Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 324 880
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 665
  • София

Да, горен/долен ще са поотделно, както и таймер, който да изключва, по възможност с по-малко електроника, за да може да се ремонтира по лесно.
Готвене на пара не бях чувал във фурна?!

Вградена или стояща?! Вградената е май по-добре.
Нямам предвид само поотделно, но и заедно и с вентилатора, явно не си готвил, та не нзам как да го обясня. Всички таймери изклюват - когато достигнат зададената темп., когато им е нагласен таймера "край на печене". Малкото електроника дето се разваляла по-бавно са лафове на квартални майсторчета, които нямат знанието, техниката и капацитета да поправят друго, за разлика от сервиз примерно. За готвене на пара има разл. варианти - изцяло готвене на пара или пара само като добавка към тестени примемрно или др. изделия, т.е. само овлажнява въздуха.

# 1 666
Да, Мистик, важно ми е да има горен/долен реотан по отделно ...

Мен ме интересува точно тази разлика във фурните, при едните има горен, долен по-отделно, а при други работят горен и долен едновременно или долен с вентилатор ...

Ще съм благодарен на запознатите да споделят опита си, кой вариант е за предпочитане...

Моята има долен и горен по отделно, двата заедно с вентилатор и двата заедно без вентилатор.
За долен и горен по отделно идеята е, ако има нужда от допичане, да се ползва само единия, за да не прегаря.

# 1 667
  • София

Да, горен/долен ще са поотделно, както и таймер, който да изключва, по възможност с по-малко електроника, за да може да се ремонтира по лесно.
Готвене на пара не бях чувал във фурна?!

Вградена или стояща?! Вградената е май по-добре.
Нямам предвид само поотделно, но и заедно и с вентилатора, явно не си готвил, та не нзам как да го обясня. Всички таймери изклюват - когато достигнат зададената темп., когато им е нагласен таймера "край на печене". Малкото електроника дето се разваляла по-бавно са лафове на квартални майсторчета, които нямат знанието, техниката и капацитета да поправят друго, за разлика от сервиз примерно. За готвене на пара има разл. варианти - изцяло готвене на пара или пара само като добавка към тестени примемрно или др. изделия, т.е. само овлажнява въздуха.
Това се казва термостат...  таймерът е свързан с времето.
Таймерът може да звънка и да продължава да си пече, а може и двете едновремено.

ПП. Готвил съм достатъчно, за да знам че горен и долен могат да работят, както независимо, така и заедно...

Виждал съм печки, които може само фурната да им работи, а котлоните не, не и заедно... та в тази връзка търся максимално регулируема готварска печка.
Та, като искам да си запека заливката на мусаката, да мога да си включа само горен реотан... толкова ли много искам?

# 1 668
Таймер е от колко до колко часа да пече фурната, примерно 2 часа.
Това няма никаква връзка с факта дали е изпечено ястието, така сме го настроили. Може да е сурово, може да е и на въглен. Mr. Green Искаме да работи 2 часа.
Термостата изключва при достигане на желаната температура. Това е валидно за всички уреди с термостат.

# 1 669
  • София
Таймер е от колко до колко часа да пече фурната, примерно 2 часа.
Това няма никаква връзка с факта дали е изпечено ястието, така сме го настроили. Може да е сурово, може да е и на въглен. Mr. Green Искаме да работи 2 часа.
Термостата изключва при достигане на желаната температура. Това е валидно за всички уреди с термостат.
Това мисля че и децата го знаят Grin

# 1 670
На Афродита обяснявам, тя ги бърка двата щата. Mr. Green

# 1 671
  • София
Не бъркам 2-та щата, а грешно се изразих, т.е. накратко. Да, термостата изключва, а таймера е вързан към него. Затова написах, че таймера изключва. Реално той подава информация на термостата и термостата изключва. Освен от таймера, термостата изключва и при достигнати зададени градуси. Така мисля, че го казах по-ясно Simple Smile.

# 1 672
Здравейте, и аз искам да помоля за препоръка за котлони и фурна за вграждане, не е необходимо да има кой знае какви функции, аз и без това ползвам само вентилатора като някаква екстра. Също така не държа да е голяма, майка ми има много голяма фурна и като тръгне да готви за двама души, се въздържа да я включва, хаби много ток, загрява много бавно, сега и капакът не прилепва добре (фурната е на Горение). Ще съм благодарна за всякакви насоки. Интересува ме нещо качествено, но по-скоро базово, на по-ниска цена.

# 1 673
За фурна основните ми изисквания са да пече до по-високи градуси, телескопични водачи, горно и долно печене с и без вентилатор и нагряване отгоре. Друго не ползвам често и няма да ми пречи, ако го няма.

# 1 674
Тази пара кога я използвате? И коя е програмата на която печете най.често?

# 1 675
  • на Мелмак
Пара използвам много често.
Свикнах с нея и ми е много удобна.

# 1 676
  • София
Здравейте и от мен.

Поръчахме си комбинирана фурна с пара (само пара, печене с пара с висока/ниска влажност,  притопляне на пара, печена на хляб с пара) и веднага се сетихме, че вероятно ще ни трябват и съответните съдове за готвене на пара. Към фурната си има стандартно решетка-скара, плитка и дълбока тава, имаме си метална и керанична тава, както и йенаглас купи - те достатъчни ли са за готвенето на пара? Ако ли не, какво трябва да се вземе допълнително?

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 16:33 от Uprising

# 1 677
  • на Мелмак
Аз има за моята , но бяха към нея тави малки и големи с дупки.
Но това , което го имате ви е напълно достатъчно.

# 1 678
  • София
Аз има за моята , но бяха към нея тави малки и големи с дупки.
Но това , което го имате ви е напълно достатъчно.
т.е. трябва ли да се закупят тави с долни/странични дупки или не? Ползваш ли ги?

Примерно от тези кои или 1/ 2 кои трябват?

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 18:36 от Uprising

# 1 679
  • на Мелмак
Аз имам от тези амазонските , първите , малки и големи.
Но чесно казано съм ги ползвала веднъж.
Използвам си другите, т.е. моите.
Не бързай да купуваш , прецени дали наистина ти трябват.
Не знам каква е фурната и дали наистина няма да можеш без тях Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт