Ще заговори ли София на мьеко?

• 98 917
  • 1 987
  •   1
Отговори
# 1 695
Перфектно сравнение на дошлите от провинцията с "цигани от кол и въже" и после - ние нищо против вас нямаме. Mr. Green

# 1 696
Когато се държат като такива.

# 1 697
Само да напомня на пишещите от София, че София е столица на цяла България и всеки от тая България има право да живее в столицата ако пожелае. Никъде другаде по света не съм видяла такова противопоставяне на столичани и хора от провинцията. Всеки е свободен да живее където си поиска включително и в столицата. Това според мен е продиктувано от соц идеята, че ти трябва специално жителство за да живееш там и даде повод на софиянци да си въобразят, че са нещо повече от останалата част от населението в България. И неистовото желание на софиянци да си върнат жителството само доказва това.

# 1 698
  • София
Перфектно сравнение на дошлите от провинцията с "цигани от кол и въже" и после - ние нищо против вас нямаме. Mr. Green
На някои от тях.
Но, щом предпочиташ да се изживяваш като жертва и недооце, коя съм аз, че да ти преча? hahaha

# 1 699
  • София
Само да напомня на пишещите от София, че София е столица на цяла България и всеки от тая България има право да живее в столицата ако пожелае. Никъде другаде по света не съм видяла такова противопоставяне на столичани и хора от провинцията. Всеки е свободен да живее където си поиска включително и в столицата. Това според мен е продиктувано от соц идеята, че ти трябва специално жителство за да живееш там и даде повод на софиянци да си въобразят, че са нещо повече от останалата част от населението в България. И неистовото желание на софиянци да си върнат жителството само доказва това.

Боже, колко си проницателна!!!! ooooh!

# 1 700
Не, само се разпознах и се засегнах, нищо, че никога не съм живяла в София. Mr. Green

# 1 701
И неистовото желание на софиянци да си върнат жителството само доказва това.

Факт е обаче и неистовото желание на немалко провинциалисти да се сдобият със същото това жителство.

# 1 702
  • Пазете Гор
Да оставим равните права настрана.

"Жителствата" не възпират ефективно миграционните процеси. Именно по време на "жителствата", София например се разрасва в пъти - от около 100 000 до над 1,2 млн, а като цяло в страната  делът на селското население се съкращава неколкократно. Подобни процеси има в други страни, приели сходно крепостническо право. Който не го мързи  - винаги може да погледна данните от преброяванията у нас и да улови тенденциите. Да не говорим, че фиксирането на работната сила по местожителство е икономическа идиотщина.

Светът се урбанизира,  c'est la vie. Всички хора искат достъп до добра медицина, добро образование и възможности за работа, това е. Наскоро прочетох, че в световен мащаб наскоро населението на градовете е надхвърлило това в селата, с уговорката, че по света определенията за "град" и "село" силно да варират. Това е ускоряваща се тенденция, започнала още през Средновековието.

Това е рамката. Инак ако темата е да се пооплачем от едно калпави селяндури, дето живеят до нас - истории колкото щеш имам, хем не софийски. Ама това са сплетни, а не поглед върху нещата.

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 22:18 от Куркума

# 1 703
  • София
Не, само се разпознах и се засегнах, нищо, че никога не съм живяла в София. Mr. Green
Още по- трагично е, казваш, положението?
Според теб, всички провинциалисти сте цигани, събрани от кол и въже!? #Crazy
Не си права- има много качествени хора, напълно интегрирани в големия град, които и говора са си оправили дори.

# 1 704
Ох, добре, че признаваш за някои, че ставали. За къде беше, за касиерки в Билла? Не, мерси.

# 1 705
  • София
Ох, добре, че признаваш за някои, че ставали. За къде беше, за касиерки в Билла? Не, мерси.
Не помня да съм те канила, та не се притеснявай! Peace
Само едно не можах да разбера.
Според теб, кое е правилно- да четеш както пишеш, или да четеш както ти дойде, без значение какво пише?

# 1 706
  • Варна
Според теб, кое е правилно- да четеш както пишеш, или да четеш както ти дойде, без значение какво пише?

И двете са неправилни. Wink

# 1 707
Не помня да съм те канила, та не се притеснявай! Peace
Само едно не можах да разбера.
Първото е по-правилно, но не съвсем. Но не мога да изисквам от хората как да говорят, така че ги приемам без предубеждение и предразсъдъци.

Ти като Евгени Минчев - при нас в Лондон казваме инаф. bowuu

# 1 708
  • София

Първото е по-правилно, но не съвсем. Но не мога да изисквам от хората как да говорят, така че ги приемам без предубеждение и предразсъдъци.

Ти като Евгени Минчев - при нас в Лондон казваме инаф. bowuu
Евгени Минчев е расъл в дом, беше ватман, но говори без да мьека, което е доказателство, че когато уважаваш себе си достатъчно, можеш да постигнеш много.

# 1 709
  • Ямбол
В Пазарджик не говорят меко. Абсурт пак се изказваш без познания.

Общи условия

Активация на акаунт