Деца с очни пpоблеми - тема 7

• 72 459
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Забравих да напиша, че прегледът включваше ориентировъчна рефракция, просветляване и фундускопия. Това достатъчно ли е, според вас? Професорът каза нещо от рода, че били прозрачни. Не разбрах кое. Сега ме яд, че не попитах, за да знам какво е имал предвид.

Последна редакция: нд, 04 авг 2013, 15:33 от Dr. Bogi

# 91
Здравейте, интересува ме дали доц.Контрова работи с направления в частния си кабинет или прегледът се заплаща.

# 92
Здравейте мили мами,аз съм баба на малка принцеса.Вчера я заведохме в Токуда,защото кривеше очичките,личната лекарка ни уверяваше,че това е нормално и ще го израсте.При прегледа се установи,че има вродена катаракта на лявото оченце,че доста сме закъснели-тя е на2,3г и че операцията е много спешна.Днес направихме консултация и с доц Андреев и д-р Константинов-потвърдиха диагнозата.Цялото семейство сме в шок-до вчера за нас детенцето ни беше здраво ,а сега това.Моля ви да ни насочите към най-добрите специалисти и клиники-у нас и в чужбина,от които сте доволни и са ви помогнали Благодаря ви

# 93
  • Юпитер- Сатурн
Моля ви да ни насочите към най-добрите специалисти и клиники-у нас и в чужбина,от които сте доволни и са ви помогнали Благодаря ви
Д-р Константинов е много добър очен детски хирург, не Ви ли даде съвет?

Ще споделя как се развиха нещата при синът ми. Оказа се страбизъм (кривогледство) и на двете очи. Операция и на двете очи е окончателната препоръка.
За сега се блъсках със следния проблем: операцията е платена, като от здравната каса се поемат около 300,00 лв.,  останалото доплащаш. На едното място ми заявиха "Операцията струва 1 200,00 лв, след направен преглед (който е платен) при лекаря. Като лекаря решава дали ще пусне нещо по здравна каса". Както бях припалила, добре че детето беше край мен, иначе всеки професионален шофьор щеше да ми завиди.

Препоръчаха ми и Галя Димитрова от МА, някой има ли преки впечатления от нея?

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 14:22 от Азарея

# 94
Здравейте момичета.На този материал попаднах миналата седмица и веднага започнах да я правя тази отвара.Мисля няма да навреди ако не помогне.
http://saveti.framar.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0% … D0%BD%D0%BE%D0%B7

# 95
Мисля няма да навреди ако не помогне.

Ами не мислиш правилно. Колко време ще даваш на детето по три пъти на ден тази отвара? Година, две, пет? По-добре му давай веднъж на ден салата с пресен магданоз и повече ще повярвам, че ако не помогне, няма и да навреди.  Peace

# 96
  • sofia
Здравейте,
Миналата седмица купихме първите очилца (синът ми е на годинка и 4м.),гумени изцяло, много сладки. Обаче още първите дни забелязах, че седят на криво и от едната страна направо му сгъват отгоре леко ушенцето. И не знам сега могат ли да ни сменят рамката и въобще дали по принцип този модел не е удачен или сме уцелили дефектна. Защото ако минем на друг модел рамка и стъклата трябва да сменяме..... От Кидс оптикс ги купихме...

# 97
Здравейте, момичета Simple Smile
Моля ви, ако някой има информация за лечение или по-скоро превенция при атрофия на очните нерви и ретината, извършвани извън България, нека да ме насочи!
Благодаря ви много предварително!

# 98
  • ГОре на черешата...
Здравейте,
Миналата седмица купихме първите очилца (синът ми е на годинка и 4м.),гумени изцяло, много сладки. Обаче още първите дни забелязах, че седят на криво и от едната страна направо му сгъват отгоре леко ушенцето. И не знам сега могат ли да ни сменят рамката и въобще дали по принцип този модел не е удачен или сме уцелили дефектна. Защото ако минем на друг модел рамка и стъклата трябва да сменяме..... От Кидс оптикс ги купихме...

