Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 818
  • 720
  •   1
Отговори
# 585
  • Оптимист по принуда
Привет Hug!

Малко в страни от темата за бенефитите, ама да попитам - след две седмици излизам в отпуск и искам да заведа децата на екскурзия - знам , че е много индивидуално, но може ли да ми препоръчате град, който задължително трябва да се види?Без Лондон, че тук мога да ги водя и през почивните дни Wink.Някой красив град да е, без значение големината Wink.
Здравей,Аелис, защо не опитате Кеймбридж, красиво е, уникална архитектура, красива природа, паркове... Хубаво е,два пъти сме ходили,атмосферата е страхотна,град със дух, определено има какво да се види... Simple Smile

# 586
  • UK
nana cool,  не можеш да ползваш месинджър, ако нямаш БИС активорано.

Какви хубави емоции има тук с толкова ученици, аз съм далеч от тези трепети , но се радвам за вас.
 Борикс , ще свикне детето , но всяко ново начало е страшно за мъниците , особено без мама. Аз редовно поръчвам онлайн храна , с малката избягвам да ходя на голям пазар . А , и онлайн си правя повече сметка и не купувам разни глезотийки по между другото.Последният път от Теското ни избратиха една бройка повече франфуртерчета, писах ме и и те ни казаха , че няма да ни чарджът да си я хапнем.
 Вчера бяхме на софтплей , много хубаво изкарахме. и аз и таткото доста се изморихме , за малката да не говорим. За другият уикенд съм палнувала да отидем до Хампътн корт , ще се разиграва битка и двата дни.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 18:30 от GreenP

# 587
Здравейте!

От много време не съм се включвала, надявам се всички да са добре  Grinning Честито на учениците, да ходят с желание и да напредват с лекота  Heart Eyes

Моят ученик е year 2 тази година, ходи с голям ентусиазъм и е много горд от факта, че вече е от ''старите кучета'', а си спомням как в ресепшън орева квартала  Laughing Crazy

Идеята за пост за бенефитс звучи чудесно!

Аз се разписвам с въпрос за българско училище в Лондон. Иска ми се да учи успоредно и двата езика, не само говоримо, но и да чете и пише. Той е на 6 сега, справя се отлично с четене, писане и говорене на английски. Българският му също е доста добър, може би с малко по-беден речник от английският, но се стараем да го обогатяваме всячески  Peace Лятото прекара в България и почти оправихме интонацията  Mr. Green Не, че е проблем разбира се  Peace За мен е важно да се научи да чете и пише на Бг и да научава интересни факти за българската култура, история и т.н..

Та, бихте ли ми препоръчали бг училище от което сте останали доволни? Какво ви е мнението за училището към посолството? И изобщо каквато и информация да имате, ще се радвам да споделите!

Аелис, аз останах очарована от Оксфорд и Салисбъри (близо до Стоунхендж). Бат също е великолепен, но е отдалечен от Лондон, та поне 2-3 дни трябва да се отделят, иначе е страхотен! И разбира се Брайтън, но той е доста пренаселен през уикендите!  Peace

Благодаря   bouquet

# 588
И аз препоръчвам Кеймбридж, ходихме за един ден набързо, натъкнахме се на група нахални азиатски туристи, че даже единия ми разля кафето...но атмосферата е невероятна. Гледам ги всичките тези сгради на колежи и университети и си мисля как си заменям всичките български дипломи за една от там Simple Smile На детето много му хареса!

За Бат - има безплатна тур обиколка с доброволци от общината, само вижте дните. Препоръчвам я.

Нана, аз като новак в темата бих се радвала на такава вътрешна информация, ако ти се занимава да пишеш би било много полезно. (За Блекберито не мога да помогна....)

Londra, едновременно и на двете ли ще го водиш детето?

Приятна вечер на всички

# 589
Обикновено българското училище е Събота и/или Неделя  Peace

# 590
  • Пазарджик/Лондон
Благодаря ви , момичета Hug!Имаме приятели в Бат, ще си направим разходка до там - да ги видим и да разгледаме града Wink.Непременно ще посетим и Кеймбридж, виждала съм го по разни филми и наистина изглежда място с атмосфера.

# 591
Оправих го Берито. Активирах каквото трябва през оператора и сега си работи чудесно.  Hug

# 592
  • UK
Леле, как се уморих днес... Ходих на разходка с един приятел и не сме спирали да ходим насам натам осем часа. Видях един куп неща, от модерен мол до средновековни руини, от гора до плаж, отлив, мостове, гари, улици, улици, улици... И, понеже съм патка заспала, за пръв път от години излизам без фотоапарат. Така ме е яд... Ама беше страхотно, особено руините на абатството... Simple Smile

# 593
  • Bristol
Привет Hug!

Малко в страни от темата за бенефитите, ама да попитам - след две седмици излизам в отпуск и искам да заведа децата на екскурзия - знам , че е много индивидуално, но може ли да ми препоръчате град, който задължително трябва да се види?Без Лондон, че тук мога да ги водя и през почивните дни Wink.Някой красив град да е, без значение големината Wink.
Както са казали момичетата Оксфорд и Кембридж си заслужават, поне така съм чувала, но и аз никога не съм отскачала до там. Бат и Бристол са също интересни и много неща има да се видят. Това не го казвам само защото аз живея в този район Simple Smile Миналия месец се впечатлих и от Портсмут. Ако решите да отскочите до Isle of White от там с хувъркрафта просто един ден няма да стигне. Ако ти се пътува по-надалеч Йорк е интересно градче, както и района около него има какво да се види.
Още около 5 часа и се прибирам в къщи. Тъй като отдавна не съм била свободна през седмицата, набързо се организирах с приятека за обяд навън, а после ще прибера щерката от училище и ще се видя с другите мамчета. Моята като чу че ще мога аз да я взема и набързо организира следобяда с любимите й занимания, които преди ни бяха част от ритуала.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 05:01 от Merry

# 594
А някой ходил ли е в Bourton-on-the-Water?  http://www.bourtoninfo.com
Толкова ли е живописно, колкото изглежда?

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 11:26 от cool_witch

# 595
Никой ли не 'ползва услугите' на българско училище в Лондон?  newsm78 Peace

Аелис, сега се стих от къде ми е познат профила ти  Crazy Добре дошла в УК, писах в една от 'диетичните' темички, помня че ти беше авторът й Simple Smile Значи все пак се преместихте  Party Страхотно!

Хубав ден   bouquet /въпреки, че с тези температури  Confused отиде си лятото ей! /

# 596
  • Пазарджик/Лондон
Merry , благодаря ти за инфото - ей сега чукнах в гугъл Isle of White - красота, само не знам дали ще стигне времето newsm78.Някой вече ми беше казал хубави неща за Портсмут, така че и той попада в списъка, той дългичък стана, едва ли ще успеем да видим всичко, но пък мога да си направя план за по- нататък Wink.Бат ще се види задължително Wink

Londra , когато видях ника ти се сетих , че сме се засичали в диетичната тема Wink.Преместихме се, да Hug.

# 597
  • Лондон
Londra, нашата учителка по музика води детето си в българско училище, което се намира на Strand on the green, близо до Kew Bridge, и е много доволна, имат часове и през седмицата след училище, мисля, че от 4 след обяд. Ако ти е удобно мястото, мога да поискам координати и ще ги напиша тук, ако и някой друг се интересува. Аз мисля да запиша моята дъщеря догодина, след като английският е гладък...
За училището към посолството съм чувала много смесени мнения, мисля, че е само през уикендите и на мен не ми е удобно да ходя толкова редовно до центъра...

GreenP, приятно изкарване в Хамптън, но се приготви, че ако вали, битки няма да има, нито лов със соколи Confused Ние ходихме преди 3 седмици, валеше целият ден и всичко беше отменено....

# 598
tzvetak Мерси за отговора  Hug. За жалост не ми е удобно, по-южна дестинация ми е нужна Simple Smile Ще го преслушаме явно посолството, щом е уикенда,  ще можем да се примъкваме до там..

# 599
  • Bristol
А някой ходил ли е в Bourton-on-the-Water?  http://www.bourtoninfo.com
Толкова ли е живописно, колкото изглежда?

Да, красиво английско градче Simple Smile Един ден стига, за да се разходиш, да посетиш забележителностите и да попиеш от атмосферата. Има музей на миниатюрни къщички, малък музей на автомобилите и нещо като малък зоопарк, мисля че бяха само птици, но може и да греша. Приятна разходка покрай рекичката, старинни къщи, много красиви снимки стават там.

Общи условия

Активация на акаунт