На море в Турция - 24та тема

• 116 003
  • 776
  •   1
Отговори
# 195
Оригинален акт за раждане както и копие от него се носят и представят в случай на различия във фамилията на детето и родителя! За това съм 100% сигурна.
Аз обаче също нося копия, въпреки че сме с еднакви фамилии, за мое успокоение. Не тежат, а един път да потрябват ще стане голям проблем ако ги нямаш!

# 196
Актовете за раждане май са задължителни по принцип (поне така си мисля), друг е въпроса дали ги проверяват всеки път Wink На мен ми искаха и оригинала първия път като пътувахме със сина ми  Shocked Имах цветно копие, но поискаха оригинала - няма да ви казвам как се молихме, какви връзки пуснахме, че щеше без нас да излети самолета  Sad  От тогава нося винаги и копия и оригиналите  Wink

# 197
  • София
В сайта на МВнР нищо не се казва по повод актове за раждане на децата, нито пък съм го срещала в сайт на туристическа агенция. За какво им е тази компютърна система, нали като наберат ЕГН на детето им излиза коя е майка му и баща му  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes.
Не зня как стои въпроса, ако родителите нямат сключен брак или са с различни фамилии, но не би следвало да има разлика.  Rolling Eyes

# 198
  • Beyond the Frontiers
Със сигурност е обсъждано, но нямам време да ровя... ще пътувам сама с дъщеря ми - трябва ли да нося оригинален акт за раждане или копията ще са достатъчни... Благодаря предварително Simple Smile

•   Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си ( или с друг придружител, различен от родител ), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.

Спешната помощ е безплатна по презумция.

Акт за раждане са ми искали на гръцката граница - с различни фамилии сме.

# 199
По повод мед. застраховки, не мога да не взема отношение. Виждам, че въпросната компания Булстратд продължава да мами в застраховките  ooooh!  Преди 3 г. бях  в Бодрум имах същия проблем....вдигнах кръвно и за малко да пукна  Mr. Green  , в хотела не я признаха .....звъняхме и говорихме с някакъв невеж оператор, и за капак после познайте каква беше цената на разговора  ooooh!   просто парите в джоба ми помогнаха. Като видях цената и набързо ми мина....говоря така, че като си спомням бяса ме обзема  Twisted Evil   Дори извикаха линейка от ситио, но се наложи да я върнем ....защото само за един хап ми поискаха 100 евра  Twisted Evil Е как няма да ми падне кръвното  Mr. Green   На документа който ми дадоха заедно с епикризата имаше и касов бон за цената която бяхме платили, а в Бг след доста разправии и късане на нерви ми преведоха само 30 лв , толкова колкото бяхме дали за полиците  Twisted Evil  Но здраве да е, сега ни е обица на ухото  Mr. Green
Сега при пътуване добре обмисляме в коя застрахователна компания да си направим здравни застраховки, но никога във въпросната.

# 200
Вълшебство,благодаря за милото пожелание.Благодаря за съчувствието и на всички които коментираха поста на Касиди/жена ми/.
До Галактик: Убеден съм,че Вие имате страшно богат опит със застраховките.Насоките Ви са правилни и точни. Но при нас има един тънък момент. Да,обадихме се вечерта в сряда на Булстрад/в София/ .Говорихме над 8 минути.Всичко обяснихме подробно и помолихме за помощ.Ситуацията беше много спешна,страшни болки,ужасен оток на едното ухо,видима инфекция. И знаете ли какво ни отговориха? Случи се някой си г-н Василев.Ами вървете в някоя болница в Анталия и си платете прегледа и лечението.Вземете документи и като се върнете ще ви осребрим разходите. На въпроса в коя болница да отидем,отговора беше уклончив-абе където искате вървете.Да,но не всички болници там работят с Кориш.Факта  се потвърди на следващия ден.От три болници където ни заведоха от посрещащата агенция/и на тях много съм им набрал/ ,Якут Травел се казва,в две се оказа че НЕ работят с Кориш,а в третата задължително трябваше да остана на стационар,за да не плащаме. Добре,но нямахме време за болничен престой- следващия ден пътувахме обратно. Както и да е. Значи изводите са: най-малко 600 евро в джоба за медицински разходи ,да не дава  Бог или да се молим каквото се случва да се случва в първата половина на почивката,за да има време за хоспитализиране в болница.Само се питам,ами ако човек счупи нещо? В предпоследния ден например и джобните вече са изхарчени,какво правим...? Ще се държим 2 дена да се върнем в Бг? Това е пълния абсурд на застраховките сключени с Булстрад ,а може би и с други компании. Дано съм бил ясен ,къде е проблема според мен. Съжалявам,че толкова често се включвам с проблемите ни в Анталия. Обещавам другия ми пост вече да се фокусира само и единствено върху невероятния IC Green Palace. Хубава вечер. ПП. Между другото там в момента почива едно много приятно семейство/жената е в този форум участник/ с което се запознахме в деня на нашето заминаване.Ако четат това им пожелавам с цялото си сърце фантастични дни и нощи,без никакви проблеми!  Simple Smile
ПП.Уточнение-"сряда вечер,да се чете четвъртък вечер". /моя грешка в бързината на писане/

Последна редакция: вт, 18 юни 2013, 22:00 от liv1892

# 201
Liv  Не се притеснявайте,за споделените постове.Съжалявам,за това,което ви сее случило.Всеки от нас
можеше да бъде на ваше място.Сега се замислям ,а може би и други се замислят за тази неприятна
ситуация.Скорошно оздравяване на съпругата ви.Дано бог да е с нас ,защото явно застрахователите
са далече от нас.На всички които им престои почивка пожелавам Бог да ни пази!

# 202
  • Beyond the Frontiers
liv1892, за мое щастие не съм имала проблеми нито аз, нито клиентите ми - или поне аз не знам за такива. Не се смятам за специалист, напротив - твърдя, че по този повод трябва да се консултира човек със застраховател, а не с туристически агент. Просто има много тънкости, които могат да бъдат пропуснати или неразбрани.
Цялата история е изключително неприятна, пожелавам ви бързо оздравяване.

П.П. вие с Булстрад ли говорихте или с Корис, защото би следвало асистанс компанията да ви насочва.  newsm78 Е хеле те пък ако не знаят с кой имат договор  Twisted Evil А с тях работят не само Булстрад, а и други фирми.

# 203
Добър вечер момичета!

Има ли завърнали се от Мажести клуб Тархан в Дидим? Да споделят впечатления моля.
Също така има друг въпрос - водата в морето в района на Дидим студена ли е? Били сме в Айвалък и за 2 седмици влязох само веднъж до коленете, та ако и там е студена ще е много жалко.. Cry

# 204
Лив, дано сте вече по-добре!

И при немските застраховки е така: Плащаш на място, после ти връщат парите. За това е хубаво да се носи кредитна карта, с която да платиш.

# 205
Добър вечер момичета!

Има ли завърнали се от Мажести клуб Тархан в Дидим? Да споделят впечатления моля.
Също така има друг въпрос - водата в морето в района на Дидим студена ли е? Били сме в Айвалък и за 2 седмици влязох само веднъж до коленете, та ако и там е студена ще е много жалко.. Cry
На мен сутрин водата ми беше хладна ,но другите нямаха такъв проблем.След обяд ставаше доста по топла.
Ние бяхме миналата седмица ,а за тази го дават още по големи горещини ,така че сигурно ще се стопли повече.

# 206
Относно застраховките,май навсякъде постъпват по същия начин.Мъжът ми имат командировани работници при тях от България.Те също са с застраховки,но в Уника.Скоро едно момче ,му се секна кръста.Обадихме се на Уника,и познайте.....среща за доктор след 2 седмици.
Желая на всички ,който им предстой пътуване,безаварийна почивка и много слънце  Hug

# 207
Здравейте ,преди 3 дни се завърнахме от Турция, актове за раждане не се изискват освен в споменатия вече сл.-на различни фамилии.
Приятно пътуване и весело изкарване на всички ,тайничко завиждам Simple Smile и се надявам да посетим морето отново...Sad

# 208
  • София (Възраждане)
Какъв е актуалният курс евро-лира в Турция в момента?

# 209
Какъв е актуалният курс евро-лира в Турция в момента?
По фиксинга на БНБ за днес 19.06 е 0,777 лв. за една турска лира.

Извинявам се! не съм разбрала правилно.

Общи условия

Активация на акаунт