Отговори
# 255
Ваче, ако разбереш от къде, свиркай Simple Smile

Деси, прави ми впечатление, че много лесно казват "алергия" тези лекари. Нашата Загорка също каза, че може от алергия да кашля... Веднага му изписа противоалергично, но аз не го дадох.... Било сезонът на алергиите- ами много им здраве.

Хелънче, доста от зеленчуците ги е ял вече. Хапва, но като количество не изяжда много, а Нико по това време си хапваше стабилно. За сметка на това от кърмата не се отказва. И цяло бурканче да изяде, пак си цока след това добре. Simple Smile

Ани, щом иска детето, трябва....Трябва да се намери кораб, който да се движи по суша.

Сега разбрах, че трябва да му нося гърне в яслата. Дано не им създава проблеми, защото той иска само аз да го водя до гърнето, само аз да го изхвърлям...  Crazy Най-новото двайсе е, че отказва да се храни сам, а така добре можеше...  Rolling Eyes

# 256
Чин, аз вярвам на нашата лекарка. Тя много премисля преди да даде някакво хапче и винаги са в минимални дози. При Йоана си беше точно някакъв пристъп - задушаване, не можеше въздух да си поеме. Това докато бяхме във Варна, тук още същия ден се подобри. Аз мисля, че може да е от в влагата - нашите са точно до морето и е ужасно влажно в къщи. Тя постоянно ходи и пита дядо си климатка дали работи - според майка като спрем климатиците й ставало по-трудно да диша.

За памперса - Йоана го беше махнала тотално дори и нощня.  След това боледувае обаче нощния се върна. Дано скоро пак да го махне.

Ваче, сигурно е било доста страшно и при Саша. Дано не се повтаря.

Отивам да готвя, после пак ще пиша.

# 257
Ваче, добро предложение!  Peace Grinning Само не каза до къде ще ни водиш с метрото! Само че да кажа под секрет, че мечтата му за метро е почти осъществена.  Sunglasses Като преминавахме през подлеза на ЖПгарата към втори коловоз, Иван реши че това е метрото.

# 258
  • София
Ани, то метрото е из цяла София. Ще ви водя където искате с него  Mr. Green

# 259
  • София
Привет, банда  Simple Smile

Крайно време е да се разпиша, че се загубих. Много ми е изморително като ходя на работа, ама да не се оплаквам, защото нали това исках. Другата седмица вече имам разписана отпуска и се надявам да отпочинем, ще ходим до нашите, може с мъжа ми да мръднем някъде само двамата за ден-два.
Гледам, че всички вече са се завърнали от почивки и се стягаме за есента, ясли, училища.. все интересни нови емоции  Simple Smile

М-г, честита ви дъщеричка! Да расте много здрава и щастлива! Разкажи как сте..
Бюти, вие как сте, то и при теб не останало  Simple Smile  Как минава бременността...

Ваче, що така плаче Ралка. И аз се чудя как ще сме с адаптацията след 3 месеца гледане от баби и все си мисля, че няма да е като първата година, но то явно се забравя и ще се свиква отначало. Нашата ясла иначе още е в ремонт  Crazy

Деска, много неприятно, милата Йо  Hug Уплашила си се, ама хубаво, че ви е читав педиатъра.

Виктор има от поне 3 месеца една непрекъсната, ту по-силна, ту по-слаба прозрачна задна хрема, нашия педиатър не можа да я излекува, други също, последно го водих в ИСУЛ и доктора каза, че според него е алергична  newsm78 И каза два месеца да му давам Ериус. Аз давам две седмици вече, мисля, че е намаляла доста, но не знам дали ще се престраша толкова дълго... Някой чувал ли е за такова нещо? И също така да правя инхалации с някакви две ампули, ама аз още инхалатор не съм купила. Доктора каза също, че ще се израсте с времето. За съжаление няма да успеем тази година да постоим на Сандански, иначе си мисля, че може добре да му повлияе.

Хелън, гнойна ангина.. уфф  Confused Хубаво изкарване със сестричката.

Ани
, супер разходка  Simple Smile Подсещаш ме да качим най-накрая и Виктор на метро или поне трамвай, че много им се впечатлява. Сега като дойдат по-студените дни и това ще стане  Simple Smile

Чин, бърза адаптация на Нико и безпроблемно захранване на Борис  Simple Smile Сега като почне яслата ще видиш, че ще вземеш малко въздух.
Това казвам и на кумата ми, на нея никой и за час не й помага с детето вече повече от две години, кърми още и много се е изнервила и аз я успокоявам, че ще й е по-лесно вече.

Ичка, браво за покупките. И ние сме така, всеки сезон - нови неща, обувки задължително.

Пао, кажи как стана номера със слушането, Виктор изобщо не слуша, не разбира от дума и от наставления, евентуално само ако съвпаднат с неговото мнение  ooooh!.

Но вече май става по-интересно за нас, защото започна да говори и супер забавен, но вие предполагам знаете. Има опити за комуникация взаимна. И какви ги ръси...  Laughing Мъжът ми се майтапи, че звучи като първо ниво курс по български, учен от чужденец (вече е тъмно, даа, вече не е светло - ама с акцент бебешки).

Аз попаднах в някаква много ъндърграунд фирма - йоги, рейки (които аз като вярваща не одобрявам), но има и симпатични неща - шефката ни снабди с черен бъз и ще давам на цялото семейство мисля тази есен и зима, а също така ни предложи курс по ............. на тялото  Crazy Само за жени е това нещо, един урок сме имали, движения и упражнения са основно за разположението на кости, прешлени и такива неща, интересно е и няма общо с йогата, ще разкажа по-нататък ако напредна.

Цвети, Ире, Ани2, Зверче, Августа, Захарче и на всички,  че пропускам сигурно,  Hug

Приятна вечер.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 00:39 от Maidenly

# 260
Мейдънли, и Алекс не слуша много, много  Rolling Eyes Но поне повече разбира отпреди, като поговоря повечко се заслушва най-накрая  Laughing

Ние памперса го махнахме още юли, когато яслата почиваше. Ми иначе единия ден лелките бяха използвали 7  Shocked памперса. Че аз толкова на новородено не съм сменяла  ooooh! И го махнах от раз, почти не се е напишквал, а вече отдавна си казва, само дето на всичко вика "акам", но това да е проблема  Wink Нощният също го махнахме тогава, нямаме пропуск, не пишка през нощта, ако случайно има зор започва да ме бута и да вика "Мамо, акам"  Laughing

Дес, дано Йо бързичко го преодолее, милата  Confused

Ваче, брей какво хубаво лято сте имали, аз моето дете не успях никъде да го заведа това лято, но... нямаше как. Догодина със сигурност ще отиде на море, обещала съм му.

И една смешна случка от днес. Приготвяме се да излизаме, аз казвам на мъжа ми: "Дай ми малко пари, че нямам", той се шегува "Ми аз нямам", аз отговарям "И аз нямам" . При което детето се обажда от триколката "И аз нямам"  Joy Joy Joy

# 261
    Здравейте,
Мейдънли,наистина си е натоварено със сигурност на работа ,и сега детето на ясла и вкъщи ....не е лесно ,такова ни е динамично ежедневието! Да си изкарате супер отпуската ти!
Хелънче,ми виж детето как и то мисли има ли ,няма ли ,ха ха Laughing Дара редовно ми дава от нейното портмоне стотинки Laughing
 Памперсът е също в историята и при нас ,нощният включително ,но когато настине се напишква през нощта ,притеснява ме това ,което чувам за яслите-че връщат памперса при някои деца ,защото е нормално в нова обстановка да се напишкват и да не казват в началото ! Аз бях решила да не я пускам ,но пък се замислих за новата ясла близо до нас и ще се пробваме ,ако я приемат! Та в този ред на мисли много ще се разправям с лелите!!!
 Подновихме сокчетата от морков и ябълки сутрин,забърках и 1 буркан мед ,лимон и орехи ,та започвам и това да давам !
 Чинче,ами аз също купешки щях да взимам ,обаче една мама ми каза ,че домашният си е в пъти по-ефективен ....та затова щях дори да ходя сама да си бера ,но свекърва ми улесни!
Ваче,супер ваканция сте имали! Hug
 Хубав ден ,момичета ! Ние заминаваме на гости при бабите ,та ще си почина 2 дни!

# 262
Здравейте,

Скоро не съм писала, но да се отчета и аз.
Добре сме. Малката я отбих. Ана2 много ми помогна, за което й благодаря.   bouquet Според мен вече свикна без кърма. Буди се от време на време, но пак си заспива. А преди само така заспиваше. На яслата в началото плачеше като я оставяхме, но сега все по-рядко. Според мен вече се адаптира, макар като я питаме искаш ли на ясла - казва, че не иска.
За зимнина нашите правят и получаваме наготово. И от едната страна и от другата. Сега само домати решихме да си направим вкъщи. Аз за зимата съм замразила чушки и тиквички, че тогава са на много високи цени. Особено червените чушки са 7-8 пъти по-скъпи, отколкото ги купихме.
С памперса сме до никъде. Преди време се беше отучила от него, сега не. Наистина трябва скоро да го махаме, но насила не става.
Хелен Simple Smile Simple Smile Simple Smile разкошен е Алекс. Така е като проговарят. Само бисери ще чуваме от тук нататък.
Мейдънли добре да си починете. При нас трудно би се появил шанс като вашия. Друг път оставяли ли сте Виктор на вашите. Как реагира без мама и тати?
Ани щерката вече се вози на влак няколко пъти. В началото е интересно, но после ... Хайде идвайте до София. Ваче ще организира цяла екскурзия на юнчетата ни. Иван сигурно чака с нетърпение първия учебен ден. Как ще се справяш с работа, ясла и училище?
Деси добре, че сте реагирали веднага. Голям шок си е и за теб и МТ и за Йоана. Хобито ти е много вкусно. Simple Smile
Чин - че как да се откаже от най-вкусното на света! Нали е от мама.
Ичка на нас ни предстои пазаруването. Колко бързо мина годината и й умаляха дрешките. Чак не ми се вярва. Приятна почивка и дано приемат Дара, където искаш.
Ваче добре сте си изкарали. На планина и море е супер за закаляването на децата.
Зверче и моята не е забравила. По няколко пъти на ден пита, но й казвам, че е свършило.

# 263
  • София
Здравейте и от мен! Sunglasses
Много ме зарадвахте като отворих темата и видях колко много хора са се включили!

Ние сме добре.  Лора ходи на ясла вече 2 седмици.  Плаче сутрин, още от вкъщи се сеща и започва да плаче тихичко и да казва "Лола не ходи гина"  Confused (Мейдънли, и тя е карала вашия курс, ама не е напреднала много Mr. Green)  Къса ми се сърцето...  Но ММ започна да я води и май е една идея по-добре, той казва, че по пътя не плаче и там на вратата влиза сравнително лесно.  Че с мен беше голяма драма.  Иначе там се храни, спи, играе, тръгва си весела.  Надявам се да свикне и да не е от децата, които с години реват сутрин, че много тежко го преживявам аз  ooooh!

Моята бременност си напредна и вече наистина трябва да се настроя на вълна бебе, но нещо не успявам Crazy  Изобщо не съм готова ни да раждам, ни да гледам новородено Embarassed  Опитвам се да подредя вкъщи и да да изпера и подредя за бебето, но пък и доста се уморявам и не ми се получава особено бързо.  Дано не ме хване съвсем неподготвена, аз все си казвам, че има време Whistling

чинче, май повечето кърмачета са така със захранването отначало.  Постепенно ще започне да си хапва повечко от пюренцата, но кърменето още доста време ще му е на първо място.

деска, много неприятно това с алергията Confused  За лаещата кашлица аз знам, че си е типично алергична.  Дано стане ясно от какво е, да може да ограничите пристъпите и приема на лекарства.

Мейдънли, на много забавно място си попаднала Laughing  Дано всичко е наред, така със сигурност няма да ти е скучно и еднообразно на работа.

И ние нямаме напредък с памперса.  Едни познати ме съветват просто да я оставям без памперс, да се напишква и на@ква някакво време, щяла да започне да се дразни и сама да иска да го прави в гърне или на тоалетна.  Ама първо - не съм съвсем убедена в ефекта, и второ - няма как да им кажа в яслата да я оставят да им опишка всичко уж да предизвикаме нещо Crazy  Аз засега си чакам търпеливо, само да не се окаже, че съм закъсняла  newsm78

Хайде стига, че стана ферман ooooh!  На всички, които не успях да спомена лично - много прегръдки, липсвате ми и се радвам, че се разписахте, пожелавам на всички да са здрави Hug

# 264
Здравейте!
Захарче, много се радвам, че драмата с отбиването е попреминала. Ти се пази!
Бюти, нормално е при втора бременност, при това скоро след първата, да ги няма тръпката и очакването в такава степен. То това е добре. Ще се справиш, няма съмнение. Браво на Лори за яслите. Не се притеснявай, че ще пропуснеш момента с памперса - няма дете с памперс до пълнолетие, ще го махнете.  Аз съм привърженик на по-ранното махане на памперса, особено при момчетата, ако има как, но е факт, че с Явор не постигам успех. Вкъщи е винаги по гащи, пишка си, където му падне, категорично не иска да е в гърнето или в тоалетната. На село го изчишквах навън, там имахме добър напредък. Тук - тцъ.
Чинче, щом си хапва, не го мисли. нормално е по-бавно да се захранва, съгласна съм с Бюти.
Деси, дано този проблем е бил инцидентен, много страшно преживяване е било!
Мейдънли, на интересна работа си попаднала  hahaha
Ани, доста мислене ще падне с такова желание на първокласника! Купи ли всичко вече?
Ваче, и вие като нас сте редували планина и море! Аз съм много щастлива, че стигнахме до морето, децата бяха с лека хрема, като отидохме и тя изчезна като с магия там. А бях притеснена, защото доста познати дечица това лято по морето закачиха летни вируси и дори лежаха в болница.
Хеленче, Ичка, големи скици са станали Алекс и Дара!
В яслите той е вече стара пушка, няма драма. Ядосвам му се на нежеланието да говори и на това, че разиграва цели жестомимични представления, вместо да изрече дори думите, които знае. Иначе има няколко нови думички, но си ги казва, когато той иска  Confused. Някоя от следващите седмици ще го заведа най-после на логопед, че нещо не спирам да го мисля, а ми се изчерпаха идеите как да провокирам речепроизводство...
Другото са  вълнения около първия учебен ден на Румен и работата.

# 265
Здравейте! Ние се завърнахме от нашата кратка почивка на Крапец. Много приятен хотел открихме и подходящ за деца! Никола милия пак пострада от ужилването на една оса. Но нали ми е геройче бързичко му мина и не пропуснахме да минем през мидената ферма Дълбока, както си бяхме планували. Скоро май ще трябва да си вземем куче. Никола беше окупирал кучето на братовчедка ми да го разхожда и не даваше на никой друго да го води за каишката.

Ани2, освен раница, нищо друго не сме купували за учебната година. През идната седмица трябва да се обзаведа с всичко накуп, че време не остана.
А за Явор не е ли малък за логопед? И мен живо ме интересува този въпрос, понеже Никола използва 10 думи на кръст и обяснява почти всичко с езика на жестовете. Но аз попаднах на инфо че е добре да се посети логопед на 2 години и половина - 3. Ако имаш инфо по въпроса, моля те , сподели!

# 266
Аз мога да споделя за логопед от опита ми с Косьо. Заведох го още на 2 и половина. Логопедката го тества за разбиране и финна моторика - примерно да показва разни неща в книжка, които тя назовава, правиха стълба от кибритени клечки. Огледа го за къса юздичка и някакви подобни проблеми. Каза, че си има натрупан речник и разбира прости команди. Тоест за възрастта си нямаше отклонения. Според нея беше върос на време да проговори.
По-сериозно започна да се занимава след като навърши 3. Но примерно на първата логопедка и обяви бойкот и не искаше да работи с нея. На 3 и половина се намерихме със сегашната и нещата се наместиха.
Има все още работа с него,  но той си има и физиологичен проблем, затова се проточи толкова дълго.
Йосиф също още не говори. Има 4 думи - ама /мама/, каку /бате Simple Smile/, тати, изи /кучето ни/. И ако иска да каже нещо ги изрежда и след това почва със знаци. Разбираме се идеално Simple Smile

# 267
  • София
И ние нямаме напредък с памперса.  Едни познати ме съветват просто да я оставям без памперс, да се напишква и на@ква някакво време, щяла да започне да се дразни и сама да иска да го прави в гърне или на тоалетна.  Ама първо - не съм съвсем убедена в ефекта, и второ - няма как да им кажа в яслата да я оставят да им опишка всичко уж да предизвикаме нещо Crazy  Аз засега си чакам търпеливо, само да не се окаже, че съм закъсняла  newsm78

Е, да де... нали я оставих 1 месец по гащи да щъка. Изобщо не й пука, че се е наакала, пък за напикаването само й беше гадно ако скъпи вътре, че й се мокрят краката  Crazy Според мен (продължавам да го твърдя) е до узряване и няма нищо общо с дресировката. То и кученцето пишка навин като узрее, а не като го дресираме.  Wink Сега съм я оставила докато не даде признаци, че е готова няма да пробвам. В яслата казаха, че ще се справим дружно. Всички 2 годишни почти са така там, така че на всички ще махат памперса. Това е Бюти моето решение. Моето дете още не е готово и смятам да я оставя на мира, а тя ще покаже кога е готова.

