Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 324 760
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 725
  • на Мелмак
Това е немска верига , доста намаления има , но не знам дали са чак толкова намалени .
Може и просто да искат да се освободят от тях.

# 1 726
Пав , а тези дали ще станат за Сименс ?
Кажи - Да, моля Simple Smile
etty775, Да!  Peace
Странно ми е на всички магазини да ги продават по около 200-260лв., а частно лице да ги продава на такава цена - къде е уловката? Едва ли някой ги купува на нормална цена и продава под покупната стойност? Гаранция имат ли? Като видя такива продажби с 80% под стойноста, спрямо тази на поне 10 други места в които се продава същия продукт, започвам да се замислям.
Това е аксесоар. Необходимо е правилно ползване/почистване.
Скрит текст:
Долните два са "залепнали", а горният един както го изкарах напред, така няма прибиране обратно.
В този ред на мисли- как ги почиствате? Явно със зебрата съм прецакала нещата.
Демонтирате ги от фурната (лесно е). Намазвате ги с Медикс за фурни (10 мин) от двете страни.
Обливате с максимално топла вода (евентуално в баня с подвижен душ).
Вече ще са се "разлепнали".
Издърпвате ги максимално. Така ще можете да ги почистите навсякъде, ползвайки четка за зъби.
Изплакване, подсушаване и смазка.
Ето къде да мажете (с червено):
Скрит текст:
ПП Моите ги мия в съдомиялна.
Попаднах на обявата. Кашон с етикет HEZ 338200, 40.00лв
Преглед и тест.

Последна редакция: нд, 25 мар 2018, 16:50 от Анонимен

# 1 727
  • на Мелмак
Пав , а тези дали ще станат за Сименс ?
Кажи - Да, моля Simple Smile
etty775, Да!  Peace
Благодаря!

# 1 728
  • Countryside
Ха! Супер е това за телескопичните водачи, благодаря!
А какво ще кажете за фурната на Бош? Дали е добра?
Конкретно за тази не мога да кажа от личен опит, но ползвам втора фурна Бош и съм много доволна от фурните и марката като цяло. Старата ми беше с еко клийн и май гранит емайл. Сега си взех нова с пиролиза. За протокола: старата си работи, просто исках нова Simple Smile Иначе Бош нямат грешка, пече равномерно, има доста програми, загрява бързо, стъклото не се нагрява много (до 40градуса), грила е добър, има програма пица, която прави хрупкава коричка. Сигурно има и по-хубави, но на мен са ми перфектни и няма разлика в резултата с различните модели. Много съм доволна.
Телескопичните водачи в магазина на Бош ги гледах и цената ми е по спомен. На сайта им нещо няма единични. Цената на тройката там е 299лв, което е странно, излиза повече от 80лв за единичен водач...
Павче, нещо ми се струват менте тия от базара. То можеш всичко да сложиш в кутия на Бош и да продаваш, знам ли какви мошенници има. Аз лично не бих рискувала, то не че нещо може да му се счупи, но ако не са плавни телескопичните водачи файда йок и половината пари на вятъра.

# 1 729
  • Сф
Моите за АЕГ не са оригинални водачи, като ги купувах видях разликата в самия юетал, но втора година вече не са мръднали. За 20лв ги взех, ако не се лъжа

# 1 730
  • в града на вечния купон
Оригинални части и аксесоари на Бош аз купувам само през оторизиран дилър,посочени са им в сайта www.bosch-home.bg или през Централния им сервиз.

# 1 731
  • София
Аз не бих рискувала да купя нещо за 40лв., което принципно струва над 200лв. Ако са менте и се счупят, когато тавата с горещо ядене е извадена напред в/у тях и се очаква да стой така? А тези със сигурност нямат нищо общо с бош, освен с надписа на кутията.

# 1 732
А тези със сигурност нямат нищо общо с бош, освен с надписа на кутията.
Защо "със сигурност"?
Продавачът не е постнал снимка на артикула.
Може би, защото са производствено пакетирани.
А нали има преглед и тест.
Неръждаемата стомана си личи.
Не виждам проблем.
Да, частно лице. Бройката е една.

# 1 733
  • София
А тези със сигурност нямат нищо общо с бош, освен с надписа на кутията.
Защо "със сигурност"?
Продавачът не е постнал снимка на артикула.
Може би, защото са производствено пакетирани.
А нали има преглед и тест.
Неръждаемата стомана си личи.
Не виждам проблем.
Да, частно лице. Бройката е една.
Така си мисля. Защото не е логично да са около 80% под стойността на която се продават на останалите места. Навсякъде разликата е около 10-40лв. /нормално/, ама около 200-220лв. по-ниска стойност - няма как продукта да е този, който се продава в магазина. Освен това стоманата, няма как да се разбере дали е дебела колкото трябва и дали е неръждаема стомана /има умели покрития добре имитиращи/, камоли качествена /това с времето си личи/ има и други части в плъзгача, които също на пръв поглед е много трудно да се прецени стават ли или не. Иначе при продължително ползване ще си проличи така или иначе. Това си е лично мое мнение и не ангажирам никого.

