Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 781
  • 720
  •   1
Отговори
# 45
  Тя малката и сега си е по 10 часа на ден на градина, едва ли е по-хубаво от училището, училището е поне по-малко часове. За това се надявам да успея да си сменя работата скоро и да я гледам повече, нещо ми е гузно, че не я гледам аз. Поне се развива чудесно и е много щастлива от градината и това не ме притеснява, ако не беше така отдавна да съм направила промените. За това пък не искам да я затварям у нас по цял ден да се зомбира пред телевизора. Не са много местата тука където мога да я разнообразявам, нито са много децата, с който мога да я срещам. А тя е много контактна и много обича деца, ще ми е грях да я затворя у нас до 5 годишна и аз да и подвиквам по цял ден. Изобщо не казвам, че вие си гледате децата така, аз знам какво ще стане в нашата ситуация, но дано греша. Ще видя поне до обяд да я водя някъде да си играе.
  Merry успех на новата работа. Аз вчера бях за първи път на новата-свалих две кила от притеснение  Crazy  Laughing

# 46
Мери успех на новата работа.

За училището....Това което аз виждам от личен опит са само положителни неща. Хората наистина работят усърдно и старателно. Правят всичко възможно за да мотивират децата и ги накарат да заобичат училище. Децата учат много и то по начин, по който не го забравят още на другия ден. Яна е само на 4 а знае и пише форми, думи, цифри; смята и се опитва да чете и всичко това и е поднесено под такава форма, че тя иска да ги знае. А повярвайте ми, тя е много трудна за тези неща. Имам някой дребни забележки, но те са от съвсем друго естество. Аз се опитвам да помагам, но точно заради липсата на учебници често не съм много полезна.

Момичета как се чувствате от събитията в БГ, на мен ми е много тягостно.

# 47
Мерси на всички за мненията Grinning.Както винаги са много изчерпателни и полезни.

Май наистина е по-добре да си тръгне на 4 г. То ние сега тепърва ще се мъчим от септември на градина-тъкмо ще е навършила 3г. Обаче ме изненада отговорът на градината, по точно условията: Питах ги дали покриват 15те безплатни часа, отговориха-ДА. Обаче ми казаха, че трябва да доплащам по 13 паунада на ден!!!!!! Аз има казах, че искам малката да ходи няколко дни седмично по 3 часа и защо е нужно да плащам каквото и да е, при положение, че покриват тези 15 часа. Обясниха ми, че сутрешната сесията се водила от 8-13ч, а си било моя работа дали аз ще я водя по-малко, например от 9-12!!!!!!!!!!!! И затова трябвало да доплащам. Аз им казах, че дори да е така, то пак аз ще я водя, да кажем само 3 дни седмично и пак не превишаваме тези 15 часа. Нищо не ми отговориха на това нещо. Сега пак ще ходя да ги питам. Хубавото на тази градина е, че е буквално зад нас. И не знам какво точно да изисквам. Освен това, защо пък да не я водя всеки ден по 3 часа!!! Имат ли право да ми казват, че сесията е от 8-13!!!!!!! и да искат плащане.

# 48
  • Bristol
Благодаря много момичета  Hug Мъжът се прибра от командировка и повече от месец е обещал, че ще си седи в къщи, за да ми подпомогне в началото, толкова съм се притеснила  Confused
Miss Fine, и аз винаги в началото свалям кила  Laughing

future74, търси pre-school, не nursery. В нърсеритата правилата са точно такива, каквито са ти ги казали.

GI, те учат, но за да покрият expected level. А учителите са хора като нас, нормално е да допускат грешки и да не са перфектни, да има дрязги и клюки сред колектива им. От друга страна, не са като нас да имат по 1, 2, 3 деца, те имат по 20+. За скромния ми опит с тукашните училища, синът от септември 2001 започна рисепшън клас, не съм видяла учител, които да не си върши работата. Друг е въпроса, че на едни им се удава по-добре, на други не. Но затова сме и ние родителите, да контролираме и помагаме на училището и учителите, а не да чакаме на готово. Поне това е моята теория. Сигурна съм, а и лично познавам хора, които не я споделят  Peace
А ето и още една причина ние да се включваме по активно при възпитанието и обучението на децата (синът откри и насочи вниманието ми към тази илюстрация)

# 49
  • UK
 Laughing хубава картинка

# 50

Мазохистично се ровя за новини и коментари за целия регион.

# 51

Мазохистично се ровя за новини и коментари за целия регион.
+ че окончателно се амбицирах да си оправяме ПР-то. Няма оправия. Не виждам.

# 52
  • Варна
Момичета имам въпрос искат ни депозит + 2 наема това нормално ли е??? Депозита го приемам, единият наем да платим също т.е. предплащаме за текущият месец. Ама вторият??? Това практика ли е???

# 53
Къде мога да започна курсове за изучаване на английски език в Северен Лондон,Тотнъм? Има ли такива безплатни? Става въпрос за възрастни, не за деца.

# 54
Борикс нормално е, и на нас по толкова са ни искали, а съм чувала за такива които искат и повече. Така се застраховат, че няма да си тръгнете без да си платите последния наем.

За картинката която показа Мери.... много си мислих и въобще не съм съгласна. Колкото и да сме различни обучението е съобразено със средните възможности на едно дете. А такъв подход е задължителен за университет и работа, по този начин няма начин да се назначи риба, за длъжността "бране на банани", както най често се случва в БГ.

И аз мазохистично чета и се ровя във всичко, даже си пуснах и новините да гледам Rolling Eyes

# 55
  • След завоя в дясно
Merry и Miss Fine честита нова работа.
Аз пък се чудя кога успявате да работите екстра с децата. Свършват в 3,30ч през седмицата докато се приберем станало 4ч, сърце не ми дава веднага след училище да го тупна да решава задачи или да пише, излезе за малко пред нас ако е хубаво времето и докато се натуткаме станало 6ч и време за вечеря и лягане newsm78 той е скапан вече и чете книга полузаспал. Събота или тичам по задачи или сме по турнири. Неделя-домашна и ако остане време за нещо допълнително. Накупила съм помагала и гадая на боб Laughing какво са взимали през седмицата, защото моят не е будала и ми казва не помня какво сме учили Mr. Green
И да за мен е важно на какво ниво са преподавателите и дали си вършат работата, защото колкото и да се опитвам не съм с него от 9 до 3.30 пет дни в седмицата.
future74 както Мери те е посъветвала потърси нърсери към училище, те ще могат да ти покрият тези часове без да искат да се заплаща нищо.
Аниджи- и моите и двамата вече само за почивката говорят Simple Smile
От Турските протестиращи съм възхитена

# 56
Здравейте!Ние вече почиваме в бг.Поздрави от Варна.
 Hug

# 57
  • London
Днес минахме през мястото на убийството на английския войник. Море от цветя... Тръпки ме побиха и аз като петно майонеза върху черна рокля в тълпата. Накъде отива света ???? Как се претопява бялата раса.....

Просто ми се прииска да споделя...

# 58
момичета, да ви питам пак - кой е най-изгодният мобилен оператор? В смисъл 4ма човека сме и трябва да подпишеме договро с някой от операторите, като искаме да говорим по между си безплатно, както и да има мобилен интернет /евтин/ и да имаме безплатни минути към другите оператори?

Благодаря ви   bouquet

# 59
Като потърся пре скул , то винаги ли е към училище? И ако да, после може ли детето да продължи в същото училище? И аз в същност какво училище търся-primery ли?

Общи условия

Активация на акаунт