Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 772
  • 720
  •   1
Отговори
# 15
  • UK
Запис и от мен   bouquet
... Имах нещо да питам ама забравих какво беше  Mr. Green Като се сетя, ще пиша

# 16
Здравейте момичета, ако може да се запиша в темичката при вас и да се представя, живеем в Англия от известно време , имаме детенце на 4 години, и сутринта видях  така чакания EFP
правим опити от около година и бях позагубила надежда  Rolling Eyes
Въпроса ми е, кога да ида на лекар и как точно се процедира тук, като ида какво да кажа, сори за тъпия въпрос ама незнам newsm78

# 17
  ssunshine_85 Честито, много лека бременност! Виж на първа страничка са описани стъпките. Изчакай малко и иди при ДжиПи-то. Започни веднага фолиева киселина, ако не пиеш още, продава се навякъде.
  Аве, мерси за темата   bouquet
  Peanut butter cookie с този йогурт защо сега ме караш да не спя  Mr. Green
  Ние ще си ходим в БГ чак октомври  Confused

# 18
Miss FineBlush Blush Blush Аз съм си пристрастена от времето, когато имаше един единствен Snog в South Kensington. Колеги и приятели ми се чудят на какви експедиции ходя, издирвайки и оценявайки всеки fro yo shop в града...

# 19
Miss Fine благодаря за бързия отговор, не се бях сещала да погледна на първа страничка, утре ще ида са запазя час за GP.или може би да изчакам до другата седмица  newsm78

# 20
 Незнам къде живееш, но иди до една две седмици, че в някой райони много се бавят и да имат време да ти организират скана в 10-12 седмица. То няма да те преглеждат, ще ти дадат брошурки, книжки и информация.
  cookie утре дано не вали, ще ходя и аз да си купя, не се бях сещала скоро  Grinning

# 21
  • UK
 Peanut butter cookie ти направо ме разби с този йогурт. Такова подробно обяснение даде , че едва запреглъщах , а пък тук в моя район няма такова нещо. Но пък детето грабна един пакет ядки в магазина и поне ядки си хапнахме, тя направо освирепява като види ядки.
 Да ви кажа какъв съм днес карък. Ние нали сме от скоро тук , та до сега съм се возила само на влаковете и метрото , и то возила е доста голяма дума сигурно 3 пъти съм се качвала. Та днес решавам , че ще ходим пеша в парка , без количката на малката тя се измори на връщане и сядаме да чакаме автобус , преди това щателно проверих Ойстера дали може да се ползва и в автобусите. Детето изпадна във възторг докато гледаше другите автобуси как спират и после заминават и нямаше търпение да се качи , и когато дойде нашия се оказа , че картата ми се е развалила и не работи . А аз така се питесних , че вместо да питам дали може да платя в брой си слязох .  Дъщеря ми такъв рев му удари. Та утре ще ходя да я сменям и може да се поразходим за този йогурт.

# 22
GreenP, ох и аз преглъщам като се сетя за salted caramel Pinkberry с цели лешници /тук слюноотделям! Само да отбележа, че аз сладолед от години не ям, та за хората хапващи такъв моят йогурт може да не е нищо особено Grinning

За Oyster-a, ако имаш дебитна карта със знак за contactless можеш да ползваш вместо Oyster в автобус. Няма значение на коя банка. Ей това е знакът

# 23
  • UK
Аз фрозен йогурт никога не съм яла, по принцип не съм привърженик на замразените/студените неща. Но непременно ще пробвам, след тези редове няма как да пропусна.
 Не знаех това за безконтактните карти. Но пък мъжъж ми е завършил и работи в сферата на информационната сигурност и категорично отказа тези карти.

# 24
  • ENGLAND
И ние броим дните до ваканцията в България, да се постоплим поне малко.

Моите и на Мари думите не бих искала да допълвам. Когато си от другата страна виждаш нещата по съвсем различен начин, и останалите не ти вярват.

GreenP Костюми за работа с много добро качество и доста сносни цени има в Маталан и в Азда, на Джордж, някои са дори негладещи се.

