Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 888
  • 720
  •   1
Отговори
# 420
  • UK/София

Според мен самата  ти си си виновна отвсякъде.Не заради това, че си българка, ами заради реакцията ти с пръста.Тя какво ти е казала, ти как просташки си реагирала.
 Да поясня само, че и fack  не е обидна дума.Не вдигайте среден пръст, че и боят може да си го изпросите. Laughing
 Повече по тази тема няма да взимам отношение.

# 421
  • Манчестър
Знака за среден пръст е V знака....англичаните не знаят или поне малка част знаят нашия среден пръст какво точно означава.

# 422
Боже к'ви са тия побеснели ездачки  Mr. Green
Обади се на някое дружество за защита на животните да отървеш поне коня  Grinning

# 423
Ами обмислям го наистина, защото като се замисля, че се държат по този начин с коня пред хората, какво остава, когато на близо няма никой. А и като включим агресивното поведение и към непознати, които са дръзнали да я гледат в парка.

Аз не бих си позволила да покажа среден пръст при други обстоятелства, но в случая и без това малко ми е болна тема това с насилието над животните и просто ми дойде като ответна реакция на момента.

А иначе самия кон си беше бая подплашен, защото се дърпаше с глава в обратната посока на пръчката и се въртеше в кръг, а тя крештеше истерично думи, които определено и мен ме карат да се червя като ги слушам. И съответно истеричното провикване на края Какво гледаш ку*ко или ку*во не знам как да си го преведа ама и в двата варянта плюс тона не ми допаднаха...

Гледам сега такива сайтове и статии за закрила на животните и си пише, че ако коня е стресиран и си личи, че го е страх и го бият определено не е нормален метод на възпитание. Може и да звуча налудничаво ама нали за това са и законите и закрила на животните, а и нали за това всички сме тук, дошли да живеем в страна, в която има закони, спокойствие и точно ето такива неща, които в България им казваш майната му, тук има кой да им обърне внимание и му се плаща за това.

Може би съм пристрастна, опитвам се да разсъждавам и да гледам отстрани на нещата.
Факт е че средния пръст не е добра реакция и пример за подражание, но и агресивното възшитание и третиране на животно също не е добра гледка за хората в парка...

# 424
  • На село (близо до Лондон)
nana_cool и Биляна, за рожденните дни голяма хамалогия си е. На мен най ми хареса как празнувахме миналата година - в къщи за Филип (9г) беше поканил 15 деца, рисувах им лицата със знаме на съответния футболен отбор и после с парка играха футбол и в къщи за сандвичи/торта. За Деннис (5г) пак в къщи подобно, но играха в градината. Много се забавляваха и доста евтино ми излезе.

Вече чакам да започваме училище  Blush, много веселие и забава тази ваканция вече съм готова да започват #Crazy. Успяха да се подстрижат косите двамата малки, преди да ги видя   ooooh! единствено намерих коси под масата. То не беше тенис ходене, охл^ви, пеперуди  и тн за отглеждане. Иначе си играят добре децата и са щастливи, аз запивам в 8 часа преди тях ooooh!. Отивам,че си правят къщичка (истинска, с пирони) Rolling Eyes. Откъде ми се взеха тези активни дЯца #Crazy

# 425
  • Оптимист по принуда
Здравейте,регистрирах се скоро и ми е интересно да чуя от мами в УК дали са изпитали на гърба си безхаберието на английските лекари спрямо децата ни... Лично аз просто няма с кого да споделя опит и затова реших да пробвам да поговоря с някого във форума, защото живея в малко градче,а и не контактувам с местни майки..

# 426
  • Оптимист по принуда
Ами обмислям го наистина, защото като се замисля, че се държат по този начин с коня пред хората, какво остава, когато на близо няма никой. А и като включим агресивното поведение и към непознати, които са дръзнали да я гледат в парка.

Аз не бих си позволила да покажа среден пръст при други обстоятелства, но в случая и без това малко ми е болна тема това с насилието над животните и просто ми дойде като ответна реакция на момента.

А иначе самия кон си беше бая подплашен, защото се дърпаше с глава в обратната посока на пръчката и се въртеше в кръг, а тя крештеше истерично думи, които определено и мен ме карат да се червя като ги слушам. И съответно истеричното провикване на края Какво гледаш ку*ко или ку*во не знам как да си го преведа ама и в двата варянта плюс тона не ми допаднаха...

Гледам сега такива сайтове и статии за закрила на животните и си пише, че ако коня е стресиран и си личи, че го е страх и го бият определено не е нормален метод на възпитание. Може и да звуча налудничаво ама нали за това са и законите и закрила на животните, а и нали за това всички сме тук, дошли да живеем в страна, в която има закони, спокойствие и точно ето такива неща, които в България им казваш майната му, тук има кой да им обърне внимание и му се плаща за това.

Може би съм пристрастна, опитвам се да разсъждавам и да гледам отстрани на нещата.
Факт е че средния пръст не е добра реакция и пример за подражание, но и агресивното възшитание и третиране на животно също не е добра гледка за хората в парка...
знаете ли,нова съм във форума, извинявам се, че се намесвам в разговора,но ми стана интересно...Абсолютно чист расизъм си е това,но ние все сме си с комплекс,че не сме хора спрямо англичаните...Ако си някоя забулена тъмнокожа дама няма никога даси позволи да ти говори така....И да- това е тормоз над животинката..

# 427
 Аз тъкмо се регистрирах и се записах за някакъв си преглед за нови пациенти,ама само за лица над 16г.,така че децата отпадат,и взех че закъснях 10мин за срещата и ме отсвириха за след 2 седмици Whistling Whistling
  Не че съм на зор,ама и за среща след 2 седмици не бях чувала,макс-10 дни newsm78
А при теб какво е станало?

# 428
 Не че съм супер компетентна,ама за англичаните е лошо да вдигнеш двата пръста,а не само среден.Идва от едно време и стрелбата с лъкове и така са бъзикали французите.
  И аз някакси чувствам,че не ме гледат много добре някой хора,ама и аз така почвам да гледам.Обаче обикновено Гари се включва и те изведнъж грейват-такова ми е впечатлението от банката за сега,а и от новата библиотека.
  Замислям се за една малка количка за мен и да се пробвам да покарвам,но не знам къде да опитам за застраховка.Вие можете ли да ме посъветвате? Hug

# 429
   То на кой ли му харесва да му вдигат средни пръсти, няма значение един или два, но пък и мен някой да ми крещи B**.. в парка и аз няма да си мълча сигурно, въпреки, че уж съм доста спокойна  Whistling Мен пък някой като ме гледа тъпо, особедно обслужващ персонал аз се нахилвам и съм мега любезна и те сменят тактиката обикновенно  Simple Smile
  Юлето, виж в сайтове като moneysupermarket, confused и тн, те сравняват застраховки от супер много компании. Намери си една примерна кола в autotrader, виж и номера и вкарай нейните данни да видиш какви пари ще ти даде, пробвай с няколко коли да видиш разликата.
  И аз се вълнувам от училище тази година, малката започва pre school в училището до нас, незнам още дали трябва да е с униформа, но ще разбера скоро като почнат. Дано и хареса и на мен също  Praynig
  Rampelina аз свиквам с каренето 6та година  Laughing Но като почнеш да караш непрекъснато много малко време трябва. Аз с месеци си карах само работа-вкъщи, то и сега не карам на много различни дестинации. И корема ме боля към 3 месеца заради това каране, но сега свикнах, доста по-удобно си е. Ще се отпуснеш, не се предавай, дори и с влака да ходиш  в началото.

# 430
 Laughing Laughing LaughingМомичета,отивам си за 5 дни до България !!!Познайте какво ще си донесааа-ЧУШКИИИ Joy Joy
 Хм,обаче  май от Изи-Джет намалиха размера на куфарите и пишат некакви бла-бла,че можело и със старите куфари,ама на натоварените полети се чекират.Никъде не вижадам цена за това обаче.
Ако може тези,които скоро са летели да ми помогнат-може ли или не със старите куфари(за ръчен багаж става дума) и плащали се ,ако го чекират?

# 431
Laughing Laughing LaughingМомичета,отивам си за 5 дни до България !!!Познайте какво ще си донесааа-ЧУШКИИИ Joy Joy
 Хм,обаче  май от Изи-Джет намалиха размера на куфарите и пишат некакви бла-бла,че можело и със старите куфари,ама на натоварените полети се чекират.Никъде не вижадам цена за това обаче.
Ако може тези,които скоро са летели да ми помогнат-може ли или не със старите куфари(за ръчен багаж става дума) и плащали се ,ако го чекират?

Ооо, аз чушки си нося винаги, и винаги свеки ми праща по някой  Grinning А като си отидем и съм у тях има сготвени поне 5 варианта, на другите хора сервира каквото е готвила, на мен ми слага само чушки, дори не ме пита какво искам, то е ясно  Mr. Green Но тук намерих в един словашки магазин като нашите чушки и купувам през седмица по 3-4кг, те ме знаят и ми пазят.

# 432
  • Оптимист по принуда
Е, когато е ставало въпрос за мен,съм го преглъщала, защото като ми чуят фамилията източноевропейска, ми дават последния възможен апойнтмънт, а като отида при лекаря обикновено всичко ми е 'наред' и 'няма за какво да се притеснявам.'... Например, като раждах,всичко мина добре, но при изписването ми казаха,че имам някаква гадна бактерийка в урината и че Джи пито ще се свърже с мен за по-нататъшни изследвания..Е, дъщеричката ми е вече на 6 мес., а от доктора така и не чух. Добре, че ми няма нищо, поне така си мисля, а и не си го слагам толкова вече.
Но ме вбесиха,когато стана въпрос за детето.... От 4 месеца и правят кръвни изследвания, защото и откриха ниско ниво на неутрофили в кръвта...едно такова изследване за моето дете/а и за всяко друго/ е огромен стрес, но в името на здравето й, се насилваме да ходим всеки път.това,което ми преля чашата бе последното убождане,за резултатите от което ми казаха да звънна на следващия ден...Е, вече 11 дни звъня, оставям съобщения, а те само си прехвърлят топката и никой не благоволява да отдели 1 минута да ми звънне. Докторът е недостижимо светило, с което току-така не можеш да говориш, независимо,че той е назначил изследването. За да говориш с него трябва да се пребориш с куп некомпетентни секретарки, които все се правят,че не знаят за какво иде реч....Е ами вдигнаха ми кръвното вече..Много още примери мога да дам, но стана доста дълго... Sick

# 433
  • Оптимист по принуда
Плюс това, да, умишлено са ти дали такъв час, защото те не толерират неспазването на насрочен час.. Трябва или да го отложиш,или да го пренасрочиш. Ако няколко пъти не спазиш уговорен час, дори може да те отпишат от услугите си. Нали се правят на стриктни, но към едни са по-, отколкото към други. Просто трябва да им се свиква. Confused Confused Confused

# 434
  • Оптимист по принуда
Не че съм супер компетентна,ама за англичаните е лошо да вдигнеш двата пръста,а не само среден.Идва от едно време и стрелбата с лъкове и така са бъзикали французите.
  И аз някакси чувствам,че не ме гледат много добре някой хора,ама и аз така почвам да гледам.Обаче обикновено Гари се включва и те изведнъж грейват-такова ми е впечатлението от банката за сега,а и от новата библиотека.
  Замислям се за една малка количка за мен и да се пробвам да покарвам,но не знам къде да опитам за застраховка.Вие можете ли да ме посъветвате? Hug
Пробвай Дайрект Лайн.

Общи условия

Активация на акаунт