Деца с очни пpоблеми - тема 7

• 72 472
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • ГОре на черешата...
Добре де, тогава какво значи - че всъщност нищо положително не  постигнато ли Thinking? Нали всеки прегъд потвърждава 100%-то зрение на това око...ох, пак размисли и страсти Confused...

Октоподче, дано! Иначе Андиан вече чете, не вижда а се затруднява Rolling Eyes. Вчера като ходихме с батко му в библиотеката направихме и за него картон, че вече ме разориха с тия книги  Crossing Arms

# 106
-Здравейте мами,нашето детенце е с вродена катаракта на едното око,налага се спешна операция-колебаем се между Д-р Топов-Токуда и Доц Андреев-Ден. Моля за съвет,тъй като виждам,че вие имате много опит

# 107
  • sofia
Мерси за отговорите, Мариетка, ОктоподчеHug
Да, очилцата са гумени и най- вероятно няма да могат да се огънат като металните. Та, ще се сменят....  Confused

А доктор Топов оперира ли още?

# 108
-Здравейте мами,нашето детенце е с вродена катаракта на едното око,налага се спешна операция-колебаем се между Д-р Топов-Токуда и Доц Андреев-Ден. Моля за съвет,тъй като виждам,че вие имате много опит

Направете и една консултация с проф. Т. Митов - Клиника "Света Петка" гр. Варна. До колкото знам чете и лекции - питайте дали не преглежда и в София.

# 109
Здравейте на всички!
И ние се нареждаме в класацията тук за съжалвние. Моля мами които могат да дадат мнение за д-р Даскалов ( Пентаграм) Thinking

# 110

Направете и една консултация с проф. Т. Митов - Клиника "Света Петка" гр. Варна. До колкото знам чете и лекции - питайте дали не преглежда и в София.
Доц. Митов мисля още не е станал професор или е много от скоро.Аз не съм чувала да ппреглежда в София.Моят син също има катаракта в следствие на операция на окото,но за сега няма да я "пипаме".

# 111

Доц. Митов мисля още не е станал професор или е много от скоро.Аз не съм чувала да ппреглежда в София.Моят син също има катаракта в следствие на операция на окото,но за сега няма да я "пипаме".

Няма значение професор или доцент. Това, че не е защитил проф. дисертация не го прави по-малко добър! Знаем случаи и на "уреждане" на доцентски титли, така, че това какво пише пред името му няма значение......
А може на някои пациенти да им се иска да е професор и вече да го титулуват като професор  Grinning

# 112
Попитах информативно Peace
Ние за проблема на сина ми не се доверяваме на него.Когато открихме заболяването Му,никое от светилата във Варна не можа да ни постави правилната диагноза-това го направи един доктор без титла в Турция.Има и други неща от който не съм очарована,но ще ги спестя,защото всеки сам решава на кой лекар да се довери -още повече когато става въпрос за детето му. PeaceНо може и ние да сме прекалено взискателни,защото до известна степен сме разочаровани и  проф.Кампик.

# 113
  • Юпитер- Сатурн
Азарея,преди година оперираха детето ми в Очна болница-Варна и не са ми взели и стотинка. Дори и на мен като придружител не ми таксуваха такса болничен престои.За частните клиники незнам как стоят нещата.

На мен ми казват, че двама - трима са детските офталмолози - хирурзи, които правят подобна операция. За сега и двамата са в частни клиники, като сумите варират от 700 до 1 200. Чакам да се върне третият специалист и тогава ще решавам.

Пак си повтарям въпроса, май не го видяхте, че и снимка пуснах - на какво се дължи притварянето на окото с кривене, когато гледа без очила, особено на силно слънце?

Правило ми е впечатление, че почти винаги когато се вторачва прави като твоя син, но не толкова изразително. Не се сетих да попитам лекарите, защо.

# 114
Здравейте!
Преди няколко дни откриха на сина ми (7,5г) далекогледство – 3,0 и 2,75 диоптъра. Изписаха му очила съответно с 2,0 и 1,75 диоптъра. Прегледа го д-р Лиляна Димитрова от „Токуда” – детски офталмолог.
Днес взехме очилата – на разстояние около 1,5 – 2 вижда ясно, по–натам – размазано, а трябва да ги носи непрекъснато.
Нормално ли е това размазване докато свикне или не? Изобщо не се сетих да попитам дали да очаквам проблеми с привикването, утре ще се опитам да се свържа по телефона, за да попитам, но моля и вас за мнение.

Благодаря ви предварително!

# 115
Аля, направете преглед и с очилата.

# 116
Попитах информативно Peace
Ние за проблема на сина ми не се доверяваме на него.Когато открихме заболяването Му,никое от светилата във Варна не можа да ни постави правилната диагноза-това го направи един доктор без титла в Турция.Има и други неща от който не съм очарована,но ще ги спестя,защото всеки сам решава на кой лекар да се довери -още повече когато става въпрос за детето му. PeaceНо може и ние да сме прекалено взискателни,защото до известна степен сме разочаровани и  проф.Кампик.

newsm10 Нормално е! Всеки родител иска най-доброто за детето си. Ако някога съм препоръчала който и да било офталмолог в България, то е само за консултация - не и за операция!!

# 117
Поствам нещо интересно от вестник "24 часа", дано помогне на някой!

"Амблиопията /лениво око/ при децата е свързана с много причини. Най-честата е вродената разлика в оптиката на двете очи. Тя се лекува до шестата година от живота на детето. Нелекувано това състояние оставя детето инвалид, тоест до края на живота си то остава с по-ниско зрение на едното око.

Лечението се базира на принципа здравото око да се затваря /запушва с обтуратор /и детето да гледа с ленивото око. Децата обаче не понасят това да се елиминира зрящото око, защото постоянно ползват него.

В Очна клиника"Света Петка" използват патентованите в САЩ очила на д-р Левингер от Израел. Това са очила с необходимата оптика за детето. Стъклата обаче са снабдени с течни кристали, които по електронен път блокират оптиката на стъклото за през интервал от 50 секунди. Детето не забелязва това блокиране на здравото око и автоматично гледа с „ленивото".

Така не се налага използването на превръзка или обтуратор на здравото око, което детето сваля, или се опитва да гледа над очилата.

Това изобретение е вече изпробвано в САЩ и Израел.

Очна клиника „Света Петка" внедрява този единствен по рода си метод сред своите малки пациенти от три месеца."

# 118
Аз писах за тези очила - преди няколко страници страница е линкът. Нашата лекарка  (в МА) беше казала, че чакат одобрение и най-късно до края на годината ще ги има в Бг, така че мисля, че скоро няма са само в тази клиника или се рекламират нещо. Сега септември като сме на преглед ще попитам как стоят нещата в МА и имат ли вече одобрение.

Ето, намерих го - мисля, че за това става въпрос

http://www.xpand.me/amblyz/amblyopia/

Между другото нашият месец екстремно закриване 6 към 1 беше дал добри резултати и очите са се изравнили, сега закриваме по 3-4 часа на ден. Чак сега схванах какво означават редовете на таблицата, обаче и че всъщност след нам колко месеца и видимо подобрение сега сме достигнали до 50 % зрение

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 22:50 от инкс

# 119
Аз писах за тези очила - преди няколко страници страница е линкът.

Не съм го видяла, съжалявам, че се повтарям Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт