Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 52 228
  • 720
  •   1
Отговори
# 240
Толумби много ти се радвам ей!

Ние ходихме до Котслърлд лотър парк. Много беше хубаво, малко претъпкано но хубаво. Направи ми впечатление че около 95% бяха поляци.

И аз получих ретортите на децата. С Яниния много се смях. Възхищавам им се колко деликатно се изразяват. Както и очаквах им е скъсала нервичките Whistling Можела добре да изразява нуждите си, следвала Някой от правилата и била самостоятелна и обичала да научава нещата по нейния си начин.
С Боян си се гордея. Само нещо ме озадачи. Тази година са променили нещата и вместо да напишат на кое ниво работи детето са го разделили на секции. Но съм доволна!

Много се радвам на топлото време. Топло ми е, признавам, но като се сетя миналата година как седяхме юли месец с якетата, го предпочитам.

Голден много ти се радвам на момчетата!

Лека вечер на всички!

# 241
Ха-ха, надушила съм я коконата  Grinning
А най-големия майтап беше преди 2-3 вечера като се изцепи че си имала приятел. Честно паднах от стола направо  Peace

# 242
  • Нотингам/Пловдив
Добро утро момичета. Аз нямам нищто ново за казване, ежедневието ни натиска от всякаде. Явно свикнахме вече на новото място и ми се струва, че нищо не се случва в това градче Simple Smile  Продължавам да ви чета , макар и да не пиша, и много ви се радвам  Hug

# 243
  • Bristol
И на мен жегите ми идват в повече. Спалнята ни е със западно изложение и като я напече следобед, нощем не се диша. Започвам да се замислям, дали да не си инсталираме климатик. Не ми е кеф и като се кача във влака и климатикът не работи, нищо че ни се извиняват и раздават безплатно бутилирана студена вода  Confused Зор ми е и педалите да връткам по нанагорнището в 5 следобед, когато асфалта яко се е напекъл. Иначе сутрин е супер свежо и слънцето и липсата на дъжд тогава ме радват Grinning Заекът и той не е щастлив, основно лежи и почти не яде. Щерката му бута любимите триитс в устата, той не ги ще, така се е отпуснал. Друг път ще си изпочупи крачетата да тича да си ги вземе

Толумба, не смея да те мисля, бременна в тази жега.
Аз минах курса, паснах и теста, който започна в 10 ам и свърши в 3пм  Crazy Днес ме обзаведоха с предпазно работно облекло, което между другото ще ми свърши перфектна работа и като колоездач! Следващата седмица на 30 градуса ще тичаме по жп линиите в Уелс с един от колегите, за да вземем поредния сертификат. Менажерът от сега ни е предупредил, че много извънредни часове ни чакат края на август, когато ще предават един от проектите, близо до Портсмут. Иска да ни подготви преди това, за да може да се включваме и да помагаме на тестващите оборудването, а не само да седим на столчета пред компа и на климатик  Laughing

Не мога да не споделя, за първи път щерката си кани девойка на гости, досега само момчета са били! В момента се гонят из къщи... с автомати и пищови  Crazy Обещали сме пикник в двора и много сладолед за десерт. Къде са тези момиченца кипри, като на aniji  Heart Eyes Hug

# 244
Толумба, не смея да те мисля, бременна в тази жега.

Вчера дори бях на бар в рокля от времето 'преди'  Flutter
Понякога имам много добри дни, понякога ми е смазано..

Нашата гара я затварят за големи преобразования. Не сме ли ви в проектите?

Ха-ха, Шая, ей-сега разбираш като ти се оплача, че пиша доклад за някое от децата-
то не е лесно да разкажеш как съкровищенцето е чудовищенце, но за теб това е песен Heart Eyes

aniji,
поне да е един, че моята племенница по двама ги въртеше, не можела да реши, кой харесва повече  Laughing

Много емоционална среща с родителите вчера.
Поради естеството на нашите деца, ние сме в много близки отношения с родителите,
познаваме семействата им в най-интимни подробности и като цяло с някои ставаме много близки.
Хем поддържаш професионалната дистанция, но за тях си като член на семейството.
И децата като напускат класа е голяма мъка. Вчера плачат и майката, и таткото,
пък като видях, какво са ми написали и оставили като подрък...такъв рев му ударих и аз у дома..
А това бяха родителите, които ме посрещнаха с най-големи резерви..

# 245
През последните дни нямаше и следа от типичното английско време ,добре ,че захладня и вече може да се диша. Преди да си дойдем от БГ направихме едно бърза морска почивка,защото си знаем дъждовното време тук,а то какво се оказа. Планираме другата седмица едно плажче,когато почива съпругът ми, но се чудим още точно къде.Може ли да ми препоръчате местенца,от които сте доволни?
Мери и при нас е жега на втория етаж, но плюсът е че на първия е хладно през деня,иначе не знам как ще изтърпим подобни жеги.
За шофьорските книжки-ние си ползваме българските,но до края на годината мислим да си ги сменим с тукашни.На мен още ми е странно да шофирам с десен волан,но се справям,а и тук пътищата са рай.
Четох за приема ,при нас пък синът ми беше приет в училището,което искахме ,но не предучилищна ,а директно в първи клас,тъй като навършил 5 години преди септември.Това мен много ме шокира,защото отскоро сме тук с децата и исках да кара поне една година предучилищна,но няма връщане назад,класирането вече е факт... ,а и той забелязвам,че много бързо се адаптира.Сега през август го записахме да посещава частно лятно училище, мисля че ще му се отрази добре.
Аз силно се надявам за една работа по професията ми,дано да стане!Отговарям на изискванията,имам препоръки,подготвих CV и презентация,да видим Simple Smile Кореспондентска работа е,ще мога да я съчетавам и с гледането на малкото,дано да стане.
Друго засега не се сещам.Бързо свикнахме,защото вече сме живели тук,а и имаме приятели.Като си дойдохме още ми направи впечатление,че за 3 години нищо не се е променило тук....имам чувството,че само у нас става все по-зле.Тук хората са устроили и си живеят подреден живот,а у нас уж все промени пък    накрая нищо...
Хубав ден ,момичета,днес май пак ще е прохладно,поне при нас Simple Smile

# 246
Т е р и, на мен колежките ми препоръчаха Camber Sands, бяхме го планували с мъжа за днес, а то захладня. Казват че плажа е страхотен, дълъг и с хубав пясък. Надявам се скоро да мога да споделя от собствен опит Simple Smile

# 247
аз съм за Камбър сандс с две ръце!плажа е с дюни..

# 248
Привет на всички,

Отворихте темата за училищата - а какво се изисква като документи за записване? НИН задължителен ли е? Или само адрес?

# 249
Здравейте дами, от скоро сме в UK с детето, момче на две и половина години. Мъжът ми работи тук вече почти година, но ние сме от скоро. Дайте съвет - през септември, най вероятно, ще започна работа и аз а някой трябва да гледа Мони - как да си намеря дом. помощница? От тук или от Бг, как да се ориентирам за цената? Ще съм много благодарна, може и на лични.

# 250
Привет на всички,

Отворихте темата за училищата - а какво се изисква като документи за записване? НИН задължителен ли е? Или само адрес?

НИН не е нужен. Трябва адрес + акт за раждане. Има известни разлики между училищата. На мен, наприер, не ми искаха акт за раждане, но други майки бяха споменали че на тях са им искали.

# 251
Исках да ви питам: някой купил ли е вече коледни билети с Райънеър до Пловдив? Не виждам никакви след 5-ти ноември, възможно ли е да не са ги пуснали още? (нали уж 6 месеца по-рано...)

# 252
Golden, благодаря ! Чакам да ми пратят документи от общината да попълня пък ще видим. Че май пропуснахме сроковете за записване   Praynig

И... Честито кралско бебе  Mr. Green

# 253
Здравейте момичета.

Как я карате. Честито завършване на учениците. Много ми е мило всяка година. Днес ходих да гледам изпращането на шестокласниците. Всички плакаха.
Аз си намерих работа, нищо особено, но е в училището. След дълго мислене установих, че не мога да работя като преди и се насочих към училищата.Няма компания, която на половин работен ден да ми дава толкова отпуски колкото са ваканциите на децата. И без това им липсват баби и близки, мъж ми работи бая, остава и аз да не съм до тях.... А и където и да кандидатстваш, гледат за какъв период не си работил, по-добре нещо такова отколкото нищо. А и препоръки за по-нататъка ще имам.

Исках да ви питам дали сте доволни от Talk-talk. Предлагат ми прилични оферти, но нещо ми се върти в главата че не са много коректни.

# 254
  • Лондон
Нищо добро не съм чула за Talk Talk, нашата баба хазайка, която е адвокатка, й отне май към 2 години да се откачи от тях Wink

Нашата морска ваканция свърши, кратко и хубаво както винаги, кой успял, кой не успял да почине... детето винаги доволно Simple Smile Топло и с много басейни, точно по наш вкус, не успяхме да направим нищо освен да се излежаваме, но то за една седмица толкова... Аннабел напредна с плуването, направи 2х25 метра сама, аз уж да я снимам, но спрях на първите 25, то тя се завъртя за още 25.... Създаде си и интересни приятелства, вкл. с едно френско дете, с което си комуникираха всяко на неговия език, но се разбираха прекрасно... интересно за наблюдение Simple Smile

За училищните доклади ми е малко смесено, аз нали съм вечно недоволна... Четох доклада пак тази вечер, всичко изглежда прекрасно, но мен все ме тормози зад съответния термин какво точно се крие, нямам достатъчно близки от другите майки да направим разбор... Както и да е, явно моето дете си има много силни страни, на които трябва да наблягаме, но има и какво да подобрява... То май зависи и от средата... за четенето например, тя е на горната граница на "очакваното ниво", чете книжки stage 5, но това е при положение, че знам от друга майка, че в класа имат дете, което чете книги stage 10, което се равнява на 9-10 годишно дете... И други такива... Ще гледам да съм положителна, че иначе си ставам досадна на самата себе си...
На Тери исках да кажа да не се притеснява, че е нормално да запишат детето според възрастта, а не според познанията по английски Peace Ще се радвам да разкажеш как върви адаптацията  Simple Smile

Ние в петък се отнасяме към БГ, нещо въобще не ми е ентусиазирано, но се надявам да изкараме добре, макар и за кратко...

Общи условия

Активация на акаунт