Днеска бебе, утре - две, ЮНИ си дойде.

• 32 536
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте момичета,
не ми остава много време да пиша, но ви чета редовно  Hug Честито на всички нови мами, а на тези, които са още 2 в 1 им пожелавам скоро да се гушкат и те с бебоците  Hug
Ние днес направихме един месец и бяхме на първата си консултация. Наддаваме добре, на изписването бяхме 2620, днес беше 3500. Сложиха му ваксината, поплака малко и докато излезем от кабинета му мина. Ще даваме сутрин по една капка Вигантол, но забравихме да питаме колко време трябва да му се дават тези капки? Към мамите, които вече излизат на разходки - мажете ли бебоците с някакъв слънцезащитен крем? Не ми се искаше поне до към 6-я месец да го мажа. Ние излизаме уж когато не е силно слънцето, имаме си сенник, чадърче, но пак ни понапича за кратко в някои моменти и не знам дали да взема нещо  newsm78 
И друго да питам кърмещите мами - ограничавате ли се с шоколада? Аз кафе и кола избягвам да пия, но шоколада не мога да го откажа, много го обичам, а сега още повече ми се яде. Често си хапвам, старая се да е поне след кърмене, но не всеки път става. Не съм забелязала да му се отразява като да не може да спи примерно, но му излезнаха малко от тези ситните пъпчици. Предполагам са от жегите, доста е топло в къщи, до обяд в стаята му става 29-30 градуса. Но днес се замислих дали може да са от шоколада тези пъпчици?  newsm78

# 541
Здравейте, всички,

най-после стигнах да ви изчета. Да се похваля и тук - на 12 юни се роди малката голяма Лея, 3600 гр., 53 см., с дълго бедро, по думите на лекарката. Раждането беше по-тежко, отколкото очаквах, въпреки че всичко си протече по учебник, както казаха докторите. Съжалявам, че не изчаках още малко, преди да тръгна за болницата, и че не си поисках упойка по-рано (сложиха ми я едва на 7-8 см. разкритие, защото до последно се притеснявах да не забави това процеса, ама страховете ми се оказаха напразни). Радвам се, че не платих за избор на екип, защото отношението на екипа в родилната зала към мене беше много добро, и че избрах да съм в самостоятелна стая, за да може бебенцето да е при мене през цялото време (въпреки че супер много ме боляха шевовете и едвам ставах, а малката рева през цялото време почти).

Изписаха ни на 4 ден, добре сме, кърмим се успешно с малката, не съм й давала добавка, въпреки че орева отделението и всички ме гледаха съжалително през цялото време. Тя реве, та се къса, а а аз я гледам и си мисля как мирише на ванилия Simple Smile Вкъщи е малко по-спокойна, но пак не може да се каже, че е кротко дете. Обаче пък е страшно готина. Много й харесвам нослето и се радвам, като се усмихва, докато я кърмя. Прекарвам 1/3 от деня в кърмене сигурно, после заспивам с нея, чудна е.

Пожелавам леко раждане на всички, на които това им предстои. Не бързайте за болницата и слушайте лекарите. Като бебенцето се появи, всичко се забравя.

Честито и на всички, които са станали майки. Да са ви живи и здрави дечицата Simple Smile

Ади, Германче, аз също още не ползвам многократните, че ми протекоха всичките (3-4 сложих), ще поизчакам още малко и ще пробвам пак, явно на малката й е слабо още крачето.

Имам няколко въпроса относно кърменето към нашия ЛЛЛ консултант, Атракция.

Малката засука добре от първия ден, изпитвах болка само при първите засуквания, иначе е много приятно, имам кърма, като се изкъпя, потича силно. На малката не съм давала АМ, пила е малко водичка в първите един-два дни, сега не й давам. Памперсите винаги са й наакани, което очевидно означава, че се храни.

Въпросите ми:
1. Малката обича да заспива на гърда. Леко я пощипвам по рамото или бедрото, за да я разбудя, тя продължава да суче, но накрая най-често си заспива. В книгата на Хана Лотроп четох, че не е необходимо да я будя, за да я оригвам, ако е заспала, но пък не знам дали изяжда достатъчно и дали оригване все пак не е нужно, защото понякога (не винаги) скоро след това става нервна и почва да дава сигнали, че още й се яде. Как бихте ме посъветвали да процедирам, за да съм сигурна, че малката се наяжда и не остават газове?
2. В началото й давах да суче от двете гърди, като засичах да е на гърда по минимум 10-15 мин. Сега я оставям да суче колкото си иска от едната, за да не я прекъсвам, но тя се уморява и не суче от другата след това. Да я прекъсвам ли, за да й предлагам и другата гърда или да и я предлагам на следващото кърмене?
3. Трябва ли да се изцеждам задължително? Гърдите не ме болят, макар да са пълни с мляко, не усещам напрежение, защото малката се храни през около час и половина, максимум два, понякога пада и под час и половина даже.
4. Искам да замразя малко кърма, защото имам. Как изцеждането ще повлияе на нормалния режим на кърмене? Възможно ли е да оставя малката гладна?
5. Колко време може да отнеме да се оригне бебето след кърмене?
6. Нормално ли е малката да хълца след кърмене или това се случва, защото не съм я оригнала успешно?

Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете.

# 542
  • София
Вилито,разбирам те-бая са ви позадържали.макар че е добре да го наблюдават,щом е на снтибиотици. За мен това бяха последните дни свобода-на около 3 ден осъзнах,че никога пояече няма да спя Simple Smile мен ми носеха близнаците вдин по един и нощем при мен оставаше сучещата,за да ме цеди.да ама към 3 започваше неистов и неутешим рев и след час-два просто я връщах и се прибирах в стаята да спя.хич не ми беше гузно.а последния ден помолих да не ми я и носят.и наистин това беше последния ми ден сън.ще ми се да ми се случи пак...
Аз съм малко темерут,та мн се радвам,че всичките ми престои в болницата попадах в самостоятелна стая-фоворя си по тел както и когато искам гледам си тв когато искам,ходя си в тоалетната,никой не ми пречи или дразни и т н. А с близнаците по-добре за другите че бях сама  Laughing
Хайде да ви изписват да ти стане по-спокойно,че си вкъщи и подобаващо да отпразнувате подаръка за рождения ти ден Simple Smile

# 543
Добро утро!

Въпрос към ЛЛЛ:

Вчера сутринта забелязах нещо като бяла точка, всъщност млечна светложълта и твърда коричка с размерите на голяма точка в центъра на едното ми зърно. Помислих, че е нещо от кърмата - мъжът ми се разрови в нета и се оказа, че е т.нар. млечен блистер - точно по този начин изглежда. Получавало се от запушване на млечно каналче - млякото образува "тапичка и запушва каналчето. Това е опасно, тъй като може да предизвика застой на мляко и мастит. Прочетох за всякакви начини да се премахне - снощи налагах кръгли тампончета, напоени с гореща вода. След известно време тапичката явно омекна, защото леко драснах с нокът и потече капка млекце оттам - сякаш се "спука". После обаче забелязах, че под тази външна тапа, има и по-дълбока, вътрешна бяла точка във вътрешността на каналчето. Влязах под душа и обливах с гореща струя, едновременно с това изстисквайки ръчно гърдата - стана бавно, но накрая бликна струйка оттам. По принцип и докато имаше тапичка, се процеждаше мляко покрай нея, сякаш от същото каналче... Сега не виждам запушване, но прочетох, че нещата могат да рецидивират - на същото място или на множество места, има съвети за прием на лецитин и т.н.
Вие какво ще ме посъветвате за превенция и за справяне, когато се появи блистерът?
Мислех, че сутринта ще ме боли при кърмене, но не беше така - наистина от тази гърда първите 1-2 засуквания са по-болезнени, но няма уплътнения и т.н.

Благодаря предварително!

# 544
  • Бургас
Добро утро момичета   Hug, ден преди термина ... никакви индикации за раждане, бебока си шава из тумбака и не му се излиза.След вчерашната разходка, която направих, днес съм с адската мускулна треска, наложи ми се да изкачвам незнам колко стъпала из морската градина, слизайки до морето и после качвайки се на сянка в градината.Единственото, което ми прави впечатление са по-големите болки в междукрачието ... но само това.А вече толкова много искам да се обебя  Praynig

# 545
Добро утро!

След ядене в 7 сутринта добре си поспахме с госпожицата- аз станах преди малко, а тя още спи  Crazy Мъжа ми вика"Дъщеря на майка си, като брат си" Laughing Вчера ми се стори, че ѝ започват колики, на няколко пъти изведнъж проплаква, свива се и се напъва. Бях се подготвила за неспокойна нощ, но се размина. Ще видим днес как ще е.

