Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 324 678
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 875
Георги Кръстев - Джеки поръчва уреди в Турция, Китай...  с наименованието "Conegliano".
В общи линии частите са "Ardo".
Добре звучи името на италианския град?  Wink

# 1 876
От тази марка имам микровълнова фурна, подарена преди 18 години. Работи без проблем, само визуално се състари пластмасата. Страх ме е да я заменя с днешните еднодневки и си я ползваме грозна. 

# 1 877
Опитвам се да намеря свежа информация относно уреди Тека-интересуват ме фурна и микровълнова за вграждане.
Ако някой може да даде отзиви, ще съм благодарна.
Като цало вероятно бих се насочила към новите им модели wish:
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-teka-wish-hlb-840-p-bjala
Съпоставена с подобен ценови диапазон от AEG или Bosch има ли предимства и какви?

# 1 878
  • на Мелмак
За МВ Тека само положителни отзиви от мен!

# 1 879
  • София
И от мен глас за МВ. Нашата е вградена, няма проблем. Имат си представителство, супер любезни. Отиваш гледаш, обясняват.Simple Smile

# 1 880
Страх ме е да я заменя с днешните еднодневки  
Правилната експлоатация и поддръжка е в основата на "дългия" живот.
Не трябва да се допуска разпръскване на мазнини.
Мазнините се натрупват в/у слюдата и магнетрона "гори".
Ползването на капаци, хартиени торби, съдове с капаци от иенско стъкло е силно препоръчително.
Ето Ви снимки за брутална експлоатация:
Скрит текст:
Относно надеждност, то избирайте и спрямо килограми на изделието,
което е обвързано с трафа.
МФ 20л, то около 20кг. Максимално отклонение 5%.
При избор, то поне вътре да е инокс.
Ако е с грил, то да е и с конвекция (два нагревателя и вентилатор).
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 15:01 от Анонимен

# 1 881
Незнам за вас аз се насочвам към Аег, ако не намеря модела който стм си харесала, Неф или Бош.

# 1 882
  • София
Момичета, отново имам нужда от помощ. Насочила съм се към следните плотове за вграждане:

https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-pkn-645-fp-1e
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-aeg-hk-365407-xb

Въпроса ми е по скоро за защитите. Имаме котки, които се катерят навсякъде и ме е страх да не вземат да пуснат някой котлон случайно и да се изгорят.  До колкото разбрах защитата при AEG се деактивира след 3-4 секунди при натискане на определен бутон. Но за Бош, нямам представа. Моля, ако можете да дадете повече информация.

# 1 883
Сложете си индукционен котлон. Не може да ги изгори, освен ако нямат метални коронки.

# 1 884
  • Countryside
Индукцион или протектори за котлони. Но хич не е лесно да се включи и същевременно настрои котлон на степен, че чак да се изгорят котките. Повечето котлони имат защита от прегрявне, мисля имаха някакви минути и ако не засече съд се изключва. Освен това самите котлони имат заключване, води се функция "защита от деца". Та няма страшно, ще оживеят котките.

# 1 885
  • София
Благодаря. Не се бях сетила за протектори. Дано да няма изгорени лапи Simple Smile

# 1 886
Ние вкъщи сме със стъклокерамичен котлон.
И котарака успя да го включи 2 пъти, първите дни, като се качи отгоре, но съответно натиска само копчето за включване и котлона не е загрявал.
Тогава му беше интересно, нещо ново да се качи да види...от тогава до сега 3год по - късно, не се е качвал, не го е вкл.

# 1 887
Здравейте, на всички! Както преди известно време бях писала ни предстой закупуването на вградена фурна и плот. Чета мненията ви тук, разглеждах и в различни сайтове. Тъй като явно средствата за ремонта ще се окажат повече отколкото бяхме предвидили се замислих. Та въпросите са ми няколко:
- Някой има ли наблюдение към по бюджетните варианти на ел. уреди (имам в предвид освен модели, но и бранд)? (виждам, че тук най-вече се коментират АЕГ, Бош и Горение)
- Вариант ли е спестяването от ел. уреди, т.е. уред на не толкова известна марка? Питам имайки в предвид, че по-голяма част от уредите на пазара дочакват изтичането на гаранцията и след това започват с проблемите. В момента виждам, че в сайтовете само АЕГ и Беко предлагат 5 годишна гаранция. Заслужава ли си да се вземе уред с не толкова добра фирма с по-дълга гаранция? И дали уредите са например като дрехите, очилата и др. подобни плащаш за име и не толкова за нещо по-различно като качество?

# 1 888
Не знам какъв ремонт правите, но ако е основен, тотален и парите не стигат, режете от уредите без да ви пука. Взимайте нещо като за първо време пък колкото изкара. Заложете на нещата които се ремонтират при основен ремонт (врати, изолация, ВиК и Ел. инсталации, дограми, основни и тежки мебели, кухненските шкафове) защото уреди се сменят лесно - 2-3 винта и вградената фурна излиза, 2 маркуча и пералнята и тя. И се сменят когато си събереш средства.

# 1 889
  • Countryside
Аз бих забавила уредите и ремонта ако трябва, но не бих си взела уреди куча марка. Ако се развали грам няма да ми се занимава с демонтажи и ремонти. Мисля, че само с хладилника бих направила компромис и фурна пак хубава марка, но от нисък клас евентуално.
Дай някъкъв примерен бюджет за уредите поотделно и сумата като цяло?

Общи условия

Активация на акаунт