# 25
Аз пък най-искрено ви моля да прочетете ето тази статия:

http://cherrylkd.wordpress.com/2013/06/08/letter-to-mr-gove-re-t … stants-please-rt/

В моето училище работят към 70-80 Teaching Assistants и повечето са като описаните в статията.
Мъча се да измисля, има ли друг чужденец, освен мен, в нашето училище и не мога.
Всичките са англичани. Англичанки предимно. Не ги знам, колко добри приятелки се водят,
но виждам как ежедневно дават всичко от себе си в грижата за чуждите деца.
И в това всичко влиза биволско търпение да обясняват, невероятно въображение да представят
света и странните и страшни неща в него по интересен начин, да им плюят в лицето, да ги ритат и удрят.
Никой не може да ме убеди, че тези прекрасни хора, са концентрирани само в моето училище и ги няма никъде другаде.
Колко български семейства идват тук с деца по на 5-6-7-8 години и до година-две децата им говорят и учат на английски.
Ами не, не е само невероятно умния български ген. А и добрата, всеотдайна учителска работа е.
На простите англичанки.
Знам, че има ужасно много проблеми в образованието. Знам, че има и некъдърни учители и лоши училища.
Но знам, и виждам, че има и много друго - полезно, добро, отлично.

И последно..
Който е прочел статията, му е направило впечатление, че това всъщност е петиция,
обръщение към Mr Gove, който иска да съкрати драстично постовете на Teaching Assistants,
както в специалните, така и в мейнстрийм училищата.
Ако сте съгласни с изразената в петицията позция, моля, проследете линка на края и подпишете.

# 26
  • ENGLAND
zlatnata tolumba не искам да влизам в спор не само с теб и затова не пиша нищо, но едно уточнение, ти говориш за специализирано училище, разлика огрооооомна с едно нормално училище, като се започне с персонала, заплащането му, ресорсите и всичко останало. Нека не заблуждаваме. А и никъде не пиша за прости англичани, прости учители или тем подобни. Моят опит в английската образователна система вече споделям с много ограничен кръг от приятели. А и имам едно огромно предимство, била съм и доста години учител в България и мога да сравнявам двете системи на начално образование, за масовото училище, а не за специалните, за разлика от теб.
Моля не ми слагайте в устата думи, които нкога не съм казала.
А за статията, не мисля, че това е най-важното за образованието в момента, крайно време е учителите да поработят, а не да разчитат на ТА-та, които за същата работа получават двойно по-малко.

# 27
Doret,
аз знам твоята позиция и я уважавам. Не беше към теб  Peace
Постът на Мари ми прозвуча така, написано с една насмешка.
И знам, че и в мейнстрийм училищата има добри професионалисти.

Работят, работим  Blush... колкото искаш, поне при нас има специфични неща
и документация, които няма как да прехвърля на ТА.
Така е, има и учители, които прехвърлят ТА да си подготвят всичко сами и други
отговорности, които не би трябвало.
Пък дали е най-важното, разбира се, че не е. Но има своето място в целия обем от реформи.
Нас, големите, ние все ще се оправим, като не ми харесва и ми е трудно, ще си търся друго
препитание.
Но не е честно спрямо децата. При нас, специално, не е и безопасно.

# 28
  • ENGLAND
Мисля, че Мари имаше предвид съвсем друго, аз я разбрах, другите може би не.

Doret,

Но не е честно спрямо децата. При нас, специално, не е и безопасно.

Е, ей това най-много ме тормози, наистина мнооооого.

# 29
Няма насмешка в думите ми, Толумби! В един форум за майчинство трябва да се виждат и чуват всички нюанси. Аз говоря за градинки и за това как със слабо училище и кофти заплата няма как да си мотивиран особено силно, а точно, когато работиш с деца, това не бива да се случва. За нации не говоря. И от Мексико да си, и от Марс, ако едва си избутал училище и си на кредит на десетия ден след заплатата... Знам, че ще е най-сочно да почна с примерите, но е гадно, мръсно и подло да го сторя. За това и казвам- слушайте си сърцата, момичета. Прекарайте максимално най-много време с децата си; само като родител една жена, дори и без пари, дори и необразована, може да даде най-доброто от себе си.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт