Великобритания - тема 47 И замириса на море

• 51 815
  • 720
  •   1
Отговори
# 600
  • London
Londra, нашата учителка по музика води детето си в българско училище, което се намира на Strand on the green, близо до Kew Bridge, и е много доволна, имат часове и през седмицата след училище, мисля, че от 4 след обяд. Ако ти е удобно мястото, мога да поискам координати и ще ги напиша тук, ако и някой друг се интересува. Аз мисля да запиша моята дъщеря догодина, след като английският е гладък...
За училището към посолството съм чувала много смесени мнения, мисля, че е само през уикендите и на мен не ми е удобно да ходя толкова редовно до центъра...

GreenP, приятно изкарване в Хамптън, но се приготви, че ако вали, битки няма да има, нито лов със соколи Confused Ние ходихме преди 3 седмици, валеше целият ден и всичко беше отменено....
Tzvetak ще оценя инфо за училището на Кю. Знаеш ли от колко годишни взимат? Аз не държа на писане ( все пак моите едва навършиха 4) но говоренето ни много куца. Въобще не искат да говорят на български

# 601
Момичета, някоя от вас има ли преки впечатления от Ханслоу?

# 602
Благодаря ви , момичета Hug!Имаме приятели в Бат, ще си направим разходка до там - да ги видим и да разгледаме града Wink.Непременно ще посетим и Кеймбридж, виждала съм го по разни филми и наистина изглежда място с атмосфера.
Aелис, колко са големи децата? Била съм няколко пъти в Оксфорд, Кембридж  и Бат  - наистина невероятно красиви места със страхотна атмосфера, но това което е интересно за един възрастен не винаги се харесва на децата. Сравнително близо до Бат е Стоунхендж и няколко малки градчета/селца които сякаш са излезли от някой филм, има и едно абатство, в което са снимани сцени от Хари Потър . Съжалявам че в момента не се сещам за имената  Embarassed

# 603
  • Пазарджик/Лондон
golden, каката е на 17, а малката на 8 - голяма им е разликата, трудно ще угодя и на двете Joy.

# 604
Харесват ли Джейн Остин - има музей в Бат. На всяка цена влезте и разгледайте римските минерални бани  - много е интересно. Има и красива катедрала, на която можете да се качите на върха, да минете зад часовника, да разгледате камбаните ( препоръчвам определено). Също така можете да се "топнете" в минералния басейн, който е на покрива на една сграда в центъра.

# 605
  • ENGLAND
Добре дошли на новите момичета.
Ние се завърнахме миналата седмица и от днес всички влизаме в обичайния ритъм, и времето също. Sad

Да добявя за красиви и интерсни места. До Бат се намира едно много красиво село, Лакок, там е сниман филма Гордост и предразсъдаци. До Оксфорд е Бленам палас, страхотно място, там е роден Чърчъл,  малко по-нагоре е Стратфорд на Ейвън, родното място на Щекспир, а още по-нагоре е Лемингтън спа и Уорик касъл, нещо страхотно. Всичките, с изключение на Бат, са по М40 и са на час - час и половина от Лондон.

# 606
  • Пазарджик/Лондон
Doret ,golden  - благодаря  bouquet!

# 607
golden, каката е на 17, а малката на 8 - голяма им е разликата, трудно ще угодя и на двете Joy.

A тук дали няма да угодиш на всички - Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter
Не е екскурзия, но преживяването си го бива Simple Smile

# 608
  • Лондон
Bean, госпожата, която ръководи училището, се казва Даниела Петкова, тел. е 07746802164. Не съм се интересувала от подробности, така че най-добре се обади, за да ги разбереш. Ние сигурно ще се запишем догодина, мястото ми е супер удобно, на 5 минути с кола от къщи Laughing