Здравей! Спокойно можеш да отидеш в оптиката с детето и там на място ще ги огънат така, че да са му удобни. Най-вероятно ги е чукнал някъде без да видите и ги е окривил. Ние редовно си минаваме за такива козметични поправки през нашата оптичка. Много е важно да намерите "вашите" рамки - хем да са удобни, хем и да харесвате детето с тях - може да звучи глупаво, но все пак подобен проблем неминуемо е тревога за родителите, но едни хубави рамки правят детето още по-сладко и така неусетно всички го възприемат като едно цяло с очилата Peace.

Вчера например бяхме в полицията, за да направим паспорт на малкия, и въпреки опита на служителката да ни убиеди да го снимаме без очила, категорично отказахме - та той е той с очилата. Като потвърждение - още първия кадър стана перфектен, без грам отблясък от стъклата.

# 99
по принцип този модел не е удачен...

Най-вероятно е това защото и преди сме коментирали, че от някои рамки на децата им се мачкат ушите. Нека ги поноси както са, за 6 месеца няма да му повредят ушите. След това предполагам сте на контролен и ще трябват по-големи.

mari_eta, не я лъжи, че ще ги огънат.. нали са гумени!  Laughing

Тези дето снимат за паспорти са с познания от миналия век. За 4 години нямаме нито една снимка с отблясък на стъклата.

# 100
Азарея,преди година оперираха детето ми в Очна болница-Варна и не са ми взели и стотинка. Дори и на мен като придружител не ми таксуваха такса болничен престои.За частните клиники незнам как стоят нещата.
Моля ви да ни насочите към най-добрите специалисти и клиники-у нас и в чужбина,от които сте доволни и са ви помогнали Благодаря ви
Д-р Константинов е много добър очен детски хирург, не Ви ли даде съвет?

Ще споделя как се развиха нещата при синът ми. Оказа се страбизъм (кривогледство) и на двете очи. Операция и на двете очи е окончателната препоръка.
За сега се блъсках със следния проблем: операцията е платена, като от здравната каса се поемат около 300,00 лв.,  останалото доплащаш. На едното място ми заявиха "Операцията струва 1 200,00 лв, след направен преглед (който е платен) при лекаря. Като лекаря решава дали ще пусне нещо по здравна каса". Както бях припалила, добре че детето беше край мен, иначе всеки професионален шофьор щеше да ми завиди.

Препоръчаха ми и Галя Димитрова от МА, някой има ли преки впечатления от нея?

# 101
  • ГОре на черешата...
Ааа, Октоподче, аз чела-недочела Embarassed...кажи как е Митето Hug?

Пак си повтарям въпроса, май не го видяхте, че и снимка пуснах - на какво се дължи притварянето на окото с кривене, когато гледа без очила, особено на силно слънце?

# 102

Пак си повтарям въпроса, май не го видяхте, че и снимка пуснах - на какво се дължи притварянето на окото с кривене, когато гледа без очила, особено на силно слънце?

Мариетка, аз не мога да ти отговоря, но ще потвърдя, че и моето дете прави същото когато е без очила, , прави го и на тъмно. По - скоро според мен, така вижда по - добре с другото оченце или може би избягва двойния образ, не знам:(

# 103

Мариетка, аз не мога да ти отговоря, но ще потвърдя, че и моето дете прави същото когато е без очила, , прави го и на тъмно. По - скоро според мен, така вижда по - добре с другото оченце или може би избягва двойния образ, не знам:(
Точно така е. Ако детето раздвоява образа с притварянето на окото се елиминира единия образ. Преди операцията и моето дете беше така.

# 104
 На притварянето аз казвам,  че сменя къси с дълги светлини, но всъщност е точно така - елиминира двойния образ.

Добре е Митя. Носи си очилата,  няма видима положителна промяна, но аз вече не се надявам. Стига ми само да не качва, че догодина е ученик и още от сега ми е много притеснено.

Общи условия

Активация на акаунт