Ще заговори ли София на мьеко?

• 99 189
  • 1 987
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
И споделено от брат ми дочуто на плажа: "Гошко, дай търмъчето на детето, дай му го!"

# 376
Шушлюпини!  Mr. Green

Всеки от вас мога да го разбера какво ми говори, стига да не е от Карлово. Е, там, ва, тря преодач, ва...

Любимият ми израз е "Ай, мама, ай на люлката. Ай, са люля-баля, люш-баш!"

# 377
И споделено от брат ми дочуто на плажа: "Гошко, дай търмъчето на детето, дай му го!"

Ама търмъче си е търмъче. Нали са лопатка и търмъче, или? Simple SmileSimple Smile

# 378
  • Варна

Кое е странното? Laughing

П.П. Бурия е кюнец.

# 379
  • Варна
Аз викам да е гребло, ама .... Laughing

# 380
Дайте снимка на търмъчето, моля.

Така, с показно, и ширма, и коравеца ми станаха ясни.

# 381
# 382
# 383

Ауу и да, чушките и пипера. В София започнах да викам чушки, а у моя край съм си на пипер. hahaha hahaha hahaha
Думата стирка аз я въведох в софийския ми дом, както и светнах околните за думата "сюргюн". Embarassed
Думата "баджа" също ми е любима.

В такъв край, където чушките са люти чушки, моя приятелка софиянка на опашка. И през цялото време си повтаря 2 кг пипер, 2 кг пипер. Накрая си тръгнала с 2 кг люти чушки. 

# 384
  • София
Освен принцесата и странджанката има спорове и за кренвиршки, пликчета/торбички/кесийки, чушки/пипер, лЮтеница/лютенИца, кафета, барчета, закопея/закопчая и т.н. . А пък  да не споменавам и "простирам".
За мен дълги години бяха непознати думите анорак, стирка и едно..джонга май беше.
Еее, анорак си е съвсем в реда на нещата.
Тук съфорумки твърдяха, че от "простирам" и съоръжението се казвало "простир", а "простор" било друго. Не съм гледала в речника дали го признават за дублетна форма, но не съм съгласна. Простор значи две неща и толкова, около мен винаги така са го употребявали.

История, разказана от баба ми:

Една трънчанка дошлав Сф и се качила на трамвай. Един човек така бил застанал, че всеки слизащ се налагало да го посбута и тя чула да казват "пардон". Веднъж, два, три пъти, и като дошло време да слиза, го бутнала:
- Пардоне (решила че това е името му), помери се, и я че се стурам на "Възгражданье"Бях го позабравила, но наскоро като чух един сърбин да казва как ще "помериме" масата и си припомних.

Последна редакция: пт, 07 юни 2013, 16:43 от Cuckoo

# 385
  • София
Аз пък най уважавам пернишкия изговор.

Срещат се двама перничани. Единият пита:
- Каква порода е кучето?
- Самоед.
- Да бе, да, вертоует... Rolling Eyes Joy

# 386
  • Варна
О, чушките и пипера са вечния спор на семейството ни. Все още неразрешен.  Laughing

# 387
Принципно не се подигравам на хората, които мьекат, но преди години ми излязоха сълзи от смях. На един метълски събор излиза поредната група, фронтменът взима микрофона и произнася заплашително "Ний смье Ньекромьенсар от Бургаааас, ей ся ша ви разбиййййм!"

"Запаши си долницата!"

което ми напомня случка от плажа, мъжки глас изревава като лъв "Гошооу, яла тука да та огъна, ба!" към наследничето... околните, примрели от ужас, очакваме да видим какво ще му се случи на Гошко, аз си представих как го огъват като винкел в Кремиковци, а то какво излезе - увиха го в една хавлия... Joy

Еее, не!   Joy Joy Joy

# 388
Сетих се за онази култова тема как се казвали обелките от семки! Grinning

Е, как! Шлюпки!  Mr. Green
Шлюпки е само началото ...http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433691.0

# 389
Може ли коментар на казаното на метълския събор, че не мога го разбера

Наистина и от други майки по детските площадки съм чувала да ги наричат тези играчки търмъци, аз гребла им викам също.

Общи условия

Активация на акаунт