Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 52 229
  • 720
  •   1
Отговори
# 210
  • Bristol
Nia7, може и да греша, но частните застраховки не поемат бременност. Евентуално само на частно можеш да ходиш да се преглеждаш и да си плащаш. Клиниките на Бупа предлагат като пакет следене на бременността, но раждането не е включено.
mickamicka, отиди в поликлиниката, която ти е в района, кажи че искаш да се запишеш и виж какво ще ти поискат. Ако поискат документи, които ти нямаш, обясни ситуацията си и питай какво може да се направи. Ако нищо не може да се направи, направо ги попитай за частен преглед и какви са цените. Обикновено цените за частни прегледи са изтипосани във фоайето/чакалнята на поликлиниката.

# 211
  • Sf
Някой да каже за този район Grays, около Лондон, много ли е зле Mr. Green
Че май ще съм там за известно време.
И като инфраструктура , добре ли е Tired.

Няма голяма разлика спрямо някое от предградията в Голям Лондон. Има много голям шопинг център - Lakeside, където има и кино и доста много заведения. Грейс има нещо като плаж. От Лейксайд вървят градски автобуси до Upminster и Romford, от Upminster  можеш да си хванеш метрото. Иначе през Грейс минават влакове, с който можеш да стигнеш до централната част на Лондон. Имат си и вътрешни автобуси.

# 212
  • Лондон
Nia, предварително се застраховам, че си казвам личния опит само и съвсем не се опитвам да давам съвет ... Та аз бях също на 39, перфектно протичаща бременност, но си мислех, че някой ще ме изслуша за желанията ми за раждане, ще ми погледне епикризи от миналото и така нататък, в една известна Лондонска болница не успях да се добера до лекар даже, а иначе не съм като да не мога да си търся правата... Та след като не успях и да се срещна с лекар, взех кардиналното решение временно да се изнасям от тук Confused

За застраховките да кажа също, че аз винаги съм имала частна застраховка от фирмата ми, уж с най-високо покритие, но когато се обадих, че искам следене на бременността, ми казаха, че бременността не е болест, и не се покрива нищо покрай нея... Та внимавай какво ти разправят агентите по застраховките...

Според мен трябва да опиташ с личния лекар, но не разчитай прекалено и си направи резервен вариант...

Миналият месец ходих при нашите лични лекари, с кръвни изследвания от БГ, чаках 3 седмици за час при единствената що годе нормална лекарка от цялата практика, и тя ги прие съвсем сериозно, насочи ме към болница и специалист... но това при положение, че имам частна застраховка и не им се бърка в изтънелия NHS бюджет :Рая:

Желая ти успех във всички случаи...

При нас ваканцията е официално факт... започвам да стягам куфарите след малко :Lil:

# 213
Забравих да спомена че моята упоритост беше подкрепена с изследвания правени в Бг и преведени, но и аз бях  твърдо решила че ако не ми обърнат вниманието от което имах нужда, единствения  изход за мен беше- прибиране в Бг. Разбира се бях подготвена и запасена с нужните медикаменти за да може докато задвижат нещата ( всички знаем че стават бавно) да имам през първите три месеца. Може да е изиграло роля и предишните две загуби, едната водена по документи при тях, но предполагам е и определена доза късмет Simple Smile.
                                                                                                                                         Ох, Емма е с подсечено дупе от зъбите, цял ден пищи и реве....такъв кошмар до сега не е било.. По гадно от това да не ти е добре детето няма..smile3518

# 214
Аз само исках да кажа, че ако рецептата е добре попълнена, би трябвало да могат да се вземат лекарствата и от тук. Мъж ми е фармацевт и него питах. Но каза че е трудно.

# 215
Здравейте момичета!Преди около 2 седмици официално се нанесохме у Манчестър и за сега се радваме на хубавото време:)и май тук и ще мине ваканцията.Да се бях усетила  да ви чета по-рано,да питам,а сега съм като пате в кълчища,ама дано се оправим Whistling
 Искам само да вметна нещо-не знам колко може да е от полза,но става въпрос за пътуванията до България.Моят син е на 13 и имам декларация от бащата да пътува с мен.Сега на идване питах на границата от кога може да пътива сам.Не знам до колко митничарят ме разбра,обаче отговора беше,че ако детето има и БГ и ЮК паспорти си пътува без никакви декларации newsm78Това като инфо ,а иначе не съм го проверила като опит:)
Дали някой знае повече повече по въпроса-така ли е или не и как да му направя британски паспорт?

# 216
  • Варна
 Грейс има нещо като плаж.
[/quote]
Да си нося и бански, значи. ooooh!
Благодаря ти за изчерпателния отговор.
А в момента как е времето в Лондон.
Гледах някъде около 25-26 гр. е .
Но усеща ли се , че е горещо.
Интерисуваме за да знам ,какви дрехи да си нося.
ПП: Аелис , радвам се че при теб всичко се е уредило.

# 217
  • Sf
Грейс има нещо като плаж.
Да си нося и бански, значи. ooooh!

[/quote]

Точно в Грейс не съм била, само проучвах. Но ето за Саутенд, който е на 15 мин от Грейс посока морето http://marsmedia.org/824/na-more-do-london-southend-angliya/ Предполагам, че в Грейс няма да е по-различно, освен че е река (Саутенд се води море) и сигурно съвсем няма да става за къпане.

Времето е топло. Но колко ще продължи така и как ще е след това...  Whistling

# 218
  • Манчестър
Здравейте момичета!Преди около 2 седмици официално се нанесохме у Манчестър и за сега се радваме на хубавото време:)и май тук и ще мине ваканцията.Да се бях усетила  да ви чета по-рано,да питам,а сега съм като пате в кълчища,ама дано се оправим Whistling
 Искам само да вметна нещо-не знам колко може да е от полза,но става въпрос за пътуванията до България.Моят син е на 13 и имам декларация от бащата да пътува с мен.Сега на идване питах на границата от кога може да пътива сам.Не знам до колко митничарят ме разбра,обаче отговора беше,че ако детето има и БГ и ЮК паспорти си пътува без никакви декларации newsm78Това като инфо ,а иначе не съм го проверила като опит:)
Дали някой знае повече повече по въпроса-така ли е или не и как да му направя британски паспорт?

Няма как да ти кажем как да му изкараш паспорт без да знаем какъв е твоя статут т.н

# 219
Ами аз съм си Българка.Омъжена за англичанин.Дъщеря ни има английски паспорт,а аз евентуално след около три години след преместването ни(поне така казва съпруга ми)За сега чакам  на осигурителен номер,за да мога да опитам да си намеря работа евентуално:)
И сега е въпроса-как може сина ми да има британски паспорт ?Ако това,което каза митничарят в БГ е вярно,то тава би бил много лесен начин за пътуване,без декларации,нот.заверки,съгласие на бащата...

# 220
Аз се включвам на шахматна тема. Помня че имаше майки с малки шахматисти. Какво стана, мина ли Вашият Гигафинал? Нашият е днес и утре ( малкият беше днес, баткото е утре ).  Малкият днес се представи блестящо и завърши трети в групата - взима награда и продължава за Тера финала. От 6 игри спечели 4, едно равенство и една загуба. При това някои от игрите бяха срещу деца от националния отбор.

# 221

За застраховките да кажа също, че аз винаги съм имала частна застраховка от фирмата ми, уж с най-високо покритие, ...

Желая ти успех във всички случаи...

:Може ли инфо за тая застраховка - цена, включени ли са и децата , само за UK ли е , може и на лични   bouquet

juleto18 не съм сигурна че разбрах точно за коя декларация говориш - ако е за напускане на страната / България/ то тя е нужна на всички непълнолетни български граждани които не са придружени от двамата си родители. С две думи, ако детето ти пътува с Бг паспорт- за да излезе от Бг му трябва декларация, ако е с чужд, тоест именува се като чужд гражданин, не му трябва такава.

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 07:02 от veni-b

# 222
  • Bristol
juleto18, ако е британски гражданин няма нужда от декларация. Не съм сигурна дали от 12 или от 14 години вече дори могат да летят и без придружител. Но задължително се пита и авиокомпанията, защото понякога имат разминавания от колко години. Ако бащата е британски гражданин формулярите се взимат от всеки пощенски офис, там си пише какво точно трябва да приложиш като документация. Ако бащата не е британец, ти също не си британка, детето първо трябва да се натурализира. Точно след колко време и каква е процедурата пише в сайта на Хоум офиса

# 223
Благодаря! За сега се оказа,че съм закъсняла с формулярите за училище и те няма да почнат  училище в началото на Септеври.Днес много се разочаровах като разбрах,друснах му един рев и ми се доходи пак в България...Обаче като се сетя как близо година преди училище почват да те обикалят разни непознати  и да те агитират как да си запишеш детето при тях-ей,на маймуни са обърнати там учителите #2gunfire
Та по този повод моята полвинка пак взе да припява да се местим пък в Бристол #Crazy.У Манчестър му било студено и валяло,та затова да идем по на юг....И аз се замислям - дали пак да потеглим?Ох,извинете,но всичко ми е странно,леко ме щокират още някои неща,хем и преди сме идвали,ама сега е по-друго.И сега-колко е студеното в северната част  и има ли голяма разлика с юга?Колко време ви отне климатизацията?И мога ли да карам с БГ книжка или да ходя на курсове?

# 224
  • UK
Аз пък пътувам на 27ми вечерта, живот и здраве в 9:20 ше съм в Лондон. Картата дойде, всичко е наред, аз съм в лека, но засилваща се паника, а утре трябва да наоусна работата си тук, която харесвам, и ще ми е мъчно. Но пък и нямам търпение. Simple Smile Вероятно има някакви неща, които трябва да взема, а със сигурност ще забравя... Не знам откъде да започна.

Общи условия

Активация на акаунт