Деца с очни пpоблеми - тема 7

• 72 477
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
О, не, нямам това предвид, то сигурно и другите не са го отразили, пък и това си е новина, явно вече имат одобрение за прилагане в БГ. За съжаление нито в статията, нито в описанията му пише колко аджеба струва.  Интересно как ли му се настройва времето на това чудо newsm78

# 121
Здравейте!
Преди няколко дни откриха на сина ми (7,5г) далекогледство – 3,0 и 2,75 диоптъра. Изписаха му очила съответно с 2,0 и 1,75 диоптъра. Прегледа го д-р Лиляна Димитрова от „Токуда” – детски офталмолог.
Днес взехме очилата – на разстояние около 1,5 – 2 вижда ясно, по–натам – размазано, а трябва да ги носи непрекъснато.
Нормално ли е това размазване докато свикне или не? Изобщо не се сетих да попитам дали да очаквам проблеми с привикването, утре ще се опитам да се свържа по телефона, за да попитам, но моля и вас за мнение.

Благодаря ви предварително!
Аля, направете преглед и с очилата.

На следващият ден вече виждаше добре, предполагам, че размазването е било от това, че зениците му не се бяха свили напълно след разширяването предния ден.
Въпреки това днес го заведохме при д-р Константинов за второ мнение. Каза, че са изписани правилните очила. Надявам се от тук нататък всичко да е наред.  Simple Smile

Поздрави!

# 122
Здравейте отново! Миналата седмица бяхме с детето при д-р Шишкова в Пловдив и тази лекарка не можа да открие, че детето ми мързеливо око, а то се забелязва като се вгледа човек. Вече при трима лекари бяхме - при д-р Лесинка, д-р Петкова /която каза, че има мързеливо око, но засега след 6 месеца да я заведем пак/ и при тази д-р Шишкова. Вече съм отчаяна и се чудя дали не е добре да заведа детето в София и да я гледат на апаратура. При д-р Шишкова имаше апаратура и моята дъщеричка стоеше за известно време, но се изнерви. Но можеше да почака малко, докато се успокои, но както и да е  Cry Не знам при кого да заведа вече. В София уж имало детска очна клиника, но подробности не зная. Може ли някой да ми изясни повече как минава един преглед

# 123
Здравейте отново! Миналата седмица бяхме с детето при д-р Шишкова в Пловдив и тази лекарка не можа да открие, че детето ми мързеливо око, а то се забелязва като се вгледа човек. Не знам при кого да заведа вече. В София уж имало детска очна клиника, но подробности не зная. Може ли някой да ми изясни повече как минава един преглед
Как се забелязва? newsm78 По принцип се открива на преглед, когато се закрива едното око и се проверява зрението едно по едно. В МА има детски офтамолози, в "Токуда", има и други, но не би трябвало да е толкова сложнов за откриване newsm78

# 124
За този "доктор Левингер" има само статии копи - пейст в нета ... като потърся нещо в гугъл на НЕбългарски език , не излиза абсолютно нищо ....

# 125
  • ГОре на черешата...
Със закъснение по технически причини #Cussing out идвам да ви почерпя за рождения ден на Андриан, който в неделя стана на 6 години:

Торта Бен 10

# 126
Честит Рожден Ден на Анди ! Heart Eyes  bdbaloniДа е здрав , умен и щастлив !  smile3510

Тортата , както винаги , е прекрасна !  bouquet

# 127
Честит празник!   ura

Чакам следващия месец профилактичния преглед, но не очаквам чудеса. Дано всичко е наред, че докато бяхме на почивка не виждаше много добре неща, които преди не бяха проблем. Междувременно го записах на таекуон- до и засега сме доволни и двамата.

# 128
Честит празник на Анди на патерица и от мен! Мариетка, да ти е жив и здрав, много щастие и късмет му пожелавам  bdbaloni

Тези дни минавахме край Варна и ходихме до едно манастирче Св.св. Константин и Елена, известен с лековитата за очи вода. Измихме очите на малката, дано!

п.п.И понеже явно за това съм мислила, тази нощ сънувах аз, че съм на очен преглед и аз не виждам добре, на което ми поставиха диагноза "бактериална инфекция" и ми изписаха отвара от билки Joy Ама че сън... Mr. Green

# 129
  • Варна
Здравейте на всички,
днес бяхме на профилактичен преглед при д-р Св. Николова. Всичко е наред при сина ми, с единствена забележка: по-дълбоки екскавации на папилите. Нещо като по-силно трептене на зрителния нерв. Каза че може да е генетично, но трябвало да се следи! Някой имал ли е такава диагноза.Не ми стана много ясно какво иска да каже докторката.... Sad
Забравих да ѝ кажа че дълго е пил противоалергични лекарства, може да е следствие от тях  Thinking

# 130
  • Севлиево
Здравейте,да се запиша и аз при вас тук и да ви споделя за  проблема на сина ми Адриан който навърши 6 години миналата седмица.Той е със Страбизъм,няма диоптер вижда прекрасно.Открихме кривенето на 2 години и половина.Досега правихме упражненията с лепенката и закриваме на едното око после започнахме да ги редуваме по схема.Водих го във Велико Търново в "Света Петка" и после във Варна пак в същата клиника.Там казаха че сме постигнали успех с лепенките трябвало само козметичният проблем да оправят т.е операция .насрочиха я за 16 септември.Аз мн се притеснявам,
моля ако някоя мама има опит с такава операция да ми сподели как е преминала и как е протекло възстановяването,защото аз мн се притеснявам.Благодаря! Simple Smile

# 131
Здравейте на всички,
днес бяхме на профилактичен преглед при д-р Св. Николова. Всичко е наред при сина ми, с единствена забележка: по-дълбоки екскавации на папилите. Нещо като по-силно трептене на зрителния нерв. Каза че може да е генетично, но трябвало да се следи! Някой имал ли е такава диагноза.Не ми стана много ясно какво иска да каже докторката.... Sad
Забравих да ѝ кажа че дълго е пил противоалергични лекарства, може да е следствие от тях  Thinking

Екскавация на очното дъно или на папилата (т.е. на зрителния нерв) означава вдлъбване или хлътване. По принцип е съпроводено с нарушено зрение (но може да има и изключения)! Не знам коя е д-р Николова и колко голямо е детето. Но, всички останали показатели в норма ли са?
Аз бих потърсила още едно мнение от друг специалист!

# 132
Здравейте,да се запиша и аз при вас тук и да ви споделя за  проблема на сина ми Адриан който навърши 6 години миналата седмица.Той е със Страбизъм,няма диоптер вижда прекрасно.Открихме кривенето на 2 години и половина.Досега правихме упражненията с лепенката и закриваме на едното око после започнахме да ги редуваме по схема.Водих го във Велико Търново в "Света Петка" и после във Варна пак в същата клиника.Там казаха че сме постигнали успех с лепенките трябвало само козметичният проблем да оправят т.е операция .насрочиха я за 16 септември.Аз мн се притеснявам,
моля ако някоя мама има опит с такава операция да ми сподели как е преминала и как е протекло възстановяването,защото аз мн се притеснявам.Благодаря! Simple Smile

До колкото знам, операциите за страбизъм са рутинни в зависимост от специалиста. При тях няма пряк контакт с окото, а се прави корекция, като се "подпомага" работата на външния мускул!
Друг е въпроса дали операцията е наложителна?! Иначе наистина се води за козметична!
Стискам палци!

# 133
  • Варна
Здравейте на всички,
Забравих да ѝ кажа че дълго е пил противоалергични лекарства, може да е следствие от тях  Thinking

Екскавация на очното дъно или на папилата (т.е. на зрителния нерв) означава вдлъбване или хлътване. По принцип е съпроводено с нарушено зрение (но може да има и изключения)! Не знам коя е д-р Николова и колко голямо е детето. Но, всички останали показатели в норма ли са?
Аз бих потърсила още едно мнение от друг специалист!

Детето е на 4,5г. Има перфектно зрение за възрастта си. Вчера потърсих второ мнение при специалистите от Очна клиника Св. Петка, Варна. Нали уж са най-добрите. Огледаха добре очите, доколкото той позволи. Например неуспяха да измерят вътреочното налягане със сгъстен въздух, той се дръпва и нищо не стана. Но тестваха, че има стерео зрение, което е добре, няма никакви други симптоми като изпъкнали очи, сълзене на очите и т.н. Първоначалния преглед го направихме случайно, заради един ечемик, не е имал никакви оплаквания или странни симптоми...

Единственото, което прави впечатление, са тези по-дълбоки екскавации на папилите, което не било задължително да е болестно състояние, а нещо физиологично. Хм....Както имало високи, ниски, дебели и слаби хора!!??!? Забравих да подчертая, че няма фамилна обремененост. Никой от двата рода не е с очни проблеми.
Естествено препоръчват проследяване на тази особеност през 6 месеца.
Бях доста притеснена, но сега съм само озадачена...

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 15:29 от mimi leone

# 134
mimi leone , дано всичко е наред с вас , мила ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт