Третокласници

• 49 422
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Привет!
Моето момче също от 1ви клас сам си приготвя раницата.Досега ползва и цветните папки по предмети,но от тази година смятам да преустановим тази практика. Wink
На 10 ти ще е нашата РС,на която ще ни раздадат учебниците и ще се съберат пари за помагалата.От тази година вече ще са в друга стая,на 2я етаж,покачват се лека полека при каките и батковците. Simple Smile
Часа за 1вата смяна още не е ясен.Имало вероятност да си започват пак от 8.20,но нищо не е сигурно.Дано стане де,че ние живеем на 20 км.от града,а и батко му ще е в у-ще,което учи само на една смяна и започват от 8.Иначе и двамата започват в една смяна,1ва. Peace
Днес получих СМС от школата по математика.Другата събота стартират заниманията.Забелязах,че вече няма да са по 1ч и половина,а 2ч и 15 мин.
Английския го започна преди 2-3 седмици,по негово желание.Определено му доскуча вече и заяви твърдо,че му се ходи на у-ще. Simple Smile

# 451
  • София
То на децата нищо им няма, ама аз за да отиде той на училище в 7,30, трябва да стана в 5,30  ooooh!
Точно! Mr. Green
Именно. Освен това, покрай него, ще го отнася и брат му. Не знам как ще е ставането в 6 и нещо за петгодишно дете, което не е с такава естествена настройка на биологичния часовник Tired
Абе тити, едно време беше друго...При мен поне. Учех на 3 минути път от блока, ставах късно, никой не ме е водил...В София няма условия за токова ранно училище според мен. Училищата поемат деца от по-далече, ние например сме на половин час почти. Законът, а и съвестта, не ми позволяват да го пусна сам. Съответно трябва да го водя...Съответно трябва да стана в 5 и половина, за да успея да оправя и двамата и Ники да не е закъснял. А аз ще съм на работа рано, рано...Ми не е честно. Поне за София би трябвало да се съобразят с разстоянията, липсата на училищни автобуси и факта, че никой не работи от 8 часа!

# 452
  • Пловдив
Сега погледнах в сайта на училището няма промяна от миналата учебна година.
първа смяна в 8.00
втора смяна в 13.30

# 453
При нас ще започват в 8.20. Направо ми олекна, като разбрах.
Не стига, че ставам за работа когато съм първа смяна в 4.00 часа, но ако трябваше да ставам в 6, за да я водя на училище, сигурно щях да откача.

# 454
И моите момчета са в училище около 7:30. Разстоянието е 2 мин. с колата, но понякога опашката от коли е дълга и това гълта време. Реално учебния час започва в 7:55, но имат сутрешни анонси и други неща, които предпочитам да не пропускат. Тази година като са двамата заедно, сутрин е лудница, крещя от 6:40  Laughing

# 455
Ау, направо сме за завиждане... Heart Eyes
Занятията започват в 9 ч, училището отваря врати в 8:50. Ставам в 7:30.
Освен 4те домашни пак почнаха и с книжките всеки ден.
Бях се притеснила вече...но вчера ме изненадаха приятно.

В събота БГ училището започва в 10:30.

# 456
Нямам никаква идея, коя смяна ще са, нито от колко часа ще започват. Миналата година, първа смяна бяха от 08.00 часа и тъй като училището ни е на 5 минути отстояние от нас, сутрин ставаше в 07.15 ч.- 07.20 ч. Това е основното предимство на кварталните у-ща.  Wink Вторият срок бяха втора смяна от 13.30 ч., а когато имаха нулев час - 12.40 ч. Предполагам, че и тази година ще е същото. Единствената информация, публикувана в сайта на у-щето е, че откриването ще е от 09.00 ч. на 16.09.2013 Предполагам, че тогава, ще ни уведомят и за датата на родителската среща.
В неделя изпращам детето на почивка в Сапарева баня. Щяли да се разходят и до Паничище. Така до 15.09., като за финал на ваканцията.  Sunglasses

# 457
  • 1st floor
Това е основното предимство на кварталните у-ща.  Wink

И при нас е така!Училището ни е на 5-10 минути път от нас, може и за една спирка с превозно средство, тогава - 3 минутки!  Mr. Green Винаги сме били първа смяна само, от осем часа. Сутрин ги будех в седем, че са малко туткави, а и да са осем без десет там... Сега като ви чета, се моля да си останем от осем, да не решат и те нещо да местят часове...

# 458
  • София
Tonita, и моите са в квартално, но калкулацията ми показва ставане в 6:30 на голямата, това какво лягане вечер предполага, може би най-късно 21 часа. ooooh!

# 459
Tonita, и моите са в квартално, но калкулацията ми показва ставане в 6:30 на голямата, това какво лягане вечер предполага, може би най-късно 21 часа. ooooh!...
Еееее, те дамите имат нужда от повече време за подготовка преди излизане.  Wink  Laughing Момчетата са малко джаста-праста.  Crazy Не знам, дали през пубертета няма и те да се задържат малко повечко пред огледалото. За времетраенето в банята, ясно, че ще е по-дълго....  Wink

# 460
  • София
Tonita, и моите са в квартално, но калкулацията ми показва ставане в 6:30 на голямата, това какво лягане вечер предполага, може би най-късно 21 часа. ooooh!...
Еееее, те дамите имат нужда от повече време за подготовка преди излизане.  Wink  Laughing Момчетата са малко джаста-праста.  Crazy Не знам, дали през пубертета няма и те да се задържат малко повечко пред огледалото. За времетраенето в банята, ясно, че ще е по-дълго....  Wink
Де и моето момче  да беше така.... не че хигиената му е добра, но сутрешния му престой в банята е средно половин час, в който предимно се мотае... а ние сме 4 човека на една баня...

# 461
  • Пловдив
Хора, купихте ли вече тетрадки? Аз още се мотая - моят понеже е с изоставане в говорното развитие и жестоки съмнения за дислесия, си мисля и тази година да помоля да пише на тесни и широки редове - пробвахме лятото само на широки - ми той големи и малки букви милия ги пише, и се старае да запълни целия ред - смях. Обяснявах, показвах, дори се опитах да му начертая с цветен молив тесени редове, но пък не става, тъй като така начертани стават много малки тесните редовете.... Иначе миналата година другите пишеха на малки квадратчета - моят помолих госпожата да пише пак на големи квадратчета, но тази година ще се опитам с малки квадратчета да го приуча....

# 462
  • София
не съм купувала тетрадки, не знам още по математика в квадратчета ли ще пишат, или на редове, но ходих за самозалепващи универсални подвързии в книжарницата, от където ги купувап, да ама тя станала българска скара на дървени въглища... е, купих кебапчета за вечеря, ама с тях не мога да подвържа  ooooh!

# 463
Дзвер, в Кауфланд видях такива подвързии, но не обърнах внимание колко струват.
Нашите от миналата година по всичко пишат на широки редове, включително и по математика.

# 464
  • Пловдив
И в Карфур има подвързии - взех само за тетрадки - 25 броя за 3лв и нещо. Самозалепващи от едната страна, от другата са с джоб, в който се пъхва корицата. Имаше и за учебници, под 7 лв. за 25 бройки. Но аз за учебниците ползвам прозрачно самозалепващо фолио - стават по-красиви според мен и издържат до края на годината - купувах го от Джъмбо.

Общи условия

Активация на акаунт