Ще заговори ли София на мьеко?

• 99 117
  • 1 987
  •   1
Отговори
# 930
  • София
А натътрузвам се се ползва като панталона ти е прекалено тесен, но ти все пак успяваш да го обуеш. 

в тесен панталон може и да се надръндиш, също така  Laughing

# 931
Чучна винаги съм го употребявала като синоним на покатервам се  Laughing Да се чучна на дървото, да се чучна на оградата  Joy Добре че не ме е чул някой, който знае какво всъщност значи глаголът  Blush

. А натътрузвам се се ползва като панталона ти е прекалено тесен, но ти все пак успяваш да го обуеш. 

Ааа на това майка ми му казва "нацедя". Laughing

Или нацирикам  Crazy Joy

# 932
О, като каза надръндиш, може ли някой да предположи откъде идва дръндьо и какво точно значи. Защото синът ми е фен на "Дневникът на един дръндьо" и това дръндьо не знам какво трябва да ми говори за дръндьото.

# 933
  • Варна
О, като каза надръндиш, може ли някой да предположи откъде идва дръндьо и какво точно значи. Защото синът ми е фен на "Дневникът на един дръндьо" и това дръндьо не знам какво трябва да ми говори за дръндьото.

Според мен е като да се блъснеш силно в нещо твърдо. Чувала съм да се употребява, когато да речем някой се блъсне в нещо и се натърти. Един вид да катастрофираш.

# 934
Нещо като нахендриш?  Grinning

# 935
  • Варна

Laughing Peace

# 936
Мисля, че съвсем спокойно човек може да "се чучне" я на дърво, я на ограда. Просто първо се покатерваш, а после си се чучваш кротичко.
Когато човек каже "яхнах оградата" или "яхнах един клон", то явно първо се е покатерил, а после е провесил двата си крака, като клонът или оградата са останали между чатала му. Та и с чучването е така, само дето си клекнал.

# 937
Майка ми още разказва през сълзи от смях история от преди 30-тина години- колко време и е отнело да разбере какво иска да каже нейна позната, която споделила с усмивка, че магарето им на село се е опулило Joy

# 938
Да се нахендриш не е ли да налетиш неочаквано? Използва се и като нецензурна думичка.

# 939
  • София

според моето усещане, между да се нахендриш и надръндиш има значителна разлика.

в първия случай, като че ли нещата стават против волята ти - да се нахендриш в неудобна ситуация, например.

във втория има елемент на лично участие и желание - може даже да се надръндиш удобно на първия ред, като поизбуташ останалите.

а за мандахерцането нещо няма ли да кажем? дядо ми много го използваше този израз...

# 940
Мисля, че съвсем спокойно човек може да "се чучне" я на дърво, я на ограда. Просто първо се покатерваш, а после си се чучваш кротичко.
Когато човек каже "яхнах оградата" или "яхнах един клон", то явно първо се е покатерил, а после е провесил двата си крака, като клонът или оградата са останали между чатала му. Та и с чучването е така, само дето си клекнал.

Какво разбираш под чатал пък сега ти? А под човек?  Joy

Скрит текст:
Точно се смях на един колега-програмист, който развиваше теорията защо човек се буди всяка сутрин, а не продължава да си спи. Та научните обяснения били, че след като му се припишкало, мехурът му се надувал, ставало му и се ... събуждал. Очевидно половината от човечеството, при които тези процеси не протичат, или не сме хора, или не се будим!  hahaha

# 941
  • Пловдив
Едно мило ми стана от думата чучка. Знам и глагола чУчни, макар че не го използвам. Но баща ми обичаше да сяда на пода на колене. И си беше харесал една малка възглавничка, която си подлагаше. Само той използваше тази дума, а на нас с брат ми ни беше ужасно смешна. Както и думата лочка, която дори не знам дали е истинска дума или негова измислица.

# 942
  • Юпитер- Сатурн
А, музивир пейка, някой знае ли я?

# 943
И аз казвам спихвам или изпускам Simple Smile

Не знам за говоренето на мъеко, но във форума съм засичала писане на мъеко.
Като например "Бебето не сучи".

Не е истина, пуснах "сучи" в разширената търсачка на форума, пълно е Shocked По същата аналогия потърсих и "сирини" -  и него го има.

Допълвам се и с мнооого "пилишко" за хапване, ако има гладни Confused

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 16:45 от evhen

# 944
Аз съм чувала "тая довечера съм я опервазил".Мислех,че въпросния студент иска да хвърли някакъв предмет от женски род през прозореца....нищо подобно.Намеренията му били да принуди едно хубаво момиченце от зайците да прави с него секс,насила.

Общи условия

Активация на акаунт