Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 323 663
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 975
  • Сф
Стискам палци скоро да имаш нова  Peace

# 976
Стискам палци скоро да имаш нова  Peace

Дано  Mr. Green

Скоро някой имаше проблем с фурната, след пиролиза май, какво стана?

# 977
  • Сф
Аз бях.Уж я оправиха, ама още не съм пускала пиролзата. Оказа се, уж, че едното уплътнение е нямало дупки за вентилация, а е трябвало да има. Ще пиша като я пусна пак.

# 978
Аз бях.Уж я оправиха, ама още не съм пускала пиролзата. Оказа се, уж, че едното уплътнение е нямало дупки за вентилация, а е трябвало да има. Ще пиша като я пусна пак.

Личи ли и нещо?

# 979
Благодаря ви ще взема с пиролиза тогава Simple Smile

# 980
  • Сф

Личи ли и нещо?
Не. Изчистили са стъклата от разтопеното и са сменили стопения панел.

Да попитам- решетъчната скара пускате ли я на пиролиза или я вадите? Книжката съм я забутала, а и не знам дали пише там.

# 981
Аз пък сега разбрах, че печете направо на скарата.
И в старата печка, и в тази, винаги пека в тава.

# 982
Пека върху скарата в по- малки тави. Тези на фурната само за гости, големи са и трудно ги мия

# 983
Пека върху скарата в по- малки тави. Тези на фурната само за гости, големи са и трудно ги мия

Да де, и аз така.
Но тук прочетох, че някои пекат без тава, нареждат пържолите на самата скара, а отдолу слагат тава, да се събира мазнината.

# 984
А да бе, да не съм луда  Shocked Едва изтърках малко изкипяло

# 985
  • Сф
Пфу. Толкова трудно се чисти скарата, и аз не бих си го причинила.

# 986
По време на пиролиза скарите, тавите и телескопичните държачи се махат, изключение правят някои висок клас  Сименс и Бош фурни гонещои почти 2000 лева цена.

# 987
  • Сф
Благодаря, Мумбас. Аз ги махнах, ама ми се искаше решетката да можеше и тя да се пуска  Simple Smile

# 988
Има ли фурни с микровълнова функция? Всичко успях да побера в проекта си за миниатюрния кухненски бокс, само на микровълновата не мога да намеря място. Знам, че уж не е много полезно ползването й, но засега не съм намерила по-удобен начин за притопляне на храната.

Месото, когато е мазно и не искам да се пържи в мазнината си, го пека като в голяма тава слагам по-малка скара /която ми се събира в миялната Simple Smile/ и месото - върху скарата. Топлият въздух успява да го обгърне, а мазнината изтича в тавичката. Така пека месото, когато искам да постигна ефект на барбекю /само че обърнато, де  Simple Smile/. За целта фурната трябва да е на максимална температура и на функция, при която светят всички горни реотани /при различните фурни се води различно, обикновено грил, но може и нещо друго/. Месото отвън се запича, а отвътре остава сочно, без да се изсушава - също като на барбекюто и съответно е подходящо за такъв тип меса, каквито се пекат на него - пържоли, кюфтета, наденици, риби.

# 989
  • Сф
Джиджи, да, има комбинирани, но ни риба, ни рак. Ако ще си с нови котлони и фурна, които бързо загряват не ти трябва МВ. Аз също нямам, притоплям на функция вентилатор на 150градуса, готово е за няколко мин.

Общи условия

Активация на акаунт