# 1 734
Навсякъде разликата е около 10-40лв. /нормално/, ама около 200-220лв. по-ниска стойност - няма как продукта да е този, който се продава в магазина.
Темата за ценообразуването е "широка".
Ето пак такива нови, от полския OLX, за 100zł=46.00лв
Каталожния номер е същия, както и кашона.
Това, което виждам определено e добро.
Скрит текст:
https://www.olx.pl/oferta/bosch-siemens-prowadnice-teleskopowe-2 … D628-ID4BUqB.html

# 1 735
  • София
Навсякъде разликата е около 10-40лв. /нормално/, ама около 200-220лв. по-ниска стойност - няма как продукта да е този, който се продава в магазина.
Темата за ценообразуването е "широка".
Ето пак такива нови, от полския OLX, за 100zł=46.00лв
Каталожния номер е същия, както и кашона.
Това, което виждам определено e добро.
Скрит текст:
https://www.olx.pl/oferta/bosch-siemens-prowadnice-teleskopowe-2 … D628-ID4BUqB.html
Ами всеки си преценява. Аз казах, че за мен такава разлика не е нормала, колкото и свобода да има в ценообразуването. Казах също и че това си е лично мое мненеие и не задължавам никой с него.

# 1 736
Също е вариант да се закупят само плъзгачите (комплект 44.90лв).
Скрит текст:
https://www.emag.bg/komplekt-teleskopichni-vodachi-electrolux-za … r11/pd/DB1ZVNBBM/
Имплантират се в/у наличната основа.
ПП Видео:
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 25 мар 2018, 20:26 от Анонимен

# 1 737
Понякога много големи фирми правят страхотни намаления, но за ГОЛЕМИ пазари, такъв какъвто България не е. Ако са купени от такива намаления, може и да са си ок, просто купени с голямо официално намаление. В амазон включително има такива. Разбира се, че може и да е менте, просто казвам, че може и да не е. Simple Smile. Аз така от амазон си купих батерия за мивка, китчен ейд и тн, съвсем истински. Просто самите фирми било с рекламна, било с друга цел пускат понякога намаления и който намаже, отстъпката е наистина много добра.

# 1 738
  • София
Скрит текст:
Ха! Супер е това за телескопичните водачи, благодаря!
А какво ще кажете за фурната на Бош? Дали е добра?
Конкретно за тази не мога да кажа от личен опит, но ползвам втора фурна Бош и съм много доволна от фурните и марката като цяло. Старата ми беше с еко клийн и май гранит емайл. Сега си взех нова с пиролиза. За протокола: старата си работи, просто исках нова Simple Smile Иначе Бош нямат грешка, пече равномерно, има доста програми, загрява бързо, стъклото не се нагрява много (до 40градуса), грила е добър, има програма пица, която прави хрупкава коричка. Сигурно има и по-хубави, но на мен са ми перфектни и няма разлика в резултата с различните модели. Много съм доволна.
Телескопичните водачи в магазина на Бош ги гледах и цената ми е по спомен. На сайта им нещо няма единични. Цената на тройката там е 299лв, което е странно, излиза повече от 80лв за единичен водач...
Павче, нещо ми се струват менте тия от базара. То можеш всичко да сложиш в кутия на Бош и да продаваш, знам ли какви мошенници има. Аз лично не бих рискувала, то не че нещо може да му се счупи, но ако не са плавни телескопичните водачи файда йок и половината пари на вятъра.

Сиренце, какъв модел ти е новата? Че аз взех да се заглеждам и в тази, че е с по-голям обем.

# 1 739
  • Countryside
Тинтири-Минтири, фурната, която си показала изглежда ок, аз имам същите програми. Относно обема: разликата е 4л, (моята е 61л) не е съществена, но фурната изглежда хубава и си струва. Относно парата: аз лично мисля, че ефекта на парата го постигам с йенска тенджера с вода на дъното на фурната. Тестените неща и месата стават супер.
Иначе моята фурна е тази, и мога да кажа само хубави неща:
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg-675-bw1
Само телескопични водачи ми липсват, но и тях съм планирала в обозримо бъдеще.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 22:42 от Сиренце

Общи условия

Активация на акаунт