Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 781
  • 720
  •   1
Отговори
# 60
Днес минахме през мястото на убийството на английския войник. Море от цветя... Тръпки ме побиха и аз като петно майонеза върху черна рокля в тълпата. Накъде отива света ???? Как се претопява бялата раса.....

Просто ми се прииска да споделя...

Всичките сме един дол дренки си мисля аз..и белите, и черните
Гледай какво става в Сирия, в Турция, ами нашите -бял до белия.

La Catrala,
аз все ти опонирам на политическите теми, но исках да си кажа, че не се заяждам с теб
и въпреки, че не споделям политическите ти възгледи си ми много симпатична  Peace

# 61
  • London
Радвам се , а за различното виждане на нещата е напълно нормално. Хората все пак са различни. Peace

В България съм загубила надежда , че ще се оправим.

Кажи ти как е бебока в корема , слуша ли ?

# 62
Днес минахме през мястото на убийството на английския войник. Море от цветя... Тръпки ме побиха и аз като петно майонеза върху черна рокля в тълпата. Накъде отива света ???? Как се претопява бялата раса.....

Просто ми се прииска да споделя...
Това прозвуча много расистко, искрено се надявам че не съм разбрала какво точно имаш предвид.

# 63
  • London
Добро утро,

На всички с нова работа, с нов дом , с нова надежда честито.  bouquet

Не знам за вас , но аз броя дните да започне отпуската ми .Не, че има кой да ме чака в България , но трите дни който ще съм там ми липсват ужасно. Crazy

# 64
  • UK
 И аз се смятам за широко скроен човек и не-расист, но понякога подобни тъмни мисли се загнездват и в моята душа, особено по адрес на Пакистан и рожбите му  Mr. Green
  Дори не знам какво се случва в България, наложила съм си информационно затъмнение. BBC news гледам сутрин когато съм off.
Толумби надявам се да си добре, като и малката толумбичка.
Стискам палци на всички, започнали нова работа  Hug

# 65
  • На село (близо до Лондон)
Мери хубава карикатура. Не съм от тези които мислят, че обучението на моето дете/деца е само работа на учителите. По-скоро съм на мнение, че е комбинация между тях и родителите. Ако мислех че е само моя работа, бих правила home schooling.
Аз съм много доволна от училите на децата ми, ходят с желание на училище и тн. Повечето си вършат работата страхотно и си личи че им е призвание. На мнение съм, че се учи (в държавните училища) до expected level да докарат болшинството от децата и са дотам. Което сигурно е ОК, но не и за моите деца Laughing

И да за мен е важно на какво ниво са преподавателите и дали си вършат работата, защото колкото и да се опитвам не съм с него от 9 до 3.30 пет дни в седмицата.
Аха точно това

# 66
По отношение на училището, моето мнение съвпада с това на GI и Ell. Обучението на децата е "работа" на училището и родителите, като колкото по-голямо е детето, толкова по-важна е ролята на училището. Не мисля че аз бих могла да компенсирам на 100% пропуски в училището, особено ако са системни.
Своята роля виждам по-скоро на човек който помага, насочва и се опитва да предотврати някои "залитания". По тази причина считам че изборът на училище е много важен. Наясно съм, че ако детето е ...... как да кажа.... не особено умно, дори и на Луната да отиде да учи, пак няма да постигне кой знае какво. По същия начин, ако някой е наистина умен, най-вероятно ще успее да пробие и в не особено добро училище. Въпросът е че двете крайности (глупави и надарени деца) не е голям процент. Основната част от децата са някъде в средата и това какво бъдеще ще имат и дали ще развият максимално потенциала си зависи от семейната среда и от училището.

# 67
Здравейте,
Може би не тук е мястото за въпроса ми, но има малка вероятност някой от вас да е изпадал в подобна ситуация и да може да помогне Simple Smile Съпругът ми е гражданин на Великобритания, но от 13 години живее в България. В момента се опитваме да съберем необходимите документи, за да осиновим дете в България. Оказа се, че един от тях е удостоверение, че лицето не е лишавано от родителски права. Британско посолство не са ни съдействали до момента, за съжаление. Питането ми е към коя институция в uk да се обърнем и какъв е еквивалентът на това удостоверение, тъй като в Б-я до момента не могат да ни кажат...а и отказват да го издадат...
Благодаря предварително   bouquet

# 68
Хм. Спекулирам-Ако е имало такова решение за отнемане, Социалните служби биха се занимавали със случая, а решението ще е на съда...
т.е. разширено свидетелство за съдимост ще покаже, че няма нищо подобно.
Аз си мисля, че това е питане за адвокат в България, който се е занимавал с тази материя.
Не вярвам да сте първия случай с чужденец-кандидат осиновител.

Благодаря. Аз съм добре, о, всичко е добре като не се повръща.
Бебок май си расте, не знам. Като чета другите как ги ритали от 13-та
седмица, си мисля, че нашето ще е много дзен  Grinning

# 69
  • ENGLAND

owlena мисля, че еквивалент е crb check, но разширения. Ето сайта, има и емейл, пътай първо и след това можеш да аплайваш онлайн. Но пък и питай социалните дали това е достатъчно.
http://www.crb-checkonline.co.uk/ - сайта
http://www.safenetwork.org.uk/help_and_advice/employing_the_righ … es/CRB_check.aspx  - а тук има разяснения какво е това.

Не мисля че аз бих могла да компенсирам на 100% пропуски в училището, особено ако са системни.

Аз за 4-5 месеца компенсирах цяла една година неучене, т.е захвърлена в ъгъла.

# 70
  • Bristol
Merry и Miss Fine честита нова работа.
Аз пък се чудя кога успявате да работите екстра с децата.

Ами не успявам  Rolling Eyes Поне от тази година училището на щерката ми е от голяма помощ и не се чудя какво учат и какви помагала да ползвам. Имат учебници, учебни тетрадки и много домашни.
След първия работен ден вече търся антидепресанти. Знам, че професията ми е повече мъжка, но просто не повярвах на очите си. Отдел от 20 човека аз съм единствената жена и единствения чужденец! Без да ме пита, менаджера ми букнал трейнинг за една седмица в Дерби! От друга страна ми казват, че полека ще ме въвеждат, да не се стряскам. Оплаках си се Sad

# 71
Doret, ти си учител, т.е. имаш  представа какво и най-вече как да преподаваш на детето ти.

Merry, сигурна съм, че ще се справиш. Да си в мъжки колектив не е задължително лошо нещо. Това с въвеждането полека и аз съм го чувала Wink но явно само така го казват.

# 72
  • UK
Мери, след първия ден всеки се чувства така, нормално е. На мен изцяло мъжки колектив ми звучи по-скоро като положително нещо. Няма кокошки - няма интриги  Laughing

# 73
  • Манчестър
Мери, след първия ден всеки се чувства така, нормално е. На мен изцяло мъжки колектив ми звучи по-скоро като положително нещо. Няма кокошки - няма интриги  Laughing

Аха.....щото вероятно не знаеш мъжете какви интриганти са.....бедна ти е фантазията. Simple Smile

# 74
Хм. Спекулирам-Ако е имало такова решение за отнемане, Социалните служби биха се занимавали със случая, а решението ще е на съда...
т.е. разширено свидетелство за съдимост ще покаже, че няма нищо подобно.
Аз си мисля, че това е питане за адвокат в България, който се е занимавал с тази материя.
Не вярвам да сте първия случай с чужденец-кандидат осиновител.

Благодаря за отговора Simple Smile Социалните тук искат и свидетелство за съдимост, и удостоверение за родителски права. Ще извадим свидетелство за съдимост от Министерство на правосъдието...
И ние си мислихме, че не може да сме първите, но се оказва, че никой не е наясно...Опитахме се да се свържем с адвокат, който се е занимавал с подобни случаи, но не успяхме да открием...

Общи условия

Активация на акаунт