и цък.

Tва са некви ГМО-та Simple Smile на времето имаше само един вид пиперки Simple Smile пък и тези в крайна сметка като са млади са зелени, а като узреят са жълти така че пак има промяна на цвета и не остават зелени.

# 1 191

Ай ся, още малко и ще заформим турско- български речник  Mr. Green

# 1 192

Ай ся, още малко и ще заформим турско- български речник  Mr. Green
Е ся 500 години са си 500 години. Факт е, че много думи са турцизми.
Признавам, че преди не го знаех и го чух от една приятелка.

# 1 193
  • Варна

Мхм, а дали в турския има българизми? Grinning

# 1 194

Нямам идея, не съм запозната. Иначе съм чувала, че и нашите турци, които си живеят тук не говорят турски като в Турция, та явно и техния се е видоизменил Thinking

# 1 195

Нямам идея, не съм запозната. Иначе съм чувала, че и нашите турци, които си живеят тук не говорят турски като в Турция, та явно и техния се е видоизменил Thinking

А  дали банатските българи или тези в Молдова или Сърбия говорят същия български, който говорим ние ? Wink

# 1 196
И какъв отговор очакваш  Wink
То пишман Mr. Green стана човек, че реши да пише още една дума на която се е изненадал, пък макар и турска.
Задайте някакви граници все пак. Еди си колко турцизми, еди си колко от гръцки, еди си колко от сръбски да бъдат споменавани в темата, че като стигнем лимита да няма обвинения в издаване на речник.

# 1 197
Ами съвсем нормално е да не говориш правилен турски, или какъвто и да било друг език, ако не живееш в самата държава Simple Smile Аз познавам деца на българи, които живеят в Англия и българския им е изключително слаб и това са деца първо поколение в Англия, а турците в Бг са от 650 години и не знам колко поколения Simple Smile

# 1 198
Естествено, че е така. Това го казах по повод въпроса на Хексе дали в турския има българизми. Но в кой турски не бе уточнено. Simple Smile

# 1 199
Ами може и да има , имайки в предвид че езика им е смесица от арабски, персийски и още не знам какви езици Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт