Нашите кухни - тема 49

• 112 258
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
А къде си държите кошовете за отпадъци?
Аз се замислям дали да не организирам различни контейнери за разделно събиране някъде на двора, но като гледам как отвън има са по един бобър, в който се слага всичко, доброто ми намерение да събирам отделно ще отиде на халос.
От друга страна, за да стигнат отпадъците отвън, трябва преди това да ги събирам в контейнер и вътре, за да не се налага за една черупка от яйце всеки път да излизам на двора. Не знам как да го направя още.

# 601
  • София
А къде си държите кошовете за отпадъци?

Закачен ми е на вратата на единия долен шкаф. 10-литрова. Преди ремонта бяхме с една огромна и сега първоначално е много досадно с по-малка, но се свиква. Хвърляме я всяка вечер.

# 602
И моята мисля да е като при nana77 - закачена на вратата на шкафа под мивката.

# 603
  • София
И моята мисля да е като при nana77 - закачена на вратата на шкафа под мивката.

Да и моята е там, а и капакът се вдига сам  Mr. Green, не се вижда кофата като влезеш в помещението и въобще до момента само плюсове регистрирам.

# 604
  • Sofia
И моята преди беше в шкафа,но бързо се развали/разглоби/

# 605
А не се ли вмирисва като стои в шкаф?

Моето кошче е отпред покрай шкафовете и ми е адски досадно да го гледам  ooooh! Иска ми се да го сложа под мивката,но се притеснявам,че ще се вмирише дори и да се хвърля всяка вечер  Thinking То едни динени кори да изхвърлиш и вече миришат...  Sick

# 606
  • София
За съжаление , моят шкаф под мивката е много тесен и нямаше място за такъв кош. затова взех от икея един декоративен ъглов и ползвам него. Не се вижда, т.к хладилника го скрива, не ме дразни

# 607
  • София
А не се ли вмирисва като стои в шкаф?

Моето кошче е отпред покрай шкафовете и ми е адски досадно да го гледам  ooooh! Иска ми се да го сложа под мивката,но се притеснявам,че ще се вмирише дори и да се хвърля всяка вечер  Thinking То едни динени кори да изхвърлиш и вече миришат...  Sick

Ще се вмирише, ако не хвърлиш боклука три дена, а това не е възможно с 10-литрова кофа

# 608
  • София
Елфичка, не се вмирисва. Има си капак все пак. За една година ползване така нямам оплаквания, а ние редовно консумираме риба, нещо, което доста мирише както знаем. Но ти разполагаш с място, можеш да си сложиш хубав голям кош.

# 609
  • София
  Аз отказах тази "екстра", ми то при мен вратата все трябва да си е отворена.Имам си кофа с люлеещ се капак и слагам чувалче с връзки, после вадя и изхвърлям.А най-удобното е,че си я местя където ми трябва.Буркани събирам в отделен плик и в контейнера за стъкло, а пластмасовите шишета в друг и пак в контейнера за пластмаси.Но циганите с каруците минават и обират и бурканите и шишетата.

# 610
Ох....ще взема да го тикна под мивката.Нямам идея колко литра е,но е средно голямо,по-скоро малко.Пълним го за ден общо взето,максимум два.
А ако приготвям нещо с повече отпадъци /обелки разни/ си взимам една торбичка на плота и слагам всичко там.Като свърша с готвенето я мятам в кошчето.

# 611
Лукът много омирисва. Нашият кош, понеже нямаме тераса до кухнята, е в стаята до мивката, но наистина трябва всеки ден да се хвърля най-малкото, за да не почне да мирише.

# 612
Ох....ще взема да го тикна под мивката.Нямам идея колко литра е,но е средно голямо,по-скоро малко.Пълним го за ден общо взето,максимум два.
А ако приготвям нещо с повече отпадъци /обелки разни/ си взимам една торбичка на плота и слагам всичко там.Като свърша с готвенето я мятам в кошчето.

Аз съм си натикала 2 най-обикновенни коша 5л без капак под мивката(даже дното си е чиста кофа 5л), единия за общ отпадък и единия за био отпадъци. Биото се хвърля често и да ти кажа не съм имала миризливи проблеми, а кош навън ако се вмирише мирише цялото помещение, самия шкаф изолира миризмата ако има такава. Иначе сега и коша за найлон съм навряла в един шкаф и сериозно се замислям да мина на комбинирани вградени кошове.... от друга страна като съм с обикновен мога да го местя, но да ми се е случвало в годината 3 пъти. Единствения минус който мога да кажа е, че се цапа шкафа, все пак колкото и да си внимателен капе, та по тази причина един плюс за вградените, защото са на вратата и като хвърляш са извън шкафа.

# 613
  • София
   Първата вратичка, която ми падна няколко пъти и накрая махнах, на стария шкаф, е точно тази под мивката.Там ми беше кофата, даже не на вратата,а вътре и вратичката пак се развали.Харесват ми кошчетата на врата,че са скрити, но не искам да ми се разваля вратичката.

# 614
  • София
Тайна, по-удобно ще ти е ако шкафа се изтегля, а не да е с вратичка. Така като го дръпнеш целият кош излиза, хвърляш каквото има, после удряш едно коляно  Mr. Green за да не си цапаш дръжката с мръсните ръце и си готов. Иначе ако е с вратичка трябва да се навеждаш, да вадиш кофата, или целият  да се навреш в шкафа за да изхвърлиш каквото има.
А вратичката ти най-вероятно се е откачила от пантата и е лесно поправимо, не знам какво би могло толкова да и се развали друго  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт