Температура след овулация???

• 8 888
  • 5
  •   1
Отговори
вече 5-ти ден след овулацията имам температура 37,2-37,3. Възможно ли е да се дължи на бременност?

# 1
  • София
вече 5-ти ден след овулацията имам температура 37,2-37,3. Възможно ли е да се дължи на бременност?
Каква температура? Само базалната е показателна и то,че овулцаия е минала-това на  толкова ранен етап.
За бременност може да се говори ако Базалната се задържи над 37 поне 15 дни след овулация.

# 2
Каква температура? Само базалната е показателна и то,че овулцаия е минала-това на  толкова ранен етап.
За бременност може да се говори ако Базалната се задържи над 37 поне 15 дни след овулация.
Базална температура вече 5-ти ден

# 3
  • София

След О. Температурата на тялото /ТТ/ се покачва  до около 1.0 градус, под влияние на Прогестерона
Температурата е една, стойностите и са различни, взависимост от мястото и времето на измерване.

Та ТТ/БТ измерена  след О. може да е висока - над 37.0
Ако БТ се задържи висока 16 дни след О. може да се мисли за бременност, когато тези дни станат 20 - вече е сигурно, че има бременност.

За БТ - важна е разликата в БТ - ако тя е 0,4-0,6 имало е О. и всички останали изводи се правят на тази база.
Ако инцидентно си засякла висока БТ без да си сигурна дали е имало О. - това нищо не означава - БТ може да е висока също при ПКЯ,  киста, ЛУФ и т.н. - графиката на Бт има друга, различна от нормалната конфигурация

МЦ с Овулация

МЦ без Овулация

# 4
Искам да попитам нещо. Сутрин, веднага след събуждане БТ ми е 36.5-36.7, но към следобед се покачва към 37.4. Случвало се е да стига 37.7, възможно ли е това да стане без да има бременност? Simple Smile

# 5
БТ се мери само сутрин,, след поне 4ч сън и по едно и също време.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт