Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 52 217
  • 720
  •   1
Отговори
# 180
  • Манчестър
Здравейте момичета!
Извинявам се, че нахлувам в темичката ви, но имам нужда от помощ.
От 2 месеца мъжа ми е в Манчестър и иска да му изпратя чиния и приемник на булсатком. Някой има ли представа с Еконт или с БП колко ще струва?
Има ли алтернативни начини да гледа ТВ от българска фирма?
Благодаря ви  bouquet

Изпрати му само кутия и карта. После отвори yellow pages и намери някой местен който се занимава, но трябва да има кутията първо,за да може да се настрои.
Купувах на един колега и той намери един местен - за чинията и инсталация + настройка за £140.00. Това е в района на Манчестър.

# 181
  • UK/София
Здравейте момичета!
Извинявам се, че нахлувам в темичката ви, но имам нужда от помощ.
От 2 месеца мъжа ми е в Манчестър и иска да му изпратя чиния и приемник на булсатком. Някой има ли представа с Еконт или с БП колко ще струва?
Има ли алтернативни начини да гледа ТВ от българска фирма?
Благодаря ви  bouquet

Изпрати му само кутия и карта. После отвори yellow pages и намери някой местен който се занимава, но трябва да има кутията първо,за да може да се настрои.
Купувах на един колега и той намери един местен - за чинията и инсталация + настройка за £140.00. Това е в района на Манчестър.

За 90 лири хора на Булсатком в Англия дават ресийвър с карта. Също така в тази цена се включват 3 месеца основен абонамент на каналите  на фирмата, настройка на антената, монтаж на ресийвъра и 6 месечна поддръжка и гаранция.От Булсатком не подържат  сървиз в чужбина, те са идеален вариант в този случай.Не ви трябват нито кутии,нито карти или антени.3 - та година гледаме ТВ по този начин, нямаме оплаквания.

И най - важното - не на всяка постройка разрешават да се монтира антена от кансела, за това първо трябва да се попита и след това да се изпращат антените.

# 182
Влизам да се похваля,на нас ни се обадиха от страхотно у-ще и ходихме с баткото на интервю и днес стартира и неговият първи учебен ден в Лондон.И почивните дни ходихме за униформа та да стегнем ученика.Сутринта беше страшно притеснен,но след като го взехме вече се беше успокоил и видимо доволен,каза ,че му е харесало в у-ще.Та за това поне съм вече спокойна,той сега ще е две седмици само но пък така ще свикне с обстановката и на есен вече ще е подготвен.

# 183
Аз да се похваля, че бяхме в петък на концерт на Бон Джови Laughing. Много ни хареса, имаше страшно много хора, беше в Хайд Парк.
На другият ден правихме барбекю в нас-10-15 човека + 4-5 деца, много хубаво си изкарахме.

И накрая, в неделя малко шопинг, едни приятели не заведоха в bicester village. http://www.bicestervillage.com/

Мога да кажа, че добре прекарахме уикенда.

# 184
Благодаря за съветите и отделеното време     bouquet

# 185
  • Лондон
Аелис, много се радвам, че са се наредили нещата при вас... От личен опит ще те посъветвам да си извадите с таткото по една декларация за извеждане на детето от БГ, може да важи до навършване на 18 и повече да не се занимавате Peace

Нашето училище е в Putney и през август за една седмица ще водя Аннабел на лагер там, ако имаш желание може да направим едно кафе когато я взимам...

# 186
Като стана въпрос за декларации за извеждане от Бг ,бихте ли ми дали образец на такава   bouquet Имам 3 деца- за всяко отделна ли трябва или може и обща?

# 187
  • UK/София
Като стана въпрос за декларации за извеждане от Бг ,бихте ли ми дали образец на такава   bouquet Имам 3 деца- за всяко отделна ли трябва или може и обща?

Свободен текст.Аз (Иван....3-те имена) с лични данни (всички на паспорт или лична карта), разрешавам на ......... да извежда децата ни (имена и лични данни) извън границите на БГ.Пълномощното да важи пред митническите власти и да е безсрочно.За последното те съветвам да не го пропуснеш, че ваденето на пълномощни в Англия си е хамалогия.

# 188
  • UK/София

Паспортът на малкия ми син изтича на 15 септември.Днес от посолството ми дадоха час за 12 септември. ShockedМожело да отидем и без записан час, да чакаме от 9 - 13.30ч., но и да не ни вземат.Някой рискувал ли е по този начин?Все пак утре сутринта мисля да отидем и ми се иска да ми даде тук съвет някой с опит.

# 189
Биляна, https://www.facebook.com/groups/bgmami/554369334621088/?notif_t=group_activity в тази група във фейсбук в последно време само това се обсъжда, ако искаш присъедини се, там засичам  приятни персони и от тази група Wink. Повечето казват, че няма проблем да се отиде без час. Между другото утре и аз ще ходя до посолството да заверявам  пълномощни.
Линк- образци на пълномощни http://www.bulgarianembassy-london.org/index.php?option=com_cont … 67&Itemid=135

# 190

ДЕКЛАРАЦИЯ

От....................................................................., ЕГН................................,
л.к. №......................., изд. на..........................., от.................................,
живущ...

и от...................................................................ЕГН................................,
л.к. №........................, изд. на..........................., от.................................,
живущ...

ДЕКЛАРИРАМ/ДЕКЛАРИРАМЕ, че съм/сме съгласна/съгласен/съгласни синът/дъщеря ми/ни ……........................................................................
................................................... ЕГН ..................................да пътува в чужбина непридружен/непридружена от мен/нас .

Декларатор: подпис
                    /име, фамилия/

Декларатор: подпис
                   /име, фамилия/

нотариална заверка

За всяко дете поотделно.
Ако не напишете от кога до кога да важи, е безсрочна (до 18 годишна възраст на детето).
На изход от България, на границата оставяте копие, оригиналът си остава във вас.
Декларацията важи пред граничните власти, не пред митническите. Не е нужно да го  упоменавате - друга служба не контролира преминаването през границата.

# 191
Извинявайте, че нахлувам така в темата Ви.

Работя временно в Бристол. Наемам стая, от началото на август, може би за месец. Работя като paralegal, в самия център на града (Temple Back East). Търся нещо в центъра или в близките райони.

Ще съм благодарна, ако можете да ме свържете с някого, когото познавате и дава стая под наем.

Моля ви пишете ми на m.dimitrovauk@gmail.com

Благодаря предварително.

# 192
Здравейте момичета.Моля да ме посъветвате как да постъпя ако някой се е сблъсквал с подобен проблем.Правих си изследвания в България но се наложи да се върна по бързо и резултатите заедно с рецептата ми ги изпратиха в пощата.Проблема е, че имам назначена терапия а рецептата тук не важи.Ако принтирам резултата и отида с него при личният лекар дали ще се съгласи за същата рецепта и вобще има ли право да изписва .Незнам как да постъпя, а трябва да се лекувам.За проблемите си бях споделила с акушерката ,отговора беше че е нормално и няма страшно.А то излезе, че имам инфекция .Изписан ми е един крем и 4 капсули за пиене.

# 193
Разбира се че може да пробваш при ГП тук,но не мисля че той е длъжен да го направи.Няма ли да е по лесно някои да ти купи лекарствата от БГ и да ти ги прати тук,но май ще трябва да пратиш рецептата обратно в БГ ако там ги дават само срещу рецепта,но тва е БГ нищо не се знае:)

# 194
Да най лесно е някой да ги изпрати от там, но  ще загубя време.Аз исках тези дни да започна да се лекувам.

Общи условия

Активация на акаунт