Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 52 222
  • 720
  •   1
Отговори
# 225
Juleto18, това за училището ме учуди много. Аз подадох документи август и Боян си започна септември. Но то явно е до община. И аз много се шокирах и аз и бая мрънках тук, но се свиква!

Как я карате момичета? Какви се отразява прекрасното време. Аз съм супер доволна, носим си летните дрехи Mr. Green В неделя пък бяхме на плаж.
Аз продължавам с молбите за работа, да видим дали ще излезе нещо.

Малката Госпожица Мърморана много много успех!

bouquet

# 226
Кой се оплаква от хубаво време, тук термометъра удари последните 2-3 дена 30 градуса.Блазе им на тези които живеят до морето.Ние вече се ориентираме към стягането на багажа не остава много до нашата ваканция. Peace Получихме и рипорта за годината и сега търся номера на Бил Гейтс, оказа се че съм отгледала един компютърен експерт по думите на учителката им и как Джозеф оправял компютрите в класа  Blush Просто нямам думи

# 227
Juleto18 за книжката аз доста време си карах с бг книжка и нямаше проблем. А по принцип може да си смениш бг книжката с ук такава без никакви курсове( поне преди беше така ако греша нека някой ме поправи)

# 228
И моят мъж кара още с българска книжка.Спирали са ни за проверка нямало е проблем.А тукашна може да се изкара без курс и сега.
 Тулумба, как си, как вървят нещата при теб? И аз  се присъединявам към мъжкият отбор .До последно си мислех че оставам в розовият но не Laughing

# 229
Привет момичета, да ви попитам, кой мобилен оператор е най-изгоден в УК?

Благодаря ви предварително   bouquet

# 230
Аз пък пътувам на 27ми вечерта, живот и здраве в 9:20 ше съм в Лондон. Картата дойде, всичко е наред, аз съм в лека, но засилваща се паника, а утре трябва да наоусна работата си тук, която харесвам, и ще ми е мъчно. Но пък и нямам търпение. Simple Smile Вероятно има някакви неща, които трябва да взема, а със сигурност ще забравя... Не знам откъде да започна.

Малката Госпожица Мърморана Здравей, ако е удобно може ли да споделиш за колко месеца ти пристигна картата?

# 231
Тулумба, как си, как вървят нещата при теб? И аз  се присъединявам към мъжкият отбор .До последно си мислех че оставам в розовият но не Laughing

Ха-ха, честито. Сега само тръпна да не ми вземат името принцовете.
Няма от какво да се оплача, благодаря, добре върви всичко с бебето.
От към грижи, огромна разлика с Лондон, имам дори отворен час за консултант, когато си поискам.
Иначе аз си мрънкам  Blush топло ми е, уморено, досадно ми е да съм бременна,
не ме укорявайте сега, моля, достатъчно виновна се чувствам, че така се чувствам.

МГМ,
за теб точно си мислех тези дни и какво става. Радвам се, че вече си на път.
Дано ти хареса и си доволна.

ice,

Трудно е да се даде отговор. Всеки опратор си има изгодни тарифи и планове,
в зависимост кое ти е важно-телефона, минути за разговор, съобщения, интерент,
разговори в група и т.нат.
Отделно дългогодишните потребители договаряме и лични условия, аз дори и не знам
какво се предлага в момента, защото всяка година си предоговрям индивидуално условията.
Виж Talk Talk, например. С тях имам домашен телефон, интернет и мобилен.
Много са им изгодни цените, особено, ако искаш безлимитни рзговори до БГ за £3 от горе
над обичайната тарифа.
Имат и пакети с телевизия, който също е доста добър.

golden ,
стискам палци и на другия ти син така добре да се представи  Peace

aniji,
браво на господина. А мадамата, как е, освен хубава  Laughing

Шу,
къде пекохте пък вие дупетата?

Merry,
Кога беше твоя тест/изпит на новата работа, та да те мислим?

# 232
Привет момичета, да ви попитам, кой мобилен оператор е най-изгоден в УК?

ето една добра страница за сравнения (може да си гледаш каквото те интересува - с договор, или месец за месец, кой колко минути/интернет дава, и т.н.)
http://www.omio.com/

за без договор са прекрасно лесни и удобни gifgaff - 10 лири на месец им е цената
http://giffgaff.com/

# 233
ice, aз и за договор и за без договор предпочитам тройката, че те  май са единствените, които дават All You Can Eat Data, а аз съм основно на телефона и не слизам от интернета. Както ти казаха, зависи какво ти трябва като услуга, но стандартно всичките дават много минути, а смс-ите им даже са някакви хиляди, които пък никога не мога да изхарча Simple Smile

Относно книжката можете да си карате тук с Българската докато навършите 70 и няколко години, не ми се търси сега точния текст, така че спокойно си карайте. Има си предимство обаче изваждането на английска книжка, тук това се ползва за официален документ тъй като нямат лични карти; не е нужно да се занимавате с КАТ, като дойде момента за подновяване; някои застрахователни компании дават по-ниска застраховка ако не си с английска книжка, а при trade insurance застраховка за коли, някои не дават на не английска книжка изобщо, а на други са им безумно скъпи цените. Така че помислете и си преценете.

# 234
благодаря ви момичета за отговорите. На мен не ми трябват за разговори в БГ, основно ми трябва за разговори в УК и за мобилен интернет /ако може неограничен/  Peace

# 235
  • UK
Подадох документи в края на февруари. Няколко седмици преди да получа картата, писаха на семейството да му зададат разни въпроси за мен, писмото беше адресирано до мен на техния адрес, може би са проверявали да не съм вече там, че не е законно. Те им отговориха, че не съм там, но съм разрешила да отворят писмото и тн, отговорили са на въпросите им и след няколко дни дойде картата. Към четири месеца отне.

# 236
  • UK/София

Винаги съм мразела жегите и тук ми харесваше, че няма такива.Сега и това се развали, не знам как издържате вие бременните.

И да ви покажа защо отново англичаните ще започнат да ви гледат накриво, гордейте се, че сте българи!!!

# 237
Не понасям топлото и харесвах климата тук, защото в Русе има само студена зима и горещо лято.Цял ден апартамента е с отворени врати ,но и течението го няма.Ще я караме така няма начин.
Преди повече от месец бяхме на разходка в района на Биг Бен и там на моста какво да ми чуят  ушите и видят очите - актуалната игра от нашите автогари навремето - тука има тука нема..Залозите вървяха 20 паунда.Само за няколко минути се подлъгаха една камара жени.Поогледах се за полицай наоколо да сигнализирам , но така и не срещнах.Засрамих се от бизнеса под носа на английският парламент.

# 238

aniji,
браво на господина. А мадамата, как е, освен хубава 

Не питай за мадамата там е Бермудския триъгалник. Дай ни мода лакове и тем подобни а четене и математика за тях има и утре  Whistling
Радвам се че при теб всичко е наред дано да нямаш големи проблеми с тези жеги.   bouquet

# 239
Ха-ха, надушила съм я коконата  Grinning

И аз като Nia7 след русенските жеги и студове, така си го хресвах английското време.
Добре че нямам и много килограми качени, че наистина не се виждах на работа в тази жега.
Още три дена учебни дена и ваканция, ура!

Общи условия

Активация на акаунт