Vilito86- разбирам те, и нас ни държаха 6 дни, щяха в Петък да ни изпишат, бях се настроила психически, но заради стойностите на билирубин-а на Софѝя ни задържаха и Събота, като пак не беше сигурно. А момичето в стаята ми, което роди 3 дни след мен също я изписаха в Събота, ако не ни бяха пуснали и нас щях да изперкам сигурно ooooh!

Днес ще идва човек да пръска против хлебарки, че онзи ден видях една на терасата- плъзват вече гадините мръсни, не мога да ги понасям. Ако можеше всички съседи да си напръскат жилищата щеше да е екстра, така спасявам положението в апартамента, но общата картинка е .....

# 546
Здравейте,настоящи и бъдещи мами  Hug  Hug  Hug
Да честитя на всички обебили се мами,да са им живи и здрави дечицата,да растат безгрижно и да слушкат много, а на мамите бързо възстановяване  newsm51  newsm51

Аз да се похваля: На 11,06 в 12:36ч чрез спешно секцио  се появи моята малка принцеса Габриела 3600г и 51см. след 6 дни преносване.Малката и аз сме добре,вече сме си в къщи,кърмим се и се опитваме да се напаснем,но всичко с времето си  Grinning .Сега отивам да ви дочета,че скоро идва времето за папане  baby_neutral

Прекрасен ден ви желая   bouquet  Hug   bouquet

П.С.:Може ли парола за фейсбук групата или инфо към кого да се обърна?  newsm78

# 547
Тази нощ, в 00:35ч. след 11 дни преносване, мама Liliata е родила нормално дъщеричката си Боряна, 3750гр, 50см Heart Eyes

kat_ktk честита ти рожбичка, бъдете много щастливи и здрави!  Hug  bouquet

Прекрасен ден и от мен  newsm76

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 12:09 от Nagainaツ

# 548
Честито на kat_ktk  и Liliata - здраве и щастие, и бързо възстановяване!  bouquet

# 549
Здравейте момичета, аз влизам много на бързо да честитя на новите мами бебчетата и да се похваля най-накрая и аз  Heart Eyes

На 11.06 в 05.35 се роди мойто малко съкровище Димитър с прекрасните размери - 3550гр и 49см

Алекс- честито, да е жив и здрав Димитър! Бързо възстановяване на теб!  bouquet
Щяхме вече да звъним по телефона, добре, че се включи  Hug

# 550
Първо да честитя на всички мами, родили своите слънчица през последната седмица - да са ви живи и здрави и много да ви радват!

Аз също вече съм в отбора на родилите. На 13. 06. след спешно секцио се роди дъщеря ни Спасияна -  3 120кг, 52см. Секциото беше планувано за 14- и, но малката имаше други планове и в 6.20 сутринта спука околоплодния ми мехур. Щастлива съм, че тя сама избра датата, на която да се появи! Възстановяването ми мина много добре, свалиха ми конците още на петия ден и ни изписаха. Успяваме да се кърмим. Всъщност кърмата ми слезе толкова неусетно, без болки и напрежение в гърдите, дори не разбрах... Помпа не ползвам - малката сама ми регулира засега кърмата. Имах възможността да се запозная с Деми м и Вилето.

Виленце, знам че ти е много кофти, аз в понеделник бях толкова нетърпелива да си тръгна, а организацията по изписването беше ужасна...Само досаждах на педиатри, бебешки сестри и пр. да ни изписват по - бързо... Дано малкият се оправя бързо, а като се приберете вкъщи ще напаснете режимите - не се обвинявай за нищо - ще бъдеш прекрасна майка.  Hug

Деми, как сте вие със Сами, как върви кърменето?

И един въпрос към родилине мами - за кога ви беше насрочена първата детска консултация? Педито дойде у нас още първия ден и ни записа час за 17.07. Видя ми се късно честно казано...  newsm78

# 551
Хриси_D - да ти е жива и здрава Спасияна!  bouquet За детската консултация: не е късно, нашата педиатърка беше тук във Вторник, и ни извика на първа консултация на 10ти Юли.

# 552
Здравейте!  bouquet
Честити нови бебоци на kat_ktk  Хриси_D и Liliata-дъщеричката й ми е адашка  Heart Eyes
Да растат здравички и щастливи дечицата.
Първата детска консултация е месец след изписването от болницата,поне моята докторка така ми каза.

Сега ще чакаме новини от val 86 да видим как ще минат нещата и при нея  Peace

# 553
  • София
Честито на мама Liliata и на kat_ktk, както и на всички, на които съм пропуснала лично да поздравя. Да са ви здрави, усмихнати и мн спокойни бебоците.

Ние от 2 дни сме си в къщи. Яко се кърмим, но първите няколко седмици е нормално кърменето да е често - понякога дори и през час и да продължава дълго време. За бебето това е доста сериозно усилие и нормално да си подремва, а и още повече че миризмата на мама, нейното дишането и сърцето й го успокояват. Аз използвам това време или да лягам и да си почивам (кърмя легнала) или да си чета на компа или книжка. Е случва ми се разбира се да ми се налага да ям с една ръка или нещо друго да правя с една ръка, защото малката суче, но и с това се свиква. Всъщност мъжът ми каза, че вече доста добре съм се оправяла, а аз му отговорих, че просто съм си припомнила от първото дете. Слава богу мога да си позволя да отделям толкова време, защото свекърва ми (Да е жива и здрава!) дойде още на другия ден след като родих. В къщи като се прибрах всичко беше лъснато и подредено - къщата никога не съм си я виждала такава. Сега се грижи да има питателна храна и да е чисто, изпрано и изгладено, а с бебето се занимавам само аз - то въобще не ми тежи. (в болницата беше добър тренинг), а таткото изцяло се занимава с баткото.

Искам да ви кажа, че ако имате някакви притеснения относно кърменето - не се притеснявайте да се обаждате на телефоните на ЛЛЛ и да търсите помощ, те ако се наложи и ще дойдат да ви покажат и обяснят. Просто са страхотни. Аз искам да благодаря на една от тях - МАРИЯ, която дойде в болницата, когато супер имах нужда от подкрепа. Ето и какво ни се случи: (разказвам го, може да бъда от полза някой друг да не попада в нашата ситуация):

Бебка засука прекрасно още от първия път като я сложих на гърдата. Първите два дни имах само капки коластра и един два пъти дохранвах с АМ, когато се притеснявах, че не й стига, и я слагах често да суче, за да ми слезе по-бързо кърмата. На третия ден започнах да усещам как ми се пълнят гърдите и супер много се зарадвах. Но улисана в посещения от близките и поради жълтеницата беба направи две много дълги паузи в едно денонощие - веднъж спа непробудно 4 часа, а после през нощта 5 часа. Обърнах внимание на акушерките, че не мога да я събудя, за да я накърмя, а те ме  посъветваха да не я пипам, "тъй като съм щяла да й разваля режима". На другия ден на визитация ми се скараха, че много била спаднала на тегло. Показах им колко е сънлива, а те само ми казаха, че трябва да съм по-упорита. На всичкото отгоре е направо не възможно да натъпчеш гърдата в устатата на дълбоко заспало бебе. Тогава вече се притесних и се обадих на ЛЛЛ консултант. Като й обясних какво се случва, тя дойде в болницата след около час, час и половина и доста се притесни от факта, колко е отпусната малката. Първо мислехме, че може и да е прегрята, но не беше такъв случая. Започнах да цедя и да давам с шишето кърмата - това беше единствения възможен начин да й изсипя нещо в устата и пак беше адски трудно и бавно - изпиването на 50 мл отнемаше час. Правех това на всеки 2 часа. До вечерта продължаваше да е адски вяла и отпусната. В 23,00 вечерта бях на края на силите си и тотално отчаяна. Слава богу към 24,00 беболина се събуди и се разигра. Толкова й се зарадвах. Така че внимавайте с жегите и дългите паузи! И следете нааканите и напишкани памперси - те са най-добрия индикатор дали бебето яде добре.

Канарче, тебе все те мисля как се оправяш и как можем да ти вдъхнем кураж. Дано книгата на др Карп ти помогне. А не става ли да ги извеждате със слингове. Щом така или иначе трябва да идва и баща ти за количката - защо не ги изпратиш с майка ти на разходка, а пък ти през това време да дремнеш малко.

Първата детска консултация може и да е около 20 ден - за да се види как наддава бебето. А след това на един месец - най-вече заради биенето на ваксината.

Хайде оставям ви за сега, че имам нужда от цедене.

# 554
Честито на новите майчета да сте живи и здрави и много щастливи.
 bflm радвам се много,че се разписа и че всичко е минало така добре! Да ти е жива и здрава малката с прекрасното име Лея  Heart Eyes
pkrasimira това е ужасно дето го описваш....тия акушерки вярно някой път направо ме смайват,с техните тъпотии,режими и глюкози и прочие.
Бях на вън малко,адската жега е  #Crazy ама и аз лошо правя че стоя на климатик от сутрин до вечер,обаче така жегите никога не са ми влияли  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт