Ще заговори ли София на мьеко?

• 98 824
  • 1 987
  •   1
Отговори
# 1 785
# 1 786
  • София
Нещо не се разбрахме, виждат се всякакви регистрация, но наглите не са само на "провинциалистите", и точно СВ не е гаранция за софийски корени, а може би и обратното, не ми е тема за размисъл.

Тема за размисъл е злобата и завистта, деленето, недоброжелателността към човека, който виждаш на улицата, това на което учим децата си, така че да не се бие родителя с учителя, да не се бият редовно ученици, да  не свириш с клаксона на пешеходеца или на шофьора, който в момента не ти се нрави! Изобщо ценностите са тотално изместени в консуматорското ни общество! Ама какво да се прави на зле вървят нещата, то все от някъде ще избие  Wink
Изместих се от темата, та да си ходя ...

# 1 787
В духа на темата, вижте какъв мейл получих от НАП  hahaha
Скрит текст:

# 1 788
  • MI
Всъщност доста добре говореха, много от тези, които са се обаждали са видимо образовани, но има една нотка, която я чувам преди да се паникьосам, че на някой близък, нещо Simple Smile.

Цигани са си, чисти. Колко разследвания правиха, цели села с това се прехранват. На майка ми поне 4 пъти са й звънели досега, вече не се и стряска.  Laughing

Cuckoo, моите наблюдения са че за родата е много по-значимо разделението севр-юг, отколкото малък град - голям град. Виж за това какво ще кажат хората е така, макар че в България само София може да се класифицира като що-годе "анонимен" град. Но като цяло и там си е клюкарска история и това е нормално - цяла България сме колкото един горе-долу голям град.  

И пак ще се повторя - не че нещо, но София се е разрастнала най-много между 1956 и 1980 някъде. Заради соц заводите. Та който има носталгия, да гледа времето преди Кремиковци или направо преди началото на миналия век.  Mr. Green

# 1 789
Всеки град си има специфичен говор, но само софийският е правилен. Peace

Нина, ти си тилкова тясно скроена, че няма нужда да ти се отговаря дори.

# 1 790
Скрит текст:

Тези ще да са някакви русофили.

# 1 791
Всеки град си има специфичен говор, но само софийският е правилен. Peace

Нина, ти си тилкова тясно скроена, че няма нужда да ти се отговаря дори.
В цялата тема апелирам за толерантност към най-различни говори и диалекти, ти това ли разбра за мен? Хайде да не ме анализираш, ако обичаш.

# 1 792

И пак ще се повторя - не че нещо, но София се е разрастнала най-много между 1956 и 1980 някъде. Заради соц заводите. Та който има носталгия, да гледа времето преди Кремиковци или направо преди началото на миналия век.  Mr. Green
И то се е увеличила с основно немекащо население.  Wink

# 1 793
Ами това ми е извода от постовете ти, а и темата предполага анализиране, така че ще го правя. А и от други теми си правя изводи за теб. Не е забранено, доколкото знам.

# 1 794
  • В Космоса
Що така не улавяте на Нина иронията? На мен ми е много приятна и на място. Grinning

Човече, това някой руснак, не е бг мьекане. Laughing

# 1 795
Що така не улавяте на Нина иронията? На мен ми е много приятна и на място. Grinning

Човече, това някой руснак, не е бг мьекане. Laughing

Ами явно не сме толкова изтънчени, че да я разберем,

# 1 796
  • София
Скрит текст:

Тези ще да са някакви русофили.

не цъкай, че най-вероятно не са русофили, а вирус. напоследък все от името на НАП ги пращат.

# 1 797
  • MI
Скрит текст:
И то се е увеличила с основно немекащо население.  Wink

Отвсякъде са отишли да работят в Кремиковци, не само от Северозапада. Но е факт че голямата част не са били точно професори или аристократи. В което няма нищо лошо, стига наследниците им да не се имат за чак пък толкова специални.

Даун, Нина мисля че беше иронична с този пост.  Peace

# 1 798
  • София
Има хора, неизлизали от квартала си, но обиждат на селяни дошлите по-късно.

# 1 799
  • София - Рим и обратно
Оф, Нели, айде моля ти се, не се подигравали в Италия, възхищавали се... Изобщо даже не познавам някой италианец от Рим нагоре да се прехласва по неаполитански диалект, напротив даже.
Магденче, ами колкото и да не ти се вярва - трудно ги разбирам някои мякащи, нищо не мога да направя за теб. И не съм само аз, с колежката обядваме в едно заведение, където сервитьорчето е много симпатично момче, ама и двете източваме уши като приказва (к'о речИ?! Laughing), щото ми е почти чужд език, толкова мяка.

Общи условия

Активация на акаунт