Деца с очни пpоблеми - тема 7

• 72 470
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • Севлиево

Hug Благодаря Julymoon дано всичко мине наред Simple Smile

# 136
Здравейте,да се запиша и аз при вас тук и да ви споделя за  проблема на сина ми Адриан който навърши 6 години миналата седмица.Той е със Страбизъм,няма диоптер вижда прекрасно.Открихме кривенето на 2 години и половина.Досега правихме упражненията с лепенката и закриваме на едното око после започнахме да ги редуваме по схема.Водих го във Велико Търново в "Света Петка" и после във Варна пак в същата клиника.Там казаха че сме постигнали успех с лепенките трябвало само козметичният проблем да оправят т.е операция .насрочиха я за 16 септември.Аз мн се притеснявам,
моля ако някоя мама има опит с такава операция да ми сподели как е преминала и как е протекло възстановяването,защото аз мн се притеснявам.Благодаря! Simple Smile

Моето дете е оперирано,но той освен че кривеше окото и раздвояваше образа.Това беше и причината за операцията,а не козметичния проблем.Операцията и следоперативния период минаха без проблеми.Ако не раздвояваше образа нямаше да го оперирам,защото сега стоя под напрежение за пубертета,когато главата и очните ябълки растат с различен интензитет и не се знае мускулите накъде ще се развият.След история с майка ми на тия от "Св.Петка" не им вярвам,особено като чуя че тази операция не се поема от здравната каса и трябва да се заплати. За мен по страшно беше упоиката и исках насреща да имам опитен анестезиолог .Само за сведение ще добавя,че съпруга ми е със страбизъм от дете,не е раздвоявал образа,не е опериран.Очила не носи и работи като машинен инженер - прави детаили с точност до милиметър.Малко дълго стана,но дано съм била полезна.Успех в лечението!

# 137

Детето е на 4,5г. Има перфектно зрение за възрастта си. Вчера потърсих второ мнение при специалистите от Очна клиника Св. Петка, Варна. Нали уж са най-добрите. Огледаха добре очите, доколкото той позволи. Например неуспяха да измерят вътреочното налягане със сгъстен въздух, той се дръпва и нищо не стана. Но тестваха, че има стерео зрение, което е добре, няма никакви други симптоми като изпъкнали очи, сълзене на очите и т.н. Първоначалния преглед го направихме случайно, заради един ечемик, не е имал никакви оплаквания или странни симптоми...

Единственото, което прави впечатление, са тези по-дълбоки екскавации на папилите, което не било задължително да е болестно състояние, а нещо физиологично. Хм....Както имало високи, ниски, дебели и слаби хора!!??!? Забравих да подчертая, че няма фамилна обремененост. Никой от двата рода не е с очни проблеми.
Естествено препоръчват проследяване на тази особеност през 6 месеца.
Бях доста притеснена, но сега съм само озадачена...
[/quote]

Ето тук се говори за това, че и екскавацията на очното дъно може да бъде вродена, и не винаги е съпроводена с друг вид заболяване или проблем.

http://www.proz.com/kudoz/english_to_bulgarian/medical_general/4 … -optic_pit.html#_

Но, при някои заболявания екскавацията е следствие на друго забоялване или аномалия - за това трябва да се следи!
Относно генетичната обремененост - аз не вярвам в това (лично мнение)! Всеки човек и организъм е индивидуален както при своето вътреутробно развитие, така и в последствие!
Така, че не се притеснявай, направи каквото трябва - и само времето ще покаже!

Стискам палци всичко да е наред!  newsm10

# 138
  • Варна

Детето е на 4,5г. Има перфектно зрение за възрастта си. Вчера потърсих второ мнение при специалистите от Очна клиника Св. Петка, Варна. Нали уж са най-добрите. Огледаха добре очите, доколкото той позволи. Например неуспяха да измерят вътреочното налягане със сгъстен въздух, той се дръпва и нищо не стана. Но тестваха, че има стерео зрение, което е добре, няма никакви други симптоми като изпъкнали очи, сълзене на очите и т.н. Първоначалния преглед го направихме случайно, заради един ечемик, не е имал никакви оплаквания или странни симптоми...

Единственото, което прави впечатление, са тези по-дълбоки екскавации на папилите, което не било задължително да е болестно състояние, а нещо физиологично. Хм....Както имало високи, ниски, дебели и слаби хора!!??!? Забравих да подчертая, че няма фамилна обремененост. Никой от двата рода не е с очни проблеми.
Естествено препоръчват проследяване на тази особеност през 6 месеца.
Бях доста притеснена, но сега съм само озадачена...

Ето тук се говори за това, че и екскавацията на очното дъно може да бъде вродена, и не винаги е съпроводена с друг вид заболяване или проблем.

http://www.proz.com/kudoz/english_to_bulgarian/medical_general/4 … -optic_pit.html#_

Но, при някои заболявания екскавацията е следствие на друго забоялване или аномалия - за това трябва да се следи!
Относно генетичната обремененост - аз не вярвам в това (лично мнение)! Всеки човек и организъм е индивидуален както при своето вътреутробно развитие, така и в последствие!
Така, че не се притеснявай, направи каквото трябва - и само времето ще покаже!

Стискам палци всичко да е наред!  newsm10
[/quote]

Благодаря за статията и подкрепата!  Hug
Но нещо не се отваря статията. Дава някаква грешка....Това излиза: Something went wrong...  newsm78

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 17:53 от mimi leone

# 139
Линкът е прекалено дълъг. July Moon, публикувай го пак с по едно отпред и отзад

Код:
[url]......[/url]

# 140
  • Севлиево
Благодаря galis,мн се замислих в петък ще ни прегледат отново и ще искам всичко да ми обяснят подробно.Мислех че в Света Петка са най добрите специалисти.
 А вие къде бихте препоръчали да се направи такава операция?

