Ще заговори ли София на мьеко?

• 99 552
  • 1 987
  •   1
Отговори
# 780
ай ко са лигаавите ся Simple Smile гуурете на български, за да ви разбират софиянки Simple Smile

# 781
Днес си мислих за тази тема и ми изскочиха едни спомени ... Едно от нещата, които ме впечатляваха до възторг в Лондон е, че навред хората говорят различно. Не само английски, а и всякакви други езици. Стоиш си в ресторант някъде из Сохо, и от съседните маси светът говори. Велико е!

Така че общо взето дърпам назад с мнението, че всички трябва да се стремят към еднакво говорене, тъй да се каже оттеглям го , но оставям личната си погнуса си от това колко се селянизира София в последните години. До степен да си създаваш някаква микросреда, в която да съществуваш и от която само да си мислиш че си глобализиран тип. Седиш си в синята зона и не излизаш от там, като казва една моя приятелка.

# 782

Израстнах в провинцията , завърших виШе в София и след това се прибрах пак на ''село'', след което си бих камшика и заминах за Лондон Wink и повярвай ми вписах се чудесно  Mr. Green просто приеми, че има хора за които София е просто едно село и никога няма да им хареса там.  Peace

Бояна, клипа е чудесен, дано само го разберат Simple Smile

Разбрахме, че презираш българската столица. Както и хората, които живеят там. Излишно е да се пъчиш със своя избор. За теб той е добър, но за други изобщо не е избор.

А клипа - аз едва ли бих могла да го разбера. Владея само "шопски".

# 783
  • София
Ни съ ибавъйти с провинциълистити!

# 784
  • София

Днес си мислих за тази тема и ми изскочиха едни спомени ... Едно от нещата, които ме впечатляваха до възторг в Лондон е, че навред хората говорят различно. Не само английски, а и всякакви други езици. Стоиш си в ресторант някъде из Сохо, и от съседните маси светът говори. Велико е!

Така че общо взето дърпам назад с мнението, че всички трябва да се стремят към еднакво говорене, тъй да се каже оттеглям го , но оставям само погнусата си от това колко се селянизира София в последните години.

Е, колко да се е селянизирала, само Витошка ще прилича на крайбрежната в Китен, както казва една приятелка, но за това не са виновни селяните. Иначе единствената по- драстична промяна са все повечето чужденци, те също може да са от селски чуждестранен произход, естествено, това не знам. Другото си е както си беше, малко по- разбито и мръсно, но същите хора са.

baibibi Да си шоп не е умение, това е генетично произшествие. Все едно да си горд, че имаш генетична склонност да развиеш рак на дебелото черво. (Това е в общи линии  Laughing)

# 785

Така че общо взето дърпам назад с мнението, че всички трябва да се стремят към еднакво говорене, тъй да се каже оттеглям го , но оставям само погнусата си от това колко се селянизира София в последните години.

Селяния беше още 19... година ( дан казвам коя година чи мъ е срам колко съм дърта) кога се махнах от там Simple Smile

Баибиб, за какво да се пъча ? просто ти дадох пример как това което казваш не е непремено така Simple Smile има хора, на които просто там им е ''тясно'' и предпочитат да се преместят на място където имат повече възможности. За себе си смятам, че съм доста флексибъл и мога да се приспособя на всякъде, но за мен София не е била цел , както и на много други хора и това не значи, че не сме успели да се приспособим Simple Smile
Просто сме имали други цели.

# 786
ай ко са лигаавите ся Simple Smile гуурете на български, за да ви разбират софиянки Simple Smile
Що бие. Laughing

Последна редакция: нд, 09 юни 2013, 23:58 от Katrine

# 787

Така че общо взето дърпам назад с мнението, че всички трябва да се стремят към еднакво говорене, тъй да се каже оттеглям го , но оставям личната си погнуса си от това колко се селянизира София в последните години. До степен да си създаваш някаква микросреда, в която да съществуваш и от която само да си мислиш че си глобализиран тип. Седиш си в синята зона и не излизаш от там, като казва една моя приятелка.

Поздравления заради поглеждането от другата гледна точка и на разграничаването на истинските поводи за раздразнение, или по точно докъде стига личността и откъде започва обществото.
Ей на, 'столицата' е над мен, илюстративна, в целия си блясък.

# 788

Взе ми думите от устата. По света, хората се гордеят с произхода си, със специфичния си говор, акцент, диалект. Само в България е срамно да си родом от Каспичан. Все пак не е толкова важно откъде си тръгнал, а къде си стигнал.

# 789

Поздравления заради поглеждането от другата гледна точка и на разграничаването на истинските поводи за раздразнение, или по точно докъде стига личността и откъде започва обществото.
Ей на, 'столицата' е над мен, илюстративна, в целия си блясък.

Аз пък ся като една истинска лондончака, да ви кажа какво ма дразни тука Wink
Мноо ама мноо са дразня от туристи, защото горките са толкова залюхани и не знаят къде вървят Simple Smile влизат в метрото и седят от двете страни на ескалатора и задръстват движението, мотат се из центъра като мухи без глави, а стане ли Коледа човек не може да влезе от тях по магазините  Mr. Green и изобщо мноо ама мноо мразя туристите  Joy

# 790
Само в България е срамно да си родом от Каспичан.  

Веднъж проф.Пантев в нощно радиопредаване спомена Каспичан с пренебрежение. Веднага се обади някаква жена и каза, че звъни от Каспичан! И го попита дали те са по-загубени от останалите.

# 791
Ми не знам Бояна, аз като се върна в София ми е забавно точно 2 дни, докато обиколя квартала  ми и заведенията му, и се видя с шепа останали приятели, повечето сме в чужбина, направя си снимките и поцъкам на реновираното ... После всички ми се струват като пуснати от лудницата, вкл. родата. Стресът е голям, зор отвсякъде,  не знам как са живи тия хора, всеки с лакти, кола вече не мога да карам там, без да се прибера с някакви новонаучени псувни и ругатни, и навита за самозащита. И ако всичко това се случва с участие на някой , който ми налага агресивността си мйекайки насреща съм по-чувствителна, да. Като външна агресия. Приемам добре различното говорене от устата на културни, възпитани и спокойни хора, които помнят 'вие' и го употребяват в неироничен контекст.

# 792
  • София
Ми не знам Бояна, аз като се върна в София ми е забавно точно 2 дни, докато обиколя квартала  ми и заведенията му, и се видя с шепа останали приятели, повечето сме в чужбина, направя си снимките и поцъкам на реновираното ... После всички ми се струват като пуснати от лудницата, вкл. родата. Стресът е голям, зор отвсякъде,  не знам как са живи тия хора, всеки с лакти, кола вече не мога да карам там, без да се прибера с някакви новонаучени псувни и ругатни, и навита за самозащита. И ако всичко това се случва с участие на някой , който ми налага агресивността си мйекайки насреща съм по-чувствителна. Приемам го различно от устата на културни, възпитани и спокойни хора, които помнят 'вие' и го употребяват в неироничен контекст.
Хората около мен са уравновесени, а като цяло има всякакви хора, не ми е представителна извадката. Но е много мръсно, много по- мръсно от всеки един период, който помня и много по- разрушено. както каза един познат евреин, страната ми е във война от години и войната там не се усеща, но в София се усеща.

# 793
Ама, Трой, софиянци не са виновни за това, че София тясна за твойта душа е. Приеми, че има хора, които се чувстват добре в този град, дори и да не са родени в него. Има и други, които го ненавиждат, но живеят и работят в него. И по никакъв начин не искат да се почувстват жители на София. Сякаш някой насила ги държи.
Ти си приела Лондон за "свое място", но повярвай ми, има хиляди /българи/, които живеят в Лондон, но роптаят срещу високомерието на лондончани, превземките им, неясния произход на чувството им за превъзходство. А, както ти самата си установила, това съвсем не е така.
С една дума - тези, които се чувстват "провинциалисти" не могат да избягат от гадното чувство, че останалият свят ги наблюдава под лупа и животът му /на останалия свят/ се върти около тяхнато ниско самочувствие.

Стига с тия шопи, софиянци и провинциалисти, защото наистина ще заключат хубавата тема. А така добре и миролюбиво си вървеше в началото.
Днес си хорутваме с една дружка и обменяме рецепти за зелник. А една друга, чула-недочула, се обади, че баница със зеле хич не й звучи вкусно.

# 794

Взе ми думите от устата. По света, хората се гордеят с произхода си, със специфичния си говор, акцент, диалект. Само в България е срамно да си родом от Каспичан. Все пак не е толкова важно откъде си тръгнал, а къде си стигнал.

Има обяснение за това. Много големи са разликите провинция-голям град у нас , което в една развита страна не е така.Можеш да живееш в град с 50 хиляди, но това не те прави лишен от централна канализация, газификация + условия за развитие ( учене, бизнес) + всички налични инфраструктурни и комуникационни реалност които са налице горе долу за всички в провинцията и в големия град и преместването в мегаполиса не е ?с на оцеляване. Потребителски също, разлики в заплащането има, но до голяма степен се компенсират от по-скъпия живот в големия град, та и по стандарт не отстъпват.
Питай жител на град Тополовград има ли канализация и колко търговски центъра има в радиус от 30км, какъв му е дохода и тн и тн, мисля, че 'срамът' идва от там общо взето са потиснати, заради това, че са загубили изконни връзки ( земята), без на тяхно място да дойде нещо струващо си. и тн. това е голяма тема дано разбираш какво искам да кажа

В центъра на Русе едва ли има някой който да не се гордее до пръсване,че е от града.

( Гледах едно интервю с Лолова, която мисля точно за Русе обясняваше, че когато я разпределят в Русе местното население гледа отвисоко нея, и със снизхождение .. дават й право да се изяви в техния театър и тя дава всичко от себе си и тн. докато им влезе под кожата. никакви комплекси).  Тя го разказва с доста повече хумор и случки.

Общи условия

Активация на акаунт