Ками и Теди, не знам каква е причината за питането, но имам много преки впечатления от Ханслоу, съседен квартал ми е и минавам много често от там, откровено казано, отвратително място е, нещо като малката Индия, или Пакистан, мизерно е от всякъде Confused

golden, похвали се нещо....  Heart Eyes

Аз се втурнах да се организирам с ваканциите за догодина и ...билетите за Великден догодина са  Shocked

# 609
  • London
Tzvetak благодаря. Ще звънна но все си мисля че е за малко по-големички. Твоята догодина ще е идеална. Ние също не сме далече, може да се засечем догодина Peace
Другият ми план е да ги заточа другото лято в Бг и щат не щат. 
Лека вечер от мен

# 610
Ето и малко от по-северната Англия Wink
Mother Shipton
Forbidden Corner
  При пещерата има и замък(останки) ,и разходка с лодка.А при корнъра-разходка в замък(на близо),обаче е ужас със нощувките,така де требва си предварителна резервация.

# 611
Bean, госпожата, която ръководи училището, се казва Даниела Петкова, тел. е 07746802164. Не съм се интересувала от подробности, така че най-добре се обади, за да ги разбереш. Ние сигурно ще се запишем догодина, мястото ми е супер удобно, на 5 минути с кола от къщи Laughing

Ками и Теди, не знам каква е причината за питането, но имам много преки впечатления от Ханслоу, съседен квартал ми е и минавам много често от там, откровено казано, отвратително място е, нещо като малката Индия, или Пакистан, мизерно е от всякъде Confused

golden, похвали се нещо....  Heart Eyes

Аз се втурнах да се организирам с ваканциите за догодина и ...билетите за Великден догодина са  Shocked

Питам, защото съпругът ми започна работа в Лондон и в момента е на квартира при познати в този квартал. Той от работа се прибира в квартирата и само ми казва, че има чувството, че е в цигански квартал. Идеята ни е след няколко месеца да заминем и ние с децата и затова ми се иска да събера информация за подходящ квартал в близост до Хийтроу, защото някъде там му е цеха. Ще съм изключително благодарна на всички, които изкажат своите мнения и съвети. Успешен и приятен ден от мен ( ^_^ )/~~拜拜

# 612

Питам, защото съпругът ми започна работа в Лондон и в момента е на квартира при познати в този квартал. Той от работа се прибира в квартирата и само ми казва, че има чувството, че е в цигански квартал. Идеята ни е след няколко месеца да заминем и ние с децата и затова ми се иска да събера информация за подходящ квартал в близост до Хийтроу, защото някъде там му е цеха. Ще съм изключително благодарна на всички, които изкажат своите мнения и съвети. Успешен и приятен ден от мен ( ^_^ )/~~拜拜
Братовчедка ми е в Чизик /Chiswick/- много е близо до Хийтроу и определено не е цигански квартал !

# 613
  • Лондон
Ками и Теди, както казах, Ханслоу е много кофти квартал, аз лично не бих живяла там при никакви обстоятелства. Isleworth  и Brentford са съседни квартали, на около 20 минути с кола от Хийтроу, ние сме във втория, и двата имат хубави части, поне на нас където сме много ни харесва, има обаче и много общински жилища и като следствие, няма нито едно хубаво училище наоколо. Не знам какво друго те интересува...
Chiswick е хубав квартал, но е по-към центъра, и съответно по-скъп като наеми и цени на жилища....

# 614
  • Варна
Момичета изумена съм от храната която ядат децата тук. В детският център където ходихме да играем преди да започне училището видях деца на по годинка я имаха я нямаха да обядват сандвичи Shocked  Дъщерята разказва, че от целият клас единствено тя носи солено за обяд/слагам в кутията засега някакво месо+ зеленчуци тип салатка Wink/ Всички други носели сладки работи. Почвам да си мисля, че или децата обядват нормална храна като се приберат към 15,30 и в училище  го приемат не като обяд, а като някаква подкрепяща закуска  Thinking или аз падам от Марс Twisted Evil  Вие какво слагате в кутиите?

Общи условия

Активация на акаунт