Ще заговори ли София на мьеко?

• 98 716
  • 1 987
  •   1
Отговори
# 1 965
  • София

Треща и абсурд са във възрастова категория "баби" вече, това обяснява много.
Успокоявай се с тази мисъл, щом ти е достатъчно. Mr. Green
Забравяш едно, само- ние, бабите, имаме деца и внуци, които са на същото мнение, защото и техния комфорт на живот е нарушен.
Те също ви се надсмиват- не на " провинциалистите", както се опитвате да генерализирате, а на тези от вас, които сте решили, че ще оселените града ни на принципа " много сме, силни сме". hahaha

# 1 966
  • Ямбол
Градът ви? Може би имате нотариален акт?
Градът е в България и е на всички българи.

# 1 967
 Simple SmileГрадът ни на тези, които го обичаме, а не на тези, които преминават като хуни, ползват нещо каквото могат и заминават нататък- техен определено не е.
 Laughing А твоя акт са собственост на София де е, след като спомена, че го искаш.

# 1 968
green_eyes14, ще ме прощаваш, но квартал Аспарухово, никога не е бил село.
Има село със същото име в община Дългопол, както и още в област Бургас, Монтана и Плевен.
Но специално кварталът който визираш, никога не е бил село.  

# 1 969
  • София
О, даскалице, поредния шедьовър! hahaha

# 1 970

Треща и абсурд са във възрастова категория "баби" вече, това обяснява много.
Успокоявай се с тази мисъл, щом ти е достатъчно. Mr. Green
Забравяш едно, само- ние, бабите, имаме деца и внуци, които са на същото мнение, защото и техния комфорт на живот е нарушен.
Те също ви се надсмиват- не на " провинциалистите", както се опитвате да генерализирате, а на тези от вас, които сте решили, че ще оселените града ни на принципа " много сме, силни сме". hahaha

Нормално е айкюто на внуците да е като на бабата. Гени, не можеш да избягаш от тях Laughing Пък и селяндурско възпитание получават, с такава баба - злобни внуци селяндури. Не е изненада.

# 1 971
  • Ямбол
О, даскалице, поредния шедьовър! hahaha
О, да, поредното ти "умно" изказване, лишено от съдържание. Не бих го приписала дори и като специфична черта на софиянци.

# 1 972
green_eyes14, ще ме прощаваш, но квартал Аспарухово, никога не е бил село.
Моя грешка. Връщам думите си назад.

# 1 973
  • Най-красивата страна
Точно добричките села имах предвид.
Аспарухово,Владиславово ,Галата и Виница са квартали на Варна.

# 1 974
Слава богу около мен има само свестни и готини...."провинциалисти", някои мьекат, ама какво от това.

А готини софиянци никога ли не си срещала?  Или всички, които познаваш, са като колежката ти.

Кой пък я вдигна тази тема от преди години. Пуснах съвсем лекомислено и на шега, ама вече си направих извода, че с провинциалиста шега не бива.

Повечето са точно като колежката ми, да. Родени тук, но родителите им не. И незнайно защо са изключително нетолерантни към това, което някога са направили точно техните родители. Ама нали знаеш "пази Боже сляпо да прогледа". А готини хора съм срещала от всякакви краища.

Цитат
Ами докато ги наричате провинциалисти с такова пренебрежение ще е актуална темата. Иначе всички софиянци имат село някъде, ама на тия дето си живеят на село са провинциалисти. Оффффф

Аха, за това говоря и аз.

# 1 975
Точно добричките села имах предвид.
Peace

Аспарухово,Владиславово ,Галата и Виница са квартали на Варна.
Скрит текст:
Така е, veni35, но същността на последния ми коментар не беше да правя "дисекция" на Варна - кое от къде е. Владиславово е обявен официално за квартал на Варна през '74, Виница - през '75. Преди това са били обикновени селца, в което няма нищо невероятно, говорим за крайните квартали на град, все пак. Peace
Кайсиева градина също води към район "Владислав Варненчик", както Галата - към район Аспарухово, въпреки че много хора казват, че са квартали на Варна.
Аксаково също е отделна община, но хората пътуват с "градски" до центъра на Варна. Въпрос на време е и уговорки община Варна да си приобщи официално Аксаково за свой квартал според мен. Peace

# 1 976
  • Варна

Скрит текст:
Аксаково също е отделна община, но хората пътуват с "градски" до центъра на Варна. Въпрос на време е и уговорки община Варна да си приобщи официално Аксаково за свой квартал според мен. Peace
Скрит текст:
Което няма как да стане, защото Аксаково стана град преди 7-8 години. Няма как самостоятелен град със самостоятелна община да стане квартал на Варна

П.П. Все едно Перник да стане квартал на София.

# 1 977

Скрит текст:
Скрит текст:
Което няма как да стане, защото Аксаково стана град преди 7-8 години. Няма как самостоятелен град със самостоятелна община да стане квартал на Варна

П.П. Все едно Перник да стане квартал на София.
Игнатиево също е град...

# 1 978
Мьекото говорене не ме интересува.
Напоследък коментираме с приятели и познати, че шофьорите в София са станали много по-любезни и по-толерантни от преди години да речем.
Аз нямам наблюдения за преди, защото книжката ми е на 2г., но 3-4 пъти вече ходя там, въпреки трафика шофьорите не ми се сториха такива идиоти.
А от познати софиянци слушам, че в Пловдив трафика по нищо не им отстъпва, имайки предвид колко по-малък град сме от София. Майната му, че сега под тепетата всичко е разкопано и затворено, но много коли се навъдиха.
Много. И само кукуригалници зад волана. Шофьорите на автобусите са отвратително нахални.

# 1 979
И Владиславово, и Аксаково, и Игнатиево са били села. Игнатиево е сравнително нов град (от 5г.), Аксаково - към десетина вече години. Simple Smile
В район "Владислав" живеят приблизително 50 хил. души; в община Аксаково - малко над 22 хил., като в самия град - малко над 8 хил. души. Ако Владиславово не беше обявен за квартал, вероятно досега да е станал град. Иначе община Варна си изпусна "шанса" с Аксаково.

Общи условия

Активация на акаунт