Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 324 886
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 810
  • Сф
АЕГ-то ни след първата пиролиза днес  #2gunfire    http://imgur.com/KmDh1Vp
Утре ще се разправям пак с Техновижъна. Писна ми вече  ooooh!

# 811
  • FR
На мен фурната от известно време ми дава, че трябва да пусна пиролиза, но ме е страх, а и след тази снимка съвсем. Лошото е, че не мога да махна съобщението и при всяко включване на фурната ми го изписва.

# 812
Не разбирам какво виждам. Това вратата на фурната откачена ли е? И какви са тези надписи отвън по вратата? И тези черни ивици в стъклото ли са?
Хич не ми стана ясно.

# 813
  • Сф
Тива е вратата на фурната, не е откачена, просто не се вижда самата фурна. Надписите Са указания за различните ястия колко време да се готвят- риба, пиле и т.н. А черното е разтопена пластмаса от горната част на вратата- панелът, който държи стъклата се е разтопил и потекъл по стъклата.

# 814
Много странно. А уж АЕГ. Да не би да сте забравили да махнете някое предпазно фолио от стъклата? Или пък шкафа в който е вградена да не е изпълнен според изискванията на фурната. Чудя се защото ако така се топят пластмасите надали досега стотици домакини не биха изпищяли, надали вие сте първата с такъв модел фурна. Шкафа в който е вградена има ли гръб? Някакви цокли или пък да нямате някакъв прорез за циркулация на въздух, защото между стъклата трябва са циркулира въздух мисля. Ако не циркулира да се е вдигнала много висока температура? Ама как ще сложат пластмаса там пък и те?

# 815
Тива е вратата на фурната, не е откачена, просто не се вижда самата фурна. Надписите Са указания за различните ястия колко време да се готвят- риба, пиле и т.н. А черното е разтопена пластмаса от горната част на вратата- панелът, който държи стъклата се е разтопил и потекъл по стъклата.

Ужас! Shocked ooooh!

Дано ви признаят рекламацията!

# 816
  • Бургас
Малеее  Tired От няколко места четох, че нещо подобно се случва след почистване с пиролиза и се отказах.
Миражче, търси си рекламацията. Длъжни са да ти я уважат.

Какво мислите за тази фурна
http://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/uredi-za- … /bo635e20x/470106

# 817
Странно, с Електролукса не сме имали такъв проблем, а ползваме пиролизата доста често.

# 818
Е явно е показала дефект. Аз също съм с АЕГ от две години и ползвам пиролизата. Дано да ви признаят гаранцията. Това е недопустимо и много опасно.

# 819
  • Бургас
Ужас!
Хем исках пиролиза, хем ме е страх заради такива случаи.
Дано ви призанят рекламацията! Те дават гаранция нали?

# 820
  • Сф
Да, в гаранция е още фурната, много ср надяеам да я признаят, че иначе нова врата излиза като нова фурна. Днес ще звъним да видим какво ще стане.

# 821
  • Бургас
Да, в гаранция е още фурната, много ср надяеам да я признаят, че иначе нова врата излиза като нова фурна. Днес ще звъним да видим какво ще стане.
Няма къде да ходят да не ти признаят гаранцията. Ако нещо се направят на интересни ги заплаши, че ще подадете жалба в Комисия за защита на потребителите.

# 822
  • София
АЕГ-то ни след първата пиролиза днес  #2gunfire    http://imgur.com/KmDh1Vp
Утре ще се разправям пак с Техновижъна. Писна ми вече  ooooh!
Възможно ли е да не ти работи охлаждащия вентилатор?
След края на пиролизата върти яко охлаждане докато темп. спадне.
Нали не си я спирала от контакта или бушона при край на електролизата? - то ако е вързана правилно и няма щепсел.
Много е важно да не се прекъсва ел.захранването на печката.

# 823
  • Сф
ВЕнтилаторът работеше през цялото време, след края на пиролизата продължи да охлажда. Токът не е спирал, абе всичко беше като по учебник, само дето пластмасата се разтопи.
От магазина казаха да я занесем, подозирам, че не очакват такава щета, дано не направят проблем като видят, че цялата врата е за смяна. И аз мислех, ако направят проблем, да им пращам КЗП и данъчните, че не са много изрядни.
Ще пиша за развитието, утре ще я носим.

# 824
  • София
ВЕнтилаторът работеше през цялото време, след края на пиролизата продължи да охлажда. Токът не е спирал, абе всичко беше като по учебник, само дето пластмасата се разтопи.
От магазина казаха да я занесем, подозирам, че не очакват такава щета, дано не направят проблем като видят, че цялата врата е за смяна. И аз мислех, ако направят проблем, да им пращам КЗП и данъчните, че не са много изрядни.
Ще пиша за развитието, утре ще я носим.
Може да не работи някой температурен датчик и да е качило температурата повече от 450 градуса.
Интересно, пиши после.
Сега се сещам, че на моята /също АЕГ/ след пиролиза по стъклото съм виждала тъмни нишки по стъклото и съм се чудила от какво са. Падат лесно с гъба. Видимо нямам стопена пластмаса която държи стъклата.... довечера ще огледам по-обстойно, точно вчера пуснах пиролиза на 1 час.

Общи условия

Активация на акаунт