# 141
  • Юпитер- Сатурн
Благодаря galis,мн се замислих в петък ще ни прегледат отново и ще искам всичко да ми обяснят подробно.Мислех че в Света Петка са най добрите специалисти.

На къде криви очите? На моят син му предстои такава операция, защото криви очите на вън.

Не знам до колко е козметична тази операция, но се оказа, че 3-4 лекари правят такива операции в България. За София са ми препоръчали д-р Константинов, Галя Димитрова и Лилия Димитрова.

Avren Ще ми е от полза да споделите, на кой лекар сте се спрели и как е минала операцията.

# 142
  • Севлиево

На къде криви очите? На моят син му предстои такава операция, защото криви очите на вън.

Не знам до колко е козметична тази операция, но се оказа, че 3-4 лекари правят такива операции в България. За София са ми препоръчали д-р Константинов, Галя Димитрова и Лилия Димитрова.

Avren Ще ми е от полза да споделите, на кой лекар сте се спрели и как е минала операцията.
Здравейте криви и с двете очи навътре на моменти се забелязва много на моменти по малко,ходехме на преглед света петка в търново и варна.В Търново ни лекува д-р Жанета Павлова.мн мила и мн добре обяснява.Има подход към децата.Във Варна ни консултира д-р Красимира Денева.Казаха ни че професора Митов ще ни прави операцията.Насочихме се към частна клиника понеже преди ходехме тук в Севлиево при доктори които работят към НЗОК но изобщо не ни обърнаха качествено внимание една докторка направо изпадна в истерия към 2 годишният ни тогава син че плачел.След това ходихме в плевен пак същата работа.Много хора,всеки влизаха  излизаха,уж имахме записан час той изобщо не се спази. И затова се насочихме към частна клиника....Дано всичко мине наред Praynig

# 143

Тези дни минавахме край Варна и ходихме до едно манастирче Св.св. Константин и Елена, известен с лековитата за очи вода. Измихме очите на малката, дано!

И ние взехме от тази вода това лято, дано да помогне, има още няколко лековити води за очи, в Хасковски села, в Поморие, с. Зидарово, да видим взехме от всички, дано да помогне  Praynig

Тези които са за операция, дано всичко мине като по вода и вече никога да нямат тези проблеми, както и нашите слънца да се оправят  Praynig  Hug

# 144
Здравейте момичета ,
Вчера минахме контролен преглед и съм леко  Sad зрението на кривото оченце е намаляло . сега сме на процедури по закриване за 1 час всеки ден за 2 месеца и пол.
  Praynig дано да успеем да изравним.
 В началото зрението на двете очи  беше еднакво , сега за около 6 месеца след като сме с очилата и зрението е отслабнало .
 Чудя се дали е възможно тъй като по компютър диоптъра е + 3, 5 и толкова са ни стъклата Thinking това да е довело до толква бързо отслабване / не успя да види последните два реда на символите/
Трябва ли да искам по малък диоптър с цел стимулация на очите  Rolling Eyes

# 145
Линкът е прекалено дълъг. July Moon, публикувай го пак с по едно отпред и отзад

Код:
[url]......[/url]

Извинете момичета, но сигурно не се отваря защото е през Чичо Гугъл-преводач.
Пускам Ви линка пак:

http://www.proz.com/kudoz/english_to_bulgarian/medical_general/4 … 63-optic_pit.html

Ако и сега не стане, напишете "Вродена екскавация на зрителния диск" и излизат доста интересни статии, някой обаче на english  newsm78

# 146
Сега става.  Wink

Искам да се похваля с моето дете. Онзи ден се разхождахме и той беше с лепенката за оклузия. Един познат ни срещна и реши да се пошегува (неуместно) като му каза: "Оооо, ти си пират!". А синът ми го изгледа и отговори: "Аз съм кривоглед. Лепенката ми трябва, за да се излекувам и не е смешно!".

Доволна съм защото той точно влиза във възрастта където децата започват да се подиграват едни на други и е важно да е непукист в това отношение преди да тръгне на училище.

# 147
Митето винаги ме е удивлявал с остроумието си и умните мисли ! Heart Eyes Hug

# 148
  • Юпитер- Сатурн
Октопд с рокля браво на малкия.
И аз се замислям за подигравките, но вчера като се загледах на площадката 2/3 от децата бяха с очила и май не им прави толкова много впечатление. Питат когато е с оклузия, но като получат спокоен отговор го приемат като нещо нормално.

Аз днес ще се оплача. Вчера малкия трябваше да има преглед при Галя Димитрова. Но след вчерашното отношение към нас, кракът ми няма да стъпи повече при нея. Само ще спомена, че отношението към пациентите зависи от това как е облечено детето, а не от това кога е записано и кога му е часът. Уточнявам става въпрос за частния и кабинет, представям си какво щеше да бъде ако бяхме отишли с направление в болницата.

# 149
Октопд с рокля браво на малкия.
И аз се замислям за подигравките, но вчера като се загледах на площадката 2/3 от децата бяха с очила и май не им прави толкова много впечатление. Питат когато е с оклузия, но като получат спокоен отговор го приемат като нещо нормално.

Аз днес ще се оплача. Вчера малкия трябваше да има преглед при Галя Димитрова. Но след вчерашното отношение към нас, кракът ми няма да стъпи повече при нея. Само ще спомена, че отношението към пациентите зависи от това как е облечено детето, а не от това кога е записано и кога му е часът. Уточнявам става въпрос за частния и кабинет, представям си какво щеше да бъде ако бяхме отишли с направление в болницата.

За Димитрова от "Токуда" ли ставс въпрс?

Общи условия

Активация на акаунт