Ще заговори ли София на мьеко?

• 99 154
  • 1 987
  •   1
Отговори
# 1 140
  • Варна
Не го знам това.  Grinning
Т.е., не сме се заключвали така като деца.

И ние , ама сина ми редовно ме "заключва". Crossing Arms

# 1 141
  • UK
Какъвто имам, такъв слагам в салатата и в манджата, не купувам по няколко вида за всяко.

# 1 142
  • Варна
Какъвто имам, такъв слагам в салатата и в манджата, не купувам по няколко вида за всяко.

И аз така, но предпочитам каба лук за всичко. Peace

# 1 143
  • софия
 В родния град на мъжа ми  на хайде да се храним  казват : "Хайде да ядем хляб", ако ще да ядат пържени картофи с кебабчета или каквото ѝ да е. Аз пък хич не съм по хляба и ми е странно.
 На маргарина викат краве масло. #Crazy. То пък е минало покрай кравето масло.

# 1 144
И аз готвя с всякакъв лук, най-обичам със зелен, че ми е замразен във фризера и не се налага да беля стар лук и да рева.
Моля, не подхващайте доматите, че като ви подпукам с разни изчанчени сортове, пишман ще станете.  #Cussing out
Хайде сега някой да преведе пишман, защото често го използвам, но какво означава буквално - не знам.  Laughing

# 1 145
  • Варна
И аз готвя с всякакъв лук, най-обичам със зелен, че ми е замразен във фризера и не се налага да беля стар лук и да рева.
Моля, не подхващайте доматите, че като ви подпукам с разни изчанчени сортове, пишман ще станете.  #Cussing out
Хайде сега някой да преведе пишман, защото често го използвам, но какво означава буквално - не знам.  Laughing

Пишман, на турски -  съжалявам. В гугъл преводача го видях , и аз не знаех.

# 1 146
  • UK
В родния град на мъжа ми  на хайде да се храним  казват : "Хайде да ядем хляб", ако ще да ядат пържени картофи с кебабчета или каквото ѝ да е.
Моите баба, дядо и прадядо на село казваха така навремето, Русенски регион. Simple Smile Но от други там не съм го чувала.

# 1 147
Пишман го употребявам в смисъл "луд ще станеш". А какво е буквално нямам представа.

# 1 148
За истинското значение не знам, но съм го срещала като...как да го обясня  Laughing Не съвсем добър в нещо. Като пушман шофьор.В смисъл, че няма баш уменията на шофьор и е калпав.
Аз си взимам обикновен лук и зелен. С обикновения готвя, зеления на салата или яйца, както казах.Воден взимаме, когато ходим на село, продават покрай шосето.

# 1 149

пирги
суркам
и култовото - изкорах се

1. дълги коси, обикновено разрошени или сплъстени
2. казахме го
3. изплаших се. Това е градски жаргон май, не диалект.  Simple Smile

Пишман го употребявам в смисъл "луд ще станеш". А какво е буквално нямам представа.

Пишман е нещо като съжалявам. Пишман ще станеш - ще съжаляваш. А пишман шофьор примерно е анти-шофьор.

# 1 150

пирги
суркам
и култовото - изкорах се

1. дълги коси, обикновено разрошени или сплъстени
2. казахме го
3. изплаших се. Това е градски жаргон май, не диалект.  Simple Smile

Пишман е нещо като съжалявам. Пишман ще станеш - ще съжаляваш. А пишман шофьор примерно е анти-шофьор.
А да и това го има, съвсем изключих за пишман шофьор. Значи го използвам в няколко смисъла.
Изкорах се е наистина е жаргон, но реших да го включа, понеже по-напред в темата видях да се обменят непознати думи и изрази като цяло Simple Smile

# 1 151
  • на брега на морето
Да подпукаме пиперя, викам аз, защото всичко за мен са чушки, а пипера е червения прах, с който "зачервявам" манджите.

Суркам не означава ли плъзга се?

В родния град на мъжа ми  на хайде да се храним  казват : "Хайде да ядем хляб", ако ще да ядат пържени картофи с кебабчета или каквото ѝ да е.

Доста научих в тази тема  Grinning

# 1 152
  • Варна
Пиперя го обсъдихме. Laughing
Аз лично на чушките казвам пиперки, а на подправката (червен или черен ) пипер. Чушки са лютите чушки.
Току що сгълчах децата, че са направили ардауш.  Joy

# 1 153
При нас пипер се казва на подправката, а отделно ако имаш предвид самите растения. Например"Ще полея пипера", "Пипера е изгорял", "Ще садя пипер".
Вече плода си е чушка. Като всяка чушка можеш да уточниш кой сорт е. Големите са обикновено"за пълнене", така си им викат. Има едни червеникави, много люти, понякога се нижат и сушат.Казват им кърджалийки и кръжави-имат резки по кожата.
И рибки-малки, нелютиви и жълти.

# 1 154
Да подпукаме пиперя, викам аз, защото всичко за мен са чушки, а пипера е червения прах, с който "зачервявам" манджите.

Наоколо чушките са само люти, онова на прах е червен или черен пипер, а тези неща са просто пипер.

Скрит текст:

Баба ми казваше долма на този сорт и го ползваше само за пълнене.

Скрит текст:

Макар че това явно са всякакви пълнени зеленчуци.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dolma

Общи условия

Активация на акаунт