Ана, и на Ралка хремата изчезна на морето. После в Копрвищица пак се появи, ама ние там се появихме голи и докато се аклиматизираме явно понастинаха  Wink Та давах Проспан, само и само да не кашля и да няма проблем в яслата.
За говоренето. Ралито сега се отприщи. Преди около месец. До тогава казваше няколко думички и никакви изречения. В яслата пък хептен не говореше. Тя седеше и попиваше. Много е странна по принцип. Тя прави количествени натрупвания и после има скок и качествено изменение. Това е за почти всичко. Способна е да се лепне за каките и да зяпа половин час какво правят. През това време попива всичко. Но ти си заведи Явор на логопед, защото е важно говоренето.

Вие тази година първокласници подготвяте. Аз пък имам четвъртокласничка, която ще се бори за прием в СМГ и започва още на 15 септември с модули по математика, цяла година после състезания, рейтинги и какрая изпита за прогимназиален курс. Ще видим какво ще направи, че истерията е доста голяма сред родителите  Crazy Crazy Crazy

# 268
Аз се загубих по неприятни поводи, ММ че и двамата девери си изкараха отпуските пак по тези неприятни поводи. Не отидохме нито на море, нито никъде, ама здраве да е. От одавна се каня да повозя дребния на влак, до София ни е 20 минути. На автобус вече се вози, беше му много забавно.
От понеделник, ако всичко мине нормално, ще е ясленче. Мъчно ми е, не мисля че ще ме търси, по-вроятно е да плаче от другите деца. Нали ми е един нежен и гальовен, като го удари някое не отвръща, а се плаши, реве и се крие Cry. Не говори, бръщолеви си китайските, знае няколко думи, но ги ползва само когато е много на зор. Ако иска нещо и го игнорирам знае 'мамо', иначе не, казвам му 'викни тати и той ще дойде' - вика го, нали му е най-голямата любов, играем една игра с яйца, не я пускам докато не каже 'коки' - казва го. За чао казва 'тао' или 'као', повтаря го постоянно, но това само сега до като е модерно. Всичко разбира, изпълнява команди и заедно пляскаме за браво, храни се сам, комуникира и се закача с всички, но инатът не ще да говори. Реди конструктори, мозайки, игри и пъзели на таблета, аз само му показвам кое парче за къде е. Въобще нормално си е детето и ще го чакам още. С памперса същата работа, не е готов, оставяла съм го много да @ка и пика в гащите, не помага.

Мейдънли, поне не ти е скучно Laughing

Успех на учениците  bouquet

Hug на всички, аз ставам че реве 'мамоо' на вратата Mr. Green

# 269
Здравейте!
Хубаво е като има оживление в темичката.

Чин,това ми звучи малко като ревност към Борисче,и това е неговия начин да я покаже.Явно търси внимание и затова отказва да се храни сам и иска ти да правиш всичко.При нас още е така,а Андон е почти на 4,все мен иска и търси и почти никой не иска да се занимава с него освен мен  Crazy.А тръшкането понамаля ли,още ли се блъска?За яслата,споко ще свикне и там.Децата се държат коренно различно на такива места.

За логопеди си говорите,аз май ще трябва Андон да водя,мисля че му е трудно заради липсващия зъб отпред да произнася някои звукове и още говори много бебешки за възрастта си сякаш,а Краси си говори като възрастен без капка бебешко.
Хелънче,как са зъбките на Алекс?

За сока от черен бъз,в събота брахме с майка ми,оказа се че го имаме под носа дет се вика - в подножието на Шуменското плато.Тази година ще направим повечко да пием и ние с мъжа ми.Иначе гледах в аптеката че го има(Чин).

Краси пак беше болен,даже още е - текат едни сополи едно чудо.Извикахме баба-свеки на помощ, че почти съм изгърмяла болничните вече   Confused.Станал е ужасно палав и крив,посяга да бие,хапят се с брат си и само го драчи.Вече се чувстваме с мъжа ми като звероукротители,направо на моменти си викам край, предавам се, не издържам - ама къде да ида.Сега бяхме 3 дена при мама и 5,6 часа без децата не мога да се отпусна да си почина все съм под напрежение.На Краси отделно му избиват последните кътници и проревава през нощта даже.

Това е от нас.

Общи условия

Активация на акаунт