Вградена фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел

• 323 242
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 980
Здравейте. Купих си плот Electrolux - комбиниран 2 индукционни и 2 стъклокерамични   плота.  Още не съм го ползвала, тъй като  кухнята все още не е готова.  Сега си търся фурна и аспиратор. Бях решила бяла фурна , но не мога да намеря с търсените от мен характеристики. Спрях се на черна Gorenje, но прочетах лоши отзиви и се  отказах. Харесва ми на външен вид  тази на Whirlpool. Има и необходимите характеристики https://m.emag.bg/furna-za-vgrazhdane-whirlpool-elektricheska-73 … -nb/pd/DQD9VHBBM/                           Харесах и една на Electrolux , но не е черна. https://m.emag.bg/furna-za-vgrazhdane-electrolux-elektricheska-k … aox/pd/EDKSTBBBM/                        Държа да е с каталитично почистване от всички страни, телескопични държачи и готвене на няколко нива.  За съжаление, никъде не изясняват колко каталитични панела имат фурните. Повечето са май само в дъното пред вентилатора.  Моля, ако някой има мнение да сподели. Благодаря.

# 1 981
  • София
Скрит текст:
Здравейте. Купих си плот Electrolux - комбиниран 2 индукционни и 2 стъклокерамични   плота.  Още не съм го ползвала, тъй като  кухнята все още не е готова.  Сега си търся фурна и аспиратор. Бях решила бяла фурна , но не мога да намеря с търсените от мен характеристики. Спрях се на черна Gorenje, но прочетах лоши отзиви и се  отказах. Харесва ми на външен вид  тази на Whirlpool. Има и необходимите характеристики https://m.emag.bg/furna-za-vgrazhdane-whirlpool-elektricheska-73 … -nb/pd/DQD9VHBBM/                           Харесах и една на Electrolux , но не е черна. https://m.emag.bg/furna-za-vgrazhdane-electrolux-elektricheska-k … aox/pd/EDKSTBBBM/                       
Държа да е с каталитично почистване от всички страни, телескопични държачи и готвене на няколко нива.  За съжаление, никъде не изясняват колко каталитични панела имат фурните. Повечето са май само в дъното пред вентилатора.  Моля, ако някой има мнение да сподели. Благодаря.

Електролукс имат модели, които са 3 кат. панела - 2 отстрани, 1 отзад около вентилатора и не помня отгоре дали имаха - май не. По сайтовете не ги пише колко са и обикновено са 2 острани, чети на официялния сайт или направо виж по магазините.

# 1 982
Моята фурна е на Електролукс с 3 каталитични панела - 2 отстрани и един отзад. Не съм особено доволна,още преди да се пръсне стъклото. Мазнината попива в тях  и според мен има един тънък остатъчен дъх. Не мога след всяко готвене да я пускам по 1 час на 250 градуса (така казват, че се почистват панелите). Не се пръскат с препарати или вода.
Сега се оглеждам за нова фурна, но не бих си взела каталитични панели отново.

# 1 983
Моята фурна е на Електролукс с 3 каталитични панела - 2 отстрани и един отзад. Не съм особено доволна,още преди да се пръсне стъклото. Мазнината попива в тях  и според мен има един тънък остатъчен дъх. Не мога след всяко готвене да я пускам по 1 час на 250 градуса (така казват, че се почистват панелите).
Ако е с пиролиза след всяко готвене ли ще я пускате тази функция?
Не се пръскат с препарати или вода.
Даже и в съдомиялна могат да се мият.
Скрит текст:
http://shalamandovi.com/product/1200/katalitichni-paneli-teka.html
Скрит текст:
Цитат
6. Какви са предимствата на каталитичните панели?

Ако при други системи почистването става на много висока температура (500 ºС) с огромен разход на електроенергия, то каталитичните панели позволяват разграждане на замърсяванията при осезаемо по-икономичен разход на електричество. Същевременно за разлика от пиролизата например, самопочистващите се панели не изискват допълнително време и заключване на фурната – те окисляват и изпаряват мазните капки по време на процеса на готвене.

7. Какво представляват каталитичните панели?

Каталитичните самопочистващи панели, покриващи стените на фурната, могат да бъдат монтирани във всички модели фурни, които „Лекс Груп” предлага. Те представляват специални панели, които се фиксират към страничните и задната стена на фурната. Покрити са със специален микропорест емайл, който постепенно окислява и изпарява капките мазнина по време на готвене, и са особено ефективни при повишаване на температурата над 200 ºС, когато пръските и замърсяването се увеличават.
Ако след готвене на мазна храна фурната не е достатъчно чиста, може да бъде оставена да работи на най-висока температура в рамките на около 1 час. Почистването след това става бързо и лесно – само с едно движение с навлажнена кърпа.
Самопочистващите панели не трябва да се измиват или почистват с абразивни продукти, съдържащи киселини или основи. Достатъчно е само редовно да бъдат забърсвани с кърпа, напоена с вода, за да бъде вътрешността на фурната идеално чиста.

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 20:12 от Анонимен

# 1 984
Здравейте, днес ходих да разгледам в един магазин уредите. Като цяло се колебая между Електролукс и Бош, но продавачът много усърдно ми препоръчваше Ханза. Не съм чувала нищо за тази марка, но ме уверяваше, че не отстъпват по нищо на другите. Някой има ли опит с такива уреди?

# 1 985
Yoli85,
Bosch фурните са с:
- GranitEmail покритие. Разпознава се по сивия цвят.
Цитат
Висококачествено покритие на вътрешността на фурната. Привлекателен сатенено блестящ вид, по‑лесно почистване на фурната и принадлежностите и повърхност, защитена от удари, образуване на резки и окисляване.
- EcoClean
Цитат
Системата за почистване EcoClean редуцира до минимум попадналите замърсявания и миризми, благодарение на високоефективното керамично покритие на задната стена на фурната, при това за целия експлоатационен период на уреда.
Скрит текст:

# 1 986
  • София
Моята фурна е на Електролукс с 3 каталитични панела - 2 отстрани и един отзад. Не съм особено доволна,още преди да се пръсне стъклото. Мазнината попива в тях  и според мен има един тънък остатъчен дъх. Не мога след всяко готвене да я пускам по 1 час на 250 градуса (така казват, че се почистват панелите). Не се пръскат с препарати или вода.
Ако си с пиролиза/пАра след всяко готвене ли ще я пускаш? Ако не е с някакво специално почистване, а с добре познатото - препарат и гъба + търкане - след всяко ползване ли ще я миеш? Пиролизата се пуска 2 пъти в годината, аз лично не бих си държала фурната 6м. без почистване.

# 1 987
  • Бургас
Точно така. Аз пиролиза съм пускала 3 пъти за 2 години, при сериозно замърсяване. Например, когато нещо изкипи и загори на дъното. Почиства се идеално и навътре, където не мога да бръкна с ръка и ми е трудно търкането. През останалото време с препарат и гъба просто забърсвам.

# 1 988
Ако си с пиролиза/пАра след всяко готвене ли ще я пускаш?
Същият въпрос и аз зададох.
когато нещо изкипи и загори на дъното.
На дъното винаги е поставена плитка тавичка, която е точно за събиране на мазнини.
(сложила съм фолио, за да не мия тавичка)

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 18:57 от Анонимен

# 1 989
Благодаря Ви! Чудесни сте, наистина не знаех, че мога да ги забърша с влажна кърпа, винаги съм се притеснявала даже като ги намокри леко в долния край.   Консултантът в магазина не ми обясни хубаво, питах го дали са консумативи и могат да се купят нови. Книжката на фурната я загубиха мебелистите. Имам спомен само за 250те градуса за 1 час.

# 1 990
Вчера се обадих в Електролукс България. Попитах за модела фурна, която си избрах от Емаг. Човека много любезно ми обясни, че тази фурната не се предлага в България и няма къде да я видя. Емаг не работи с доставчиците за България. Произведена била в Италия. Разясни и някои характеристики, който ме интересуваха. За сега съм решила да не купувам. Продължавам да търся черна фурна.

# 1 991
Фурна за вграждане SMEG!!
Здравейте момичета,някой можели да сподели мнение за тези фурни,начин на работа,качество,сервиз,функций?

# 1 992
Vanichka0222,
Частите на SMEG са ARISTON, HOTPOINT, INDESIT.
https://www.delta-elis.com/index.php?prc=0&prcS=0&prs=0& … p;cat=3&pge=2
По-високата цена на уредите е заради дизайнерски огъната ламарина.

# 1 993
  • София
Здравейте,
Какво мислите за този плот?

https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-puj-611-bb-1e

# 1 994
Ако си с пиролиза/пАра след всяко готвене ли ще я пускаш? Ако не е с някакво специално почистване, а с добре познатото - препарат и гъба + търкане - след всяко ползване ли ще я миеш? Пиролизата се пуска 2 пъти в годината, аз лично не бих си държала фурната 6м. без почистване.

Момичета, да ви споделя, че има "домакини", мои колежки, като им споменах, че си чистя фурната след всяко ползване (иначе петната ще се изпекат и после по-трудно се чистят),  казаха, че дори не им е хрумвало да си чистят техните. Представяте ли си!

Общи условия

Активация на акаунт