Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

  • 323 676
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 945
  • Мнения: 5
Здравейте, предстой ни закупуване на уреди за вграждане. Спряла съм се на този плот https://www.tehnomix.bg/whirlpool-akt-8090-ne и на тази фурна https://www.tehnomix.bg/gorenje-bo-71-ora-x . Някой с отзиви за уредите, а също и за магазина.

# 946
  • Мнения: 2 419
Здравейте, предстой ни закупуване на уреди за вграждане. Спряла съм се на този плот https://www.tehnomix.bg/whirlpool-akt-8090-ne и на тази фурна https://www.tehnomix.bg/gorenje-bo-71-ora-x . Някой с отзиви за уредите, а също и за магазина.

Аз си поръчах фурната от Техномикс, доставиха ми я за 2,3дни, беше около 100лв по ниска цената от другите магазини. Ползвам я 1 година, не ми се е налагало да ползвам гаранция, така че незнам там как стоят нещата, дали са коректни.

# 947
  • Мнения: 5
От седмица не спирам да чета темите и вече мога да се похваля, че от днес съм горд собственик  Laughing на http://www.techmart.bg/products/product_details/31790 и http://www.techmart.bg/products/product_details/28727.  

# 948
  • Мнения: 62 532
Честито! Да ги ползвате със здраве и безпроблемно! bouquet

# 949
  • Мнения: 28
От седмица не спирам да чета темите и вече мога да се похваля, че от днес съм горд собственик  Laughing на http://www.techmart.bg/products/product_details/31790 и http://www.techmart.bg/products/product_details/28727



Честито, моята фурна е същата.Нищо че още не съм я тествала /че ми се закучиха нещата с паркета.Днес си изгоних майстора/.Ама в най-скоро време смятам да я подхващам.  chef

# 950
  • Мнения: 373
Здравейте, има ли тема за експлоатация на вече закупена фурна?

# 951
  • Бургас
  • Мнения: 10 706
Здравейте, има ли тема за експлоатация на вече закупена фурна?

Мисля, че не. Тази е и за това според мен.

# 952
  • Мнения: 373
Тогава да попитам, елементарен въпрос, но трябва ли да се оставя най-отдолу на фурната, под първо ниво една от тавичките и? Например, за да не капе от тавата, в която печем и да се зацапа фурната. Или ако се остави, ще спира ли топлината отдолу? Вие имате ли тавичка за оттичане на мазнина? Фурната ми е Електролукс 3430 , с пиролизата.

# 953
  • FR
  • Мнения: 214
Аз лично си слагам тавичка и си я мия периодично. Доста мазнина се събира и така не ми се цапа фурната. Имам пиролиза, но още не съм я ползвала. Със старата тип раховец пак така правех.

# 954
  • Мнения: 373
Единствено ме притеснява да не да се намалява така температурата отдолу и да остане сурово.

# 955
  • Sofia, Bulgaria
  • Мнения: 889
а то освен в случай че се пече на грил или скарата как иначе ще ви протече от едната тава в долната?

# 956
  • Мнения: 2 419
Аз използвам черната тава на фурната за съответното ниво на което готвя и върху нея си слагам тава или йенска тенджера. Правих пица на решетка и под нея не съобразих да сложа тавата и имаше мазно долу на фурната, ама иначе...нямам протичане, когато ястията са в тава.

# 957
  • FR
  • Мнения: 214
Не, не тече от тавата. Главно месо като пека пръска мазнина и тя се събира в тавата. Всичко се изпича добре и нищо не ми е оставало сурово, а аз готвя доста.

# 958
  • Мнения: 373
На коя програма печете месо на парченца и завивате ли го с фолио? Вентилаторът не го ли изсушава?

Последна редакция: пт, 15 юли 2016, 20:21 от danibor

# 959
  • FR
  • Мнения: 214
На коя програма печете месо на парченца и завивате ли го с фолио? Вентилаторът не го ли изсушава?
Завивам с фолио рядко, ако започва да загаря. За малки парчета месо пускам само долен и горен реотан без вентилатор. Когато е вече почти готово пускам запичане. При мен е автоматична програма, но мисля че е грил с вентилатор на 275 градуса. Така месото хваща хубава коричка. По принцип парчетата месо не е хубаво да са много малки, тип хапки. Така наистина може да останат сухи. Ако печете по-голямо парче месо, за да остане сочно от вътре и с хубава коричка от вън може да се "запечата". Това е запържване на парчето от всички страни на котлона и после се пече на фурната. Друг вариант, който съм правила за 1,5-2кг парче е първо да го сваря леко в тенджера и после да се запече. Става много сочно така.

Общи условия

Активация на акаунт